KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iskreno da vam kazem drustvance moje nije se smirilo, i dalje tinja...sva sreca te je velika vlaga u sumi pa malo sporije ide sirenje, i na nasu srecu ali verovatno na tudju nesrecu pozar se preusmerio... Sada se siri u kontra smeru od moje kuce, ali ni to nije dobro, verovatno i tamo ima kuca :( ne znam, ne poznajem kraj! Ne radujem sei, iako je hvala Bogu od nas se udaljila vatra....zaspala sam jutros u 5:20h, cekala da svane samo.... uhhhh

Dobro veče i od mene :). Isporučili jednu svadbenu tortu od 17 kg.Tako sam ponosna na sebe, bez lažne skromnosti:). Ovom prilikom veliku zahvalnost dugujem dragoj tete Iri koja mi je pozajmila svoj prelepi stalak.slike čekam od fotografa, jer u kući nisam uspela da je lepo slikam.
Vilo, nadam se da je sve dobro

Ne znam kako je sa plavim patlidžanom, ali moja drugarica me je učila, a ja još nisam probala, da tikvice zamrzava upakovane u brašno, jaje i prezlu a isto tako i pečenu papriku crvenu. Sve to zamrzne pohovano, samo malo otkravi i prži. Kaže da je super.

Poslednja izmena:
Evo da vas pozdravim.
Dosla sa terena iz Surcina. Naravno uspela sam da popijem kaficu i posluzio ne ide sa postavljanjem slikica ovde.m se torticom kod nase drage Gogaz. Bas smo se slatko ispricale. Kratko ali slatko :D
Htela bi da vas obavestim da smo moj sin i ja otvorili na Facebooku stranicu " Soul Cakes " pa koga interesuje moze tamo videti nase rukotvorine jer mi nesto ne ide postavljanje slika ovde. Valjda los komp .:brus:

Al´ je zahladnelo kod nas, ceo dan je tmurno, hladno, vetrovito a sada i pljušti kiša. Prava jesen.
Jesen stiže Dunjo moja....... što bi reko naš Balašević. Kad ga već spominjem, ima li nešto novo? Ni film nisam videla. Nikakko da potrefim da budem kući kad ga daju u bioskopu.

ZD, j mislim zato, što je fondan skuplji i teži. Ali, neka kažu i druge drugarice, koje su iskusnije od mene. Ja se ipak divim svima vama, koje tako divno ukrašavate sa šlagom. Ipak za to treba imati i ruke i strpljenje. Kad nešto neišaraš lepo, teško se popravlja, dok fondan izmesiš ponovo i napraviš ukras još jednom.

Devojke, da vas ja pitam nešto glupo. Zašto su, uglavnom, skuplje torte ukrašene fondanom nego šlagom? Nešto sama sa sobom pričam ovih dana, pa ako hoće neko da mi objasni. :D

...ako mene pitas ne znam...
Ustvari, hajde nekom logikom.
Slag je malo pao u zaborav, fondan je hit i IN i torte izgledaju lepse, lakse se transportuju i imas vecu mogucnost dekorisanja.
Mada su meni ukusnije sa slagom, ali uzimajuci u obzir koliko parcence fondana ti zapadne na jedno parce torte i to nema onda nikakve veze.
I da, ako kupis kilo fondana za jednu tortu skuplje je nego pola kilograma slaga, koliko ti treba za dekorisanje jedne torte.
Mislim da i alat igra ulogu, dosta je skup za dekorisanje fondanom, bez obzira sto se isplati milion puta, a i sam rad sa njime.
Nije bas to samo uzmes frc istisnes i gotovo,
Treba imati slifa i ruku za te stvari.
Eto, ja tako mislim...:)

Ok, zanimaju me vaša mišljenja.

Razmišljanje na to me navela situacija da me je kontaktirala jedna žena, koja hoće da joj baš ja pravim tortu, i da bude ukrašena šlagom, jer fondan ne voli. I pošto je to gotovo nemoguća misija, jer bi trebalo ja da joj dostavim tortu, dostava bi je toliko poskupela, da ona u svom gradu komotno može da kupi istu kao što bih je i ja napravila. I onda sam malo cunjala po netu i gledala cene, i u 95% slučajeva one sa fondanom su skuplje.

Slažem se da je kupljen fondan skuplji od šlaga, ali zato je home made fondan jeftiniji recimo od šlaga sa kojim ja radim. Dalje mislim, za fondan ako imaš alat, skoro si završio posao, a za šlag ipak treba više mašte i strpljenja. Opet, moje lično mišljenje, brže se ukrašava fondanom nego šlgom. I tako...

I tako, deset dana ja istovaram kukuruze, i mislim li mislim...:D

Ok, zanimaju me vaša mišljenja.

Razmišljanje na to me navela situacija da me je kontaktirala jedna žena, koja hoće da joj baš ja pravim tortu, i da bude ukrašena šlagom, jer fondan ne voli. I pošto je to gotovo nemoguća misija, jer bi trebalo ja da joj dostavim tortu, dostava bi je toliko poskupela, da ona u svom gradu komotno može da kupi istu kao što bih je i ja napravila. I onda sam malo cunjala po netu i gledala cene, i u 95% slučajeva one sa fondanom su skuplje.

Slažem se da je kupljen fondan skuplji od šlaga, ali zato je home made fondan jeftiniji recimo od šlaga sa kojim ja radim. Dalje mislim, za fondan ako imaš alat, skoro si završio posao, a za šlag ipak treba više mašte i strpljenja. Opet, moje lično mišljenje, brže se ukrašava fondanom nego šlgom. I tako...

I tako, deset dana ja istovaram kukuruze, i mislim li mislim...:D
...pa sad gledaj sta si napisala...tortu pravljenu sa domacim fondanom, tj u kucnoj radinosti, bi ja naplatila jos skuplje...pa jel znas kako si pisala da ga mrzis praviti?E iz tih razloga je torta skuplja...
Slazem se sa Cilence, meni za jednu tortu sa slagom treba 15 min a za fondan bogami vise...
Odoh sada, crkla danas, na poslu ludnica, kolike pazare pravimo ne mogu vam reci...nenormalne, kao da delimo dzabe, a kuci me cekao posao sa zimnicom, pa sutra opet, pa prekosutra opet pa torte, e kada proslavim rodjendan, onda via moje odmaraliste, a sada vas ljubim i zelim vam laku noc...
Da se odjavim, ovo je sinov komp, pa se malkice grebem...ljubim vas:cmok2::bye:

Jaca023:
.pa sad gledaj sta si napisala...tortu pravljenu sa domacim fondanom, tj u kucnoj radinosti, bi ja naplatila jos skuplje...pa jel znas kako si pisala da ga mrzis praviti

Mrzim da ga pravim, i mrzim i dalje, ali moje torte jednako koštaju. :D

I blago vama kada ste tako brze, nije ni čudo što napravite xy torti za jedan dan. Ja sam spora kao puž, u svemu što radim. :(

Ja takodje mislim da za tortu ukrasenu fondanom treba vise vremena....Prvo sto samu tortu moras jako dobro da zagladis sredis pre nego sto stavis fondan,i to oduzima vreme dok tortu kada ukrasavas slagom i da je kriva namazes slag ravnije i to je to...
Meni su inace lepse torte sa fondanom,imas vise mogucnosti za dekorisanje,a meni i slabo traze torte sa slagom

Dobro veče.Ja volim torte sa slatkom pavlakom, imlekovom, ne biljnom i ne ljubim šlag. Ali da radim sa fondanom obožavam.Dok sa šlagom su mi malo skučene mogućnosti.I što kaže Jaca,fondan je sada IN.Ili što kaže jedna fina godpodža Fomdam. Pa da, dam ti :)
Inače mi se junački borimo sa virusima,Ostala sam još ja, ali stalno ponavljam ne smem da se razbolim još imam da završim torte i tako.A i čekam da ovi moji ozdrave da kad se ja patosiram bar ima ko da me leči.
E da hvala za bonice,divne ste :)

Back