vučji čopor
Legenda
- Poruka
- 62.671
Ухх... старо је то... видим у ексифу каже све нуловано, тако да је вероватно неки хелиос...њих сам те године доста користио...
а можда је и онај пентакс...50мм ф1,8...
Тај комад је мени стигао пун воде, маховине и траве... нисам се надао да ће то икад да проради, а никад брже и лакше нисам растурио и очистио објектив и сад ме тако добро служи да је то чудо...
Заправо је технички прилично слаба...
Оно што ју је за мене учинило вредном је мекоћа фокуса и кремаста текстура латица, а ово светло ми у синтези са таквим фокусом и бојом уопште буди сећање на тај дебели 'лад прошаран зрелим и јаким цитрусним мирисом магнолије у то летње поподне...
Такорећи, интересантан је онај део иза капака, не онај испред њих...
али то је већ нека друга прича...
- - - - - - - - - -
а оно што се Метли свидело је управо тај фокус и дубина сенке, зато је и питала које је стакло у питању...
aha klasican prime
mislila sam da nije neki makro
pa sjajno je isfokusiro za takvu blizinu
ovo manuelni fokus?
То је до самог цвета... баш сам га пре неки дан опет загледао и мирисао тамо...ah
upravo
plus sto ima neku dozu elegancije i smirenosti cela kompozicija
- - - - - - - - - -
ovo je dobra fora, samo bih ja malo svetla digla, underexpose je malo ali nije to strasno, ne smeta....
ma uvek moze bolje, al nisam ni htela da ga sibam sa ispravkama, generalno volim te teme sa pusenjem i dimom, portrete posebno, kacila sam vec na tu temu...јашта... мануелно, мада се код њих више ослањам на моју дистанцу него на фокусни прстен...
То је до самог цвета... баш сам га пре неки дан опет загледао и мирисао тамо...
брзо пролази, али док траје... оставља озбиљан утисак...
ја мислим да је ово као кадар... мршаво, али светло и сенке су по мом укусу... памтим таква јутра, сећам се неких места... мени је ово одлично...
ne da dizes expoziciju sad nesto mnogo, jako malo ...niti da ides na dug sater, nikako, pojesce te svetlo izgubices te zanimljive senke i prelazeОбоје сте сте у праву. Тачно Могрионе било је јутро , сто на покривеној вернди на коју тек долази светло.Ја сам склон подексозицији, али у овом случају сам пробао и другу експозоцоју и изгубио
право штимунг светло. Што се тиче композиције тачно, дијагонала пресечена полукругом, није идеална у овом кадру ,али само из тог угла је та светлост најбоље радила.
Хвала обома на коментарима, драгоцени су.
Мислим да овде имамо могућност да такве разговоре водимо , мени они стварно представљају задовољство.