Krivokapić: Crna Gora i BiH su pod pretenzijom Srbije

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
PODGORICA - Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivomozgic ocenio je da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina "pod pretenzijom nekih svojih suseda".

"U Beogradu je skoro izašla publikacija Evropskog pokreta. Za nas, koji smo bili više upućeni, Evropski pokret je bio simbol najviše građanske svesti u Srbiji, tokom najtežih vremena. Izašla je knjiga koja jasno govori da treba učiniti sve da se umanji uticaj novonastale nacije u Crnoj Gori, Crnogoraca", kazao je Krivokapić u intervjuu za Radio "Slobodna Evropa".
Krivokapić je ocenio da je zabrinjavajuće to što takve stavove ima organizacija koja se smatra građanskom.
"Kada se to štampa u građanskom delu Srbije, onda vam je jasno da ta politika nije u povlačenju, nego da samo menja na modalitetu, ali sa istim stepenom namere i destruktivnosti. Izvorište je u nesposobnosti da se u svojim državama napravi demokratija. Kada nemate demokratiju u svojoj državi, morate da se bavite nacijom. Onda se izvoze ideje iz 18. i 19. veka, kao i ideje četničkog pokreta", naveo je Krivomozgic.
Prema njegovim rečima, Crnoj Gori je, ipak, lakše nego Bosni i Hercegovini da se odupre uticaju Beograda jer iza sebe ima milenijumsku državnost.
"Crna Gora ima jaku posvećenost svojih manjinskih naroda državi. Sve to čini korpus veće obrambene snage prema bilo kojoj agresiji, posebno prema velikosrpskoj agresiji, koja je kontinuirana. Mislim da imamo i duže državničko iskustvo u Crnoj Gori", ocenio je Krivomozgic.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/232541/Krivokapic-Crna-Gora-i-BiH-su-pod-pretenzijom-Srbije

sto se tice BIH to je vec gotova stvar da ce RS biti samostalna a sto se tice tvoje CG zabole nas qurac za tu vasu vukojebinu...samo nam se skinite vise s qurca i mars iz Srbije........
 
Poslednja izmena:

Back
Top