KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
KAKO JE DOBAR!!! Bravo, ma nek te sa srecom sluzi jos puno puno tortica, kolacica, svega sto se muti :super: :super:
Sad hocu sve informacije, koja je to vrsta, gdje si ga kupila i koliko je parica, ISKUSTVO nakon zajednickog isprobavanja, jel bolje muti bjelance ili filove, jel posuda dovoljno velika, uh mene sve zanima. Ma svakakva iskustva sam cula pa su to sve stvari na koje se neko zali kod planetarnih miksera, a neko opet hvali.
Malo sam citala cini mi se na onoj temi kuhinjske alatke ta iskustva, ali nikako da na miru sjednem i opet sve precesljam
Javni se kad stignes, ma ja ner bih stala sa mucenjem kad bi ga imala :zag:

Hvala vam devojke od srca na cestitkama elem evo ih moji utisci zucko je za dva sata umutio 4 torte od toga dve zoje,belu lesnik,i reformu samo sto fil za reformu jos nije hladan ali ce vala i njega umutiti za jedno sat vremena, ja sam blago je reci ODUSEVLJENA jer do sad nisam ni znala da belance moze tako da se umuti i to samo za 3 min i 20 sek i to 15 komada verujte da sam merila stopericom, mlecne filove spaja sa margarinom samo tako i ne ostavlja margarin po zidovima posude slag muti perfektno a fil koji sam kuvala na pari cu tek da probam on je dosta cvrsci od ovog kuvanog na mleku pa cu videti kako ce njega da umuti ali ne sumnjam da ce i on biti extra e sad sto se tice cene cena je prava sitnica 540 eura ali moze da se plati cekovima na rate sto meni bas odgovara i veliki plus je sto ima 5 godina garancije snaga mu je 300w a cinija 5 l sad sto se tice snage to me je najvise kolebalo da li da ga uzmem ili ne ali su mi uvoznici objasnili da je stepen prenosa snage na kitcheaidu jedinstven i nema ga nijedan drugi mikser tako da tih 300 w moze malter da mesa eto toliko ako vas jos nesto interesuje pitajte slobodno i da se i ovde zahvalim svetlanir i njenom muzu na savetima

Dobro jutro .
Cilence neka te predivan ljubimac sto duze raduje pa da kupis jos lepsi i bolji.
Ja da vas pozdravim pre polaska u skolu.Dusa mi spava. Sinoc do 01h pravila neke figurice a jutros ustaka u 5h. Ovaj vikend bas guzva.

Evo opet mene. Dekorisem ove torte, merim ih i svaka mi bude teza. Ako treba 4kg. kod mene ispade 4.8 kg., ova od 3 ima 3.5, porucena 5 ja napravila 5.7. E sad nema smisla da kazem kako su teze i da naplatim, a opet da castim svaki put po 20% ne isplati se. Kako Vi radite kada se dogovarate? Da li kazete od recimo 4-4.5 kg. I koliko procenata od torte je dekoracija?

Evo opet mene. Dekorisem ove torte, merim ih i svaka mi bude teza. Ako treba 4kg. kod mene ispade 4.8 kg., ova od 3 ima 3.5, porucena 5 ja napravila 5.7. E sad nema smisla da kazem kako su teze i da naplatim, a opet da castim svaki put po 20% ne isplati se. Kako Vi radite kada se dogovarate? Da li kazete od recimo 4-4.5 kg. I koliko procenata od torte je dekoracija?

Ja sam sitničarka i cicija, i ne želim da poklanjam svoje torte, zato što oni koji naručuju kada kažu 3kg misle da ja imam kalupe iz kojih ispadaju torte određene težine. :roll: I kada dođu po tortu, uglavnom ne pitaju koliko košta, nego imaju spremljene pare za onoliko kg koliko smo se dogovorili. E zbog takvih, ja uglavnom pravim pravougaone torte, i kada vidim da ću preterati, ja je skratim i suzim. I višak pojedu moja deca.

Već smo ovde raspredali na tu temu, i niko ne radi kao ja, nego svi uglavnom ako preteraju poklanjaju, jer smatraju da to tako treba, ali ja ne. U mojoj prirodi prosto nije da se ponašam kavaljerski.

A ovo za dekoraciju i procente ne razumem.

Back