Kuća u kojoj je neko umro

Isto ovako imam misljenje.Ne znam,mislim da ta mjesta zadrzavaju neku negativnu energiju,ako je nasilna smrt.
Drugo je prirodna smrt.Sama rijec kaze prirodna.
Mislila sam da necu smjeti spavati u sobi u kojoj je moj otac umro,ali ne bojim se nista sada,spavam normalno.
S druge strane,znam jedan slucaj da je covjek izvrsio samoubistvo skocivsi sa zgrade koja je bila u izgradnji.Nikad tu ne bih kupila stan.Ali ja za to znam,drugi ljudi koji kupuju kasnije,vjerovatno nemaju pojma.
Iako mnogi misle da je svejedno gdje imaju kucu,na kom zemljistu,nije uopste.
Nisam sujevjerna,ali vjerujem u energiju prostora.
Моја и још десетак кућа су на аустроугарском гробљу. Мсм, сад није гробље али је било некад давно. Када су изводили неке радове пре скоро 40 година ми деца се играли археологије, склапали костур, налазили римокатоличке крстиће. Нико није помињао полтергејст и сличне ствари.

Моја и још десетак кућа су на аустроугарском гробљу. Мсм, сад није гробље али је било некад давно. Када су изводили неке радове пре скоро 40 година ми деца се играли археологије, склапали костур, налазили римокатоличке крстиће. Нико није помињао полтергејст и сличне ствари.
Ja ne mislim na duhove,ne vjerujem u to.Vise mislim na neku opstu negativnu energiju.
Meni je to sasvim logicno.
Na mjestima gdje neko stradao,na grobljima i slicno mora biti negativna energija.Ona ostaje u prostoru.Mozda postoji nacin da se ona "procisti", ali ja ne znam kako.
Inace,kod nas je obicaj da se kuca ili stan prije useljenja osvesta.
Ne vjerujem da je taj ritual ustanovljen u davna vremena bio samo reda radi.

Poslednja izmena:
Ок, али смо тако начели неке друге теме. Каква општа енергија, позитивна или негативна. Како се манифестује у нашој реалности?
Najvise u osjecanjima,mislim.Jednostavno se ne osjecas lijepo,nego na neki nacin neprijatno i uznemireno.
Isto kako se osjeca npr.covjek opterecen bolescu,svadjama,...nakupi se negativnost koja prosto isijava i gusi tu osobu.

Bih... Pozvala bih svog sveštenika da osvešta prostor, a ako bih bila upoznata sa slučajem podrobno, potrudila bih se da sveštenik uradi sve što je potrebno, koliko god puta da treba, da kao došljak učinim sve što je do mene za one koji su tu stradali.
Da umiriš savest.
Ko je još pravio verski objekat na nepodesnom mestu . Pa onda bi ''ispalo'' da će uraditi tu radnju i mogu zidati , a znaš da nije tako , a znaju i oni da nije tako .
Kuća se osveštava kad neko premine u njoj, a za ostalo , pa čita se često po novinama.

Kod nas su na mjestu stare klaonice za zivotinje,koja je bila u sklopu jedne mesne industrije,napravili osnovnu skolu.
Meni se to nikako nije dopalo.A mjesto uopste i iz drugih razloga nije podesno za skolu,na nekoj krivini.A nedaleko odatle je vec godinama bila stara skola,sa velikim dvoristem,u koju sam i ja isla...i umjesto da je obnove,srusili su sve i napravili stambeni blok.A djecu,na mjestu klaonice.
Uvijek sam se pitala kome pade na um bas tu da napravi skolu.

Isto tako...kad na mjestu vjerskih objekata,ljudi ladno prave poslovne prostore...uvijek sam se pitala,kako mogu.Ja ne bih ni za kakve pare i tu ne bih imala mira.Bez obzira ciji su.
Taj deo još razumem lično veruem u Boga i ako nemam gde da živim rađže bi živela u prostoru gde su ljudi molili nego negde gdesuse pravile opaćine jedinoje šteta da crkva više nie u funkciji pa da postane nešto drugo ljudise ostavljaju Boga

Taj deo još razumem lično veruem u Boga i ako nemam gde da živim rađže bi živela u prostoru gde su ljudi molili nego negde gdesuse pravile opaćine jedinoje šteta da crkva više nie u funkciji pa da postane nešto drugo ljudise ostavljaju Boga
Ovo nisu bile kuce,vec poslovni prostor.I nije bila crkva,vec dzamija.
Ali nebitno,vazi za sve.
Kod nas je bila i jedna fabrika napravljena djelimicno na jevrejskom groblju.Poslije su neki zarasli spomenici pronadjeni i ogradjeni.Ali mali dio.

Back