Kultni film "Boj na Kosovu"

Kakvi crni dijalozi?! Da li je tu uopšte bitan nekakav dijalog? Objasni.

Masovne scene ne odgovaraju stvarnosti uopšte. Onda se forsira luda mitologija o izdajama i povlačenjima. Prosto nema glavnog elementa i jedine pouke - da se feudalizovabe države raspadaju uz neopisive posledice po narode.
Aha
Ja zalutah ovde
Ovo je politika?
Izvinjavam se
Ja reko tv/pozorište/film

Pogreši čovek ;)

Ček ček
O čemu mi pričamo?
O politici ili o umetnosti?
Ja o ovom drugom
Film je urađen, po meni, na prvu loptu. Rešenja, scene, dijalozi, poetika (ili izostanak iste).
Tebi je na npr u Sutjesci bitan dijalog i gluma, jel da? Izrazito sam protivnik partizana, ali znam zašto niko od njih nije hteo da ga gleda, a one koji su snimljeni kad su učesnici bili živi i na položajima u državi neće niko da gleda - zato što prikazuju stvarnost onakvom kakva je bila. Naturalizam vs romantizam.

Kakvi crni dijalozi?! Da li je tu uopšte bitan nekakav dijalog? Objasni.

Masovne scene ne odgovaraju stvarnosti uopšte. Onda se forsira luda mitologija o izdajama i povlačenjima. Prosto nema glavnog elementa i jedine pouke - da se feudalizovabe države raspadaju uz neopisive posledice po narode.
Pričaš jedno
Sad drugo

Ali dobro

:)

Tebi je na Sutjrsci bitan dijalog i gluma, jel da? Izrazito sam protivnik partizana, ali znam zašto niko od njih nije hteo da ga gleda, a one koji su snimljeni kad su učesnici bili živi i na položajima u državi neće niko da gleda - zato što prikazuju stvarnost onakvom kakva je bila. Naturalizam vs romantizam.
Sa tobom izgleda nema referentnih tačaka za razgovor

A ni mogućnosti dijaloga od avalanša učitavanja i pretpostavki

Uživajte ljudi

Pričaš jedno
Sad drugo

Ali dobro

:)
Ne. Naprotiv. Pogledaj - ako budeš mogao da izdržiš do kraja neki partizanski film snimljen dok je Tito bio živ - da ne pominje njega osim možda uzgred, i zanemari što vrvi ideologijom. Pa onda neki iz osamdesetih - učesnici za koje znam iz priče ovo drugo nisu uopšte hteli da gledaju.

Kome je do dijaloga i glume nek snima nešto o Gospodaru Prstenova ili iz epske fantastike. Poštenije je.

Ne. Naprotiv. Pogledaj - ako budeš mogao da izdržiš do kraja neki partizanski film snimljen dok je Tito bio živ - da ne pominje njega osim možda uzgred, i zanemari što vrvi ideologijom. Pa onda neki iz osamdesetih - učesnici za koje znam iz priče ovo drugo nisu uopšte hteli da gledaju.

Kome je do dijaloga i glume nek snima nešto o Gospodaru Prstenova ili iz epske fantastike. Poštenije je.
Prvo ne umeš da razgovaraš

Drugo ne umeš da iskažeš jasno svoj stav o filmu (čas ga braniš ko zenicu oka čas zameraš)

Treće (mada je iluzorno zbog prve tačke) ne razmišljaš o tome da li je takav projekat zahtevao slojevitiji pristup? Da li je nužno da bude sve istorijski tačno ili je zadatak poetski ili duhovni ili patriotski? Zato mislim da je potrebno više inerepretacija ove teme jer nije normalno da bude sve u 1.

Itd...
Its...

Prvo ne umeš da razgovaraš

Drugo ne umeš da iskažeš jasno svoj stav o filmu (čas ga braniš ko zenicu oka čas zameraš)

Treće (mada je iluzorno zbog prve tačke) ne razmišljaš o tome da li je takav projekat zahtevao slojevitiji pristup? Da li je nužno da bude sve istorijski tačno ili je zadatak poetski ili duhovni ili patriotski? Zato mislim da je potrebno više inerepretacija ove teme jer nije normalno da bude sve u 1.

Itd...
Its...
Objasni svoje ćutanje na provokaciju koja je ovde poduže stajala gde se film proziva kao nekakva “inspiracija nekakvih genocida” bilo če osim sopstvenim intelektualnim kukavičlukom.

Objasni svoje ćutanje na provokaciju koja je ovde poduže stajala gde se film proziva kao nekakva “inspiracija nekakvih genocida” bilo če osim sopstvenim intelektualnim kukavičlukom.
Dotičan post nisam pročitao dok ga nisi prijavio, (jer na temu nisam ni ulazio)
I obrisao sam ga odmah

Na temu sam se uključio tek pre pola sata citirajući meliota i tad si mi skočio za vrat

Ostalo je ...history

Posto je danas praznik i za pravoslavce i muslimane, ocekujem da neka TV sa nacionalnom frekvencijom prikaze kultni film "Boj na Kosovu" sa plejadom poznatih glumaca koji danas mnogi od njih nisu zivi. Mislim na Milosa Zutica koji je izvanredno glumio Car Lazara.
Film je totalno falsifikovana istina o boju na Kosovu. Evo nekoliko činjenica.

1. Miloš Obilić nije ubio Murata na onako podmukao način nego u jurišu na njegov šator, a posle je bio ubijen od dva Turčina boreći se.
2. Knez Lazar je ubijen u crkvi Samodreži kada je išao da se posle boja zahvali Bogu na pobedi. Crkvu je opkolio Bajazit i ubio kneza Lazara.
3. Vuk Branković nije izdajnik nego je odradio svoj posao i vratio se živ.
4. Srbi su pobedili u tom boju.

Back