Dobro, sve nješto kontam- jesmo li mi Hrvati jedini koliko-toliko mentalno zdravi u okružju ?
Prvo- Srbi stalno o nama trube, pišu neke ljutite knjige, žeste se i dokazuju da mi nismo mi, prekrajaju sve od povijesti do etnografije.... Ne mislim toliko na bulevarsku štampu ili naklapanja na internetu, nego na književno-publicističko-historiografsko-lingvističku produkciju. To su imena Đorđa Jankovića, Radmila Marojevića, Jovan Deretić (književnost) u zadnjoj fazi, Miloš Kovačević, Vasilije Krestić, Branislav Brborić, Siniša Mišić, ........ Područje je, ugrubo: lingvistika, arheologija, historiografija, književnost, etnografija,...tj. "humaniora".
Drugo- čini se da i Kekeci počinju s tim, no nisam dostatno obaviješten, vidim da vode internetsko-promičbeni rat, no ne znam jesu li upali više od toga.
Drugi "ešalon" čine vulgarni publicisti koji nemaju kvalifikacija, nego su prepisivači- prije Laza Kostić, onda Jeremija Mitrović i Petar Džadžić, sada Šešelj.
Imamo li mi Hrvati takvih manijaka u zadnjih 50 godina, koji bi se opsesivno bavili Srbima, Slovencima, ili njekim trećim, i "dokazivali" da ovi ne postoje nego da su zapravo Hrvati, a su sve pokrali i slagali, da nemaju baš ništa svoje ...?