KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
srecna slava svima koji slave

samo da se prijavim da sam prezivela ako nekoga zanima hahahah i da mi nije bilo svekrve - mama je vec presla u standardnu postavu hahaha, ne znam kako bih stigla sve.
naravno kod mene uvek premeravanje koliko grama cega i od koje vrste kome ide, oduzme vise vremena maltene nego pravljenje kolaca..dobro, vremena nije, ali energije da....ali sve je isporuceno konacno :)

Dobro jutro i odmene!!!!
Drage moje svasta mi se izdesavalo prosle nedelje,ja u kolacima i tortama od ponedeljka i sve lepo krenulo cak sam angazovala kumu da mi pomogne, kad u cetvrtak bas na moj rodjendan, javi moja dobra prijateljica da joj je muz umro(bio je bolestan ali se nismo nadali da ce tako brzo da umre) mozete zamisliti a ja za subotu mladenacku tortu i jos 4 pa kolace za arandjelovdan, bila am sva van sebe niti da budem sa njom niti mi se da da radim torte, pa jos na svemu tome mi mladenacka slizne i padne.... e kada se nisam slogirala, uspela sam kako sam uspela ali verujte nije mi uopste bilo lako jos se oporavljam od stresa zbog svega,zao mi je drugarice muz joj je imao 46 god i dvoje male dece ostavi za sobom ehhhh sta ti je zivot....
Izvinite sto sam vas udavila sa ovim ali morala sam nekom da kazem, jos imam pritisak u grudima od svega sta je bilo, i sta je moglo biti zbog torte,a tako sam se radovala toj torti, a odradila sam je kako sam je odradila strasno

Svima koji slave srecna slava!!!!!!!.

Dobar dančić. Biće da je ovaj slatki posao itekako stresan. A svima skupo, i nikome nije problem da napravi, samo da ukrasi. :roll:

Mi danas idemo na slavu kod moje tetke, pravila sam "reform" tortu, koja cenim da je fantastična. Biće presek posle podne.

Svima koji slave neka je srećna slava.

Nela,žao mi je zbog toga što ti se desilo.vjeruj mi da svaki put kad imam veću kol. posla pomislim na to "ne daj Bože",ti nepredviđeni događaji(smrt ili bolest bliskih ljudi),jer u tom trenutku ne znam šta bih,posao se mora odraditi ali kako.vidim da ovdje ima ženica koje uskaču jedna drugoj kad je neophpodno(skidam kapu),ovdje niti bih se imala na koga osloniti(fondan i figurice misaona imenice),niti bi od silne pakosti izašli u susret iako bi oni bili na dobiti.Shvatila sam da na to ne smijem ni misliti,ali eto dešava se.............još jednom nela ,najgore je prošlo,odradila si to kako je u tom trenutku moglo.........

To sa poklanjanjem me izludi, ali eto sta cemo kad ne mozemo uteci od toga...
Ipak, nekako si ispunjena i srecna kad napravis torticu i doneses u poklon, ja sam isto tip koji voli da poklanja, samo je problem sto to ljudi ne cijene, valjda su takva vremena, ne znam. Ma sta ja tebi ovdje sve isprica, nisam danas neki bas filozof
Pa ono Jacika, i ubrzava i olakšava rad, samo je problem što je svako ulaganje u alat kod mene totalno neisplativo. :( Ali te andrmolje za torte su nešto što me privlači kao magnet, i pre ću kupiti nešto od toga, nego odeću, obuću, tašnu i sl.

Imala sam dva plitka pleha, i danas sam kupila još dva, i za 2,5h sam umutila i ispekla 18 korica (8 za reform i 10 za žito tortu), sa sve pranjem sudova. Olakšalo je i ubrzalo, ali bi prava stvar bila kada bih to mogla da naplatim, jer ovako se samo vežbam i isprobavam, i poklanjam. :(

To sa poklanjanjem me izludi, ali eto sta cemo kad ne mozemo uteci od toga...
Ipak, nekako si ispunjena i srecna kad napravis torticu i doneses u poklon, ja sam isto tip koji voli da poklanja, samo je problem sto to ljudi ne cijene, valjda su takva vremena, ne znam. Ma sta ja tebi ovdje sve isprica, nisam danas neki bas filozof
Davnih dana su me mnogo pametniji od mene naučili: Kad poklanjaš - pokloni od srca ili - nemoj da poklanjaš. To je bar jednostavno. Pogotovo kada je poklon nešto samo naše i ima neku drugu vrednost koja se ne izražava ni u jednoj merljivoj valuti.
Oni koji " ne znaju da cene" poklon teško da se mogu svrstati u prijatelje i one koji su tog poklona vredni. A na nama je da procenimo.
Ili sa mnom nešto nije u redu... jer sam najsrećnija kad sam u prilici da nekom dragom poklonim nešto što sama mogu da napravim?
I ne mislim da ljudi to ne cene. I nije deprimirajuće.
Upravo je sve suprotno tome!

Evo da se na kratko javim pre polaska u skolu.
Nela zao mi je zbog svega sto te je zadesilo ali takav je zivot. Budi uz prijateljicu jer joj je sada dobar prijatelj itekako potreban.
Sto se tice poklanjanja ja sam uvek bila za to. Poklanjam kapom i sakom kad god mi se pruza prilika , pogotovu mije proizvode i verujte mi to se kad tad vraca. Bog sve vidi. Jednima poklanjas od drugih ti se vraca. Koliko mi se samo puta dogodilo da cim nekome poklonim neku tortu odmah dobijem neku vecu narudzbu :D Mada ja poklanjam od srca jer u prvom mestu to mene ispunjava zadovoljstvom jer mnogo je lakse davati nego primati. Barem meni. Ljubim vas i zurim da ne zakasnim

jao Daco,probaj stvari okrenuti u pozitivnom smjeru............a to da dođe dan da ti je svega dosta,mislim da svi imamo kad-kad takav,ja se držim parole da sve mora proći,prije ili kasnije,naravno,važno je u tome ostati normalan..........ne daj se:)

Joj Boze dragi, opet je frka u mojoj porodici, opet ja moram kao na civiluku biti, vazda da me cimaju kad kako kome zatreba, tako sam umorna od svega, dosta mi je i torti i dekoracija i svega, svega...
Ne želim da dodajem ulje na vatru, ali Daco ako te cimaju .... ti si im to dozvolila...okreni list..prvi put kad budeš 'otkazala poslušnost' svi će se zamisliti i naučiti da mogu i sami da urade nešto.

Tesko je to kad imas staru majku i brata stalno nesto bolesljivog, mada je to sve vise psihicki nego zaista fizicki... a oni su na ljeto ovdje a zimi u Sarajevu, pa obaveze imaju i tamo i ovdje i onda kad god sta treba za njih obaviti hajde Danijela, papirologija, racuni, podstanari koji ne placaju, koji pobjegnu, za sve sam ja odgovorna, a kako reci NECU ili vec sta i kako se to kaze, nemam pojma!!! A da ne pricam o onoj varijanti: e sad se brat vraca i ti si mu usput, pa eto ga koji dan jer treba ovo, treba ono da obavi, i tako kad kome padne na pamet ja sam vazda tu i kako da kazem da sam u frci, da ni rucak ne skuvam za svoje ukucane ni kucu ne sredim, nista zivo ne stizem, hajde to, nego sto trebam slusati stalno neke probleme i aktivno ucestvovati u rjesavanju njih, a moje...
Ma, necui da vas gnjavim, ali bas mi je sve fuj

Dobro jutro i odmene!!!!
Drage moje svasta mi se izdesavalo prosle nedelje,ja u kolacima i tortama od ponedeljka i sve lepo krenulo cak sam angazovala kumu da mi pomogne, kad u cetvrtak bas na moj rodjendan, javi moja dobra prijateljica da joj je muz umro(bio je bolestan ali se nismo nadali da ce tako brzo da umre) mozete zamisliti a ja za subotu mladenacku tortu i jos 4 pa kolace za arandjelovdan, bila am sva van sebe niti da budem sa njom niti mi se da da radim torte, pa jos na svemu tome mi mladenacka slizne i padne.... e kada se nisam slogirala, uspela sam kako sam uspela ali verujte nije mi uopste bilo lako jos se oporavljam od stresa zbog svega,zao mi je drugarice muz joj je imao 46 god i dvoje male dece ostavi za sobom ehhhh sta ti je zivot....
Izvinite sto sam vas udavila sa ovim ali morala sam nekom da kazem, jos imam pritisak u grudima od svega sta je bilo, i sta je moglo biti zbog torte,a tako sam se radovala toj torti, a odradila sam je kako sam je odradila strasno

Svima koji slave srecna slava!!!!!!!.

Eh što je život :(

Ma kakvo spavanje, nego se ne stize od obavezica ni na cose priviriti! Ja se psihicki pripremam za dane koji slijede, u kuci je haos, atmosfera je bas fuj...

Mm je sinoc odmah popio duplu dozu ljekova za smanjenje krvnog pritiska, uz onu za smirenje, a ja pokusavam da mislim pozivitno, razmisljam kako opet moram iscitati temu SITNI KOLACI i sad copy-paste za posne kolace, brdo sam ih stavila u Word fajlove, sad to lijepo hocu da rasclanim, ali koliko vidim najvise je mrsnih, a blizi se Sv.Nikola.

E pa do skoro je tako bilo i kod mene. Jedan dan drustvo iz skole, jedan dan nasi prijatelji sa decom, jedan dan drustvo sa treninga , pa jedan dan drustvo iz komsiluka itd... Produzavalo se to na nedelju dana, ali ona sada puni 33 godine i mislim da to sa nasim prijateljima prekinem. Neka skupi nsvoje drustvo i gotovo Od mene i previse, ne mogu vise

Back