KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdravljam vas ,drage moje majstorice. Odavno ne pratim ovde sta se desava,ali znam da ste dobre i uspesne. Kod mene se od zimus spremala letnja sezona za svadbe,a od ovih dana krece zestoko...priprema ekipe ,materijala...organizacija. Planiram ove godine malo da uzivam i samo nadgledam ekipu, mada..:) hi..a da...ja cu ukrase za torte(brdo cvetova), kitkice,pokloncice,da sasijem platna...:) i nista vise... Ljubim vas sve.

Cao svima. :bye:
Još jedan lep i uspešan vikend je za nama.
Tenesa, Minice i vama i vašoj dečici čestitke za osvojene medalje, a Mamakristini i njonoj lepotici srećan rodjendan.

49.gif

Ne znam gde ovo da pitam pa ajd' ovde cu, ako treba premestite samo mi recite gde ce biti...
Kupila sam vecu kolicinu oraha (10kg), gde da ih cuvam i u cemu?
Koliko si ih plaćala?
Sad sam ista ko jedna baka iz komšiluka koja ima infracrveni vid i sve vidi šta kupiš u kesi i obavezno pita pošto je! I sve zapamti i sledeći put kad prodjem pored nje, i lupim neku cenu, a ona kaže, opet poskupeli, pre neki dan si manje platila

cak i da se posuse malo u rerni posle konzelatora nista nesmeta...

...ovo potvrdjujem, tako i teba da se uradi...:)
Orasi se najbolje cuvaju u platnenim vrecama, ali to moze samo preko zime, u nekom spajzu ili prostoriji gde je jako hladno.
Moze u platnenoj vrci i u zamrzivacu, ali ne sme da budu zajedno sa povrcem, vec sami ili sa nekim drugim namirnicama, koje nemaju jake mirise...Ja sam ih tako cuvala.
Inace moraju u kese pa u zamrzivac, nema druge, jer se ugorcaju i "poleptitre":lol:
Stigla sa posla, nahranila zabu u stomaku i sad, relax:):):)

Drage moje, ne stižem da pišem. Ubi me kolektiv...sve isfrustrirano a ja samo ćutim- idelna žrtva za mobbing...I tako ja od budala zaradila pritisak 160/110...u mojim godinama. Za vikend sve super, kako počne radna nedelja tako ja nabijem pritisak...ubiću nekoga.

Inače, ovde su orasi pali na 700-750

Evo konacno stigoh da vam se javim i prenesem vam utiske sa jucerasnjeg druzenja. Bilo je divno. Rzorica i njen dragi su me pokupili i odvezli do Jagodine gde su nas sacekali Zlatna Koka i Rade. Tortijada ko tortijada. Sve uobicajeni samo je ove godine bilo znatno manje torti i takmicara. O ukusima se ne raspravlja pa necu komentarisati odluke zirija. Kada mi dodje sin postavicu slikice torti, barem onih koje sam ja zapazila. Bila je guzva pa se nije moglo dobro videti i slikati. Posle smo bili kod Koke u radionici i sladili se rodjendanskom tortom. Hvala nasim domacinima na gostoljublju i mojim dragim prijateljima na besprekornoj voznji.
Danas sam ceo dan cistila po kuci, prala zavese, prozore itd. Idu praznici pa sve treba dovesti u red. Pozdravljam vas i pakujem se u krevet. Sutra se radi

E moje žene, ja danas naručila 2 kg oraha (40 kn kg, 1kn=13 din) donjet će mi ih žena sutra. inače su kod nas po prodavnicama od 70 do 80 kn. vidit ćemo kakvi su pa ću vidit.....
nego nešto drugo me danas muči, tila mi žena naručiti tortu na vatrogasce i na kraju naravno odustala jer ko dobit će mali tortu od nekog na poklon... moš mislit prije bih rekla da je cjena u pitanju al neka ...nek uživa u nekoj margarinuši grrrrrrr. stavila sam već sliku na temu recepti savjeti i ideje...uglavnom rekla sam joj da će cjena biti cca 35-40 eur, mislim da je to stvarno ok cjena a i kao znamo se dobre smo si i tako.... al eto...
sad vi meni recite jesam ja luda ili što budući da je u pitanju zoja i ledeni vjetar. i težilo bi oko 3.-3,5 kg(bez fondanta).......... koliko bi vi to naplatili ako nećete staviti cjenu tu može i na pp

Back