KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dobro jutro!
jučerašnji dan je bio krcat dogadjajima, od toga da mi nije hteo da upali auto jer mu je jelte akumulator na izdisaju.Pa smo išli da kupimo novi.
I moram da Vas pitam da li ste u Metrou imali sličnih iskustava,a ako niste obratite pažnju.
U njihovom elektronskom katalogu nadjem Bosh akumulator za nepunih 5000 i odemo da kupimo.Sve OK, cena na polici se slaže sa cenom u katalogu, obeležena kao akcijska cena. Mi na kasu ono 5500 i nije na akciji.A onda počinje šou program. Moj muž im kaže da je to nemoguće, da je druga cena na polici i u katalogu,ali ova devojka kaže da je takva cena njoj u kasi.I da je greška u katalogu.Kad smo joj rekli da je ta cena na polici, nije imala kud pozove nadredjene. Idemo na reklamacije...dolazi supervizor...i kaže znate na slici je levi a Vi ste uzeli desni.Gluplju stvar nije mogla da kaže. Ja samo lepo objasnim da će u roku od 30 minuta im doći tržišna inspekcija, ekipa RTS, kao i Studio B i radio i TV, a ako malo potražim u telefonu naći ću bar još 2-3 stanice čije ću novinare obavestiti. Onda nam vrate pare,ostavimo taj akumulator kod supervizora i kažu nam da idemo da uzmemo drugi i da će nam naplatiti tu akcijsku cenu.Izadjemo napolje, pa ponovo udjemo,jer je procedura takva, pa ponovo uzmemo drugi,pa na kasu.Kad je opet oktucala 5500, malo je falilo da ona zasvetli! I napokon iz trećeg pokušaja, dobismo mi akumulator po onoj ceni iz kataloga. Onda mi i mama i snaja kažu da im se to dešavalo nekoliko puta, konkretno da je snaja kupila jedan proizvod za 300 din i sutradan kad je došla da kupi još i za svaki slučaj proverila na čitaču cenu(i bila 300 din), a na kasi pokušali da joj naplate više od 500 din. Srećom imala je samo par proizvoda pa je to uočila. Prevaranti!!! Od sad ću morati svaku stavku da pregledam, da prekontrolišen na čitaču i na računu i u katalogu, a onda izem ti čari kupovine
Dobro, bilo je juče i lepih stvari, jedna lepa torta je usrećila malu Jovanu i njenu mamu. Malo sam se igrala i mazila sa mojom slatkom bratanicom,koja ima samo 2 godine i zna brojeve.Uzme kartice sa brojevima da me uči i kad ja kažem ispravno, a ona BJavo teta!!!!
Bilo je tu i kratko vidjenje sa mojoj dragom drugaricom, ali sledeći put obavezno ćemo duže da kafenišemo, obećavam :)

Evo, tri torte sam ispratila, sada se jedna filuje pa dekoracija, musterije prolaze kroz stan a ja iscekujem utorak, idem na pregled kod dr. radiologa...
Uglavnom, mi juce 3 od 3, SVAKA CAST, za Noleta mi dusa zivi i srce kuca, a vaterpolisti i rukometasi su me ODUSEV ILI

Princess... bez namere da branim "Metro" (jer verujem da oni rade to što kažeš... imala sam priliku da se uverim) pošto držimo Bosho-ve akumulatore, zaista se dešava da i u nabavci npr. levi bude na akciji, desni - ne. Isti tip, ista amperaža... sve isto samo su polovi kontra. E sad... Kod nekog auta to nema veze i može da se postave oba, kod nekog - ne može.
Dakle, u ovom slučaju, kod akumulatora je to sasvim moguće.

Moram da se nadovezem na ovu pricu o Metrou. Ja sam odavno prestala da kod njih kupujem jer se stalno bave takvim nekim smicalicama pa kad uspe a kad ne uspe. Mene su tri putapokusali da prevare. Dva puta sam otkrila a treci put nisam sve do kuce. Ne kazem da nikad vise necu uci ali samo u krajnoj nuzdi i sirom otvorenih ociju
Inace ja se vratila sa svadbe. Izdjuskala sam se do mile volje. Obozavam veselja i svadbe :) Sta cu kada mi je dusa vesela. Sada sam sposobna samo za kreveta sutra sve po starom

Pa pravo da ti kazem, koliko se nerviram kad on gubi, ili koliko se radujem kad dobija da bi mogao i neki procenat od svoje zarade da mi posalje z:p z:lol:
Pa nista durgo ni ne gledam na TV sem sporta, sve drugo mi je bas bezveze, rijetko kad neki dobra film i to je to, ne putujem skoro nikako tako da necemu se treba iskreno radovati, pored moje djece i ukucana, sve drugo je vec odavno postalo prazno
Dobro, pretjerujem mozda sa ovim izjavama, ali nekako kad sve pogledam u zadnje vrijeme je sve suplje,
auuuuuuuu draga pa pretera ga...???
Dobar dan svima...:)

Dobra noc svima.
Da zvirnem malkice sta ste sve radili.
Bila u goste na selo, danas se vratila, nesto se raducka za sutra,
Ljubim va sve i zelim vam dobru noc onima koji rade i laku noc onima koji ce da pajke.
inmyheartforeverbyjewel.jpg

Ja kupujem u DIS-u, neverovatno mnogo puta sam bila i onda komotno mogu da kazem da je veoma mali broj puta kad su mi se desile slicne stvari ali su se desavale! Ali to rade i oni, to rade znaci svi! Pa gde prodje-prodje! Pavloviceva mast je bila na akciji 200din. Kada sam kuci proverila racun, cena joj je bila 240din! Nije mi bilo do tih 40din, mada sam kupila dve :) ali sam otisla opet... Mislila sm mozda nije bas u toj kasi "slucajno" zamenjena cena, a onda mi se i na sledecoj kasi dogodila ista stvar ali kuma mi, koja je bila samnom nije dozvolila da pravim frku i da se svadjam jer je lepo kasirka "nasla" sifru po akcijskoj ceni! A da ne pricam o robi sa isteklim rokom, i drugim stvarima. Idem, naravno opet jer mi je najblize i najpovoljnije, ali sto Teta Ira kaze siroko otvorenih ociju!

Joj Nole se muci, ovaj nanisanio sprave pa ne popusta, mislim da ce ovaj put nas da ipak posustane pred ovom masinom!
Ja zavrsila tortu, slikala, i od nervoze ne znam sta cu, ako krenem da pravim figurice na sta li ce taj Lego Ninjago da lici
Ja sam budna odavno. Dobro jutro. Napravila kifle sa džemom, eno ih peku se, a ja gledam Đokovića. Da li se Dušan javio Jaco?

Joooooj smeh, pa teško ćemo se nas dve sada sporazumeti, jer sam ja prilično nepismena što se toga tiče. :( Ne štampam ja iz programa, nego mu kažem print, i on štampa. Skinem sliku sa neta, konkretno iz neke bojanke, stavim je na desktop i kažem print. To je to.

Ja uvijek slike prebacim, odnosno copy/paste u Word dokument pa tamo uveličavam koliko hoću, predpostavljam da ti treba veličina A4 formata, znači format običnog papira za kopiranje jer radiš četvrtastu tortu. Odakle god uzimaš sliku imaš onu opciju desni klik na nju pa copy photo i onda otvoriš praznu stranicu u Wordu i opet desni klik i paste imaš sliku tu pa sa njom možeš šta god hoćeš. Odmah da je razvučeš tako špto ćeš je uhvatiti za jedan od ćoškova i razvučeš koliko hoćeš, a imaš i onu opciju desnim klikom na nju pa ti se onda otvori jedna od opcija Format Drawing Canvas/ Size i onda napišeš kolika dužina i širina slike ti treba
Nadam se da smo se koliko'toliko razumjele, ako ne onda mi pošalji sliku na pp pa ću ti ja to uraditi, a ti poslije samo ištampaj to što ti treba
Da li neko zna kako bih mogla da uveličam sliku koju treba da odštampam? U kućnoj varijanti, na štampaču. Ili to mora na nekom profesionalnom fotokopir aparatu?

Poslednja izmena:

Back