KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čitam sad ovih par strana od prethodnih dana, pa za ove svadbene brljotine da prokomentarišem..Ja kad sam radila svadbenu tortu, par dana pre se probudim u sred noći i izbezumljena shvatim da pravim nekome SVADBENU tortu :eek: I da tu ne sme da bude ni jedna jedina greška...
Toliko sam se trudila i na kraju sam bila kao na iglama dok se žena nije javila da se zahvali i rekla da je oduševljena. Ne mogu da shvatim da neko tako unakazi nečiju svadbenu tortu :(

A kako vi reagujete na kritike? Da li vam se nekad jave nezadovoljne mušterije? Ja sam uvek jako zabrinuta - neki se jave da se zahvale i da kažu da su zadovoljni, neki se ne jave ali ponovo poruče, što znači da su zadovoljni. Niko me još nije zvao da se buni...(iako sam par puta ja bila nezadovoljna kako je totra izgledala...) E, danas saznam da je jedna sestrina drugarica (tj. njen muž) bio nezadovoljan tortom a da ga je ona sprečila da me zove...kad sam pitala šta ne valje kao kore su mu bile debele i bilo ih je puno - inače kore od belanaca i oraha a fil od žumanaca i mleka i crne i bele čokolade. I toliko se smorim, baš mi je bilo krivo. I sve se mislim šta bih mu uopšte rekla i da je zvao? Kako se vi nosite sa tim?

Iva uvek ce neko da se nadje kome nesto ne odgovara,ali kada znas da si dala sve od sebe nema mesta za brigu.Meni je se desilo nekoliko puta za ovih pet godina koliko radim da imam primedbe.prvi put kada sam cula da neko nije bio zadovoljan ziva sam se pojela,celu noc nisam spavala...a sad mi je to smesno ,kada znam da su dobili tortu koju su trazili i da je kvalitetno odradjena uopste se ne nerviram,svima se ne moze ugoditi...kad neko trazi dlaku u jajetu uvek ce je naci i kad je nema.Cinjenica je da su ljudi sve tezi kako je ova kriza i da se nekad ponasaju kao da ih mi teramo da naruce tortu,bar se meni to vise puta desilo ali i sa takvim sam navikla kako se razgovara,tako da cuvaj zivce za vaznije stvari.

Oooo Smeh što ova sličica prija mome oku. Ja večeras sa klincima odem do kume, da se vratimo, ono provala oblaka...Mi sedi, sedi do 11 ostadosmo. Onda ja odem u Tempo, a klinci ostadoše sa tajom.Sad sam ispekla gomilu kora.Ujutru ću da vidim da nisam nešto z...Ako fali ispeći ću, ako je višak, poješćemo.
Inače ranije sam se užasno bojala munje i grmljavine. Kad seva ja se uvučem ko mišić...I tako sam se ja plašila dugooo, skoro 30 godina.A onda je bilo bombardovanje ...i sad se više ne plašim ni groma ni sevanja.

Dobro jutro ,sta je ovo nema nikoga .Kod mene vec davno ugrejalo i vrucina joj majcice mila kako cu izdrzati letos bez klime :roll::roll::roll::roll:.Za danas imam jednu tortu u obliku soljice kafe pa sam malo zabrinuta kako ce sve da ispane ,ali se nadam da ce biti uredu.

Dobro jutro!
Kod nas tmurno i oblačno.
Evo vam malo vegetacije sa Skijatosa:
odeljenje-1.jpg

Dobro jutro,ma ne dobar dan i ako jako tmuran kod nas.Več tjedan dana pada kiša ko luda zahladilo.Sada ka dtreba dosta sunca pogotovo za vinograd gdje je u cvatu ono pada i pada,ali nevjerojatno da preko dana još nije loše ali negdje oko 16,17 sati ludo grmljavina, kiša, tuča svega ima,tako se zna biti tamno da moramo več paliti svjetla tad ako imamo sreče pa ima struje.
A nije baš super i ona vručina ali i ovo vrijeme je ludo nikako da bude zlatna sredina.Pa kakvi mi ljudi takvo i vrijeme.Kao da su se mijecesi pomješali pravo aprilsko vrijeme.
A da se i pohvalim u svemu tome preseklo me u kičmi pa sad hodam na injekcije one fine vruče kod nas kao da zlo nikad kraja.
Od 9 mjeseca prošle godine non stop nas nešto prati samo ne dobro.
Mi smo tad imali saobračajku i valjda su to i poslejdice sad tek došle kukovi ,noga,kičma užas.
Iza toga nas u 11 m. protresla vijest da je brat od mm dobio jako loše nalaze.A u desetom jesecu radila sam mu tortu za 50-ti rođendan.U 12 m. prije Božića išo je u bolnicu još smo rekli gdje baš sad neka malo pričeka pa iza blagdana ali nije htjeo želio je što prije početi sa liječenjem.
Nažalost volja za životom i sve što se moglo pružati i uraditi nije bilo dovoljno da pobjedi opaku bolest i 21.4. zatvorio je svoje umorne oči.
Ne mogu vjerovati da nije tu,tako nam je prazno sve pogotovo jer smo se jako dobro razumjeli,živimo takoreči pod jednim krovom,nikad nikakvih nesporazuma sve smo zajedno radili djelili dobro i zlo.Sad mi preostaje samo da tiješim šogoricu i dijecu.Svi rođendani i večernja druženja su onako tmurni jer bio je veseljak, društveni.
Ali kako se ono kaže:Život treba ići svojim putem dalje,a sječanja ostaju u našim srcima.

Cao svima :bye:
Smeh dobo nam se vratila, vidim bilo ti je lepo a i nama je sada kad uživamo u sličicama. Daj ih još, pogotovo one 'morske'..
Klapat razumem tvoju bol. Uvek mi je žao kad ode mlad čovek pogotovo kada ostavi decu. Budi jaka upravo zbog te dece.

Čitam sad ovih par strana od prethodnih dana, pa za ove svadbene brljotine da prokomentarišem..Ja kad sam radila svadbenu tortu, par dana pre se probudim u sred noći i izbezumljena shvatim da pravim nekome SVADBENU tortu :eek: I da tu ne sme da bude ni jedna jedina greška...
Toliko sam se trudila i na kraju sam bila kao na iglama dok se žena nije javila da se zahvali i rekla da je oduševljena. Ne mogu da shvatim da neko tako unakazi nečiju svadbenu tortu :(

A kako vi reagujete na kritike? Da li vam se nekad jave nezadovoljne mušterije? Ja sam uvek jako zabrinuta - neki se jave da se zahvale i da kažu da su
zadovoljni, neki se ne jave ali ponovo poruče, što znači da su zadovoljni. Niko me još nije zvao da se buni...(iako sam par puta ja bila nezadovoljna kako je totra

izgledala...) E, danas saznam da je jedna sestrina drugarica (tj. njen muž) bio nezadovoljan tortom a da ga je ona sprečila da me zove...kad sam pitala šta ne valje kao kore su mu bile debele i bilo ih je puno - inače kore od belanaca i oraha a fil od žumanaca i mleka i crne i bele čokolade. I toliko se smorim, baš mi je bilo krivo. I sve se mislim šta bih mu uopšte rekla i da je zvao? Kako se vi nosite sa tim?
Sad mi je nekako lakse kad znam da nisam jedini "LUĐAK",izvini iva na izrazu,koji se optereti prije pravljena torte,ako je nesto zahtjevnije,a pogotoivo nakon isporuke,dok ne cujem povr.informaciju.Upravo ovaj vikend mi se isto desilo,cijela zbrka ,3 svadbe se rsde ,+ ostale tortice koje su uskakale,valjda se ni jednoj nisam posvetila kako ja to znam pipkati i odmah se javlja nesigurnost da li je to dovoljno dobro.Najveca frka mi bila oko onih mini cake(prvi put ih radim),za iste ljude je islo 100 mafina dekorativnih i vocna dekoracija (jagode u ananasu),12 kom,a musterije ne da su teske.haos.sinoc me mlada zvala,kiti samo tako,da sam joj blizu mislim da bi me izljubila.A ja blesava 2 sedmice ne spavam zbog te porudzbe,a tek od subote kao luda..............bez veze,sta i ako nisu zadovoljni,ne moraju svi ni biti odusevljeni mojim radom,jednostavno postoje i takvi ljudi kojima ne mozes ugoditi.

Zeneee `de ste ceo dan? :per::lol::lol::lol: sakrile ste se od kise i grmljavine??:zcepanje::lol:
uh sto sam ja kilava..`em me glava boli ceo dan, `em me sad zaboleo zeludac.. jooooj..a moj muz zapeo danas za slane pohovane palacinke, i napravila sam mu :heart::heart: i samo jede prase moje debelo, i vice joj zeno kako je lepo, Bozeeee pretvorice se u palacinku.. do sad ih jeo samo namazane, a sad covek hoce da budu i pohovane!! Ali, dobro, za moja dva momka mi nikad nista nije tesko :heart: iako sam bolesna...

Do`ro vece:)
Radila do 18h...onda otisla do Smeh iiiiiiiii...sad stigla kuci:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pa sad, trebalo je preturiti preko jezika 2 nedelje, koliko se nismo videle:mrgreen:
Sreca da se ovde kucka, jer, otekao jezik:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zelim vam lepu noc, odoh da pravim cvetitje:):):)

Dobro jutro,evo kafa nesto me glava zeza,teska...:D.Juce sam se motala po gradu trazila nesto za svadbu,idemo u subotu malo da se proveselimo :mrgreen:.
Mnogo sam nervozna ,skoro sam primetila da izgleda imam bruh :confused:
a u zadje vreme me i bolucka ,pa moram kod lekara a ja takva kukavicaaa :(:rumenko:
Nego lep dan svima zelim ,budite vredne,ali se malko i odmorite :D :bye:

Peku se prve kore u novom stanu!
Ostavili su nam ugradnu kuhinju sa ugradnom plocom i rernom koja je malo starija ali skoro pa nekoriscena, rerna ima ventilator i pojma nemam kako to funkcionise za sad...pecem po starinski, ono na grejace. :)

Citam sada sta pisete za te kore na (u tortama tanke i debele). Ja mnogo volim slatko i volim razne torte pa i one koje za osnovu imaju patispanj i kada je to lepo i socnio i neki dobar fil kada ide uz to meni su te torte jako lepe. Opet volim i torte sa tankim korama.... Ukusi se razlikuju a zavisi i od sastava torte tako da ne treba previse da se sekirate oko toga ako nista niste utancali pravite kako biste i za sebe.

Juce sam bila u dm-u kupovala neke sitnice i prisustvovala kradji ili pokusaju kradje. Bili su jedan covek i mladic, mladic je uspeo d apobegne a coveka su zadrzali. Sta je posle bilo, ne znam i ne znam da li je taj decko nesto izneo iz radnje.

Dobar dan ili dobro vece, ja dosla sa posla zavrsila jednu torticu i sada idem malo u setnju klinci su vec napolju, a ja samo malo da zvirnem pa odoh.
Moram da vam se pohvalim danas mi stigao novi set za cvetove, juce tragakant i sada samo da zasucem rukave i da probam da napravim gum pastu, a to cu ujutru i da se bacim na posao. Set je predivan kada sam ga dobila bila sam kao dete koje je dobilo dugo zeljenu igracku...... Jedva cekam da ga isprobammmmm. ...

Dobar dan ili dobro vece, ja dosla sa posla zavrsila jednu torticu i sada idem malo u setnju klinci su vec napolju, a ja samo malo da zvirnem pa odoh.
Moram da vam se pohvalim danas mi stigao novi set za cvetove, juce tragakant i sada samo da zasucem rukave i da probam da napravim gum pastu, a to cu ujutru i da se bacim na posao. Set je predivan kada sam ga dobila bila sam kao dete koje je dobilo dugo zeljenu igracku...... Jedva cekam da ga isprobammmmm. ...

Super sada samo napred

Back