KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zar pilates tako zeznut da se mozes povrijediti?! Doduse, nije naivno, pokuala sam davno jos kao student, jedino to mi je dr. ortoped i fizijatar dozvolili zbog moje skolioze kicme, nikakva druga skakutanja, aerobik i to ni slucajno!
A sad se ne bavim nicim, samo mojim coskom u kuhinji...

Ne mogu da verujem ! Koliko stvari zajedničkih ! Ja muku mučim sa kičmom od svoje 6. godine pa do danas i nadalje . I ja imam skoliozu kičme i patim se sa mojom grbavom kičmom svaki dan . Muke su , ne do Bog nikom . Ali šta ćeš . Svako od nas nosi neki svoj krst :

Ma juce je instrutorka htela da uvede novine, pa je drugi deo treninga bio sa elementima aerobika, ja okrenula telo na jednu, a noga krenula na dr. stranu. Sva sreca pa se sve vratilo na svoje mesto, samo sto boooli. Vracam se sinoc, a muz sav srecan kaze imas jos jendu tortu, zvao njegov drug. A ja rekla da vise porudzbina ne primam, ali nega ne mozemo da odbijemo. Nije to neki veliki br. torti, ali prosle nedelje mi je dusa izasla na nos. Za petak 3 videle ste sa koliko figura, pa subotu 1, pa nedelju na 3 sprata. Pa za mene je to previse, ovaj vidend samo 3, sada 4, sa ovakvom nogom, ali izgurace se i to.

Ne mogu da verujem ! Koliko stvari zajedničkih ! Ja muku mučim sa kičmom od svoje 6. godine pa do danas i nadalje . I ja imam skoliozu kičme i patim se sa mojom grbavom kičmom svaki dan . Muke su , ne do Bog nikom . Ali šta ćeš . Svako od nas nosi neki svoj krst :

Jesi vidjela ti, pa nas dvije kao da smo sestre po kicmi
Nego, najgore je sto moj sin se sav zgrbi kad pise, drzi ruku na olovci tako nisko da sam ne vidi sta pise pa se krivi na lijevo da bi vidio. Dzaba ja pricam, dzaba pokazujem snimke moje kicme u obliku slova S latinicnog, predoperaciono stanje bilo jos '91 pred rat itd itd... on se i dalje grbi, joj, joj!!!

Jesi vidjela ti, pa nas dvije kao da smo sestre po kicmi
Nego, najgore je sto moj sin se sav zgrbi kad pise, drzi ruku na olovci tako nisko da sam ne vidi sta pise pa se krivi na lijevo da bi vidio. Dzaba ja pricam, dzaba pokazujem snimke moje kicme u obliku slova S latinicnog, predoperaciono stanje bilo jos '91 pred rat itd itd... on se i dalje grbi, joj, joj!!!

Sestre po kičmi ! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ma juce je instrutorka htela da uvede novine, pa je drugi deo treninga bio sa elementima aerobika, ja okrenula telo na jednu, a noga krenula na dr. stranu. Sva sreca pa se sve vratilo na svoje mesto, samo sto boooli. Vracam se sinoc, a muz sav srecan kaze imas jos jendu tortu, zvao njegov drug. A ja rekla da vise porudzbina ne primam, ali nega ne mozemo da odbijemo. Nije to neki veliki br. torti, ali prosle nedelje mi je dusa izasla na nos. Za petak 3 videle ste sa koliko figura, pa subotu 1, pa nedelju na 3 sprata. Pa za mene je to previse, ovaj vidend samo 3, sada 4, sa ovakvom nogom, ali izgurace se i to.

Jao draga moja, ja bila na koncertu 30 godina jugoslovenskog Rock & rolla i majke mi nisam bila ma ni pripita a kamo li pijana, oko mene svi vec odavno pod uticajem pive. I eto, kad je pokojni Milan iz EKV-a izasao na scenu, raja se uznemirila, pocelo talasanje, svi nagrnuse naprjed i ja nekako u toj frci padnem i masa me odgura i desno koljeno, odnosno meniskus se sav raspukne u sitne djelice. Operacija i zezanje, od tad vise nikad nije to isto koljeno, pa sam kao kakva baba, sve me boli pred promjenu vremena

Evo i mene, bila malko da radim. Jutros je kod nas padala grozna kiša. I sad je poluoblačno, sparno, ali makar ne pada kiša.

ZD, kako izgleda bostan, kad je ponovo kišovito, njemu to baš i ne odgovara. Valjda će se već i ovo vreme umudriti.

Jao draga moja, ja bila na koncertu 30 godina jugoslovenskog Rock & rolla i majke mi nisam bila ma ni pripita a kamo li pijana, oko mene svi vec odavno pod uticajem pive. I eto, kad je pokojni Milan iz EKV-a izasao na scenu, raja se uznemirila, pocelo talasanje, svi nagrnuse naprjed i ja nekako u toj frci padnem i masa me odgura i desno koljeno, odnosno meniskus se sav raspukne u sitne djelice. Operacija i zezanje, od tad vise nikad nije to isto koljeno, pa sam kao kakva baba, sve me boli pred promjenu vremena

Ja bih za Milana i vrat slomila !

Da, sve je sivo, sivo...
A ja evo opet pred papirom i racunam, sve neke milka torte ovaj vikend, pa idem da se iskombinujem koliko jaja za koju težinu, po kom redosljedu pečem, u kojim plehovima itd, itd. A od silne matematike mi se samo spava!

Dobar dan.Jedva sam se dovukla do posla.Da mi nije koelge koji me je dovezao,stvarno ne znam kad bih stigla.Pečenje kora privela 3 min pred polazak.Kakav tajming :). Jedan zamak završila, a noćas još 2 torte,navrat nanos. Ni noćas nisam spavala do 3.To je već treća noć za redom, a koliko mi se čini, biće i četvrta neprospavana.A kišaaaa padaaa...dušu dalo za spavkanje...na koje ko zna kad ću otićiiii

Dobar dan.Jedva sam se dovukla do posla.Da mi nije koelge koji me je dovezao,stvarno ne znam kad bih stigla.Pečenje kora privela 3 min pred polazak.Kakav tajming :). Jedan zamak završila, a noćas još 2 torte,navrat nanos. Ni noćas nisam spavala do 3.To je već treća noć za redom, a koliko mi se čini, biće i četvrta neprospavana.A kišaaaa padaaa...dušu dalo za spavkanje...na koje ko zna kad ću otićiiii

Covjece, al te razumijem.
Znala sam ja da cim ja 4 noci za redom idem spavati sa djecom da ce krenuti nenormalna frka pred vikend. I ja cu tako nocas pa nastavak do nedelje, a onda opet figruice, figurice...

E hvala vam. Sad sam kupila dr Oetker želatin, i dekstrozu i fruktozu, da stavim pola - pola, i baš da vidim na šta će da liči. :( Em ja nisam vična, em kada se pojave te linije, pa kada počne da se sleže, ja momentalno zafrljačim to u kantu. :( A problem mi je što nemam figurice nigde da kupim, i onda sam primorana da pravim, i u principu sam hladna kao špricer, međutim, to me toliko iznervira, da bih iz kože iskočila.

Vi to sami pravite fondan?
Kakav recept imate? Ja ga kupujem u zdravoj hrani i cena mu je solidna.

Belo lence:
Ja ga kupujem u zdravoj hrani i cena mu je solidna.

Ja bih ga kupovala, samo da imam gde da kupim. :( Nemam gde, a malo imam posla, da bih kupovala veće količine, pa da mi stigne kurirskom službom. Ovako, kg fondana + dostava bi koštali više od 700 dinara, koliko mi je kg torti. A inače ga ne bih pravila ni pod tačkom razno.

A u vezi ovog mog posta koji si ti citirala. Nisam kupila Dr. Oetker želatin nego C, ali svejedno, nisam mogla da verujem svojim očima kada sam izvadila fondan iz kantice, a on s euopšte nije stegao. I to ne da se nije stegao, nego je mek, kao da sam ga danas umesila. :eek: Evo, sada sam napravila hello kity, bez ijedne pukotine...Ne mogu da verujem. A do sada sam bacila sigurno 5kg fondana. Ja ga napravim, on se sutradan pretvori u ciglu, a ja frk u kantu...

A fondan se pravi po Minjinom receptu. Idi na sajt Minjina kuhinjica, ima i video klip...

Kod nas ima sunca, duva vjetar kao blesav, ili ce oduvati ili doduvati oblake!
Ali dzaba ti to sve kad ovako sjedim u kancelariji, ili sam u pogonu i ni ne vidim kakvo je vrijeme.

Al' sam se napekla juce kora, nikad kraja. Mama je bila kod mene, sjedila je i mutila, mutila, mutila... cudila se kako to funkcionise i sad se zaista uvjerila da ja srijedom popodne i citavo vece ne mogu da pricam o svemu i svacemu, porodicnim problemcicima, jer ja zacas u onih 15 bjelanjaka ubacim zadnje 16 zumanjce i to onako skroz - na skroz razdrocano. Na telefon nekog da nazovem, ma nema sanse...

Back