Krstarica 777

nadam se da jos uvek nisu svi pali u zimski san... :)

probudice vas vest sa teleprintera :)

jedan umorni i mladi (i kako to biva tada, i neiskusni) goran nam se obratio za pomoc. njemu su uvalili da nocu cuva strazu dok su u sumi na Gochu. tamo su divne shume u ovo doba godine, onako sve po propisu prosharane :) ima dosta hrastova, jasenova i kestenova i bukvi...
nocu zapale i vatru jer dosta zahladni.
kako svi zaspe, oseti da ce i on uskoro. vatru nije zeleo da ugasi, ali se pribojavao da ona ne zahvati suvu travu koje je bilo svuda naokolo...on pochupa malo trave okolo, ali onda bi morao da chupa okolo, i jos oko, kako bi bio sasvim siguran...

kako pomoci ovom goranu da se i on naspava?

jedan umorni i mladi (i kako to biva tada, i neiskusni) goran nam se obratio za pomoc. njemu su uvalili da nocu cuva strazu dok su u sumi na Gochu. tamo su divne shume u ovo doba godine, onako sve po propisu prosharane :) ima dosta hrastova, jasenova i kestenova i bukvi...
kako svi zaspe, oseti da ce i on uskoro. vatru nije zeleo da ugasi, ali se pribojavao da ona ne zahvati suvu travu koje je bilo svuda naokolo...on pochupa malo trave okolo, ali onda bi morao da chupa okolo, i jos oko, kako bi bio sasvim siguran...

12-kote.jpg

Ovaj gusar lomi glavu da se seti!

74-velmiinteligentni.jpg

Ja se javljam na duznost, da strazarim na palubi, mozda se i jos neko pojavi iz dubina mora, ili pak sa neke druge ladje! :) Jel ima nekog aktuelnog problema??

P.S. Sad se javljam od kuce , posto nam je na faxu internet bio u prekidu, ali od sutra obecavam da cu se cesce javljati, sa faxa!

a moj problem nije aktuelan, a? u redu...u redu... :D
ja reko' da budemo dobri i puni morala pa da pomognemo mladom goranu... :)

Izvinjavam se, zaista, nisi boldovala deo zadatka sa pitanjem pa sam mislio da je neki dijalog s V.Ilicem!

Mozda bi mogao da neku šerpu nabije na nogu, i da legne pored vatre tako da kada se vatra počne širiti on oseti to prvi i probudi se , to bi mu dalo vremena!

Ili da okolno lišće i travu polije vodom, a pokvašeno lišće i smrdi i pucketa kad se greje,a teško gori , pa bi mu to bio indikator da se probudi, jer se vatra previše raširila!

hej, posado! veeeliki pozdrav!
samo se javljam, nemam net ovih dana... kad ga budem imala kod kuce, vraticu se na stalnu duznost :) ... a ne znam kako da pomognem mladom goranu... pucketanje?...kasikare :):):)

Back