KRUŽNE TRKE

• Začetnik teme Začetnik teme banne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odličan izveštaj majstore (kao i obično). Superfići je na treningu pukao nosač motora, motor se naslonio i presekao crevo od menjača do hladnjaka i izbacio ulje. Na trci je pukao kaiš alternatora i ostao bez struje. Ali, tako ti je to na trkama. Ipak, titula je u džepu! Pozdrav.

Prvenstveno za one koji prate auto trke u nasoj zemlji;voleo bih da cujem misljenja i komentare o vozacima,klasama,stazama,vozilima...Meni je najinteresantniji krug,ali me zanimaju i rally i brdo...

P.S.Molio bih da mi ne zakljucate temu barem nekoliko dana :( ,posto mi je prva stradala za jedan dan. ->(Espanol)-jos sam mlad ovde,pruzi mi sansu :D :D :D

Sve je to zapravo na gurku i na mišiće par pravih entuzijasta i love nekoliko novopečenih biznismena!Perspektive tu,zapravo,nema!Nema masovnosti a zato nema love i to je taj začaran krug,a kad nema mase nema ni kvaliteta.Šta mislite da je neko stao iza Miloša Pavlovića kao Mađari iza Baumgartnera?Ko zna gde bi bio njegov limit?A ovako.... :cry: :evil:

To si potpuno u pravu,ali s obzirom da su nagrade za sampione po klasama kolor televizori i slicno,onda stvarno svaka cast entuzijazmu i zalaganju vozaca i timova...I nije tacno da nema publike,na svakoj trci,bar kruznoj posto to pratim ,ima stvarno mnogo publike...A i izuzetno je slaba podrska medija,pogotovo TV-a,zatim savez nema para...A sto se tice Milosa Pavlovica,citao sam u nekom casopisu njegovo pismo istom,ne secam se tacno,ali u sustini kaze ja sam taj i taj,osvojio sam to i to,molio bih ako bi neko mogao da mi pomogne,isplatice na ovaj ili onaj nacin...ne znam da li je autenticno,ali ako jeste onda je sramota...naravno,ne njegova..

Dok ovo pisem u pozadini se cuje gromoglasni motor yugica kako sparta mojom ulicom ,ovo je 10 put da prolazi.
Inace auto se valjda radi za trke pa ga testiraju.

Da ne ,smaram pitanje je sta treba da bi se prijavio za trke,postoji li neki uslov testovi neki...

HVALA

Mislim da direktan odgovor možeš naći u Batajnici na aerodromu, mislim sad u nedelju. Ima trke ''dragstera'', takmičenja u šminkanju kola itd. Tamo će verovatno biti neko upućeniji u to. Inače zna li neko detalje o navedenom događanju?

Za trke ti potrebna "suva" sasija nekog aua, u nju mora de se ugradi roll-bar koji je homologirala FIA(to je obavcezno).
Inace sve (skoror sve) sto se ugradjuje u trkacki auto mora biti FIA homologirano!
Zatim motor, koji je najbolje da prepustis da ti odradi neka poznata firma za masinsku obradu i pripremu motora za trke koja ima iskustva u tome.
Dalje o mehanici necu...
Gume ako je za kruzne trke slik, mislim da i one moraju da budu FIA potvrdjene!
Sva vozacka oprema(mora da bude FIA APPROVED),preporucujem ti Sparco ili MOMO!
Zatim vozacka licenca,u sklopu nje je i lekarski pregled!
I na kraju ono najvaznije MNOGO PARA! :lol:

nisevic:
Za trke ti potrebna "suva" sasija nekog aua, u nju mora de se ugradi roll-bar koji je homologirala FIA(to je obavcezno).
Inace sve (skoror sve) sto se ugradjuje u trkacki auto mora biti FIA homologirano!
Zatim motor, koji je najbolje da prepustis da ti odradi neka poznata firma za masinsku obradu i pripremu motora za trke koja ima iskustva u tome.
Dalje o mehanici necu...
Gume ako je za kruzne trke slik, mislim da i one moraju da budu FIA potvrdjene!
Sva vozacka oprema(mora da bude FIA APPROVED),preporucujem ti Sparco ili MOMO!
Zatim vozacka licenca,u sklopu nje je i lekarski pregled!
I na kraju ono najvaznije MNOGO PARA! :lol:
Svasta.FIA,pa FIA.Osim ukoliko se u poslednje vreme nisu promenila pravila, mislim da ovo vazi samo za WRC i slicne trke.
Treba ti skoljka automobila koji ima vazecu homologaciju (dozvolu da se vozi na trkama kod nas u odredjenoj klasi). Npr ne mozes da vozis Kadetta, jer mu je homologacija istekla. Tu skoljku treba ojachati, postaviti dobar rol bar (jer on zivot cuva), PP instalaciju, napraviti drugacije komandne kontrole. Svaka modifikacija standardnog modela (npr jugo) zavisi od klase u kojoj se trkas, tj u kojoj meri je dozvoljeno da se doradjuje. U nekim klasama su modifikacije minimalne, cak se i vozi sa standardnim gumama. Za svaku trku, auto mora da bude kompletan potpuno (npr mora da ima svaki far, dvaki detalj), inace nece moci da se trka. Sponzori nisu neophodni, ali imaj u vidu da je to izuzetno skupo, pa cak iako je jugic u pitanju. Do licence, na kraju, ces lako.

Danas 04.06.2005. na stazi Ušće život je izgubio Igor Savić Gonza veliki vozač i čovek sa velikim srcem.
Saučešće porodici, prijateljima i ljubiteljima automobilzma.
Gonza neka ti je večna slava.

Inace,Gonza je ,kako su mi rekli sa staze ,izgubio kontrolu nad autom ispred prve krivine,na pravcu ,i udario u drvo vozacevom stranom vozila.Izvadili su ga iz auta posle 30ak minuta,posle toga je odvezen u urgentni centar sa teskim povredama nogu,karlice i glave.Posle operacije nalazio se u kriticnom stanju i,nazalost ,podlegao je povredama.

Neka mu je vecna slava.

:cry: Katastrofa.Prizor Gonze zaglavljenog u kolima je sigurno nesto najgore sto sam video.Saucesce porodici i prijateljima, svima koji su ga poznavali.
Nadam se da ce se posle ovoga nesto popraviti...Nesto ovako je samo cekalo da se dogodi :(

RaiKkonen 911:
Nego, nisam video Espanola na Uscu :shock:

Espanol je, sasvim pouzdano znam - imao svog "predstavnika" na Ušću :wink: koji se još "dopeglava", ali već sasvim jasno pokazuje svoje potencijale 8)
Iskreno se nadam da si "njega" video. Espanol i onako ne voli da se puno eksponira :wink:

Back