KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro veče svima. Ja opet danas krečila, i smrzla se k'o određeni ženski organ. :mrgreen:

Srećan put putnicima u Jagodinu ( mada se putuje tek u nedelju, ali vidim da ste zaređale sa pozdravima ), ja se svake godine nadam da ću i ja biti u tom timu. A kako koja godina dođe, ono sve gore. :( Ali, ne dam se ja...Biće....:D

Dobro veče svima. Ja opet danas krečila, i smrzla se k'o određeni ženski organ. :mrgreen:

Srećan put putnicima u Jagodinu ( mada se putuje tek u nedelju, ali vidim da ste zaređale sa pozdravima ), ja se svake godine nadam da ću i ja biti u tom timu. A kako koja godina dođe, ono sve gore. :( Ali, ne dam se ja...Biće....:D

I bice, nego sta...uvek treba gledati pozitivno:)
PS
Jel taj organ nos:rotf::rotf::rotf:

Sredila kuhinju, strpala sudove na pranje, sredila jednu turu vesa, stavila jos jednu da se pere.
Izljubila bih svakog izumitelja ovih masina, to su moje Pepljuge:mrgreen:
Ovu za sudove obozavam, izljubim je kad god vadim sudove iz nje:lol::lol::lol:
...sad odmaram...sutra ujutru na posao...

Lonac?:DStigao?:lol::lol::lol:
A sto da odlepis?

Lonac? Odakle je stigao? :D I stvarno, što ćeš da odlepiš? :D

Lonac isproban.
Stigao iz prestonice - nedavno mi je pukla drška na starom ekspres loncu, dobijenom na poklon od majke bivšeg dragog. Tako je i lonac postao - bivši.
Al' je stigao nov :D: lep, sjajan, zgodan za rukovanje... Koliko sam kod kuće i koliko vremena posvećujem pripremi hrane - nije čudo što mu se baš radujem.
Na pitanje "što ću da odlepim" nemam odgovor. Al' osećam da nisam daleko... Lepo od vas što brinete... al' ja svakako nikad i nisam sasvim "zalepljena" pa se razlika mnogo i ne primećuje :zcepanje:

Lonac isproban.
Stigao iz prestonice - nedavno mi je pukla drška na starom ekspres loncu, dobijenom na poklon od majke bivšeg dragog. Tako je i lonac postao - bivši.
Al' je stigao nov :D: lep, sjajan, zgodan za rukovanje... Koliko sam kod kuće i koliko vremena posvećujem pripremi hrane - nije čudo što mu se baš radujem.
Na pitanje "što ću da odlepim" nemam odgovor. Al' osećam da nisam daleko... Lepo od vas što brinete... al' ja svakako nikad i nisam sasvim "zalepljena" pa se razlika mnogo i ne primećuje :zcepanje:

:rotf::rotf::rotf:za lonac sve jasno.
Pa odlepim ti i ja, sve cesce u poslednje vreme...:lol:
Kazem ja danas kolegi:"Joj poludecu sa ovim kalkulacijama!"
A on ce meni na to:"Ne znam kako mozes da budes ludja od ovog sto jesi.":rotf:

:rotf::rotf::rotf:za lonac sve jasno.
Pa odlepim ti i ja, sve cesce u poslednje vreme...:lol:
Kazem ja danas kolegi:"Joj poludecu sa ovim kalkulacijama!"
A on ce meni na to:"Ne znam kako mozes da budes ludja od ovog sto jesi.":rotf:
Dobro čovek i kaže.
Al' nećeš od kalkulacija... uz sve ludilo - one ti dođu ko' "bensedin". :zcepanje:
Ali od mušterija, klijenata i raznih "pacijenata" lako može da se odlepi.
Zove mene danas jedna gospoDža.
Kaže: "Najverovatnije mi je otišla korpa i lamela, kol'ko košta da se to zameni" (doslovce tako)
Ja pokušam da se našalim, pa kažem: "Dobar dan. Pretpostavljam da govorite o automobilu?"
Ona: "Da! Interesuje me cena!"
:dash:
Ne treba da radite u auto servisu, niti da imate bilo kakve veze sa automobilima kako biste znali da zamena bilo kojeg dela na "stojadinu" starom 20 godina i nekom novijem automobilu od 20-tak hiljada evra - sigurno ne košta isto!
Uglavnom, nakon malo natezanja, gospoDŽa izjavi kako ima "Tojotu - rav" dizel, iz 1995. godine.
Završim razgovor, počnem da tražim po svojim programima i dobavljačima i skontam da tako nešto - ne postoji.
Pomislim da možda ja grešim, pa pozovem jednog dobavljača i objasnim o čemu se radi... on kaže: "Gospođa nije baš pouzdan svedok! :zcepanje: Tako nešto - ne postoji!"
Pozovem je ponovo, ona u čudu... Krene da me ubeđuje i u tom ubeđivanju izjavi: "Bože, kako nije... pa prošle godine u maju je istekao lizing!"
Ja :eek:
"Pa niste valjda plaćali lizing 15 godina!"
"Ma ne... 5! '95-o je sigurno!"
"Gospođo, mi smo u 2011., biće da je Vaš auto 2005.!"
"Jao... jeste... ja se prebacila!" :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ni manje ni više nego za 10 godina... Eh...
I tako stalno. Nema dana da nema bar nekog takvog "pacijenta" na kojeg se gubi vreme i živci.

Poslednja izmena:
Dobro vece i od mene.... vidim ovde covek da se:rotf::rotf::rotf: samo tako nastavite drage moje ovo je pravo opustanje uz vas. Ja sada zavrsila kolace za sutra rasirila turu vesa, a sada idem da skidam zavese i da ih strpam da se peru :dash::dash::dash:... pa jos hiljadu poslica da pozavrsavam nekako mi lakse kada svi spavaju i kada mi se nemotaju oko mene...Sve vas ljubim i pozdravljam

Dobro vece i od mene.... vidim ovde covek da se:rotf::rotf::rotf: samo tako nastavite drage moje ovo je pravo opustanje uz vas. Ja sada zavrsila kolace za sutra rasirila turu vesa, a sada idem da skidam zavese i da ih strpam da se peru :dash::dash::dash:... pa jos hiljadu poslica da pozavrsavam nekako mi lakse kada svi spavaju i kada mi se nemotaju oko mene...Sve vas ljubim i pozdravljam

za zavese možeš da se prebaciš i kod mene.
Dođem sa posla prošle nedelje (ono, kad je bilo lepo i sunčano) kad vidim lotre u dnevnoj sobi (naravno da im nije tu mesto), a moja mam lepo objasni: "Osećala sam se dobro, pa sam prala zavesu u kuhinji. U dnevnoj sobi nisam... "
Inače, moja mama ima 72 godine i, uz sve ostalo, i operaciju srca iza sebe...

Ženskice laku noć!Ja sam danas imala ispunjen dan,od kozmetičara do nekih pregleda na koje sam vodila mamu, 2 prelaska Beograd-Novi Beograd (jednom Gazela:dash::dash::dash:,drugi put Brankov most:dash::dash:). Još sam išla drugim autom u koji sam bukvalno danas prvi put sela-karvan Pežo 207. Nije meni problem vožnja, ali takva gužvaaaa....Na kraju sam na semaforu urlala na jednog imbecila ispred mene, koji stane u traku za skretanje desno, a ide pravo...i ja onda iza njega i još 6 kola čekamo da se i njemu upali zeleno da se kreten skloni, a mi smo imali strelicu...Uh,kako sam besna na glupe vozače.A večeras sam se posvetila torticama. sutra kačim slike...
Kuckamo se sutra nešto više, sad odoh

Evo i ja da vam mahnem za laku noc, ustvari neki vec uveliko spavaju, ali ja evo tek sada pozavrsavala poslove pet minuta da predahnem uz forum i odoh dalalam...
Smeh pa sto se tice tvojih zavesa dogovoricemo se dok sam jos u formi... Caossss

Dobro jutro. Ja evo od jutros ispekla torticu za Jagodinu i sad samo da je nafilujem.
Juce skoro ceo dan nismo imali vodu i to je strasno pogotovo ako si na 12 spratu a ja bez vode neznam da funkcionisem. Dosla tek uvece ali ja sam se vec toliko tresla da nisam bila u stanju da nista pocnem. Krenem sa tortom i zakljucim da nemam dovoljno oraha. Odnosno imam kod mame u zamrzivacu ali to je na drugom kraju grada, kao u drugom selu. Ostavim sve i legnem. Naravno jutros kada sam se probudila ladno sam ukapirala da imam sasvim dovoljno lesnika i da ako orahe zamenim lesnicima nista necu pokvariti. Tako sam od jutros sve zavrsila i sada idem do pijace da malo prosetam i razbistrim mozak da bolje radi.

Dobro čovek i kaže.
Al' nećeš od kalkulacija... uz sve ludilo - one ti dođu ko' "bensedin". :zcepanje:
Ali od mušterija, klijenata i raznih "pacijenata" lako može da se odlepi.
Zove mene danas jedna gospoDža.
Kaže: "Najverovatnije mi je otišla korpa i lamela, kol'ko košta da se to zameni" (doslovce tako)
Ja pokušam da se našalim, pa kažem: "Dobar dan. Pretpostavljam da govorite o automobilu?"
Ona: "Da! Interesuje me cena!"
:dash:
Ne treba da radite u auto servisu, niti da imate bilo kakve veze sa automobilima kako biste znali da zamena bilo kojeg dela na "stojadinu" starom 20 godina i nekom novijem automobilu od 20-tak hiljada evra - sigurno ne košta isto!
Uglavnom, nakon malo natezanja, gospoDŽa izjavi kako ima "Tojotu - rav" dizel, iz 1995. godine.
Završim razgovor, počnem da tražim po svojim programima i dobavljačima i skontam da tako nešto - ne postoji.
Pomislim da možda ja grešim, pa pozovem jednog dobavljača i objasnim o čemu se radi... on kaže: "Gospođa nije baš pouzdan svedok! :zcepanje: Tako nešto - ne postoji!"
Pozovem je ponovo, ona u čudu... Krene da me ubeđuje i u tom ubeđivanju izjavi: "Bože, kako nije... pa prošle godine u maju je istekao lizing!"
Ja :eek:
"Pa niste valjda plaćali lizing 15 godina!"
"Ma ne... 5! '95-o je sigurno!"
"Gospođo, mi smo u 2011., biće da je Vaš auto 2005.!"
"Jao... jeste... ja se prebacila!" :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ni manje ni više nego za 10 godina... Eh...
I tako stalno. Nema dana da nema bar nekog takvog "pacijenta" na kojeg se gubi vreme i živci.

Dodji draga jednu smenu kod mene.da vidiš kakve ja pacijente imam.Posle ćeš svoje mnogo volkiš, jer ovakvi su vrh.Mi imao svesku u koju pišemo najveće bisere, mada smo malo izgubili entuzijazam oko upisivanja.ne možemo da postignemo:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

sad kad me podseti za bisere
Zove žena i pita da li je obavezan MRTVAČKI DŽAK kao obavezna operema za auto.Ostanem naravno zabezeknuta:dontunderstand:..pokušavam ipak da je razumem šta pita,a ona objašnjava da kad neko pogine na putu da ga stave u taj džak.Ja joj objasnim, ma dete od 2.5 godine bi me razumelo..da postoje službe za to...Ali ona kaže da je tako čula na radiju.I ja na kraju kažem-dobro gospodjo, pa jel to znači da vozači u Srbiji prvo uskoče u džak, pa sednu za volan???...

:rotf::rotf::rotf:joj ima i kod mene, ovo za svesku si me dobro podsetila, moram i ja, tj mi da je uvedemo, ima bisera samo se prosipaju, ali sta ces, spustis se na njihov nivo razgovora i uzivas, pa kupac je uvek u pravu:mrgreen:
Radim u trgovinskoj firmi, znaci "kuca" u kojoj mozete kupiti sve za izgradnju kuce od temelja do krova i kompletnu kupatilsku keramiku i galanteriju.
Dodje kod mene jedna gospodza i pita: "Imate li labavo/"
Gledam je i brzinom munje razmishljam kako da joj odgovorim, ako kazem imamo lavabo, mislice da je zezam jer je rekla labavo, ako kazem imamo labavo, umrecu od smeha, onda sam se samo nasmesila i rekla:"Imamo.":zcepanje:
To mi bilo onako najednostavnije da je ne uvredim, a ni sebe:mrgreen:
E, sledeci pacijent...dodje gospodin covek u odelu i kravati i pita me:"Je li imate ono, ono za kupatilo kao umivaonik, ali ono nisko, ma ono sto se peru zene?":eek::rotf::rotf::rotf::rotf:prvo se zacudim , a onda shvatim, bide
Kazem mu:"Mislite na bide?"
On me gleda, nema on pojma sta je to, pa klimnu glavomu znak odobravanja, a ja kao iz topa:
"A vi se muskarci ne perete?":rotf::rotf::rotf:
Joj ima ih svakakvih...ali sta ces, kazu...sarena bozija basta...:lol:

Dobro vece...ja zavrsila filovanje i znate sta ovo samo meni moze da se desi da mi se fil od zoje ne stegne....Ljudi doslo mi da se ubijem...ali uspela sam nekako i sad se hladi...sutra cu da je buterkremom odlozim u DEEEEBBEEEELLOOOOMMMM sloju....nema mi druge kako bih pokrila neravnine!!!!!

Konačno sam pročitala, šta ste sve napisale za ovo vreme moje neprisutnosti. Lepo, razvila se trač partija, bez mene. Neka neka, ko mi kriv kad stalno jurim po terenu i vijam pare.
Polako se spremam za pečenje za Uskrs. Nekoliko vrsta kolača i opet moje doboške. Juče sam uradila jednu malu, a za praznike još jednu malu i dve malo veće, dve doboš rolade. Biće pečenja i mazanja, da poludiš. Niko neće nikakvu drugačiju tortu, samo:" onu, vi znate koju, kao i uvek." Da poludim, ali šta ću, kad mi trebaju pare.
Sretne Vrbice i cvetnu nedelju Vam svima želim.
Laku noć.

Back