KRVNI PODLIV NA NOZI OD PADA

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Afroo

Zaslužan član
Poruka
111.627
Pre izvesnog vremena sam nezgodno pala i "dobro" se udarila.
U pocetku me to mesto nije bolelo niti je bilo kakvih reakcija bilo sem
sto je bilo modro. Sve sto me je bolelo proslo je, ali je modrica na tom
mestu 10-ak cm iznag skocnog zgloba i dalje stajala takva kakva je. Od
nedavno je pocela malo da pecka, i da bude vruca. Stavljam Hepatrombin
mast, pijem antibiotik, prvo na svoju ruku, pa po savutu lekara mada sad
Palitrex i stavljam oblog od vode i malo alkohola.

Ako imate neki savet, kako da to saniram, brze, bolje, efikasnije bila bih vam
zahvalna.

Hvala, svima, molim samo ozbiljne kometare na temu:hvala:

zahvalna.

Joj affro, bolje idi kod lekara... Dok sam se bavila sportom imali smo super stvar, sport gel se zvao zelene boje bas kao gel za kosu. Strasno je izvlacio modrice, ali ne znam da li moze jos negde da se nadje... Jel taj Hepatrombin kad namazes onako ohladi podrucje koje si mazala?

zahvalna.

Повлачење модрице је ствар разградње еритроцита , тачније пигмената који се ослобађају том приликом. Којом брзином ће се повући, индивидуална је ствар. Код неког брже, а код неког спорије. Мора модрица да ти прође све фазе, од модре, преко љубичасте, зелене до жуте. :) Наравно, хепатромбин или лиотон помажу. Око три недеље је потребно да се модрица повуче.
Имала сам и ја једну добрану летос, на бутини, скроз горе. Уз све мазалице се повлачила месецима. :( Али био је жесток ударац. Ако је нешто површно, то брзо прође. Али масивније повреде које подразумевају и значајнију дубину, пролазе споро.

Повлачење модрице је ствар разградње еритроцита , тачније пигмената који се ослобађају том приликом. Којом брзином ће се повући, индивидуална је ствар. Код неког брже, а код неког спорије. Мора модрица да ти прође све фазе, од модре, преко љубичасте, зелене до жуте. :) Наравно, хепатромбин или лиотон помажу. Око три недеље је потребно да се модрица повуче.
Имала сам и ја једну добрану летос, на бутини, скроз горе. Уз све мазалице се повлачила месецима. :( Али био је жесток ударац. Ако је нешто површно, то брзо прође. Али масивније повреде које подразумевају и значајнију дубину, пролазе споро.

...upravo ovo...bas zestok udarac....

...sad mi je malo lakse kad sam ovo procitala....sad je negde ljubicasta,
sto znaci da ima da se nacekam, ali je vazno da radim pravu stvar, i da bila
sam kod lekara, pijem antibiotik...i sve to mazem kako mi je receno....
...ali se sporo povlaci, bas sporo....

....hvala...

zahvalna.

Afro, mislim da već radiš sve što treba. Hepatrombin je baš za to, mada je mm koristio kada je skoro pa pokidao ligamente, za hematom Hepatrombin gel ne mast, i stvarno mu se hematom povukao za nekoliko dana a bilo je tako da mi je bilo muka da pogledam, i dalje ima otok, i još mora da miruje ali modricu nema.

Afro, mislim da već radiš sve što treba. Hepatrombin je baš za to, mada je mm koristio kada je skoro pa pokidao ligamente, za hematom Hepatrombin gel ne mast, i stvarno mu se hematom povukao za nekoliko dana a bilo je tako da mi je bilo muka da pogledam, i dalje ima otok, i još mora da miruje ali modricu nema.

....gel hladi, to znam, ali meni doktorka savetuje mast, navodno je bolje koza apsobruje....nemam pojma, ja stavljam hladan oblog, ali da mirujem bas i necu moci ovih dana,
ali mi je bitno da radim sve sto je potrebno...e, da, ja nemam otok nikakav...

Афро, опусти се.;)
Модрице спадају у лакше телесне повреде. :D

Јес' да је гадна и ружна и што боли и што не мош' мињак да набациш, али проћиће, само буди стрпљива. :)

Афро, опусти се.;)

Јес' да је гадна и ружна и што боли и што не мош' мињак да набациш, али проћиће, само буди стрпљива. :)

...Hehe...minjak me zanima ko lanjski sneg...nego je neme strah da nesto nije kako treba, dugo traje, ali sad sam mirnija
kad sam procitala sve sto ste napisali, i sto vidim da nisam usamljen slucaj....:)

Ма какав усамљен случај !:lol:
Прилично сам спретна и баш ми се ретко дешава да паднем, ударим се и сл., али зато кад се то деси, то буде за све оно што сам ваљда избегла. :mrgreen:
Летос сам се развалила у ћошак стола...како је болело и било модро недељама..куку! :lol:

Ма какав усамљен случај !:lol:
Прилично сам спретна и баш ми се ретко дешава да паднем, ударим се и сл., али зато кад се то деси, то буде за све оно што сам ваљда избегла. :mrgreen:
Летос сам се развалила у ћошак стола...како је болело и било модро недељама..куку! :lol:

Ja sam zveknula preko 4 stepenika na plocnik, kao da me neko podigao pa bacio!
Jos uvek me tu i tamo malo bolucka svud gde sam se ugruvala, ali mi je ova modrica zadala
glavobolju, jer me nije oblela niti sam o njoj razmisljala uopste dok pre par dana nije postala
vruca i pocela da me "pecka"...eeee, tad sam se uplasila, i krenula da je tretiram svim zivim
sto sam cula da je dobro, kako bi se sanirala.

Inace imam problema sa venama, oduvek, pa je mozda i to jedan od razloga sto ovako
sporo prolazi, ne znam.

Афро, опусти се.;)

...stanje jos uvek ne promenjeno...jos uvek je modro, skoro pa crno mesto na koje sam se udarila,
posle nekoliko potrosenih tuba hepatrombina i ispijene dve ture antibiotika, koje mi nisu donele nista dobro,
ne znam sta bi mogla da preduzmem...ponekad me boli, ponekad je malo vruce....
...na sve to me je strah, unapred znam da ce me doktorka poslati kod hirurga, a vec svi znamo sta
hirurzi najvise vole...
..zanima me da li ce to morati da se "recne" i iscisti ili ipak postiji neki drugi bezbolniji nacin??
...:sad2:

..e, posto sam se malo sabrala od prvog soka...ajde da pitam...
..kako se to radi? kako si rekla malo recnu za 10min i gotovo?
..gde se radi? mislim u kojoj bolnici? mora li da se lezi tamo
ili se ide kuci...jer ipak je koliko ja mogu ovako laicki da vidim
u piranju vena...
...i sta ako nesto krene kako ne treba??
...ima li bilo kakvog drugog nacina osim "seckanja"???

...hiljdadu pitanja...sta cu kad me straaaaah..:rumenko:

..kako se to radi? kako si rekla malo recnu za 10min i gotovo?
..gde se radi? mislim u kojoj bolnici? mora li da se lezi tamo
u piranju vena...
...i sta ako nesto krene kako ne treba??
...ima li bilo kakvog drugog nacina osim "seckanja"???

...Sofija, molim te kad budes mogla odgovori mi bar na neka
od ovih pitanja....hvala....

1...kako se to radi?2. kako si rekla malo recnu za 10min i gotovo?
..3.gde se radi? mislim u kojoj bolnici?4. mora li da se lezi tamo
u piranju vena...
..5..i sta ako nesto krene kako ne treba??
...6.ima li bilo kakvog drugog nacina osim "seckanja"???

1.,2.,3. Врло једноставно. Одеш код хирурга- зависи код ког те упути др (може бити васкуларни, општи или чак и ортопед), ако направи процену да си за ''рецкање'', да ти локалну анестезију, направи резић, кроз тај мали рез увуче апарат за ''усисавање'' згрушане крви и то углавном све заједно траје 10 минута...инсистирај на упуту за хирурга јер хематом и ако у највећем броју случајева спонтано пролази, уме да се запали па чак и да се инфицира. Како си навела да је понекад и топао, значи, неки се ту процеси дешавају. Хирург ће најбоље знати да ли је то због макрофага чији је задатак да уклањају хематом или ти је хематом под неком благом упалом ;)

4. ради се у склопу дневне болнице тамо где те упути др...раде и приватно васкуларци...
5. тешко да тако мала интервенција може да крене по злу...мислим, ако би се тако нешто искомпликовало онда је тај неко заиста баксузчина :lol: Не могу да кажем да нема шансе, али готово је минимална.
6. мислим да си начин без рецкања пробала- пила си антибиотик и дала солидно времена да се хематом спонтано повуче...наравно, крајњи суд ће дати онај ко буде видео хематом и ко је стручан за то ;)

1.,2.,3. Врло једноставно. Одеш код хирурга- зависи код ког те упути др (може бити васкуларни, општи или чак и ортопед), ако направи процену да си за ''рецкање'', да ти локалну анестезију, направи резић, кроз тај мали рез увуче апарат за ''усисавање'' згрушане крви и то углавном све заједно траје 10 минута...инсистирај на упуту за хирурга јер хематом и ако у највећем броју случајева спонтано пролази, уме да се запали па чак и да се инфицира. Како си навела да је понекад и топао, значи, неки се ту процеси дешавају. Хирург ће најбоље знати да ли је то због макрофага чији је задатак да уклањају хематом или ти је хематом под неком благом упалом ;)

4. ради се у склопу дневне болнице тамо где те упути др...раде и приватно васкуларци...
5. тешко да тако мала интервенција може да крене по злу...мислим, ако би се тако нешто искомпликовало онда је тај неко заиста баксузчина :lol: Не могу да кажем да нема шансе, али готово је минимална.
6. мислим да си начин без рецкања пробала- пила си антибиотик и дала солидно времена да се хематом спонтано повуче...наравно, крајњи суд ће дати онај ко буде видео хематом и ко је стручан за то ;)

E, hvala ti puno. Znaci videcu sa mojom doktorkom koja je po meni sasvim ok zena da mi da uput za tamo gde misli da je najbolje.
Pa onda sta bude bice, a da mi je frka, jeste, samo sto ocigledno moram nesto uraditi ovo traje vec dosta dugo. Povremeno me
boli, a onda se umiri kao da ni nemam udarac, pa opet izpocetka.

Ne mogu da odolim a da se ne umesam :).
Afro, samo napred, ja sam se pre tri meseca povredila tako sto sam pala niz stepenice i imala masivne hematome na potkolenici. U KC su bili za cekanje da se samo resorbuje a posle mesec dana cekanja privatni vaskularni hirurg je rekao da je dosta cekanja i da bi on to sekao. Prvo sam odbila, isprepadala se, a onda me je Sofija utesila (:heart::heart::cmok:) pa sam se posle sat vremna vratila u ordinaciju i rekla- seci. Sad mi je zao sto nisam to sve odradila ranije. To secenje mi je najvise pomoglo od svega i dalo najociglednije i najbolje rezultate. Radjeno je u lokalnoj anesteziji, ambulantno, ne znam bas koliko je trajalo, sigurno pola sata do sat ali su meni izvukli dosta krvi. Posle toga jos jedna tura antibiotika i sada imam dve tackice na mestima gde je seceno.

Afro, samo napred, ja sam se pre tri meseca povredila tako sto sam pala niz stepenice i imala masivne hematome na potkolenici. U KC su bili za cekanje da se samo resorbuje a posle mesec dana cekanja privatni vaskularni hirurg je rekao da je dosta cekanja i da bi on to sekao. Prvo sam odbila, isprepadala se, a onda me je Sofija utesila (:heart::heart::cmok:) pa sam se posle sat vremna vratila u ordinaciju i rekla- seci. Sad mi je zao sto nisam to sve odradila ranije. To secenje mi je najvise pomoglo od svega i dalo najociglednije i najbolje rezultate. Radjeno je u lokalnoj anesteziji, ambulantno, ne znam bas koliko je trajalo, sigurno pola sata do sat ali su meni izvukli dosta krvi. Posle toga jos jedna tura antibiotika i sada imam dve tackice na mestima gde je seceno.

Cudno, i ja sam pala sa stepenica, i meni je to na podkolenici sa leve strane nekih 7-8cm iznad zgloba, a sve se desilo jos sredinom marta:(
Prvo nisam ni obracala paznju na to jer me je bolelo sve drugo sem toga, i to drugo sam nekako lecila, a ovo nikako, dok se posle dobra 3 meseca
nije pojavila reakcija, prvo je bilo vruce i pusliralo, pila antibiotike, mazala i mazem i dalje. Doduse doktorka mi nije pominjala nikakvu hirurgiju, a ja
sam bila pred put, pa sam se obskrbila hepatrombinom, sto mast, sto gel-om. Uskoro cu biti kod kuce, pa cu sto pre budem mogla otici kod
nje za uput.
Ako ti nije tesko, napisi gde si isla ko ti je radio to...kad je vec bilo lako, brzo i uspesno, da onda i ja odem tamo:)
Hvala puno!

Ja sam to radila u BG, ne znam da li ti to odgovara? Ako hoces poslacu ti kontakt na pp.
Inace ja to bas nisam mogla da ignorisem jer sam imala osecaj da ce mi noga puci, razlika u obimu je bila 4 cm izmedju jedne i druge potkolenice. Cak sam imala i malu temperaturu- to sam saznala da se zove apsorpciona temperatura, bas zbog toga sto telo pokusava da tu izlivenu krv razgradi. I meni su ortoped i vaskularni hirurg preporucivali lioton gel, obloge kesom nekog smrznutog povrca i drzanje podignute noge i da cekam da prodje. Ovaj priovatni pak je protiv tih heparinskih preparata jer su oni protiv krvarenja a on misli da upravo trebda pospesiti cirkulaciju da bi se to razgradilo.
Inace trebalo bi da pomaze sledece: u praznu casu kiselog mleka stavis neku plasticnu kasiku, nalijes vode i stavis u friz. Onda tako napravljenim ledom blago masiras to mesto 5-10 min, 2-3x na dan, pa uvijes u peskir, a ovaj drugi dr mi je savetovao da namazem mast/gel od arnike, stavim kesu, pa peskir da to bolje upije kako se to mesto zagreva samo pod peskirom.

...da sasvim mi odgovara Bg:D
...e pa vidi, meni noga nije ni malo oticala, to mesto je prosto uleglo malo, ali prosto ne primetno, par milimatara,
nije mi noga bila cela upaljena ni jednom, samo je to mesto jedno vrlo kratko vreme bilo vruce, ja stavljala hladne
obloge i proslo...sad samo kad se bas umorim, kada sam na nogama od jutra do mraka...osetim da malo boli,
nisam imala temperaturu ni nista slicno...samo je vrlo jak udarac bio, to sam vec negde cini mi se opisala kao
da me je neko podigao u vis i tresnuo o beton preko 4 stepenika...i bolela me je cela leva strana od ramena, trticne
kosti, lakta...a noga najmanje, u pocetku rekoh vec uopste..da je bar bolelo pre bih obratila paznju na to..
...cak sam ja mazala i katarionom...onako u ne znanju sta bi jos mogla to mi je palo na pamet, rekoh bar ne moze
da skodi, pa ako pomogne lepo....
...dobila pp...odgovorila...hvala puno:D

Тебе чекам све време на теми ! :lol:

Back