Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da a sto se tice tog vesa ...........rhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhhhhhhhh moja bolna tacka ....deca mala nemaju pojma sami da peglaju a ja u tolikom poslu da nestizem ......_ali znam ko ce i to za prvi maj _muz puz _ jasam kvarna ali nisam hobotnica _fali mi jedno tri para ruku _da bih mogla sve postici.....ljubac

Poslednja izmena:
Eto i mene, da zavirim sta ima, u 18 i 30h dosla sa posla, pa dosla jedna zena za tortu, pa dosle dve , pa dosla jos jedna pa se najavili gosti i evo pre par minuta odose i tako sam odustala od vecerasnjeg rada, a bilo bi stosta, sutra ranije ustajem da kuvam rucak pa cu usput i da radim dekoracije.
Zadovoljna domacise ja se potpuno slazem sa Slogi, odavno ne peglam ves koje se osusio, vec ga uredno slozim i kad treba opeglam im.Meni je to, mozda ce zvucati glupo, veliko gubljenje naseg dragocenog slobodnog vremena kojeg priznajte imamo veoma malo,a od kada imam mashinu shushilicu ves je iz nje kao ispeglan pa jos manje mislim na peglu, ne patim od toga da u orman mora da je sve pod konac, bitno mi je da je slozeno da se svako u svom delu moze snaci.Puno vas pozdravljam i lepo mi pajkite:brus::bye::heart:

Dobro jutro moje vrednice. Evo bas citam diskusiju o vesu. Posto moji obilaze peglu u vrlikom luku ( izuzetak cine muzevljeve pantalone, on kaze da to samo on ume. naravno ja mu to ne osporavam:rotf::rotf:) ja sam nasla sistem.Posto sam prosle godine sebe castila masinom koja pere i susi Ja pre spavanja ubacim jednu turu na pranje, a kada nocu ustanem prebacim na susenje i ujutro cim ustanem ja to ispeglam da se ne gomila .I tako svaki dan. Ne smeta mi peglanje. Ja mrzim prljave poslove kao pranje prozora, podova, kupatila ali i to se mora pa zasucem rukave.
Evo bas sam zavrsila sa peglanjem pa dosla da sa vama popijem kaficu. Rucak imam od juce samo cu posle da napravim salaticu.
Jos malo pa idem u nabavku, pa nosim mami rucak, pa u skolu.Ali zato sada ovde sa vama uzivam:cmok2::cmok2:

Teta Ira, svaka cast za toliku energiju, svako jutro ste prvi na forumu, a bogami i uvece kasno vas ima. Meni moje devojke dosta pomazu, pa uspevam sve da stignem. Dok su bile mladje, ja sam sve radila i posao i kuca, ali sam tada zaista imala i bolju liniju...

Pozdrav za sve slatke devojke, stigla sam sa posla pa da vas "vidim" i odoh da radim dalje i ova nedelja mi je luda sto se tice torti :mrgreen:a za praznik ne radimo cela 3 dana i pozvali nas sinoc prijatelji da skoknemo za 1. maj na vikendicu da nam se revansiraju, znaci bukvalno sam gost, sve gratis tako su mi rekli samo nasa dobra volja i nista vise. Pa kako ne prihvatiti, eto da i ja malkice uzivam bar na 1 dan:ok:

Teta Ira, svaka cast za toliku energiju, svako jutro ste prvi na forumu, a bogami i uvece kasno vas ima. Meni moje devojke dosta pomazu, pa uspevam sve da stignem. Dok su bile mladje, ja sam sve radila i posao i kuca, ali sam tada zaista imala i bolju liniju...

Eeeee,kada bi kilogrami imali veze sa obimom posla,ja bih bila kao Oliva.

Negde smo vec pisali o tome,ali da ponovim: onaj ko je zdrav,a nije lenj,i ima visak kilograma je:
1. 'ladovina (ta sam)
2.gurman je ( i ta sam)
3.voli slatko ( naravno,i ta sam).:dash:
Kada bih vam pricala sta sve radim,ne biste mi verovale.I kakav tempo imam od marta do oktobra....Cccccccc

I opet sam buca....

Ajd' sad nesto drugo.

Treba mi isproban recept za "spanski vetar". Znaci nesto sto uspeva 100%,gde se kore bez problema skidaju sa pek papira,a da se ne lome i ne cure kasnije...

Molim vas,treba da napravim mojoj drugarici,da nosi kod mame na slavu.

Ko zna,neka javi...:worth:

I meni treba hitna pomoc, ali prvo ja tebi da pomognem pa cu ti recept napisati na tortama i kolacima.
Mene interesuje da li neko moze da mi kaze, a moze, kada su torte na sprat, da li se fondanom prekriva jedna po jedna pa se onda redjaju jedna na drugu ili se sve prekriva odjednom?:worth::worth::worth:

Evo mene vama.Jaco ja sam radila obe varijante.Ni jedna ti nece smetati nesto posebno za rad,sem sto kad prekrivas odjednom moras fondan da razvlacis mnogo sire i mnogo je ruzno kad seku torte koje su pokrivene zajedno.znaci meni je iskustvo pokazalo da je bolje i lepse i zahvalnije prekriti svaku posebno.ja ne stavljam tacne,sam ako ima vise spratova od tir probodes torte stapicima za raznjice kroz sredinu.to rade i po poslasticarnicama.

Evo mene vama.Jaco ja sam radila obe varijante.Ni jedna ti nece smetati nesto posebno za rad,sem sto kad prekrivas odjednom moras fondan da razvlacis mnogo sire i mnogo je ruzno kad seku torte koje su pokrivene zajedno.znaci meni je iskustvo pokazalo da je bolje i lepse i zahvalnije prekriti svaku posebno.ja ne stavljam tacne,sam ako ima vise spratova od tir probodes torte stapicima za raznjice kroz sredinu.to rade i po poslasticarnicama.
potpisujem.... :D

Ja sam doduse prekrivala odjednom, pa sam imala problem s tim. Negde mora da mi se stvori visak pa to ti je. E sada, tako sam recimo prekrivala dvorac, pa taj visak odsecem, a na spoj nalepim one lijane, koje i inace idu na tu tortu. Svadbene sam uvek posebno:cool:.

Sto e tice kilaze ima tu jos jedna caka.Ja inace nemam veliki problem sa kilazom (5-6 kg),za moj ukus.Ali u poslednjih par godina, u preiodu kada imam najvise posla(novembar-februar), najmanje spavam, najmanje jedem i naravno najvise radim,zaradim koju kilicu viska, koje jako tesko vratim u normalu.Uvek po koja ostane.Caka je u tome da nam metabolizam ne funkcionise kako treba.Neredovno jelo, malo sna ...i upravo to je problem.Organizam ne radi kako treba i pravi sebi zalihe( kao pas kada zakopa kost),e sada kod nekog je to problem a kod nekog nije.
Zadovoljna domacice,ja bih na Jacin recept dodala samo to da ja sve susene kore pecem na mascu podmazanoj tepsiji.I to dobro namazana tepsija, zalepim obican mesarski papir(u prodavnicama pakuju neke namirnice iz frizidera) ,odlepim i okrenem ka gore.Ponovo razmazem sve to da papir bude dooobro masan.Ne znam kakva su iskustva ostalih ali ja sam sa obicnom rernom imala problem da potrefim temperaturu,a probala sam milion kombinacija.Medjutim kada sam uzela rernu sa ventilatorom,to je vec druga prica.Trebala bi zgrejati rernu na 200-250 i kada stavis koru smanjiti na 100-120 u zavisnosti koliko jako ti pece rerna i sto je duze susis to bolje.Negde je Koka spomenula,zaboravis na nju.
Jaco,mislim da ces lakse uraditi ako fondan stavljas pojedinacno na svaku tortu.Kada ih nafilujes stavi ih na kratko u zamrzivac i onda ce ti biti lakse vladati sa njima.Mislim na postavljanje fondana i slaganje torti jedne na drugu.Em je lakse a i lepse izgleda.
Usput samo da vam se javm da sam nasla recept za cvetove od Scotta Clark Woolley-a,postavicu ga u arhivu,a u nju ne ide glukoza.Po slikama onoga sto on radi,deluje super,a ja je sutra i probam,pa vam javim.

Ja opet pitam, pitam i pitam, znaci oblozim jednu sa fondanom, pa zatim drugu, bit ce samo 2 sprata, i onda stavljam onu manju na onu vecu, da li je potrebno necim namazati onu vecu, mislim na deo gde ce doci manja ili samo da je nataknem(:hahaha:) na stapice?
Hvala svima zlatne ste(Koko nemoj da se uvredis:rotf:):heart::heart::heart::bye:

Pozdrav devojke. Evo me opet sa vama. Vidim da ste se aktivirale:super::super::super:
Bas mi je drago jer sam vec imala kompleks da samo ja kuckam:rotf::rotf:
Meni te susene kore isto uvek zadavaju problem.Zato ih uglavnom izbegavam Jedino ih pravim za Kapri tortu. Neko mi je rekao da se te kore najbilje prave po receptu za pulice tj belanci se kuvaju na pari ali nisam to probala. Postoje doduse gotove ali meni su nekako debele i tvrde pa mi se ne svidjaju.

Napravila sam ih 1256 kom :rotf::rotf::rotf:, shalim se , ali sam ih napravila puno, cak toliko da sam ih radila posebno za prodaju i to po receptu koji sam ovde pisala, moze da se maze i sa mascu, ali je ukusnije ako se premaze sa margarinom isto se lepo skida papir.Papir kupujem onaj Shabacki za pecenje torti i kolaca i tako je dobar da nekad i ne namazem ni papir ni pleh, ne shalim se.U nedostatku istog koristim i onaj za stampu za kompjutere ali ne sa indigom vec onaj 1+0.Pozdrav :bye::heart:

Jaco i ja cu da se slozim sa svim napred iznesenim, jer i ja torte prekrivam jednu po jednu i posle manju samo stavim na vecu (naravno ukoliko nisu posebno na stalku). Nicim ne premazujem prvu tortu, a cak sam i videla kad su sekli da fondan skoro ostane neostecen.

Papir za pecenje koristim ALU-FIX i nikada ga ne premazujem nicim, a ne lepi se. Samo ga lagano svucem s kore, kada se malo prohladi, ponekad cak i odmah cim izrucim koru iz pleha. Imala sam losa iskustva sa drugim markama papira, pa vise ne ekspirimentisem, samo ALU-FIX :D

A ovo mi se toliko svidelo da sam morala da podelim s vama, jes' da nema nikakve veze s tortama, ali umetnost je umetnost, a svi se slazemo da je ovo sto mi radimo umetnost :D

Bila mi je jedna zena, koja se bavi dekoracijom sveca, da vidi da li nesto od nasih kalupa i sekaca moze njoj da koristi, pa smo izmedju ostalog gledale to na youtube.........

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back