KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
AHa, to sam zaboravila, kad je doša tamo, radio je internet prodavnicu, sad radi neke druge projekte, što znači, IT računarski sektor. On sa direktnom proizvodnjom i procesom nema sa mašinama ništa. Bar koliko se ja razumem u te njegove poslove.
E steta, da je progamer CNC masina odmah da ga zovem i da mi bude spona pa da i ja idem u Skodu, ja sam to stalno radila i bas se razumijem u te stvarcice, nakon 12 godina staza sam skontala da je to zaista na kraju krajeva jedino od masinstva sto me i zanima
A inace, svi i u tehnici, kao i masinstvu bjeze od proizvodnje, svi bi u neku papirologiju, standardizaciju, niko nece da konstruise, radi kao tehnolog i sl, a i kad ni nema vise nigjde neke normalne i ambiciozne proizvodnje i projekata

I kod nas od jutros granulo :)

Dobro jutro. Ja na poslu, isla juce do banke da vidim mogu li na salteru da dobijem onaj kod, salterusa me gledala kao da sam pala sa Marsa, garantujem da me nije ni razumela sta sam je pitala :D a, naravno, stanje na izvodu mi jos uvek nije azurirano, bas kad ti najvise treba oni kasne i tako.... ovo pisem zbog Dace, znam da je ona nestrpljiva da cuje novosti hihi :D

Ja se baš puno ne razumem u te stvari sa paypalom, ali vidim da to ovde nije popularno. Najviše se, u stvari gotovo sve kupuje po prodavnicama koje su ovde, normalne a imaju i internet prodaju pa se tako poručuje, lepo plati koliko to košta bez carine i svih ostalih komplikacija. To sve za njih odradi uvoznik.

joj i ja sam duduk za to, nista, kad nasa Daca to nauci ona ce narucivati svima nama :zcepanje:
milina videti sunce napolju, a moja deca bolesna i bas bas smrcaju, a starija cerka ima i temperaturu, ma ne smem ni pomislii da provirimo napolje.....

Carina se placa za iznose preko 70 evra, mozda cak i 100, vise nisam sigurna. A, ovo je konkretno zastoj kod moje banke, nema veze sa njima. Kakogod, ja jedva cekam da probam :D

Natasa, lako je vama tu, ima svega, nema ni potrebe da se narucuje preko neta. Ovde je katastrofa, sto od slabe ponude, sto od nenormalnih cena.

Carina se placa za iznose preko 70 evra, mozda cak i 100, vise nisam sigurna. A, ovo je konkretno zastoj kod moje banke, nema veze sa njima. Kakogod, ja jedva cekam da probam :D

Natasa, lako je vama tu, ima svega, nema ni potrebe da se narucuje preko neta. Ovde je katastrofa, sto od slabe ponude, sto od nenormalnih cena.

Stvarno sto se tice cijena, grozota jedna, evo vam samo primjer, ali odmah i da se ogradim jer ja uopste nikad preko granice nisam isla, mislim na Madjarsku, imamo svo 4 pasos, koji je sluzio za Hrvatsku i Bosnu, sada se skoro ni u jednu od te dvije odavno ne putuje, ali dobro, to nema veze. Uglavnom, znate svi roedpsotavljam profil SVE ZA TORTE na FB, ne znam gdje ona sve bas nabavlja, ali one kandirane tresnje u bojama pakovanje 1kg su iz Segedina, neki market u kome ima i alata i sirovina za rad oko slatkisa. Tamo su oko 500 din, tamo-vamo zavisi od trenutnog kursa forinta- evrici, aposlutno sve je duplo jeftinije nego ovdje sto se prodaje, tako isto i drugi profil zenica iz Bajmoka, mladenci, boje, sjajevi, marcipan, silikonski kalupi raznorazni, ma sve ima tamo. E sada sam ja preko nekog poznanstva nabavila tresnje, drugarica ce preuzeti od svoje drugarice... ali definitivno se bas nerviram kako ne stignem otici do tamo. Nasom 128 koja trosi kao luda se to uopste ne isplati, nego isto sa poznanicom koja dva puta mjesecno ide bi mogla, ona ide utorkom, kao tad je najmanja guzva na granici, dzaba kad se tada nagomilaju sve one silne dekoracije koje unaprjed treba pripremiti, zato i kazem da bi moja i Katina simbioza trebala biti ucestalija

Povešće ona i porodicu. Kod nje u porodici, ona je komadant. Gde ona krene, ima da idu svi. I svekar i svekrva ako treba.
Milina jedna je biti komandant, ma da hoce jedan dan samo neko da me zamjeni, to bi bilo neprocjenjivo, da se odmorim kao covjek, jos i bez torti i figurica, ma gdje bi mi bio kraj

A sto se tice mog znanja i IT sektora, to su sasvim dvije totalno razlicite stvari, na zalost, da sam znala da se nece isplatiti sav trud da se zavrsi ovaj moj fax, isla bi na elektrotehniku, godinama je to vec IN i sve vise i vise potrebno, pa kad se mucis da znas zasto, a ovo moje...

Poslednja izmena:
I u nas nakon silnih kisa zasjalo sunce I ugrijalo nas sa 20 stupnjeva, vani divota svi setaju a ja zalomila na poslu skoro cili dan, neka medusmjena, ali dobro proci ce, jos malo....sta se tice ebay-a, kupujem vec duze vrime, I sve naruceno mi je stiglo u roku tjedan-dva, u slucaju da vam nesto ne stigne u nekom odredenom vremenskom periodu (mislim 35 ili 45 dana nisam sigurna), mozete traziti povrat novca ili da vam ponovo posalju naruceno, tako da je sta se toga tice paypal super, iako kazem meni je uvijek sve stizalo brzo, a carina se u Hr placa na iznose iznad 40 eura...a sta se kupnje tice ja uvik gledam da mi je free shipping, da nema postarine, (naucilo me djete tako :)), oprostite sta oduzi, mozda nekom I pomogne.

Dobro jutro drugari ,mene nema danima pa onda naletim ko oluja .Sta je novo kod vas?Mene usinula ledja sva sam se iskrivila izgleda da mi se pokvario rodni list .Moracu ga priviti gde me boli :roll:.Posla ima i to previse nego sto je uobicajeno za ovaj mesec ,bar je tako kod mene .Nikad u vreme posta nisam imala ovoliko posla .Nezalim se :*

Ovde kod mene se slabo posti, tako da ne verujem da je zbog toga. Prošle godine u aprilu je bilo više posla, jer je Uskrs bio 14. a sada je baš, baš loše...Prošle godine sam za Uskrs nosila i u Bg, i ove godine me jedna žena od prošle godine pitala za ovaj vikend da joj odnesem tortu, ali ne isplati se ni meni ni njoj da idem za to malo.

I još nešto sam primetila. Svakodnevno se na FB pojavljuju nova i nova lica koja se reklamiraju da prave torte i kolače. Dobro je da uopšte ima posla, koliko nas je.

Na dužinu garancije. :mrgreen:

Ja imam "gorenje", veoma sam zadovoljna, jedina mana joj je što je mala, mislim mala u odnosu na klasični šporet, ali mislim da su im dimenzije manje - više svima iste. Ako hoćeš da pečeš na više nivoa, mora da bude multifunkcionalna, a ne ventilatorska. To su dve različite stvari.

Back