Kultni film "Boj na Kosovu"

i od nekog ko neuznemiravan mirno preseda u Prištini.
Bio bogami u Pristinu i vidio na glavnom trgu postavili fotografije poginulih denonstranata i jos napisali - ubili ih Srbi. Pravi zalog za dobrosusjedske odnose. E vidis tvoji pogledi su za mene otprilike kao i te slike., samo sa druge strane. Podsjecanje sta je bilo i sta moze biti ako se nesto ne promijeni. A ja sam da omladina gleda spram svijetla .

Bio bogami u Pristinu i vidio na glavnom trgu postavili fotografije poginulih denonstranata i jos napisali - ubili ih Srbi. Pravi zalog za dobrosusjedske odnose. E vidis tvoji pogledi su za mene otprilike kao i te slike., samo sa druge strane. Podsjecanje sta je bilo i sta moze biti ako se nesto ne promijeni. A ja sam da omladina gleda spram svijetla .
Da razjasnimo prvo ono o Tuđmanu Dr Franji, čisto zbog kredibiliteta?

P.S. Svetlo kaže da u celom Kosmosu nema nekog apsolutnog koordinatnog početka. Kao kad stojiš pred ogledalom, koja je strana leva a koja desna?

Da razjasnimo prvo ono o Tuđmanu Dr Franji, čisto zbog kredibiliteta?

P.S. Svetlo kaže da u celom Kosmosu nema nekog apsolutnog koordinatnog početka. Kao kad stojiš pred ogledalom, koja je strana leva a koja desna?
Cisto zbog kredibikiteta , covjek je klovn koji je dobio izbore jasuci na talasu srpskog nacionalizma a bio je soreman sve da ucini za vlast pa cak i da zajase sa tamne strane. U tom smislu je njegova izjava. Trebale pare za osvajanje izbora i za predstojeci rat sa bracom Srbima a to je imala hrvatska emigracija. Ipak Tudjman je otisao sa 16 god u rat protiv te NDH tako da kad je trebalo da se pokaze pokazao se ko je i sta je.

Jeste on jw Srbima pozelio srecan put ali kofere im je spakovao Mikosevic davno prije toga.
A Tuđman nije planirao da ih protera još pre toga? Zapazio sam i ovde i na Tviteru puno boraca protov srpskog nacionalizma koji inače sami zastupaju izuzetno rigidne nacionalističke stavove, sa pozicija bošnjačkog, hrvatskog, montenegrinskog i albanskog nacionalizma. Tako sve do najcrnjeg šovinizma.

A Tuđman nije planirao da ih protera još pre toga? Zapazio sam i ovde i na Tviteru puno boraca protov srpskog nacionalizma koji inače sami zastupaju izuzetno rigidne nacionalističke stavove, sa pozicija bošnjačkog, hrvatskog, montenegrinskog i albanskog nacionalizma. Tako sve do najcrnjeg šovinizma.
koji je to nacionalisticki stav koji ja zastupam? Da je Milosevic glavni krivac za rat

Samo ako snimaju ponovo film o Kosovskom boju treba se konsultovati sa istoričarima o tome kako je sultan Murat poginuo. Mislim da je Gaga Antonijević zadužen za film i da je izjavio da će u filmu biti prikazano da su se dvanaest ratnika probila na čelu sa Milošem Obilićem i ubila sulatanaMurata. Nisam baš siguran da je tako bilo. Istorijski izvori su kontradiktorni, a i epska tradicija kazuje drugačije.

Cisto zbog kredibikiteta , covjek je klovn koji je dobio izbore jasuci na talasu srpskog nacionalizma a bio je soreman sve da ucini za vlast pa cak i da zajase sa tamne strane. U tom smislu je njegova izjava.
Српског национализма? Само ова изјава све говори о твојој позицији.

Trebale pare za osvajanje izbora i za predstojeci rat sa bracom Srbima a to je imala hrvatska emigracija.
Па ко је планирао и организовао тај рат још док Срби нису имали појма шта се спрема...

Samo ako snimaju ponovo film o Kosovskom boju treba se konsultovati sa istoričarima o tome kako je sultan Murat poginuo. Mislim da je Gaga Antonijević zadužen za film i da je izjavio da će u filmu biti prikazano da su se dvanaest ratnika probila na čelu sa Milošem Obilićem i ubila sulatanaMurata. Nisam baš siguran da je tako bilo. Istorijski izvori su kontradiktorni, a i epska tradicija kazuje drugačije.

Нису сви филмови о тако давним догађајима историјски прецизни. Већ су Краљ Артур и чаробњак Мерлин на нивоу бајке.
Иначе је сам филм сасвим добро урађен када се сагледају наше материјалне и логистичке могућности.

nema sta da se snima drugi, prvi je odlicno uradjen i ne treba kvariti prvobitan utisak..
P. S. Inace, najvise mrzim rimejk...

Aboliraš Tuđman
ti Tudjmana napadas iskljucivo zbog nacionalnosti kojoj pripadas a da si se rodio kao Hrvat bi ga branio. Jednostavno si nacionalista a nacionalizam ignorise cinjenice I posmatra svoju naciju kao vise dobru.
Ja Tudjmana ne volim jer je u pitanju ratni zlocinac i kao covjek nizak . Ali on je dosao na vlast kasno u 90 toj ,kad je Jugoslavija vec raspadnuta. a Ti tu cinjenicu ignorises jer ocigledno se ne sjecas tih vremena.
pri tom ako si primijetio, nigdje ne kazem Srbi su razbili Jugoslaviju jer to isto nije realnost. Realnost je da niko nije pitao nijedan narod ni za sta. I realnost je da je Slobo izveo prvo tenkove na Beograd. I realnost je da je Srbija vecinski odbila da ide u rat ( mobilizacija mislim ispod deset posto). Nazalost, drugi narodi precutkuju ovu cinjenicu.

Већ су Краљ Артур и чаробњак Мерлин на нивоу бајке.
Pa zato se zove i legenda o Kralju Arturu.
Нису сви филмови о тако давним догађајима историјски прецизни.
Slažem se, ali sam čin kako je sultan Murat je veoma bitan za ceo film i celu epsku tradiciju. Ja bih se držao verzije gde se Miloš Obilić lažno predaje da bi ubio sultana Murata.

Српског национализма? Само ова изјава све говори о твојој позицији.

Па ко је планирао и организовао тај рат још док Срби нису имали појма шта се спрема...
Naravno da Srbi nijesu imali pojma sta ce da im se desi. Kao ni drugi Narodi. Vidis da ni Danas Srbi ne znaju sta ih je snaslo a ne tada.
Rat je planirao onaj ko je mogao da ga planira i dobije, jer je imao tenkove,avione pa je mislio razbice svakog Ko mu se suprostavi.

Naravno da Srbi nijesu imali pojma sta ce da im se desi. Kao ni drugi Narodi.
Знали су други одлично. Свима је више пута стављено до знања до чега ће вероватно доћи ако пробају нелегалну сецесију територија.

Rat je planirao onaj ko je mogao da ga planira i dobije, jer je imao tenkove,avione pa je mislio razbice svakog Ko mu se suprostavi.
Тј. ЦИА и НАТО.

Знали су други одлично. Свима је више пута стављено до знања до чега ће вероватно доћи ако пробају нелегалну сецесију територија.

Тј. ЦИА и НАТО.
Hahahah nelegalnu secesiju. Sta si ti neki pravnik. Naravno da nijesi, nego lupas. Uostalom , Onog momenta kad je Milosevic promijenio ustav Srbije mislim da je to 88 u kojem navodi primat srbijanskih zakona nad federalnim, Jugoslavije vise nije bilo. A da ne pominjem kad je Slobo imao 4 glasa u predsjednistvu.
Sta je po tebi trebala da uradi Slovenija? Da sjedi u Jugoslaviji u kojoj Slobo komunista paktira sa nacionalizmom da se odrzi na vlast. Mozda da nastavi i sa finansiranjem JNA da ih se lakse drzi u pokornosti. Ono Slovenci mazohisti. A tek Hrvati su trebali da Srbiji poklone trecinu svoje teritorije .

Тј. ЦИА и НАТО.
Jeste okrivi CIA za odluku Milosevica da zaokruzi srpske teritorije. Kao sto vidis mnogo ljudi na forumu i sad zagovara razbijanje Bosne tj pripajanje RS Srbiji, kao i tad. Da i njih CIA ne nagovara na to.
Rat je izbio jer je odredjen dio srpskih nacionalista zelio da ukrade teritorije drugih republika na kojim jesu zivjeli Srbi ali bogami i drugi narodi.

Hahahah nelegalnu secesiju. Sta si ti neki pravnik.
Ти очигледно ниси, јер не би лупио ово доле.

Uostalom , Onog momenta kad je Milosevic promijenio ustav Srbije mislim da je to 88 u kojem navodi primat srbijanskih zakona nad federalnim, Jugoslavije vise nije bilo.
Да, да, то иначе иде тако. Промени неко устав Ајове, и одмах САД не постоји. 🙄

Sta je po tebi trebala da uradi Slovenija? Da sjedi u Jugoslaviji u kojoj Slobo komunista paktira sa nacionalizmom da se odrzi na vlast. Mozda da nastavi i sa finansiranjem JNA da ih se lakse drzi u pokornosti. Ono Slovenci mazohisti. A tek Hrvati su trebali da Srbiji poklone trecinu svoje teritorije .
Класичан клеронацистички наратив у коме се измишља нека великосрпска хегемонија да би се оправдао геноцид над њима.

СР Словенија је требало да не финанасира терористичке трупе и да не напада војску и полицију легитимне државе. За то још нико није одговарао, али није заборављено.

Poslednja izmena:
Jeste okrivi CIA za odluku Milosevica da zaokruzi srpske teritorije.
Шта ти имаш против тога да Словенци, Хрвати и остали народи заокруже своје територије? Ти си неки антидемократа?

Kao sto vidis mnogo ljudi na forumu i sad zagovara razbijanje Bosne tj pripajanje RS Srbiji, kao i tad. Da i njih CIA ne nagovara na to.
Па шта и ако заговара? Што би СР БиХ и даље постојала ако народ који тамо живи то не жели?

Rat je izbio jer je odredjen dio srpskih nacionalista zelio da ukrade teritorije drugih republika na kojim jesu zivjeli Srbi ali bogami i drugi narodi.
Не постоје територије других република ван уставног оквира СФРЈ.

Шта ти имаш против тога да Словенци, Хрвати и остали народи заокруже своје територије? Ти си неки антидемократа?

Па шта и ако заговара? Што би СР БиХ и даље постојала ако народ који тамо живи то не жели?

Не постоје територије других република ван уставног оквира СФРЈ.
Daj ti stvarno rijesio da budes oravnik. Raspade se SSSR , cehoslovacka a tebe ne bjese da im kazes da grijese. Idi bre pa studiraj pravo pa drzi govore

Ти очигледно ниси, јер не би лупио ово .Да, да, то иначе иде тако. Промени неко устав Ајове, и одмах САД не постоји. 🙄
Daj ti je poredjenje. Mala teritorijalno beznacajna Ajova . A Srbija bila znatan dio Jugoslavije a jos uspijela da se donogne pola glasova u predsjednistvu. I ti ocekujes da ti neko ostane u takvoj drzavi. Uostalom Srbija je priznala kasnije validnost tog koncepta tako da samo pricas pricu .kafansku

Back