Kuba - Varadero

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...
mislim da dozivljaj Kube nece biti isti kada Kastra jednog dana vise ne bude.
Namera mi je da sledece godine idem tamo.

Posto moje drustvo, uglavnom, nema para za tu destinaciju,
volele bih da mi se javite vi koji nameravate tamo putovati na letovanje, radi druzenja.
Takodje, odabrala bih Kon-Tiki, profesionalni su.

Pogledaj preko agencije Ilirika, mislim da je u Kralja Milutina 57 ili tako nesto, po sistemu Last Minute, povoljno je, ali samo Varadero. Oko 1110 EUR bez aviona do Nemacke, hotel ***.A da, aranzman je 14-todnevni.

pitajte u agencijama koliko kosta samo aranzman, pa onda odite do neke druge agencije i pitajte koliko kosta let za kubu iz budimpeste, kazu ljudi ta tako citav aranzman izadje oko 900 evra, s' tim sto se morate truckati do budimpeste.
b

Neko je spomenuo da je agencija kontiki profesionalna ali moram priznati (dosta sam putovala sa njima)u poslednje vreme su se prilicno pokvarili.Rade isto sto i druge agencije,u katalogu sve bajno, a na licu mesta.......

KKKKKK:
Neko je spomenuo da je agencija kontiki profesionalna ali moram priznati (dosta sam putovala sa njima)u poslednje vreme su se prilicno pokvarili.Rade isto sto i druge agencije,u katalogu sve bajno, a na licu mesta.......

Znaci i oni se iskvarili.... steta. E pa onda lepo imate agenciju " TUI" u Knezu, ne znam tacan broj. To je u Nemackoj najpopularnija agencija, fantasticni aranzmani a cene pristojne.
A sto se Kube tice, fenoimenalna je... neponovljiv dozivljaj, i bas onaj kontrast bede i luksuza je fasinantan. A mislim da mi to mozemo da skapiramo. Sta da vam pricam kad oni kad pada kisa poskidaju patike, naravno firmirane, stave u kesu da se ne pokvase i tako bosi nastave...
K`o nekad kod nas, a neki jos uvek tako :lol: :lol:

aisha:
KKKKKK:

Znaci i oni se iskvarili.... steta. E pa onda lepo imate agenciju " TUI" u Knezu, ne znam tacan broj. To je u Nemackoj najpopularnija agencija, fantasticni aranzmani a cene pristojne.
A sto se Kube tice, fenoimenalna je... neponovljiv dozivljaj, i bas onaj kontrast bede i luksuza je fasinantan. A mislim da mi to mozemo da skapiramo. Sta da vam pricam kad oni kad pada kisa poskidaju patike, naravno firmirane, stave u kesu da se ne pokvase i tako bosi nastave...
K`o nekad kod nas, a neki jos uvek tako :lol: :lol:

meni to "kisno izuvanje" nije blam, pa zaista mi je zao da lepe, kvalitetne i skupe sandale vrisnu od kise.

Ma Kuba je ok dok je Kastro na vlasti. Bila sam sad u februaru dve nedelje i super se provela. Pre Kube sam bila kod drugarice koja vec desetak godina zivi u Mexicu pa smo odande otisli na Kubu. Zemlja je puna kontrasta ali beda se vidi na svakom koraku. Prvih dana nisam smela da prodjem trotoarom pored zgrada jer sam bila ubedjena da ce neka terasa da se srusi i na licu mesta me ubije. Prozora na stanovima maltene nema. Kola su iz doba praitorije. Hoteli u kojima su smesteni strani gosti su potpuno ok. Potpuna mi je fascinacija da lokalno stanovnistvo ima samo tri programa od koji se prvi zove Fidel drugi je Kastro a treci je opet po nekom sestom imenu cenjenom im vodje. U prodavnici u kojima smo usli da sopingujemo cigare prodavac je drugaricinom decku nudio svoju zenu za dva-tri dolara. U restoranu kada sedis i klopas stalno te startuju prosjaci, koji nisu kao nasi klasicni. Ma sve u svemu kad bih mogla ponovo bih otisla. Samo da popusim jedan tompus sa Castrom dok je jos uvek aktuelan.

ja sam bila, pre dve godine, u junu....meni je preterano,narod je divan, svi su sretni, svi vole kastra....ma bruka, zemlja u kojoj bi volel ada zivim!!!!bila sam u varaderu 10 dana, u hotelu CLUB MED, i preterano je, plaza je savrsena, organizacija i aktivnosti hotela su super, stvarno preporucujem!za cenu ne znam, posto sam ja iz francuske letela, 13 sati je let,a putovanje mi je platila najbolja drugarica za rodjendan, tako da nemam pojma o kojoj se sumi radi

Supruga i ja letimo 4.februara 2005 na Kubu(Varadero).Ostajemo 7 noci u hotelu Riu Las Morlas(all inclusiv).Molio bih sve one koji imaju bilo kakav savet da mi daju vezano za Kubu i Varadero i sta je ono sto treba obavezno videti i posetiti.Svaka informacija i savet su dobro dosli.Interesuje me isto tako kakav je nocni zivot i gde se moze uvece izaci.Kakvo je vreme u to doba godine(pocetak februra)?Vec sam isao na nebrojeno sajtova vezanih za Kubu ali me interesuje i vase misljenje.Hvala unapred.Pozdrav

ja radim za jednu francusku avio-kompaniju tako da cene koje ja imam nemaju veze sa cenama za obicne "smrtnike" :D .(sala, naravno).avion od pariza do kube i nazad me kosta smesnih 15,50 evra a posto je avio kompanija za koju ja radim u partnerstvu sa turistickom agencijom preko koje sam uzeo aranzman po osobi i po danu me kosta 47 evra - all inclusive.kad se sve preracuna za 7 noci me dodje oko 750 evra za dve osobe(prevoz aerodrom-hotel-aerodrom,turisticka taxa...).po ovoj ceni bi se sigurno mnogi odlucili da odu na kubu na odmor.evo linka i agencije preko koje ja idem i hotela.pozdrav

http://www.nouvelles-frontieres.fr/...dc.php?id=a653b20820c101584d20807f2g1h498i5k1

zaboravio sam da napisem da ovakav aranzman normalno kosta za dvoje(avio-karta pariz-varadero-pariz+7 nocenja u hotelu-all inclusive) 2290E.na stranici koja se otvori kad se klikne na gore navedeni link ima cenovnik sa datumima putovanja.

Da li neko moze iz svog iskustva da mi kaze po nesto o Kubi? Zelela bih tamo da odem, ali ne preko agencije (nemam tih tricavih 1.900 kontiki evra), a cula sam da je avionom iz Madjarske povratna karta 300 evra, da tamo nije tesko naci jeftin smestaj (do 20e dnevno) i hranu, da tamo nije mnogo opasno i da je LUD PROVOD! Pricajte, da me ne bi posle nosili na dusi...

Ne vidim sto bi to bila ludost otici na Kubu sam u sopstvenoj reziji, u svakom sulcaju sam pre za to nego ici preko agencije. Pa zar je cena vec 1900 eura? Ne mogu da verujem! Za te pare ces ostati tamo dva meseca sa sve avio kartom...

Mislim da nisi dobro cula za tu cenu od 300 eura preko Madjarske, ne verujem da ces naci odavde let do Kariba ispod 800 eura, mozda nesto van sezone ali u poslednej vreme su avio karte otisle u boziju mater. Pazi, postoje neke seme za Dominikanu iz Milana za 400 eura ali nemas vizu za Italiju, to je malo komplikovano, ali posle bi te svakako jos odrali iz Dominikane do Kube pa mu dodje na isto.
Probaj da odlozis put tamo za oktobar, i cene avio karata su ti povoljnije a i vreme je tada jako lepo, taman dok ne prodju ovi uragani u avgustu i septembru.
Vidi, ja nisam bio na Kubi ali sam ziveo u Dominikani ( pogledaj ako te zanima http://www.ptt.yu/korisnici/p/j/pjevtic) , znam neke detalje u vezi Kube, neces moci naci smestaj na recimo mesec dana, znaci samo oni koji imaju odobrenje mogu da izdaju sobe strancima, ti pansioni se zovu Casa Particular ako se ne varam i oznaceni su posebnim tablama. Da ne idem sada u detalje, naci ces na ovom sajtu http://www.cuba-junky.com/ sve cene po gradovima, imas tmao i adrese svih tih pansiona, pa izaberes sta te zanima . Racunaj na neki cenu od US $ 15-20 na noc. Na sajtu imas dosta korisnih informacija.

Nisam cuo da je tamo opasno, koliko znam u komunistickim zemljama nikada nije nesto bilo kriminala, samo zdrav razum i nista ti se nece desiti.
I ako odes, sta drugo da ti kazem, opusti se i uzivaj u son-u i salsi........najbolji son se svira u Santijago de Cuba, jeste da je na drugom kraju ostrva u odnosu na Havanu ali voz nije skup, putuj po ostrvu.......a mozes da skoknes i do Dominikane ako uspes da nadjes neki brod od Santijaga do Puerto Plate, samo to treba proveriti da li jos uvek funkcionise ta veza, nisam siguran....

Mucha suerte senorita !

Kubanka:
Mislis da ce biti jos uragana, ko 'Denis'? A ja imam odmor samo u avgustu:(

Nikad se ne zna, avgust i septembar su dva meseca kada su uragani moguci, samo nemoj da te to obeshrabri, nije to bas tako strasno kao sto se priakzuje na TV-u, dodje i prodje, iskreno da ti kazem , meni je zao sto nisam doziveo jedan, otisao sm u Dominikanu 05. oktobra 2000. i proputstio jedan uragan koji je te godine prosao negde u septembru, bas bih voleo da sam doziveo jedan da vidim kako sve to izgleda.

Samo napred, ne daj se, ali probaj da odlzis odmor za oktobar iz ovih raaloga koje sa ti naveo u prethodnom postu, ali ako ne mozes pali kad mozes, malo ce te skuplje doci avio karta sada u avgustu ali .........

Me gusta la musica cubana, mucho!

Back