KUDA STE SVE PUTOVALI ?

Italija....sve gradovi od A-S, Francuska-Pariz-Bordeaux(malo zivela)-Ouvers Sur Oise, Austrija-Wiena(malo zivela), Svajcarska-Luzern-Cirih, Slovenija..... i sve ove nase bivse...nadam se posle nove godine UK....pa Portugal koji sam sebi zacrtala...to mi je zelja, samo Fada radi...

Proteklih 6 godina ....Madjarska , Nemacka, Italija , Grcka, UAE, Thailand, Singapur,Mexico,Tunis,Liban :). I onda najzad odlucih da se zaposlim u turistickoj agenciji kako bi jos toga videla i dozivela.... Sve posebno na svoj nacin , svaka zemlja ima svoj smek, onaj miris od momenta kad izadjete iz aviona , vrucina koja vas zapljusne kao talas.... nema lepsih secanja od putovanja.... Ali ono sto je naj (oopet na svoj nacin), i sto nisam cula da se pominje do sad na forumu ...definitivno Mexico i LIban verovali ili ne!?

malibiser:
Proteklih 6 godina ....Madjarska , Nemacka, Italija , Grcka, UAE, Thailand, Singapur,Mexico,Tunis,Liban :). I onda najzad odlucih da se zaposlim u turistickoj agenciji kako bi jos toga videla i dozivela.... Sve posebno na svoj nacin , svaka zemlja ima svoj smek, onaj miris od momenta kad izadjete iz aviona , vrucina koja vas zapljusne kao talas.... nema lepsih secanja od putovanja.... Ali ono sto je naj (oopet na svoj nacin), i sto nisam cula da se pominje do sad na forumu ...definitivno Mexico i LIban verovali ili ne!?
Ja ti verujem.....i delim tvoje misljenje 10100000% ....ne sto se tice Libana i Mexika jer tamo jos nisam bila ,vec sto se tice putovanja.....
Znas kako kazu.....
Postoje putnici i turisti....Putnici su oni koji kada negde otputuju, ne misle o povratku...i zadrzavaju se duze nego sto su planirali....nastavljajuci putovanje.....
Imamo i onu drugu vrstu putnika tzv. turiste .
Turisti idu.....i cim negde stignu ,vec misle kada ce nazad....nedostaje im dom. i zude za njim...

Pricaj mi o Mexiku.....zemlji moje omiljene slikarke Fride Kahlo....
moracu da odet tamo ,kako znam i umem....

Pa evo i mog skromnog doprinosa:
Grcka, Turska, Egipat i Rusija
Sto se Rusije tice tu sam obisla Moskvu, St Peterburg sa okolinom i iza Urala na, kako kazu Rusi, krajnjem severu, ima gradic koji se zove Novi Urengoj gde su velika nalazista gasa i gde zimi sunce izlazi oko 9 h, a zalazi u 3, a temperature su i do -50 - osetila sam to na svojoj kozi :lol:

Izlazak sunca, fotografisano je negde oko 9 h i pogled na tundru

izlazaksuncajb9.jpg

Zalazak sunca i pogled na grad oko 14 i 30 h

noviurengojzu9.jpg

skoro sam doshla iz italije,klasichna tura:Verona,Piza,Firenca,Rim,San Marino,Ravena i Venecija.S obzirom da je bila exkurzja bilo je super,ali Italijom kao takvom sam uzasno razocharana.Vecini se bas svidelo,ali ja uopshte nisam imala osecaj ,kako mnogi kazu,da su Italijani opushteni,veseli i temperamentni kao Spanci npr.Bas mi se ta atmosfera koju sam zatekla nije dopala.Iskreno,spanija je monogo lepsha,a i Francuska.Iako za Rim kazu da je Vechni grad i da je jedna od najlepshih metropola,mene je razocharao.Nishta mi se nije uklapalo,ni davalo neki osecaj vecnosti-izgleda mi kao da su ralicite epohe nabacane na jednom ogromnom prostranstvu.Ali to je samo moje mishljenje.A Firenca je prelepa,prosto sam uzivala.Mnogo je drugacija i prijemchivija od Rima...

Ti i ja imamo potpuno drugacija iskustva...Neverovatno...
Firenca....dosadna.....ljudi arogantni..pogotovu -vozaci....Rim prelep...ima neki smek....ljudi divni.....Ustvari da ne lupam celom sam Italijom odusevljena....ljudima pogotovu,o tome sam vec negde pisala zasto i kako....Napoli No1 ipak...
Verovatno si sve to tako dozivela jer si isla sa ekskurzojom.....i to se ne moze porediti...

Da i ja tako mislim,ipak kad je exkurzija u pitanju,vucaraju te okolo naokolo,i nishta ustvari ne mozes da vidis kako treba.Tu se potpuno slazem,zato mi je i zao sto sam posle toliko chekanja da vidim Italiju ponovo(poshto sam pre bila u Veroni i Veneciji koje su mi lepe)bila tako neprijatno iznenadjena.Zato se nadam da ce mi utisci sledeci put biti kao i tvoji :)

drugari mene zanima spanija...kada bih vas pitala, da li da odem u madrid, barcelonu, valenciu, sevillu, zaragozu ili malagu, sta biste mi rekli? :D ili ako je neko bio u nekom malom mestascetu, ne mora da bude neki od navedenih gradova, samo neka ima dusu...ajde molim vas, podelite svoja iskustva sa mnom... ;)
pozdrav!

Kao klinac stalno putovao u Grcku sa roditeljima :) ,od neke 90. pa do 2003. nisam putovao nigde van granica Srbije :-? ,ma kakve Srbije nisam putovao nigde van svog sela :-( bio dva puta u Beogradu u svom zivotu!E ali stvari se menjaju :D ,od 2003. obisao dosta Evrope .......u Austriji zivim,Italija,Francuska,Grcka,Engleska,Ceska u ovim zemljama bio bas turisticki.Madjarska,Slovenija,Hrvatska,Svajcarska samo u tranzitu.U Nemackoj bio proslog vikenda ali samo sam se vozikao kolima od grada do grada,za vozikanje mi je omiljena Slovacka jer mi je bas blizu.Od van evropskih bio samo u Turskoj :cry:,ali ispravicu i to :wink:

CAVKIC78:
Kao klinac stalno putovao u Grcku sa roditeljima :) ,od neke 90. pa do 2003. nisam putovao nigde van granica Srbije :-? ,ma kakve Srbije nisam putovao nigde van svog sela :-( bio dva puta u Beogradu u svom zivotu!E ali stvari se menjaju :D ,od 2003. obisao dosta Evrope .......u Austriji zivim,Italija,Francuska,Grcka,Engleska,Ceska u ovim zemljama bio bas turisticki.Madjarska,Slovenija,Hrvatska,Svajcarska samo u tranzitu.U Nemackoj bio proslog vikenda ali samo sam se vozikao kolima od grada do grada,za vozikanje mi je omiljena Slovacka jer mi je bas blizu.Od van evropskih bio samo u Turskoj :cry:,ali ispravicu i to :wink:

Ne sumnjamo, s obzirom na lokaciju gde si sada! :wink:

Uf ... lakse bi mi bilo nabrojati gdje nisam bio : Australija , zapadna obala USA , zapadna obala juzne Amerike i Indija !
Gdje je naj ? Pa, svugdje ako si : dobro raspolozen , u dobrom drustvo i sto je najbitnije ... ako imas dosta novaca ! Svaka od zemalja ima svoje pozitivne i negativne strane . Meni najdrazi : Brazil , sjever Spanjolske ( pokrajina Baskija ) i jug Nizozemske . Interesantni : otok Malabo u sastavu Ekvatorijalne Gvineje . Fascinantni : New York i otoci Polinezije ... Skupi : Yokohama .

Na koncu , dosao sam do zakljucka da je ipak kuci najbolje !

Sandy_BG:
Ovako je nekako isao raspored
Slovacka
Italija
Madjarska
Austrija
Engleska
Argentina
Urugvaj
Turska
Bugarska
Grcka
Spanija

od bivsih ex-yu republika...Hrvatska, Bosna i CG
Najveci utisak je ostavila Argentina
I da, sve sa SCG pasosem..muke moje. Necete verovati, ali od svih gore navedenih, najvise su me iscimali Urgvajci za vizu. Mesec dana su me zezali.
Ovo sve do 25 godina.
Sit sam ja svojih lazi , zemljace .

Back