Kronični kroatitis

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekoliko primjera opsesivno-kompulzivnog hroničnog serbititisa

Beograd je obična hrvatska riječ. Tom se riječi u suvremenom hrvatskom jeziku imenuje određeni grad u Srbiji (kao što je Srbija hrvatska riječ kojom se imenuje određena društvena zajednica).

Josip Pavičić

Predsjednik je nedavno rekao da je srećan. Nije to srbizam.

dr Ivica Kramarić

Pejnović i Đukić se mogu osloboditi kolektivne krivnje ako ostave politiku i počnu se baviti nepolitičkim poslovima, ali dok se god bave politikom, moraju imati na umu da nose kolektivnu krivnju za ono što su učinili Rašković, Martić, Babić i drugi, bez obzira što oni sami u onom što su spomenuti činili nisu učestvovali.

Uzaludno je govoriti da ne postoji kolektivna krivnja (...). Ona postoji i postojaće veoma dugo, (...).

Ivan Aralica

Radio sam kao pomoćnik šefa recepcije hotela Croatia u Cavtatu.
To je bio poseban gušt. S Genexovim parama sagrađen hotel sa imenom Croatia.

mr. Niko Bulić

Najveći kulturni događaj u protekloj godini bila je vojno-redarstvena akcija „Oluja“.

Hrvoje Hitrec

Bilo kako bilo i Andrić i Držić su djelovali protiv vlastitog naroda.

Dubravko Horvatić

Pitalica jednostavna,
Pitalica prosta –
Koja ono rijeka teče
IZNAD dunavskog mosta.

Pajo Kanižaj

Dogodilo se i to poviestno čudoda je cieli sviet shvatio Poglavnikovu doktrinu kako se sa Srbima ne može razgovarati riečima, nego samo „združenom snagom“.
Tim je konačno Poglavnik ne samo rehabilitiran, nego i afirmiran, jer ovo što danas izvodi NATO to je poglavnik znao još 1928.
I Zapad je uvidio da za pokoriti Srbiju u njenoj genocidnoj politici treba upotriebiti Poglavnikov savjet: „Na ljutu ranu, ljutu travu!“

Srećko Pšeničnik

Šta je sa Srbima, te svaku ljudsku djelatnost, koje se prihvate, pretvore u smeće?

Maja Freundlich

Šešelj govori da je Srbija svuda gdje srpski grob, a ja kažem da je Hrvatska svuda gdje je Mario Mihaljević ševio.
A ja sam to radio i u BG i u Aranđelovcu, da ne spominjem ove udaljenije pokrajine kao što je Kalifornija.

Mario Mihaljević

Kakva nam je budućnost u državi u kojoj već sada živi 600 tisuća Srba, 200 tisuća Šiptara i 400 tisuća Muslimana, ostale da ne spominjem.

prof. Vladislav Musa

Korupcionizam je nešto što nam je u nasljeđe ostavio naš „bratski istok“.
U doba A-U u Hrvatskoj toga nije bilo.

dr Mate Meštrović

Srbijanerima se ne može vjerovati ni kada istinu govore.

Drago mi je što nisam Srbin. Jesam mješanac; ima u meni njemačke, slovačke i hrvatske krvi, ali nimalo srpske i to me veseli.

Vladimir Reinhofer

И трућ. Украла особа А предмет од особе Б и обе тврде за ову другу да је лопов, а да предмет припада њима. Не могу обе говорити истину, једна очигледно лаже, али која? А спор има читаву историју догађаја и потребно је уложити један читав животни век да би се прво саслушале приче особе А и особе Б до краја, а затим да би се утврдиле објективне чињенице и утврдило ко је у праву и ко лаже, а ко говори истину. Међутим, уместо неког таквог, за судију долази послодавац особе А који без претераног удубљивања правом силе пресуђује у њену корист, док особа Б на то све излази на улицу, кука и запомаже због учињене неправде... а особа А из свог топлог апартмана, са свим решеним проблемима гледа то кроз прозор и мисли: Боже што је овај Б оптерећен, баш је ментално нездрав.

Када су у питању историјско-политички спорови на балканском нивоу, немамо само особу А и Б, него много више њих и немамо један предмет спора, него милион. И ствар се никако не може постављати тако просто као што то чини Хробоатос. На пример, констатацијом да историја Босне нема везе са Србима, па се чуди због чега Срби ту себе намећу. То је један узак поглед из једне интересне перспективе. Када се ствар шире погледа и када се види да најстарији извори који се тичу словенске популације Балкана говоре о томе да Босну насељавају Срби (не Босну у данашњим границама, јер је њен северозапад био део Хрватске), да најстарији босански ћирилични извори као становнике Босне наводе Србе, да су у време постојања Рашке и Србије власт и становништво обе земље били испреплетени, да су српски краљеви владали Босном, а босански Србијом, да су се босански краљеви крунили српском круном, а херцези титулом "од св. Саве", када се кроз векове турске управе документује и прати исказано српство босанских и херцеговачких и православаца и католика, када се зна да је још у време Карађорђа шири циљ устаника био и ослобађање Босне, шта су о Босни говорили Вук, Доситеј и многи пре и после њих, уз чињеницу да смо најновије доба дочекали са Србима као већином у Босни и свим већим босанским градовима (а та већина је изгубљена у Другом светском рату, што геноцидом, што расељавањем у Војводину) - како неко може да има толико образа да са хрватске стране макар не призна да је ситуација спорна, него је приказује као тако искључиву и јасну? Побогу, па чак и да та аргументација коначно није тачна, она се ипак заснива на једној огромној бази свега и свачега, није само пуки прокламовани циљ, као када би Срби решили да историју Луксембурга посматрају као своју.

Poslednja izmena:
Dobro, sve nješto kontam- jesmo li mi Hrvati jedini koliko-toliko mentalno zdravi u okružju ?

Prvo- Srbi stalno o nama trube, pišu neke ljutite knjige, žeste se i dokazuju da mi nismo mi, prekrajaju sve od povijesti do etnografije.... Ne mislim toliko na bulevarsku štampu ili naklapanja na internetu, nego na književno-publicističko-historiografsko-lingvističku produkciju. To su imena Đorđa Jankovića, Radmila Marojevića, Jovan Deretić (književnost) u zadnjoj fazi, Miloš Kovačević, Vasilije Krestić, Branislav Brborić, Siniša Mišić, ........ Područje je, ugrubo: lingvistika, arheologija, historiografija, književnost, etnografija,...tj. "humaniora".

Drugo- čini se da i Kekeci počinju s tim, no nisam dostatno obaviješten, vidim da vode internetsko-promičbeni rat, no ne znam jesu li upali više od toga.

Drugi "ešalon" čine vulgarni publicisti koji nemaju kvalifikacija, nego su prepisivači- prije Laza Kostić, onda Jeremija Mitrović i Petar Džadžić, sada Šešelj.

Imamo li mi Hrvati takvih manijaka u zadnjih 50 godina, koji bi se opsesivno bavili Srbima, Slovencima, ili njekim trećim, i "dokazivali" da ovi ne postoje nego da su zapravo Hrvati, a su sve pokrali i slagali, da nemaju baš ništa svoje ...?

Zaostavstina iz Yuge,bili su placeni ko ce dalje i vise popljuvati HR,jos ih drzi:cool::cool:

Beograd je obična hrvatska riječ. Tom se riječi u suvremenom hrvatskom jeziku imenuje određeni grad u Srbiji (kao što je Srbija hrvatska riječ kojom se imenuje određena društvena zajednica).

Josip Pavičić

Predsjednik je nedavno rekao da je srećan. Nije to srbizam.

dr Ivica Kramarić

Pejnović i Đukić se mogu osloboditi kolektivne krivnje ako ostave politiku i počnu se baviti nepolitičkim poslovima, ali dok se god bave politikom, moraju imati na umu da nose kolektivnu krivnju za ono što su učinili Rašković, Martić, Babić i drugi, bez obzira što oni sami u onom što su spomenuti činili nisu učestvovali.

Uzaludno je govoriti da ne postoji kolektivna krivnja (...). Ona postoji i postojaće veoma dugo, (...).

Ivan Aralica

Radio sam kao pomoćnik šefa recepcije hotela Croatia u Cavtatu.
To je bio poseban gušt. S Genexovim parama sagrađen hotel sa imenom Croatia.

mr. Niko Bulić

Najveći kulturni događaj u protekloj godini bila je vojno-redarstvena akcija „Oluja“.

Hrvoje Hitrec

Bilo kako bilo i Andrić i Držić su djelovali protiv vlastitog naroda.

Dubravko Horvatić

Pitalica jednostavna,
Pitalica prosta –
Koja ono rijeka teče
IZNAD dunavskog mosta.

Pajo Kanižaj

Dogodilo se i to poviestno čudoda je cieli sviet shvatio Poglavnikovu doktrinu kako se sa Srbima ne može razgovarati riečima, nego samo „združenom snagom“.
Tim je konačno Poglavnik ne samo rehabilitiran, nego i afirmiran, jer ovo što danas izvodi NATO to je poglavnik znao još 1928.
I Zapad je uvidio da za pokoriti Srbiju u njenoj genocidnoj politici treba upotriebiti Poglavnikov savjet: „Na ljutu ranu, ljutu travu!“

Srećko Pšeničnik

Šta je sa Srbima, te svaku ljudsku djelatnost, koje se prihvate, pretvore u smeće?

Maja Freundlich

Šešelj govori da je Srbija svuda gdje srpski grob, a ja kažem da je Hrvatska svuda gdje je Mario Mihaljević ševio.
A ja sam to radio i u BG i u Aranđelovcu, da ne spominjem ove udaljenije pokrajine kao što je Kalifornija.

Mario Mihaljević

Kakva nam je budućnost u državi u kojoj već sada živi 600 tisuća Srba, 200 tisuća Šiptara i 400 tisuća Muslimana, ostale da ne spominjem.

prof. Vladislav Musa

Korupcionizam je nešto što nam je u nasljeđe ostavio naš „bratski istok“.
U doba A-U u Hrvatskoj toga nije bilo.

dr Mate Meštrović

Srbijanerima se ne može vjerovati ni kada istinu govore.

Drago mi je što nisam Srbin. Jesam mješanac; ima u meni njemačke, slovačke i hrvatske krvi, ali nimalo srpske i to me veseli.

Vladimir Reinhofer

Prema iznetom ispada da je serbitis nešto kao teški oblik asme ili opstruktivni bronhitis, dok je kroatitis bliže kolitisu - pain in the ass. :hahaha:

pazte ima budala na svim stranama
ali dileja poput seslja sa srpske i ante starcevica sa hrvatske,nema nigde
ante starcevic je udario temelje onome sto se zove ustaska agresivna ideologija,a to je rezultat njegovog odbijanja na kandidovanje u srpsku akademiju nauka

seslj pak,vuce korene iz mesovite sredine,gde se verovatno lose proveo medju sunarodnicima,te postao vrlo vrlo agresivan pripovedac o srpskim svetim zemljama lici,baniji,kozari itd

znaci,koren,svakog takvog pojedinca,lezi u nekom razocarenju koje je doziveo u mladosti od strane nekoga ili necega te mu se urezalo u glavu kao osnovni razlog svog neuspeha i razvilo u njemu osvetnicki gnev prema istom

recimo i sam hitler,cije prezime hitler,uzima njegov otac,pre toga su se prezivali siklgruber,ima nesto jevrejske krvi...i to kazu,ne nesto....vec oho ho
te je stoga i potekla ta njegova opsednutost jevrejima

Molim korisnike da ne ostavljaju linkove ka drugim forumima jer se to smatra reklamiranjem tih foruma,sto je krsenje pravila Krstarice.

Takvi postovi ce biti kaznjavani.

Sve sto zelite sa tog foruma slobodno mozete kopirati ovde bez linkovanja.

Hvala

....

Kakve to ima veze ? Jedan dio je i istinit, a drugi-nacionalističko glupiranje- izvadci su iz intevjua ili novinskih članaka, i to većinom ljudi koji nisu nekakvi stručni autoriteti, nego uglavnom novinari.

Opsesivni kroatitis pojava je srpske akademske elite koja s ekapilarno širi ili je već nazočna u drugim, pučkim slojevima društva. Nema hrvatskoga ekvivalenta niti šovinističkim jezičnoknjiževnim svojatanjima Miloša Kovačevića ili Pantića, niti historiografskima Krestića, a kamoli publicističkim proljevima Šešeljevima.

Dobro, sve nješto kontam- jesmo li mi Hrvati jedini koliko-toliko mentalno zdravi u okružju ?

Prvo- Srbi stalno o nama trube, pišu neke ljutite knjige, žeste se i dokazuju da mi nismo mi, prekrajaju sve od povijesti do etnografije.... Ne mislim toliko na bulevarsku štampu ili naklapanja na internetu, nego na književno-publicističko-historiografsko-lingvističku produkciju. To su imena Đorđa Jankovića, Radmila Marojevića, Jovan Deretić (književnost) u zadnjoj fazi, Miloš Kovačević, Vasilije Krestić, Branislav Brborić, Siniša Mišić, ........ Područje je, ugrubo: lingvistika, arheologija, historiografija, književnost, etnografija,...tj. "humaniora".

Drugo- čini se da i Kekeci počinju s tim, no nisam dostatno obaviješten, vidim da vode internetsko-promičbeni rat, no ne znam jesu li upali više od toga.

Drugi "ešalon" čine vulgarni publicisti koji nemaju kvalifikacija, nego su prepisivači- prije Laza Kostić, onda Jeremija Mitrović i Petar Džadžić, sada Šešelj.

Imamo li mi Hrvati takvih manijaka u zadnjih 50 godina, koji bi se opsesivno bavili Srbima, Slovencima, ili njekim trećim, i "dokazivali" da ovi ne postoje nego da su zapravo Hrvati, a su sve pokrali i slagali, da nemaju baš ništa svoje ...?

:rotf: Svaka cast, :ok:svidja mi se naziv teme, bas tako - hronicni hrvatitis :lol: Svaka druga tema: Hrvati, Hrvatska. :D

Pa kad ima budala koje jos obracaju paznju na vas.......i pogledaj u svoje dvoriste pre nego sto zadjes u tudje.......:)

Kod nas jednostavno nema te opsesije. Nema te dijareje
u području historiografije, jezika, arheologije, književnosti, povijesti umjetnosti,...
koja bi se bavila Srbima, Srbima, ...ad infinitum, uz "dokazivanje" da
to nije nešto njihovo, nego je naše.

"Vasceli svet" baveći se tim područjima dijeli- u golemoj većini- hrvatsko mišljenje. Ne zato jer
je hrvatsko, nego zato što je- racionalno.

u području historiografije, jezika, arheologije, književnosti, povijesti umjetnosti,...

"Vasceli svet" baveći se tim područjima dijeli- u golemoj većini- hrvatsko mišljenje. Ne zato jer
Hrvati i amebe...evo ti ideja za naslov nove teme.

Na kraju: što kaže tzv. "svijet" ?

Publicisti pišu svašta, a stručnjaci su u najvećoj mjeri mišljenja koje je u
skladu s prevladavajućim u Hrvata. Ne zato jer je "hrvatsko", nego jer je
racionalno i podkrijepljeno argumentima.

To je tako na područjima opće povijesti, jezika, književnosti, povijesti umjetnosti,... Ne znam za etnografiju i arheologiju, no tu i nije bilo njekih poznatijih istraživanja ili djela.

Uz napomenu da to baš i nije neko goruće područje interesa, pa je generalno nevelik broj ljudi koji se tim bavi.

Na kraju, neki imaju dvotruki nastup: kada su na Krstarici pisu jedno, a kada su na Forumu hr - drugo....;)

A šta ćeš na forumu.hr?...ionako svaki dan poneki od tih sa foruma.hr ''preleti'' ovamo i zagađuje nam forum.:evil:

He,he...Imam ja mnogo prijatelja tamo......Dobro je sto dodju...Neka dodju...Daju smek diskusiji, contrapunteo....Svi jednonacionalni forumi su se pretvorili u barustine i kaljuge...Pogledaj nekada cuveni SC....Ima vise diskusija na Maskotama nego na Politici....To je zato sto su sve osim onih najokorelijih budala - najurili. Pa su sad svoj na svome: "ja tebi djenerale, ti meni vladiko..."
Bljak!

He,he...Imam ja mnogo prijatelja tamo......Dobro je sto dodju...Neka dodju...Daju smek diskusiji, contrapunteo....Svi jednonacionalni forumi su se pretvorili u barustine i kaljuge...Pogledaj nekada cuveni SC....Ima vise diskusija na Maskotama nego na Politici....To je zato sto su sve osim onih najokorelijih budala - najurili. Pa su sad svoj na svome: "ja tebi djenerale, ti meni vladiko..."
Bljak!
SC je gastarbajtersko-seljački forum.Takvi su forumaši tamo.Plus ima licemera koji šibicare pare od ostalih.Ružno i prljavo.

Da li se ti šališ:eek:
Ali je ta "dijareja" itekako prisutna u svim mogućim hrvatskim medijima i to traje i traje...od devedeset i prve pa do danas. Opsjednuti ste onim čuvenim predznakom "srbijanski". Nema dnevnopolitičke teme a da se i Srbi ne spomenu u nekom kontekstu.
Sada je red na nas da demistifikujemo tu vašu opsednutost nama, pa otuda toliki trud da se "dokaže" šta je vaše a šta naše itd....;)

Evo, ja sam dobro upoznat s našim kulturnjacima, iskreno, nemam blage veze dal vas itko spominje, a kamoli da se radi ovo što rade razni Šešelji.

Jučer sjedim na Cvjetnom trgu u Zagrebu, milijun ljudi, uživaju, sve super... i gledam pravoslavnu crkvu, strogi centar Zagreba, ma ne centar nego sama srž centra. Ne sjećam se da je IKADA itko jaje bacio na tu crkvu, a kamoli nešto gore od toga. Ljudi niti ne znaju da je to pravoslavna crkva, ono who gives a ****. A onda se sjetim da je hrvatska ambasada u Beogradu bila demolirana u ovom desetljeću 3 puta ako se ne varam.

E, slična je stvar i na povijesno/lingvističko/književnom terenu. :gace:

Setam Krunskom ulicom u Beogradu, milion ljudi, uzivaju, sve super...i gledam katolicku crkvu, strogi centar Beograda, ma ne centar nego sama srz centra. Ne secam se da je IKADA iko jaje bacio na tu crkvu, a kamoli nesto gore od toga. Ljudi ne znaju da je to katolicka crkva, ono who gives a ''''. A onda se setim da su neki zlikovci u Zagrebu pobili celu porodicu Zec, da se na trgu Bana Jelacica okuplio 40.000 ustasa koji pevaju:

1)Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom" (Franjo Josif)
2)Hrvati to su dronjci" (Franjo Josif)
3)Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler)
4)Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide"(Jovan Ducic)
5)Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx)
6)Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata"(iznad ulaza u Njemacku katedralu)
7)Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt).

Kada je 1848 izbila revolucija u Severnoj Italiji za otcepljenje od Austrije tkzv. Milanski ustanak, Hrvati su na celu sa banom Jelacicem poslati da uguse taj ustanak, gde stu pocinili stravicna zverstva. Tom prilikom Marks i Engels napisali su sledece stihove:

Peitschen Gesindel in die Donau
Staupen fort das Freche Lumpenpack
Die Bettler, hongrig, inres Lebens mude
Ein Schwarm Landlaufer, Schelme, Vagabunden,
Kroatenabschaum, niedre Bauernaknechte
Die ausgespien ihr ubersatigt land
Zu tollen Abend tuuern Sicherm untergang

u prevodu na sprski:

Batinom oterati te bitange u Dunav
Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju
Gladne prosjake, umorne od zivota
Copor Begunaca, nevaljalaca, hulja, probisveta
Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare
Koje je izbljuvala wihova presita zemlja
Da bi postali besni pustolovi i da bi sigurno propali

Austrougarski vice-maršal Gherter:
"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

Američki predsednik Hari Truman, posle upoznavanja sa ustaškim zverstvima kaže:
"Hrvati su nezreo narod. Evropa bi trebalo da ih stavi pod tutorstvo."

М небој се о ми о вама онако коплексашки причамо,љубоморни смо на вше јуначке трдиције и витештво у генима,
једино се бојим да комплекс не прерасте у бес е онда треба да почнеш да се бојиш

Setam Krunskom ulicom u Beogradu, milion ljudi, uzivaju, sve super...i gledam katolicku crkvu, strogi centar Beograda, ma ne centar nego sama srz centra. Ne secam se da je IKADA iko jaje bacio na tu crkvu, a kamoli nesto gore od toga. Ljudi ne znaju da je to katolicka crkva, ono who gives a ''''. A onda se setim da su neki zlikovci u Zagrebu pobili celu porodicu Zec, da se na trgu Bana Jelacica okuplio 40.000 ustasa koji pevaju:

.

Zagreb, pravoslavna crkva,strogi centar, Cvjetni trg,i nitko jaje nije bacio....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back