KRIZA HRIŠĆANSTVA U ZAPADNOJ EVROPI

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
Da li je hrišćanstvo u krizi na zapadnoj Evropi?

Broj vernika drastično se smanjuje. Crkve su prazne. Čak i među sveštenicima vera je slaba i kolebljiva.

Hrišćanstvo u zapadnoj Evropi se nalazi na rubu propasti. Oni su ideološku bitku odavno izgubili, i sad samo parazitiraju kao suvišan organizam.

Колико се мени чини и код нас словена то сионистичко зло убрзано иде у неповрат. Дедовска вера се враћа на велика врата. Поздрав од Перуна и екипе.

Broj vernika drastično se smanjuje. Crkve su prazne. Čak i među sveštenicima vera je slaba i kolebljiva.

Hrišćanstvo u zapadnoj Evropi se nalazi na rubu propasti. Oni su ideološku bitku odavno izgubili, i sad samo parazitiraju kao suvišan organizam.

Pa ne bih rekao da je ovde kod mene crkva prazna, vec je selo sve praznije a jos uvek nije prazno, posto je nekada bilo najvece u C.Srbiji, sa oko 11000 stanovnika.
To je bilo 70-ih godina. Na popisu 2001. ili 2-e., 6700 stanovnika.
Evo sada, na popisu 2011., jel tako bese?.... 5800 stanovnika.
S tim sto 1000 trenutno ne boravi u selu a vodi se kao da zivi ovde.
U Srbiji nije toliki problem praznoca crkava, sta vise, kada god prodjem pored neke od njih u BG, UVEK ima vernika unutra.
Bio sam par puta za Bogojavljanje u C. S. Save an vracaru sa jos par drugova.
Nismo mogli da udjemo unutra.
Ljudi je bilo i u samoj crkvi i u dvoristu, jedva smo se probili kroz masu.
Dakle. Nije problem sto je crkva prazna, vec sto je drzava sve praznija Srbima.
A ako nema njih i crkve ce biti sve praznije.

Pa ne bih rekao da je ovde kod mene crkva prazna, vec je selo sve praznije a jos uvek nije prazno,. posto je nekada bilo najvece u C.Srbiji, sa oko 11000 stanovnika.
To je bilo 70-ih godina. Na popisu 2001. ili 2-e., 6700 stanovnika.
Evo sada, na popisu 2011., jel tako bese?.... 5800 stanovnika.
S tim sto 1000 trenutno ne boravi u selu a vodi se kao da zivi ovde.
U Srbiji nije toliki problem praznoca crkava, sta vise, kada god prodjem pored neke od njih u BG, UVEK ima vernika unutra.
Bio sam par puta za Bogojavljanje u C. S. Save an vracaru sa jos par drugova.
Nismo mogli da udjemo unutra.
Ljudi je bilo i u samoj crkvi i u dvoristu, jedva smo se probili kroz masu.
Dakle. Nije problem sto je crkva prazna, vec sto je drzava sve praznija Srbima.
A ako nema njih i crkve ce biti sve praznije.

Ne govorim o Srbiji nego o zapadnoj Evropi. Ovde je vera prilično jaka, s obzirom da živimo u modernom dobu, sa svim što ono nosi

Normalno je da se broj hrišćana smanjuje što se povećava standard i obrazovni nivo stanovništva, i to i nije neki problem. Problem Zapadne Evrope su dođoši, koji su još na srednjevekovnom obrazovnom nivou, unoseći i srednjevekovni odnos prema svojoj religiji.

U Evropi će se najverovatnije dogotiti kulturni preporod koji će se zvati ateizam i renesansa.

Axa
http://1.***************/_rxRZqtAjM1E/SKgaWg_830I/AAAAAAAAAFM/T7Q_ydFcWks/s320/islamism_europe.jpg

Prilozi

• islamism_europe.jpg
    islamism_europe.jpg
    18,5 KB · Pregleda: 2
Сатана је хришћански концепт. Сваком ко заступа нешто старије од хришћанства је испод части да верује у тако нешто...

mozda je ispod casti ali verujem...u koncept iskonskog, nepatvorenog i onog najcistijeg zla mozes verovati samo ako se makar jednom suocis sa njim face to face

mozda je ispod casti ali verujem...u koncept iskonskog, nepatvorenog i onog najcistijeg zla mozes verovati samo ako se makar jednom suocis sa njim face to face

Сад ја читам да си се ти суочио...
Знаш како, можда бидне, а не мора да значи. Свашта има на интернету, односно свако долази, разна искуства, а још више различите измишљотине. Тако имамо и интернет шамане.
Гледе зла, ако се мисли на деструкцију живота, има један народ који се процентуално више суочио не тако давно, и процентуално је то знао да наплати (зашто не рећи...). Као код америчких црнаца што се да претпоставити да свако има роба за претка, и овде је цела једна генерација прошла кроз логоре, многи изгубили своје најдраже и слично...
Зашто ово причам? Хана Арент се вероватно на такав начин суочила, па каже - зло је банално.
Сад, има нешто и о баналности Сатане, постојао он или не... Кога занима може да гуглује Црна мумија, име писца не наводим на његов захртев.

Сад ја читам да си се ти суочио...
Знаш како, можда бидне, а не мора да значи. Свашта има на интернету, односно свако долази, разна искуства, а још више различите измишљотине. Тако имамо и интернет шамане.
Гледе зла, ако се мисли на деструкцију живота, има један народ који се процентуално више суочио не тако давно, и процентуално је то знао да наплати (зашто не рећи...). Као код америчких црнаца што се да претпоставити да свако има роба за претка, и овде је цела једна генерација прошла кроз логоре, многи изгубили своје најдраже и слично...
Зашто ово причам? Хана Арент се вероватно на такав начин суочила, па каже - зло је банално.
Сад, има нешто и о баналности Сатане, постојао он или не... Кога занима може да гуглује Црна мумија, име писца не наводим на његов захртев.

dobro je dok samo citas... podseti me ovo sta pises na ekipu klinaca koju sam znao i koji su se igrali prizivanja duhova...samo jedan ostao ziv od njih 4... u roku od godinu dana svi poginuli.

tudja iskustva su uvek dragocena kao opomena ili kao vid opreza, nekad samo kao informacija, nekad ostanu u nekoj zabitoj rupi podmozgovlja pa se aktiviraju tek pri pravoj pobudi. hriscanstvo kakvo takvo sa svim svojim manama egzistira, kolko ono dugo? i obicno kad se ljudi odvoje od boga u meri da pocnu misliti kako su sami krojaci svojih zivota, odluka i sudbina i pritom zabrazde u najgore poroke, stigne znak... neko bi rekao da u svetoj crkvu stanuje, ili samuje u njihovom kazamatu sam bal pa nam tim trikom ona ponovo izvede milenijsku prevaru....ali tesko da moze tako biti jer ako u to verujes, onda mozes verovati u sve pa i u ono u sta ja verujem.

a verovanje je obicno povezano sa iskustvom

ако је нешто старије, не значи и да је боље.

Нисам то ни рекао, него кад ме прозову да сам новотар и НЕОпаганин, можда се позовем на тебе ;)

- - - - - - - - - -

dobro je dok samo citas... podseti me ovo sta pises na ekipu klinaca koju sam znao i koji su se igrali prizivanja duhova...samo jedan ostao ziv od njih 4... u roku od godinu dana svi poginuli.

tudja iskustva su uvek dragocena kao opomena ili kao vid opreza, nekad samo kao informacija, nekad ostanu u nekoj zabitoj rupi podmozgovlja pa se aktiviraju tek pri pravoj pobudi. hriscanstvo kakvo takvo sa svim svojim manama egzistira, kolko ono dugo? i obicno kad se ljudi odvoje od boga u meri da pocnu misliti kako su sami krojaci svojih zivota, odluka i sudbina i pritom zabrazde u najgore poroke, stigne znak... neko bi rekao da u svetoj crkvu stanuje, ili samuje u njihovom kazamatu sam bal pa nam tim trikom ona ponovo izvede milenijsku prevaru....ali tesko da moze tako biti jer ako u to verujes, onda mozes verovati u sve pa i u ono u sta ja verujem.

a verovanje je obicno povezano sa iskustvom

"Не зазивај оно што не можеш зауздати" Х.Ф. Лавкрафт
био тај догађај истинит или не, цитат важи...

pad crkve je prorecen

a pravih hriscana ima

- - - - - - - - - -

Зар вам Ниче није лепо рекао
Бог је мртав.

za njega

Сатана је хришћански концепт. Сваком ко заступа нешто старије од хришћанства је испод части да верује у тако нешто...

Satana postoji od pocetka jos u Eedenskom vrtu je zaveo Evu...

Kao sto religija postoji od stvaranja Adama i Eve... i njihove vere u Boga Jehovu JHVH

Нисам то ни рекао, него кад ме прозову да сам новотар и НЕОпаганин, можда се позовем на тебе ;)

- - - - - - - - - -

"Не зазивај оно што не можеш зауздати" Х.Ф. Лавкрафт
био тај догађај истинит или не, цитат важи...

tolko je istinit da me je okrenuo u svemu na stranu vere...

opasno je prizivati nesto sto ne znas sta je ili barem mislis da znas, koje je forme, sta sa sobom nosi tebi a sta sa zadrskom bliznjima... ljudi su izgubili strahopostovanje, deca se odgajaju kao da su najpametnija i sa maksimalnom slobodom, svaka duhovna stvar se zahvaljujuci najbogatijim mas medijima izvrgava ruglu i podsmesljivosti, tako da nije ni cudo sto je civilizacija zapala u ovaj corskokak kad ne znaju otkud tolko polomljenih fizionomija... kazu net je kriv a ako je i kriv, znaci da "znanje" koje je njim dato nije za svakog coveka jer svakodnevno vidimo nakaradnost gde se pomeraju granice onoga sta je prava strucnost i znanje a sta foliranje....

svaka generacija koja dolazi je odrodjena od vere i boga sve vise tako da se nemojmo zacuditi ako svet bas zahvaljujuci nasoj deci ode u tri lepe iako smo ulozili sve da ih oformimo kao normalne ljude.

pre bih rekao da se broj religioznih dosta smanjuje, pa možda iz tog ugla hrišćanstvo i jeste u nekoj vrsti 'krize'; i ne bih rekao da se drastično smanjuje broj vernika, već se odnos čoveka prema veri menja.

pre bih rekao da se broj religioznih dosta smanjuje, pa možda iz tog ugla hrišćanstvo i jeste u nekoj vrsti 'krize'; i ne bih rekao da se drastično smanjuje broj vernika, već se odnos čoveka prema veri menja.

Katolici i protestanti nisu uspeli da uvide promene u modernom dobu, njihove crkve nisu umele da se prilagode novom vremenu i novim tendencijama. Zato nestaju i gube vernike. Baš sam gledao jednu reportažu iz Francuske. Tamo su prazne crkve, samo par baba i deda dolazi i to je to.

Back