Kucni ljubimci u,ZR-u.

• Začetnik teme Začetnik teme utvar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@ cullius,zao mi je sto to cujem. Moguce je da pas pokusava da pokaze svoju dominantnost nad svim ostalim psima ( iako je malo chudno sto se tako ponasa prema zenkama).
Jedno od mogucih resenja problema je to,da se "druzi" sa malo starijim dominantnijim psom.Ne sa psom koji bi se potukao rado sa njime...vec sa psom koji je stalozen,miran,druzeljubiv...ali dominantniji.
Moguce je da bi ga takav pas ,malo "spustio" iz oblaka na zemlju. ;).
Drugo,dali ste razmisljali o nekom vidu dresure,mozda.

@ cullius,zao mi je sto to cujem. Moguce je da pas pokusava da pokaze svoju dominantnost nad svim ostalim psima ( iako je malo chudno sto se tako ponasa prema zenkama).
Jedno od mogucih resenja problema je to,da se "druzi" sa malo starijim dominantnijim psom.Ne sa psom koji bi se potukao rado sa njime...vec sa psom koji je stalozen,miran,druzeljubiv...ali dominantniji.
Moguce je da bi ga takav pas ,malo "spustio" iz oblaka na zemlju. ;).
Drugo,dali ste razmisljali o nekom vidu dresure,mozda.

Nije takav sa zenkama. Ovo je prvi put, ali, opet, ocigledno, vise voli svoju lopticu nego prijateljicu. Nikada nije imao apsolutno NIKAKAV stres vezan za pse ili ljude. Zbog toga sam potpuno ubedjen da je stvar genetska a ne stecena. I zbog toga sam te pitao da li je Aga kuler. Ovdebi pomogao jedino jak, odrastao i stabilan pas, koji bi na komandu "PUSTI" reagovao momentalno. Tesko je to pronaci, ali eto..to mi je sto mi je. I to je i dresura koja mi je potrebna. Uradili smo sve osnovne komande, i to sve ide kako treba, ali kada je pitanju pas - tu je potpuno nepredvidiv.

2j5yon6.jpg

Obaveštavamo sve odgajivače, sudije i ljubitelje šarplaninaca da će se
U nedelju 7. februara u 12 časova održati seminar na temu ŠARPLANINAC

Seminar će održati:
Dr Vet.med.spec. Milivoje Urošević, svetski priznat kinolog i medjunarodni kinološki sudija

Seminar će se održati u Mladenovcu u zgradi Skupštine Opštine Mladenovac.

Dobrodošlicu vam želi ekipa
ŠARPLANINAC KLUBA KOSMAJ MLADENOVAC

Prijatelju su nestala dva labrador - retrivera u okolini Zrenjanina, majka i cerka.
Zadnji put vidjene u sredu, 27. januara 2010., u ataru izmedju Kleka i Lazareva.
Psi su cipovani.
Dlaka je svetla i kratka.Ukoliko ih primetite,
molimo vas javite nam na 064/ 245 71 86 ili na cullius2000@yahoo.com

labrador_retriever.JPG

Postavljena slika predstavlja izgled rase.
Hvala vam.

Kinolosko drustvao Rusanda iz Melenaca organizuje smotru pasa svih rasa 10.04.2010.
smotra.jpg

Ukoliko niste ocenili psa ,imate priliku da ga ocenite po ceni od 500 dinara

USLOVI IZLAGANJA :
Na izložbi se mogu izlagati svi rasni psi sa rodovnikom koji je izdao kinološki savez Srbije ili strane kinološke organizacije koje jepriznala Medunarodna kinološka federacija FCI.Ne mogu se izlagati:bolesni,slepi i gluvi psi,visoko skotne kuje,kao i kuje u estrusu.Psi koji ne poseduju potvrdu o vakcinaciji protiv besnila i potvrdu o zdravstvenom stanju ne mogu se pustiti u izložbeni prostor.Ujedljivi psi moraju nositi zaštitnu korpu.
VAŽNO UPOZORENJE:
Pse mozete prijaviti putem ovog sajta ili e-maila drustav kao i na dan izlozbe.
Uz prijavu, kao dokaz,priložiti kopiju uplatnice. Uplate izvršiti na žiro racun: 160-325832-49, sa naznakom:za izložbu pasa.Uplate možete izvršiti opštom uplatnicom, a dokaz o uplati o prijavi i prijavu možete poslati mailom.
E-mail:kdrusanda@gmail.com
Svi koji prijavljuju pse na dan izložbe obavezno poneti rodovnik psa na uvid.Bez rodovnika pas se nece oceniti!!!
Uplata za smotru pasa je 500 dinara.

Za sve štete koje ucini pas ili vlasnik,odgovornost snosi iskljucivo vlasnik psa.

Za najmladje posetioce organizovacemo revijalni deo DETE I PAS, i najlepsa tri psa sa vodicima dobijaju pehare!!!!!!!
Za klince ce biti obezbedjeni i razni slatkisi.

SUDIJE NA IZLOŽBI SU:
Zoran Ćurčić-All Round
Siniša Sančan-3,4,5,7,8,9,10 FCI
Markov Damir-3 FCI
Informacije na :
TEL: 00 381 23 531 014 i MOB: 00 381 62 225 490 (Damir)
MOB: 00 381 63 502 504(Goran)
ili na sajtu drustva:
http://www.kdrusanda.com

Znam za to, javili su mi. Tip od kojeg sam kupio stene, posto me je posteno mesecima vozao, izgleda da definitivno nema rodovnik za mog psa. Nema izgleda ni potvrdu o parenju. Iako smo rodovnik ugovorili odmah, po uzimanju steneta. Kakav lik, da ne poverujes...Po***deo sam, bolje da mi se vise nikad ne javi jer...

Hoces li ti ici?

Mi idemo definitivno,kako...tocemo josh videti (makar i jedna setnjica do tamo).Uglavnom to ce nam biti predigra za mlade pse....neka vrsta ispita za predstojece nam specijalke.
pre svega zelim da vidim ponashanje svojih mladih pasa,na neutralnom/nepoznatom terenu,vecoj grupi ljudi i pasa.Tu mi je manje vishe bitna ocena,koliko sam stav mojim "klinaca" u svemu tome.Takodje ocekujem i jedno lepo druzenje.;),samo josh da nas i vreme posluzi.

13318_1104368625241_1707535954_194681_387423_n.jpg

Uveliko je premasen broj rasnih pasa u odnosu na mesance.
Naj vise je Zlatnih retrivera,a tu su i:labradori,koli,sarplaninci,shar-pei,AST,bretoni,kokeri,pulini,puli,boxeri,NO,rotovi,malamuti,akite...itd.

Imao sam prilike da zavirim na kratko i u kuhinju,prostoriju za spremanje hrane psima.
iznenadjujuce chista,uredna i dosta dobro snabdevena.
Od hrane koji sam video bilo je:granule,hleb,pirinach,meso i kosti (meso i kosti su smesteni u jednu mini hladnjachu).
Hranjenje pasa je dva puta dnevno uz uvek svezu vodu.
Svakodnevni veterinaski nadzor,svaka jedinka uredno zavedena i o svakoj se vodi dosta dobra evidencija.
Smestaj pasa je u tri veca dvorista,sa kucicama,oko 20-ak boxova (nisam ih prebrojao ),sve uredno ochiscenjo,sa chistom prostirkom.

Osoblje,iznenadjujuce prijatno,gostoljubivo svaki od zaposlenih u azilu je i vlasnik psa,koji je udomljen iz istog azila.

Back