KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro devojke, e Daco da castis za ove popunjene termine.... a da vam otkrijem da u njenoj zgradi pola stanara ne zna cime se ona bavi, moram ja da je reklamiram po Subotici...:) nedavno nosila moskva tortu na rodjendan zaovinom klincu i svi je hvalili, kazu imala bi pune ruke posla u subotici, ma reko imate vi vrhunskog majstora u komsiluku...:)

Divna sličica, sa divnim damama. Zašto ja ne vidim na fb?

Nigde nikoga ceo dan. Pa. laku noć želim svima.

Natasa pokusaj sada da vidis slike na FB. Bila je moja greska album je bio zakljucan (valjda????). :rumenko: Nisam bas familijarna sa FB ali napredujem, svakog dana u svakom pogledu.....:mazi:

- - - - - - - - - -

Dobro jutro devojke, e Daco da castis za ove popunjene termine.... a da vam otkrijem da u njenoj zgradi pola stanara ne zna cime se ona bavi, moram ja da je reklamiram po Subotici...:) nedavno nosila moskva tortu na rodjendan zaovinom klincu i svi je hvalili, kazu imala bi pune ruke posla u subotici, ma reko imate vi vrhunskog majstora u komsiluku...:)

Lady reklamiraj je jer je ona tako skromna da to nema smisla.

OPET si bila u komsiluku!!!??? ccccccc...
Skromna, ili sta li vec, ne izlazim iz zgrade pa me zato komsiluk i ne poznaje... juce zove zena, kaze ja sam Vasa komsinica sa 7 sprata, kuku meni, odmah mi kroz glavu prodje kako li joj se cuju moji mixeri u neko doba noci kad filujem pa skontam da mi fali jos sl. pavlake... kad ono zena dosla da poruci tortu.
A tajne nema, majke mi mile, svi sa ovog foruma radimo po istim ili slicnim receptima koje smo ovdje pokupili, tako da u kvalitete nasih torti uopste ne sumnjam. Ali valjda je kod mene samo fazon u tome sto sam bila prva koja je za te cijene radila sve te sarene torte sa sve figuricama. Ima zenica sada sve vise, ali moje musterije se vracaju opet meni, sta im je pojma nemam. Jedna radi za istu cijenu kao ja, ali samo tortu, znaci na tu cijenu ide jos i tezina fondana i figurice Maje DInic iz Bg, muz joj sluzbeno ide cesto pa on donosi, koliko to kosta ukupno pojma nemam. Opet, najpoznatija poslasticarnica u gradu Ravel radi torte sa Barvallo figuricama i jako su skupi isto, tako da valjda ja za svoju cijenu dajem i neki kvalitet i izgled

Nigde nikoga, jel vas to oduvao ovaj vetar, što kod nas duva? Podseća me na košavu. Šta se radi? Ja polako spremam medenjake za Uskrs, pošto je kod nas zadnje nedelje u martu. Malo smo poranili ove godine, pa spremam polako.

E kad ja prva pocinejm dan na cosetu, onda je stvarno neka kriza u druzenju!!!
Moji ukucani su otisli u NS na rodjendan djeverovoj kcerkici a ja naravno poslala tortu i idem dalje da radim ostalo za predstojeci vieknd, umorna, pospana, malo nekako mrzovoljna, ali odradice se to sve valjda vec nekako...

Ma kriza Daco moja vec mesecima, nigde nikoga, pusto cose tuga jedna....ponekad malo zivne i taman se poradujem a ono opet po starom, Nata i ja skoro svakog dana dobro jutro i laku noc....ma prozvace nas druga Milka Canic.....:zcepanje:
ja pecem korice, kuvam filove, deca spavaju, al nece jos dugo pa zurim svasta da stignem, sad malo uhvatila u pauzi izmedju dve kore da iskuckam malo.....jos jednu ispecem i gasim rernu.....:worth: a onda nahranim Jovanu i odosmo malo u skitnju....a filovacu nocas, bas me briga, aman i ja imam dusu.....od ovih torti nigde stici, a doslo lepo vreme.....i onda mi tako s vremena na vreme pukne film i sve ostavljam i odoh u lutanje :zcepanje:

SRECAN PRAZNIK!!!
Ladyns, mene moja mama stalno kritikuje kad joj jponekad priznam kad sma legla i kad opet ustala, kaze:"Pa djete, lezi,. odmori malo ako si umorna, kad ces to nadoknaditi!?" Ali dzba to sve kad nece niko da uradi umjesto mene, a da lutam napolju, setnja i to, ma ne sjecam se kad sam opusteno provela popodne sa djecom. Evo u nedelju je Dunji rodjendan, igraonica od 11-13, oni ce svi poslije toga kod babe na rucak, a ja kuci na filovanje nekih torti za utorak i pravljenje figurica za predstojeci vikend, ne mogu ili ja jednostavno drugacije ne znam da se organizujem. Najvise vre,mena mi oduzimaju te figurice, stvarno, nedelja popodne, ponedeljak, utorak, stalno samo njih radim, a ako se uplete neka torta u sred nedelje,e to mi sve poremeti

Ma meni tako nekad pukne film i sve ostavim, zato sam nocas u jedan filovala torte i zaboravila da natapam kore od wow biskvita, jao mislila sa da cu vristati od muke.....nista, citavu tortu rasturila pa sve jovo nanovo....:dash: evo i danas sam vec otkad trebala poceti dekorisati, a ja sa decom napolju.....i opet cu nocas zaginuti...al navikla sam nekako vec......sad cekam da fondan malo odstoji pa do rucka bar da nabacim fondan na dve torte.....to mi je kao cilj do 3 sata da uradim :zcepanje: a onda kad uspavam decu navali na ostalo..... mada ja i nemam tako posla kao ti Daco, tu razbijas zeno draga, ja imam cetiri torte ovaj vikend, a ti garant duplo vise, ako ne i jos vise....

Ko ce drugi nego ja.......:) gde ste devojke, jeste vredne,ja sam danas predala torte i sad zavrsavam jednu za sutra.... postala sam i dizaner :zcepanje: oblacim barbike fondanom.....hoce musterija barbiku na torti....ali ne torta barbiku vec kao ukras....pa sam joj pravila balsku haljinu.......:D sad pauza da Jovana rucka pa nazad na posao....ako neko virne na cose....veliki poljubac.....:cmok2:

Uf , nije me bilo par dana , a bogami ni Vas . Gde ste ? :think: Normalno je da se čovek zasiti sa vremenom nekih stavri , ali baš ovako ... Mene će ovaj mart smoriti skroz ... a klinci non stop bolesni , dobiću nervni slom . I taman mislim da sam se izvukla , pojave se naravno mušterije sa narudžbama danas za sutra . Ove nedelje čak njih dve . A ja trenutno nisam baš u prilici da odbijam , pa prihvatim . I tako dodjem do momenta da je sestrinom sinu ( to kao da je moj , isto mu dodje ) u subotu rodjendan , smislile smo svašta nešto , a ja ni počela moj deo posla . Sad sam već u " blagoj " panici ...Valjda ću sve stići . Imate veliki ljubac . Nadam se da ste i Vi u velikom poslu pa se ne javljate ... :heart:

- - - - - - - - - -

I da ne zaboravim ... hvala puno na bonicama ...

Ja sam se prosle nedelje ubila od posla. Trenutno ssam u najgoroj mogucoj situaciji. Imam malo torti da platim nekog da ide na njjjivu umesto mene, a puno da postignem i jedno i drugo. :( Postigla sam,ali kako, samo ja znam. A ne mogu sada da odbijam ljude, sta cu onda na zimu, ko ce onda narucivati. Preostaje mi samo da stisnem zube, pa dokle izdrzim. I iako imam samo cetiri torrte za sledeci vikend, napisala sam na fb da za taj vikend ne primam vise pirudzbine. Tako da necu nikoga odbiti, a bice ko se ranije seti da naruci, dobice tortu.

Kato, ne brini, stići ćeš ti sve, samo lepo bez panike.
ZD, četitam, na broju torti, polako, bi´ce ih još više, a i ti si žena koja sve stiže, pa će biti i torti i njive.
Meni dosadilo da se svaki dan javljam, a nigde nikoga, pa sam danas propustila. Imala sam samo jednu torticu, DOBOŠKU.

Eto, prodje i ovaj vikend! Cestitke nasoj KAci na osvojenoj nagradi u Nisu, odlicno, sad kad je zaredala po takmicenjima, ima da se vine na visi nivo, pa jos i uobrazi, ma nece Kaca, nasa je ona!!!
Uglavnom, rodjendan je prosao, sada imamo 4 godine i vise nismo mali, nema vise beba kod nas u kuci, sve velika djeca! U igraonici je bilo sve super, cista porodicna atmosfera, jos nisu svi ni dosli, od 7 bracnih parova, dvoje je bolesno i eto, ali nema veze, barem nisam imala frtutmu u stanu kao svake godine. Popodne opusten rucak kod svekrve, cak i fondan koji sam ponijela za figurice nisma uopste upotrebila, jeste da cu sutra i prekosutra opet na brzinu da radim figurice, ali barem sam se danas odmorila. Kad smo dosli u stan, muti slag, dekorisi neke mafine koji su do 21h trebali biti gotovi, a u stanu kao da je bomba pala, sve od nocas ostalo, nered, prljavo od fondana, jestive slike, stikeri za mafine, sudje prljavo... haos.
E sad nas dvoje to raspremismo, ne vidim bjelu macku i odoh, LAKU NOC drage moje

E Daco sto mi poznata ta bomba u kuhinji....:hahaha: tako i kod mene vrlo cesto, posto zbog Jovane sve manje vremena mogu raditi danju ja onda uglavnom nocu zaginem i onda svo sudje samo natopim i ostavim za u jutro, a tako i sto i sto od dekorisanja, pokupim samo fondan da se ne susi i onda ostalo sklanjam u jutro, e onda u jutro kad sve to vidim, nije mi dobro :rotf: :rotf: :rotf:

Srecan rodjendan velikoj maminoj devojci i od mene, doduse sa vecim zakasnjenjem ali bolje ikad nego nikad :D

Hvala draga moja! Ma kakvo zakasnjenje, bitna je cestitka. A tek da vidis kako je kad musteija dolazi po tortu rano ujutro,a ja sklopila oci mozda sat ili dva, pa sve onako bunovna, natecena, kosa masna, kad je pocesljam onda se sva slijepi, glasne zice jos nisu proradile... sto u haosu, ma sve u haosu, nemam gdje na njega ni tortu njihovu da stavim. Mogu da mislim sta pomisle:"Kuku, od koga mi i gdje narucismo svoju tortu?!"
Jos i moja djeca pokupila mamine navike, neki dan kao ja da iznenadim muza kad dolazi sa posla pa da na sred cilima u dnevnoj sobi ne stoji brdo igracaka, kao pospremicu, jer to vazda nejga doceka da radi. A moja Dunja meni kaze:"Mama, zasto ovdje nije HAOS?!!!!" Pri tom vec u ruci drzi neku torbicu sa auticima koje obozava i naravno da ih je naslijedila od brata, otvorila rajfeslus i cura sve nakrenula na pod, onakos a visine, sa sve zvonjenjem da usi otpadnu, smijeh od uha do uha... Dzaba, kod nas mora biti haos i gotovo, ko to od musteija i ostalih en razumije, sta nas briga

Pa ne može stalno da bude RED. Nekad prosto ne stigne čovek da sve vrati na svoje mesto, a deca zaborave (kao)....... Ali, sve je to dobro i znači da život teče svojim tokom.. Kad su deca pre 3 nedelje bila bolesna, sve je bilo na svom mestu:( , ja sam bila kući, deca su ležala pod temperaturom... zato ŽIVEO HAOS!!!!!

moram ovo podeliti sa vama, strasno sam besna i ljuta da vam opisati ne mogu.....otvorim malopre keks sl takovo mini softi, ruku u kesu i izvucem jedan i zagrizem, kad ono bljakkkk, nesto gadan ukus, ja pogledam u kesu a on sav plesnjiv, sve se paucina od plesni uhvatila po keksima....ma katastrofa......pogledam rok a on vazi do polovine aprila......strasno....pa zamislite da nisam pogledala vec dala detetu da jede.....ne mogu sebi da dodjem.......

Back