Kronični kroatitis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1)Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom" (Franjo Josif)
2)Hrvati to su dronjci" (Franjo Josif)
3)Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler)
4)Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide"(Jovan Ducic)
5)Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx)
6)Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata"(iznad ulaza u Njemacku katedralu)
7)Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt).

Kada je 1848 izbila revolucija u Severnoj Italiji za otcepljenje od Austrije tkzv. Milanski ustanak, Hrvati su na celu sa banom Jelacicem poslati da uguse taj ustanak, gde stu pocinili stravicna zverstva. Tom prilikom Marks i Engels napisali su sledece stihove:

Peitschen Gesindel in die Donau
Staupen fort das Freche Lumpenpack
Die Bettler, hongrig, inres Lebens mude
Ein Schwarm Landlaufer, Schelme, Vagabunden,
Kroatenabschaum, niedre Bauernaknechte
Die ausgespien ihr ubersatigt land
Zu tollen Abend tuuern Sicherm untergang

u prevodu na sprski:

Batinom oterati te bitange u Dunav
Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju
Gladne prosjake, umorne od zivota
Copor Begunaca, nevaljalaca, hulja, probisveta
Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare
Koje je izbljuvala wihova presita zemlja
Da bi postali besni pustolovi i da bi sigurno propali

Austrougarski vice-maršal Gherter:
"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

Američki predsednik Hari Truman, posle upoznavanja sa ustaškim zverstvima kaže:
"Hrvati su nezreo narod. Evropa bi trebalo da ih stavi pod tutorstvo."

Srpski priznati pjesnik: „Kad Srbi ručaju, ili večeraju, pored mesa s jelovnika moraju da pojedu bar jednog zemljaka”, rekao je Jovan Dučić :cool:

Dobro, sve nješto kontam- jesmo li mi Hrvati jedini koliko-toliko mentalno zdravi u okružju ?

Prvo- Srbi stalno o nama trube, pišu neke ljutite knjige, žeste se i dokazuju da mi nismo mi, prekrajaju sve od povijesti do etnografije.... Ne mislim toliko na bulevarsku štampu ili naklapanja na internetu, nego na književno-publicističko-historiografsko-lingvističku produkciju. To su imena Đorđa Jankovića, Radmila Marojevića, Jovan Deretić (književnost) u zadnjoj fazi, Miloš Kovačević, Vasilije Krestić, Branislav Brborić, Siniša Mišić, ........ Područje je, ugrubo: lingvistika, arheologija, historiografija, književnost, etnografija,...tj. "humaniora".

Drugo- čini se da i Kekeci počinju s tim, no nisam dostatno obaviješten, vidim da vode internetsko-promičbeni rat, no ne znam jesu li upali više od toga.

Drugi "ešalon" čine vulgarni publicisti koji nemaju kvalifikacija, nego su prepisivači- prije Laza Kostić, onda Jeremija Mitrović i Petar Džadžić, sada Šešelj.

Imamo li mi Hrvati takvih manijaka u zadnjih 50 godina, koji bi se opsesivno bavili Srbima, Slovencima, ili njekim trećim, i "dokazivali" da ovi ne postoje nego da su zapravo Hrvati, a su sve pokrali i slagali, da nemaju baš ništa svoje ...?

De ne precjenjuj se previshe. Te priche se ne odnose samo na Hrvate nego i na Crnogorce (sta je to), Makedonce (koga?) i u zadnje vrijeme chak i na Albance (nepostojece).
Osim toga, nemoj da ti se ovdje kakav Boshnjo javi sa svojim problemima u vezi istoriskog tumachenja "intelektualnog Beograda" na temu - tebe nema, koga nema bez njega je lako.

A ima i kod vas svakojakih "povjesnichara", od tisucljetnih do onih obicnih svakodnevnih.

Dobro, sve nješto kontam- jesmo li mi Hrvati jedini koliko-toliko mentalno zdravi u okružju ?

Prvo- Srbi stalno o nama trube, pišu neke ljutite knjige, žeste se i dokazuju da mi nismo mi, prekrajaju sve od povijesti do etnografije.... Ne mislim toliko na bulevarsku štampu ili naklapanja na internetu, nego na književno-publicističko-historiografsko-lingvističku produkciju. To su imena Đorđa Jankovića, Radmila Marojevića, Jovan Deretić (književnost) u zadnjoj fazi, Miloš Kovačević, Vasilije Krestić, Branislav Brborić, Siniša Mišić, ........ Područje je, ugrubo: lingvistika, arheologija, historiografija, književnost, etnografija,...tj. "humaniora".

Drugo- čini se da i Kekeci počinju s tim, no nisam dostatno obaviješten, vidim da vode internetsko-promičbeni rat, no ne znam jesu li upali više od toga.

Drugi "ešalon" čine vulgarni publicisti koji nemaju kvalifikacija, nego su prepisivači- prije Laza Kostić, onda Jeremija Mitrović i Petar Džadžić, sada Šešelj.

Imamo li mi Hrvati takvih manijaka u zadnjih 50 godina, koji bi se opsesivno bavili Srbima, Slovencima, ili njekim trećim, i "dokazivali" da ovi ne postoje nego da su zapravo Hrvati, a su sve pokrali i slagali, da nemaju baš ništa svoje ...?

Pa evo imaju tebe a i jos gomilu ustasha koji su na ovom forumu. Ima vas ko g-ovana.

svaki dan jedan kroat pljusne u WC solju.

34fnmdf.jpg

Kod nas jednostavno nema te opsesije. Nema te dijareje
u području historiografije, jezika, arheologije, književnosti, povijesti umjetnosti,...
koja bi se bavila Srbima, Srbima, ...ad infinitum, uz "dokazivanje" da
to nije nešto njihovo, nego je naše.

"Vasceli svet" baveći se tim područjima dijeli- u golemoj većini- hrvatsko mišljenje. Ne zato jer
je hrvatsko, nego zato što je- racionalno.
"Izoblika" od jezika
ZAGREB - Na konkursu časopisa za kulturu hrvatskog književnog jezika Jezik za najbolju novu hrvatsku reč pristiglo je 500 predloga, a u uži izbor ušlo je 47 reči, među kojima su "istinomjer" umesto poligrafa, "sučelište" za tok šou ili "zakulisje" za bekstejdž, piše zagrebački Vjesnik.

Neki od maštovitih predloga su "brzogriz" za fast fud, "krompulje" za glasne i grube žene, "grijovod" ili "vodogrijalica" za bojler. Tenis bi mogao da postane "rukal", sendvič - "dvokriška" ili "dvokrušac", a nuspojava "mimoučinak".

Na konkurs je stiglo više od 500 predloga novih reči, a među njima čak 175 reči medicinskog značenja. Sve te medicinske reči poslao je isti takmičar, sastavivši mali medicinski rečnik, tako da će njegovi predlozi biti ocenjeni van konkurencije.
Sanda Ham, glavni urednik Jezika i predsednik konkursne komisije, navela je da su predlozi stizali iz cele Hrvatske, pa i iz inostranstva. Među predlagačima su ljudi različitog profila, od univerzitetskih profesora do osnovaca. Prednost na konkursu imale su zamene za tuđice, odnosno strane reče i izraze.

Još neki od zanimljivih izraza su "crtaljka" (rebus), "izoblika" (karikatura), "sitnobiće" ili "maložiće" (mikroorganizam). Najviše predloga pristiglo je za kompjuter, pa je tako bilo nekoliko predloga za Internet (svemrežje, na primer) i za laptop (skutnik).
Fonet

ako ovo nije dijareja ne znam sta je.:hahaha:
(i vase priznanje da postoji samo srpski jezik pa ubrzano stvarate vestacki hrvatski, e sta su ti kompleksi zbog Srba).:lol:

Poslednja izmena:
Не бре, ова је модерна паприкарска..................................слободно дођи.............гарант знаш да је играш!!!
Ценим да ћеш бити пласиран негде при врху!!!
Осећам да си................ "талентован" !!!:per::per::per:

Znaš li ti igrati latop??

Drevna srpska igra..

Jovan Deretić u zadnjoj fazi?!? :eek: Što to?

Pa, tu bi mogao staviti Dominika Mandića, Rudolfa Horvata, pa i hrvatskoga Šešelja - Antu Starčevića. I naravno, dodao bih tu itekako Ivu Omrčanina.

Naravno, tu je nesumnjivo i Ivo Pilar.

Starčevićevski/frankovački publicisti-itd. su sve i najbolji primjer toga što si naveo - ne prestaju pričati o Srbima, o dokazivanju kako oni nisu Srbi, itd...mada kada se ide tim tokom, tu bi se i u "blaže" mogao dodati recimo čak i Frano Supilo, pa možda i hodajuća enciklopedija Milan Šufflay. U novije vrijeme, hrvatska historiografija je strahovito značajno napredovala, dok je srpska išla malo u obrnutom smjeru; jedini nedostatak joj je slavljenje i pozivanje na starije takve ličnosti (pogotovo izuzetno bizarna deifikacija Starčevića).

Međutim, sve su to ličnosti koje istorija neće i nije zapamtila. Tako neko posmatra isključivo srpsku stranu, dok kada bi mu se neki sa hrvatske spomenuo, on bi to smatrao nebitnim, ili sasvim obrnuto - i što hoće, naći će (npr. ti si i sam za sebe rekao da spadaš u 'hrvatsko-konzervativni nacionalistički milje', tako da tebi ne bi izgledale sve priče o "političkim narodima", državnom pravu i Vlašadiji jedne od osnovnih niti velikohrvatstva). U najmanju ruku, ništa to nije trajno, niti značajno, izvan forumaških preuveličavanja (iz ovog ili onog razloga..).

Poslednja izmena:
Evo, ja sam dobro upoznat s našim kulturnjacima, iskreno, nemam blage veze dal vas itko spominje, a kamoli da se radi ovo što rade razni Šešelji.

Jučer sjedim na Cvjetnom trgu u Zagrebu, milijun ljudi, uživaju, sve super... i gledam pravoslavnu crkvu, strogi centar Zagreba, ma ne centar nego sama srž centra. Ne sjećam se da je IKADA itko jaje bacio na tu crkvu, a kamoli nešto gore od toga. Ljudi niti ne znaju da je to pravoslavna crkva, ono who gives a ****. A onda se sjetim da je hrvatska ambasada u Beogradu bila demolirana u ovom desetljeću 3 puta ako se ne varam.

E, slična je stvar i na povijesno/lingvističko/književnom terenu. :gace:
А ја се сећам да је у Хрватској само у Другом светском рату, према подацима Јевреја, убијено преко 600 хиљада Срба, а стотине хиљада су протеране...као што се сећам да је огроман број Срба убијен у периоду од 91- 95. године, од стране Хрвата...а скоро пола милиона Срба истерано из Хрватске у том периоду... да ли је у Србији и једном Хрвату зафалила длака с главе??

А ја се сећам да је у Хрватској само у Другом светском рату, према подацима Јевреја, убијено преко 600 хиљада Срба, а стотине хиљада су протеране...као што се сећам да је огроман број Срба убијен у периоду од 91- 95. године, од стране Хрвата...а скоро пола милиона Срба истерано из Хрватске у том периоду... да ли је у Србији и једном Хрвату зафалила длака с главе??

Koga briga za dlaku kad glava ode:evil::cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back