Наравно.Da, ja se i dan danas osvrnem da vidim prati li me Pazuzu iza ćoška
Хорори у којима главног лика јури неко двоглаво, троглаво чудовиште, као клинца, никада ме нису плашили. Могао сам да се трзнем ако сам се баш удубио у филм а нешто, потпуно ненадано, искочи иза ћошка. Рецимо Фреди Кругер и слично су били на нивоу страха као "Бранко коцкица".
Међутим хорори који имају реалну причу са ликовима који лако могу бити реални плашили су ме. Један од њих је Halloween (1978). То ми је вероватно најстрашнији хорор који сам гледао као клинац јер је баш реалан, што би се рекло, неко из комшилука узме нож и убија људе. Зар о таквим ликовима нисмо гледали и слушали у хроникама много пута.
Друга врста хорора који су ме плашили су они филмови који нису примарно хорори него имају елементе истих. Радња се врти око обичних људи, једног обичног дана у једној обичној породици, свакодневна прича милиона породица и наравно морају бити мајсторски снимљени, режирани са одличном фотографијом. Један од таквих је и "El espinazo del diablo" (The Devil's Backbone) из 2001.
Када сам то гледао имао сам 26-27 година, нисам се више клиначки плашио, али како ти рече "освренем се" иза себе и било је сцена, нарочито она када силази у подрум са базеном, где је нека "струја" почела да пролази кроз мене. Искрен да будем, није ми баш било пријатно. Исто сам доживео и када сам гледао један јапански хорор, заборавио сам назив, у коме клинац стално види девојчицу у црвеном капутићу, близу себе али никако да сазна ко је она, шта хоће, само је све ужасно мистично, мрачно и препуно неке језе.