КРУПНИ ПЛАН

vučji čopor

Legenda
Poruka
66.064
Избор планова у коме желимо да направимо фотографију и пренесемо је другима је врло важан како на филму , тако и у фотографији.
Дакле не ради се кропу, не ради се о портету или макро фотограији.Ради се о свесном и намерном избору крупног плана у коме желимо да сачувамо и покажемо другима неки догађај , атмосферу, израз, лик итд.
Ово су неки примери онога што сам хтео да кажем.

6L1WSQp.jpg


BtkoLLV.jpg


3YeHHMi.jpg


Добро дошли!
 
Интересантно...
сад неке моје листам за ову тему и као главни критеријум за ову тему ми се намеће идеја да кадар треба да је попуњен оним што је предмет фотографије..

05_01 by Moghrion, on Flickr

01_47 by Moghrion, on Flickr
 
Да, то је на филму много уобичајеније, јер се планови стално смењују, али мислим да је интересантно и за фотографију, ако ништа друго, а оно као експеримент.


WK6rwRr.jpg


tW4ClVX.jpg
 
Poslednja izmena:
Ухх... старо је то... видим у ексифу каже све нуловано, тако да је вероватно неки хелиос...њих сам те године доста користио...
а можда је и онај пентакс...50мм ф1,8...
Тај комад је мени стигао пун воде, маховине и траве... нисам се надао да ће то икад да проради, а никад брже и лакше нисам растурио и очистио објектив и сад ме тако добро служи да је то чудо...
 
Заправо је технички прилично слаба...
Оно што ју је за мене учинило вредном је мекоћа фокуса и кремаста текстура латица, а ово светло ми у синтези са таквим фокусом и бојом уопште буди сећање на тај дебели 'лад прошаран зрелим и јаким цитрусним мирисом магнолије у то летње поподне...
Такорећи, интересантан је онај део иза капака, не онај испред њих...
али то је већ нека друга прича...

- - - - - - - - - -

а оно што се Метли свидело је управо тај фокус и дубина сенке, зато је и питала које је стакло у питању...
 
Суштина је у томе да је једнопстаавним и минималним средствима пренета атмосфера и сентимент. Ми који тогледамо не морамо да имамо сећање које се буди Могриону, а ипак да осетимо сентимент.
 

Back
Top