Krv nije voda

А има и мушкараца из града које жена бије.. Тако да људи увек траже изговор, као нема паре да живи сама, није образована, са села је, ово је, оно је, свако се понаша онако како му дозволиш, ал' пошто су људи пи*ке генерално онда траже неку вишу силу..

moze
ali kada god sam zelela da pomognem, bilo kako
ispadala sam magarac koji njace
i svakakva
nasilje radja nasilje
prvo, ta deca gledaju, sta ce od sramote, stida i nasilja u porodici, kakvi ce ljudi postati?
ko si ti ili bilo ko, da na bilo koga dignes ruku?

O gospode :lol: Još će taj koji se umeša da ispadne loš uzor deci jer je umlatio volinu :lol:

A stvarno je strašno kad se neko umeša pa ispadne glup u društvu slučajno, sramota

ma dobro to, svakog nešto pali....
ali ovo su ljudi u braku sa dvoje dece.....
Čovek čak nije bio ni pijan! pa zamisli da se zanese ubije majku deci na oči

Neće on nikog ubiti.
Takvi, koliko god djelovali da nemaju klikera, znaju kad treba stati.

Pod tim "stati" mislim na to da joj unakazi facu, ali da je ne ubije skroz.

Vraćam se kući, šetnjom po običaju i u jednoj ulici zatičem scenu da muž bije ženu uz povike: ku*vo skačeš sa......
Dve devojčice vrište, penzosi prolaznici se okupili i gledaju (a šta bi oni drugo) i naravno moram da se umešam, dok sam izvlačio ženu ispod njegovih nogu dobio i ja par udaraca pa sam rešio i ja njega malo da išamaram, kad već hoće da se tuče nek tuče jednakog sebi ali pazite sad zapleta, nešto me udari po leđima, okrenem se u neverici koji kreten pomaže njemu???? devojčica uzela drvenu motku što podupiru veš i mlatnula me :eek:

Dok joj je otac tuko majku, plakala je, a sad kad sam se ja mlatio sa njim stala je da brani oca! wtf? :eek:
NIje to trajalo ni 2 minuta došla murija, njega uhapsili mene poveli ko svedoka, nije prošlo 10 minuta u stanici dolazi žena na biciklu, eto ON (ja) sam pogrešno protumačio njihovu svađu, nije on nju tuko!!!!!!!!!!!!

mislim vide i oni po njenom licu da je nije tako:roll:
odoše oni kući, ja ispo budala....

Nije mi jasno zašto žene štite takve muževe? Čega se boje? zašto to trpe? pa to gledaju njihova deca bre, kako će oni posle biti normalni?
Ali aj to nije ništa novo, nego kako komentarišete što me mala tukla? a nije branila majku? :eek: e to mi ne ide u glavu :think:
to se redovno desava..ko intervenise jos dobije po nosu i to uglavnom ne od muskarca nego od zenske sa objasnjenjem da je ona zasluzila, da nisi dobro razumeo bla bla....jednom sam oca jedva zaustavila da intervenise u takvoj situaciji, jos se neki mladi majmuni bili posvadjali, a ko zna sta oni sa sobom nose, treba jos njemu nesto da se desi jer je kao branio slabijeg.....za razliku od njega imala sam vise prilika da prisustvujem slicnim scenama i dugo sam se borila sa unutrasnjom dilemom sta raditi u tom slucaju, dok se nisam nagledala i naslusala upravo ovakvih situacija....tuzno je sto taj slabiji uglavnom opravdava batine koje dobije i nema svest da ne treba niko da ga mlati....stoka, ako im je do batina samo napred :neutral: a devojcica te je tukla jer joj je normalno da vidi da otac mlati majku, to joj je prirodno stanje stvari koja ona zapravo ni preispituje. za koju godinu ce i nju mlatiti decko, muz, pa mozda cak i sin. poremecen sistem vredosti je zavladao srbistanom, te svaki dan postajemo sve veci avganistan....ne mozes tu puno da uradis osim da pokusas da zastitis sebe, svoju porodicu i bliznje od takvih uticaja i da ucis mladje nad kojim imas neki autoritet da takvo ponasanje nije i ne sme postati normalno. za ostalo su krivi faktori koje ni na koji nacin ne mozes da pokrenes i izmenis....ja sam postala rezignirana vise na sve to, kad god dodjem u srbiju vidim da je takvo ponasanje sve normalnije....samo mogu da zahvalim nekoj sili svevisnjoj, sreci ili cemu god vec sto nisam odrastala u takvom okruzenju i porodici. da pijem batine za nekog drugog ne mogu i necu :neutral:

a šta da je taj tip bokser? razbio bi me ko zvečku, iskreno da ti kažem ,sad kad razmislim o tome ne znam jel bi se mešo opet

Pod prvo, te siledzije koji tuku žene, nisu nikakvi ni bokseri, niti bilo što slicno.
To su najobicnije kukavice, smradovi..

Svako od nas kad se iznervira, osjeti potrebu da izadje na ulicu i da se potuče s prvim ko naidje, ali takve siledzije idu linijom manjeg otpora, najlakse je istuci zenu, i tako smiriti živce.

O gospode :lol: Još će taj koji se umeša da ispadne loš uzor deci jer je umlatio volinu :lol:

A stvarno je strašno kad se neko umeša pa ispadne glup u društvu slučajno, sramota

tacno trebao je da kupi kokice i navija
tek onda je pametan
a mogo je i neku mochugu da mu doda
elem sigurno je odraz mushkosti prebijanje zhena
a i silovanje bi neki dodali
i-r-o-n-i-j-a

zapravo se nikad nisam ni nasla u situaciji da me emotivni partner mlati ili cak da mu padne tako nesto na pamet, tako da samo mogu da pretpostavim da se od samog starta slicni prepoznaju te agresiju bes frustracije i slicne momente kanalizuju tako sto peglaju onoga koga navodno vole. niti dizem ruku niti su dizali ruku na mene i meni je to normalna stvar. glave su za razmisljanje, ruke za nosenje i pisanje. ko rukama misli a glavu nosi ko ukras verovatno za bolje niti zna niti zeli da sazna.

moze
ali kada god sam zelela da pomognem, bilo kako
ispadala sam magarac koji njace
i svakakva
nasilje radja nasilje
prvo, ta deca gledaju, sta ce od sramote, stida i nasilja u porodici, kakvi ce ljudi postati?
ko si ti ili bilo ko, da na bilo koga dignes ruku?

Osobama izlozenim nasilju ne moze niko pomoci dok one same sebi ne pomognu.
Jer, sta se desava ?

Neki idiot tuče ženu, ona trpi za rad nekog "mira" u kući, i to ide u nedogled.
Neko ko pokusa pomoci ispadne rusitelj doma, braka i sl.
Ako se prijavi policiji, obicno žene nesto slažu, i uglavnom sve se zavrsi na prekrsajnim prijavama.

Vraćam se kući, šetnjom po običaju i u jednoj ulici zatičem scenu da muž bije ženu uz povike: ku*vo skačeš sa......
Dve devojčice vrište, penzosi prolaznici se okupili i gledaju (a šta bi oni drugo) i naravno moram da se umešam, dok sam izvlačio ženu ispod njegovih nogu dobio i ja par udaraca pa sam rešio i ja njega malo da išamaram, kad već hoće da se tuče nek tuče jednakog sebi ali pazite sad zapleta, nešto me udari po leđima, okrenem se u neverici koji kreten pomaže njemu???? devojčica uzela drvenu motku što podupiru veš i mlatnula me :eek:

Dok joj je otac tuko majku, plakala je, a sad kad sam se ja mlatio sa njim stala je da brani oca! wtf? :eek:
NIje to trajalo ni 2 minuta došla murija, njega uhapsili mene poveli ko svedoka, nije prošlo 10 minuta u stanici dolazi žena na biciklu, eto ON (ja) sam pogrešno protumačio njihovu svađu, nije on nju tuko!!!!!!!!!!!!

Nije mi jasno zašto žene štite takve muževe? Čega se boje? zašto to trpe? pa to gledaju njihova deca bre, kako će oni posle biti normalni?
Ali aj to nije ništa novo, nego kako komentarišete što me mala tukla? a nije branila majku? :eek: e to mi ne ide u glavu :think:

nizak nivo obrazovanosti kod zena...tu je problem po meni. a mala...jbm mu boga ako znam...curice uvek vise vole tatu, nemam pojma

Па, то ти је њихов образац понашања.
Иако не мислим да постоји разлог да неко неког бије, биће да је он имао неког разлога по њиховом систему вредности јер га ни она не би бранила да није тако.
А чак и ако није имала разлог, образци су чудна ствар.
Било како било, свако на крају добије оно чему тежи...

Ово за дете су лепо приметили други, да се садс не понављам.

А да си испао будала у неком контексту, кад се сагледа све из перспективе краја, јеси.
Ал, људскост некад тражи од нас да у очима других људи испадамо будале па нека ти то не буде препрека да следећи пут одустанеш од пружања помоћи...

Размишљам нешто, имао си и среће, могли су казати да си ти њега први тукао па је она тако добила батине...
Срећом им то није пало на памет... :)

Back