KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledaj kako sam ja radila tenisku mrezu predprosli vikend. Te glistice sam jednom upotrebila za golove, to me izludilo, pa sam sada samo razvukla kao duzinu torte mrezu, a visine nekih 5cm, odnosno koliko je potrebno da u 3 reda izbusim onim alaticem u obliku kvadrata. Ako to nemas, mozes isto tako nekim malim kruzicem, ja imam neke malecke diznice kojima sjecem takve malecke stvarcice, kao sto su oni dijelovi lego kockica. Sa kriznim sam radila i supljine na kosevima, jos prosle godine.
Mada,s ve u svemu, sigurna sam da ce ti se ta koju si vec napravila osusiti do petka. Samo uzmi malo deblju glistu ili trakicu i kroz nju provuci zicu pa ces nju fino zabosti u tortu, donju ivicu mreze namazes ljepkom i ima da stoji samo tako

Hvala Daco, mislim da će se ovo steći. Nemam nikakav tako mali kvadratni sekač, a ne znam kako bi izgledalo okruglim? Valjda će da se stegne.

Osusice se sigurno, vidjeces da ne moras da brines, samo uradi jos ovo sa zicama na krajevima pa fino ubodes u tortu i gotovo.

Moj sin je juce fino sve obavio kako smo se dogovorili, evo i jutros je otisao na bazen, SVIDJA MU SE!!! Posto ja imam problema sa kicmom, bas zbog brzinskog rasta u pubertetu su deformacije i nastale, onda bi bas voljela da on nastavi sa plivanjem, to je sigurno najbolji sport za razvoj, svi misici rade...

E drage moje, sjecate se da sam vam prosle godine pricala kako je citav proizvodni program u kome sam radila UGASEN, da su svi dobili otkaz, ali eto ja nisam. NE zato sto sam firmi bila prijeko potrebna, nego zato sto sam po kolektivnom ugovoru bila zasticena jer mi je dijete bilo mladje od 3god.
E sad, evo ga opet socijalni program, nakupilo se para za otpremnine i sada upravo mi je sef rekao da sam na tom famoznom SPISKU za OTKAZ!!! Mogu pisati zalbu, da se to rjesava u roku od 15dana, pa eto...

E drage moje, sjecate se da sam vam prosle godine pricala kako je citav proizvodni program u kome sam radila UGASEN, da su svi dobili otkaz, ali eto ja nisam. NE zato sto sam firmi bila prijeko potrebna, nego zato sto sam po kolektivnom ugovoru bila zasticena jer mi je dijete bilo mladje od 3god.
E sad, evo ga opet socijalni program, nakupilo se para za otpremnine i sada upravo mi je sef rekao da sam na tom famoznom SPISKU za OTKAZ!!! Mogu pisati zalbu, da se to rjesava u roku od 15dana, pa eto...

strašno ... ne daj se Daco !

:(Daco glavu gore i muti jaja....šta drugo da ti kažem. Znam da nije neka uteha, ali nisi jedina...
Na žalost u ovoj našoj državi se radna mesta samo gase a nikako da se otvaraju...
Ako se sve obistini, u decembru ću i ja biti tvoje sudbine:roll:.... i još "mojih" 1499 kolega:roll:... moj grad će biti totalno mrtav....:(

Hvala vam na podrsci!
Znaci, kada su otpustili citav pogon, ostao je samo taj u kome i ja sada radim, pa znate kako je, KO ZADNJI DODJE jer je nekim nacinom bio zasticen, znaci NE NJIHOVOM VOLJOM, on prvom prilikom i ide, tako da...
A sve bi se to i nekako premostilo da mi muz radi, ali on vec 2 godine nema posao, tako da ce ova moja plata MNOGO da nam fali

Uh Daco ne znam sta bih ti rekla, bas me rasplaka....strasno mi je zao... bar da ti muz radi pa bi nekako i mogli ali ovo je strasno....nekad se gledalo na to pa su iole bili zasticeni oni koji jedini rade u porodici, sad vise nikog nije briga za to.....a i to sa biroa sve je to nista, sest meseci krpljenja, a i kasne bome, ja sam bas danas podigla za avgust, 14 000...sad kad dodje zima, ode sve za racune....ako i bude dosta.....a gde je tvoja rata za stan.....

Moja rata za stan je 17000, struja oko 3500, grijanje svaki mjesec i ljeti i zimi placamo toplani 5000, sada ce trebati i vise jer ce naravno da poskupi, 2800 zadnji put platila vodu a i to ce da poskupi...
Eto, to su osnovne te i najvece stavke, gdje je jos telefon, kablovska, etaz zgrade i sta ja znam
Hranu i da ne spominjemo, skola...

E baš mi je žao, ali stvarno u ovoj državi sve ode niz Dunav...Ne znam kako bih te utešila....ja dve godine ne radim, sem ovih torti...mm već godinama radi kao moler takođe na crno...Troje dece, svi školarci...šta da ti kažem, snalazimo se kako umemo i znamo. Zimi preživljavamo od toga što ja zaradim, a dugove od zime otplaćujemo kad njemu dođe sezona...:( o ušteđevini ne razmišljamo, to je nama pojam, kao i letovanje. Jedino što nemamo ratu za stan, jer živimo u kući mog dede za koju ostavina nije rešena od 1995 jer za advokate nemamo para a sudovi kod nas su jako ažurni.

help ! Pre neki dan sam kontaktirala Svetlanu R Milošević za neke sličice preko FB i javila mi se . Dala mi je e mail na koji sam pre tri dana poslala slike . Još ništa nisam dobila . Zvala sam na neki broj koji sam našla na netu ( Eromedia Šabac ) i niko mi se ne javlja . Ima neko neki broj koji mogu zvati ?

Zdravo zenske :) kod mene danas radno, pravim tri torte od kojih je jedna na sprat, znam da sam luda al sta cu, valjda se necu poroditi nocas pa da uspem da ih dekorisem :zcepanje: evo sad sam morala podici tastaturu na sto, ne vidim slova od stomaka :)
A stoji moja cura od 21 mesec danas na stolici i gleda kore i kaze to (torte), no (novaca, mala lalinka ), ja kazem jeste sreco mama pravi torte da zaradi novaca, pa ce ti mama svasta kupiti, a ona ce ti meni buuu (burek), briga nju za slatkise, moje dete bi samo bureka jelo :)....inace prica sve na dva tri slova pa joj treba prevodilac :) i dete ukapiralo da mama pravi torte za novce a da se za novce kupuje.....

Zdravo zenske :) kod mene danas radno, pravim tri torte od kojih je jedna na sprat, znam da sam luda al sta cu, valjda se necu poroditi nocas pa da uspem da ih dekorisem :zcepanje: evo sad sam morala podici tastaturu na sto, ne vidim slova od stomaka :)
A stoji moja cura od 21 mesec danas na stolici i gleda kore i kaze to (torte), no (novaca, mala lalinka ), ja kazem jeste sreco mama pravi torte da zaradi novaca, pa ce ti mama svasta kupiti, a ona ce ti meni buuu (burek), briga nju za slatkise, moje dete bi samo bureka jelo :)....inace prica sve na dva tri slova pa joj treba prevodilac :) i dete ukapiralo da mama pravi torte za novce a da se za novce kupuje.....

Ljubim joj pametnu glavicu

Jutro drage moje , hvala Vam na broju tel što ste mi poslale . Inače sam se juče sludela ko poslednja tuka . Prvo sam pogrešila pre par dana e mail , pa sam juče zvala pogrešan broj i onda na kraju svega kad smo se konačno čule nisam odmah dobro objasnila šta mi treba pa smo se obe ispobunjivale skroz . I na kraju balade noćas sam završila tri torte a radila sam ih duplo sporije nego inače . Juče mi nije bio dan .....:eek:

Dobar dančić i od mene. Ja juče ispekla jednu turu medenjaka, jer hoću da napravim uzorke za Božić, da mogu i to da ponudim pored tortica, jer se ovde za praznike ne peču torte. Ne sećam se na kojoj temi je bilo reči o ajsingu, za ukrašavanje medenjaka i sličnih stvari, može i po gam pasti da se radi sa njime. Imam resept od iskusne ženice, koja godinama ukrašava medenjake, i ja sam ga isprobala:
izmeriti 1 belance i njegovu težinu pomnožiti sa 5,3 i toliko mlevenog šećera dodati, 1 kafenu kašičicu gustina i 1 kafenu kašičicu soka od limuna. Sve lepo mešati mikserom sa nastavcima za mešenje testa na srednjoj brzini 15 min. Super je a ako hoćete i redjde, redi se sokom od limuna a zagušnjava šećerom.
Nadam se da će nekome dobro doći.
ZD, i meni je stiglo starije dete, pa se pere, suši, kuva, peče, a sutra je dan za peglanje.

Back