KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
VRATILE SEEEEEEEE.....
Samo na brzinu da uletim i javim vam se, pa odoh da se raspakujem.
Super je bilo, vrijeme nas je bas fenomenalno posluzilo, svaki dan sunce, kupanje, igranje, samo zadnji dan pred put je ljusnula kisa (vidjela to moja simba na onom svom sajtu, ali sve sam se nadala da ce barem jednom da omene, zalud...) Da je barem bilo oblacno sa malo kisice, nema veze sto nam je propao plan za jos jedno brckanje, nego sto je ona lila kao iz kabla, uzas jedan, nikud da mrdnes i to bas oko pola11 kada treba izaci iz apartmana. Tako da se nije moglo ni setati, a bas sam se nadala kada ce vec jednom da prestane pa da odem po suvenirnicama. Falio mi je tako jedan opusten dan bez frke oko plaze, pa rucka, pa opet plaza, pa ono vecernje tusiranje, sredjivanje, vecera, setnja na brzinu, oni vec pospani i umorni (jer ni jedno popodne nisu htjeli spavati, naravno :roll:)
Djeca su se naigrala, Dunja se drugi dan uplasila talasa, slana voda joj pece oci i tako slicne zezancije, pa smo danima i postepeno cekali da se oslobodi, a Aljosa je sa Katinim Dasom uzivao, prskanje u vodi, plivanje, citava plaza je predvece bila izbusena njihovim rupama, zakopavali se u pijesak, igranje do beskraja. I djevojcice su imala svoj kruzok i svoje igrice, sve u svemu super sto smo bili zajedno, jos par porodica iz Katine vile sa djecom slicnog uzrasta, pa se sve to uklopilo bas fino. Tako da smo mi iako smo bili najblizi plazi setali do Katine plaze stoi uopste nije bio nikakav problem jer to nije daleko, da bi djeca bila zajedno i zabavljala se.
Jedino sto je mene u Polihronu nerviralo je sto ne postoji setaliste, ulica uz plazu je i za aute, kamione koji dovoze robu restoranima i radnjama, bicikli, a tek njihovi motorici-skuteri, stalno zuje brzo voze, ma ludnica. Sto je tako preko dana, nego je tako i uvece gore dalje od plaze isto kada se ide, nema trotoara ni za lijeka, svi su na ulici, pjesaci i sva ta vozila.
A sada nas ceka krecenje, nadala sam se da ce to biti odmah ovaj vikend, majstor kaze ne moze, tek sredinom naredne nedelje, nema veze, prezivjecemo i to

Otisla da se raspakujem, ljubim vas

Mislim da smo oborile rekord u nepisanju na ovoj temi bas mi zao :(

Mene ubi vlaga ovog vikenda, ali vidim na FB da smo svi u istom sosu. Muz i ja se dogovorili da planiram za januar Rimini, ako sve bude kako treba Boze zdravlja :D

Aloooooooooooooooooo ima li koga? Spasiteeeeeeeeeeeeee me, poludeli pa samo traze esterhazi. Ima li ko da mi proda 0.5kg-1kg badem brasna? Ili bar da znate neku radnju koja to prodaje da mogu da porucim/odem do njih?

:sad2: :sad2: Devojka mi porucila 3 kom esterhazi i sljustila mi zalihe badem brasna!

P.S. Inace porucujem od FB Sve za torte, nemaju ni oni, bice ali meni kasnooooo

Badem brasno je badem blansiran, pečen pa samleven u brasno. Pravila sam esterhazy po originalnom receptu sa njim i super je. kad se stavi lesnik umesto badema korice se lome ili se tesko odvajaju od papira. Napravila sam ga sama na kraju jer ga i dalje nema ali mogu vam reci da mi je cak i lepse ovo "domace". Blansira se za 5 min, malo se samo duže suši u rerni na manjoj temperaturi i posle melje prvo kroz mlin za orahe pa u mlin za kafu onaj elektricni.

Ja udjem, vidim da niko se ne oglasava i odem... Inace pravila sam za vikend prvu mladenacku :D Neki su možda videli na fb. Mladenci zadovoljni a meni srce puno :D

Uzimala sam od Sve za torte me]utim nije ga bilo a meni porucene esterhazi pa sam se snasla. Mlin za kafu, onaj elektricni super samelje, samo polako da se melje da se ne napravi kasha... Uzeo mi tata pe neki dan na kvantasu badem po 950 din tako da dodje i dosta jeftinije kad sama pravim...

P.S. Badem na kvantasu 950 din/kg sirovi, orasi 850 din/kg. A na pijaci ih prodaju po 1000din/kg.

Poslednja izmena:
Pa gde ste curke! Pa kako ste lepotice moje!Dolazim krajem septembra i bas volim kad vas vidim!:zper::heart:

Moj dom je tamo gde su mi muz i sin, a Cose... Cose je tamo gde ste vi! Ja vas pronadjem, po mirisu vasih slatkisa.Stvarno da niste postojale morala sam da vas izmislim!
SITE VE SAKAM !!!

Poslednja izmena:

Back