КРУПНИ ПЛАН

vučji čopor

Legenda
Poruka
62.246
Избор планова у коме желимо да направимо фотографију и пренесемо је другима је врло важан како на филму , тако и у фотографији.
Дакле не ради се кропу, не ради се о портету или макро фотограији.Ради се о свесном и намерном избору крупног плана у коме желимо да сачувамо и покажемо другима неки догађај , атмосферу, израз, лик итд.
Ово су неки примери онога што сам хтео да кажем.

6L1WSQp.jpg


BtkoLLV.jpg


3YeHHMi.jpg


Добро дошли!
 

vučji čopor

Legenda
Poruka
62.246
Да, то је на филму много уобичајеније, јер се планови стално смењују, али мислим да је интересантно и за фотографију, ако ништа друго, а оно као експеримент.


WK6rwRr.jpg


tW4ClVX.jpg
 
Poslednja izmena:

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
12.705
Ухх... старо је то... видим у ексифу каже све нуловано, тако да је вероватно неки хелиос...њих сам те године доста користио...
а можда је и онај пентакс...50мм ф1,8...
Тај комад је мени стигао пун воде, маховине и траве... нисам се надао да ће то икад да проради, а никад брже и лакше нисам растурио и очистио објектив и сад ме тако добро служи да је то чудо...
 

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
12.705
Заправо је технички прилично слаба...
Оно што ју је за мене учинило вредном је мекоћа фокуса и кремаста текстура латица, а ово светло ми у синтези са таквим фокусом и бојом уопште буди сећање на тај дебели 'лад прошаран зрелим и јаким цитрусним мирисом магнолије у то летње поподне...
Такорећи, интересантан је онај део иза капака, не онај испред њих...
али то је већ нека друга прича...

- - - - - - - - - -

а оно што се Метли свидело је управо тај фокус и дубина сенке, зато је и питала које је стакло у питању...
 

vučji čopor

Legenda
Poruka
62.246
Суштина је у томе да је једнопстаавним и минималним средствима пренета атмосфера и сентимент. Ми који тогледамо не морамо да имамо сећање које се буди Могриону, а ипак да осетимо сентимент.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.