Критички осврт о учењу Јеховиних Сведока

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav autoritet ima Kula strazara za JS ?

Jel ona ima vise autoritet, ili manje autoriteta,

ili podjednako ??

kao Biblija

Nema Autoriteta nad drzavom Srbijom i mozes da odahnes ^^

Znam na sta ciljas :mrgreen:

Svaka zajednica pa i verska ima neki autoritet koji vodi vernike te zajednice kao i SPC :lol:

Dakle neko mora da vodi stado i bude pastir a taj pastir je odgovoran Bogu

Kula strazara je casopis...

Ko ga pise? Jel to na svetskom nivou...pa se stampa na svim jezicima
I o cemu?

Da li on za Js ima podjednak,nepogresiv autoritet,kao i Biblija?

Ili veci,ili manji?

Molim Arianu da odgovori na ovo :flert:

Ja nisam JS da bi znao sve :)

Pise ga vodece telo koliko znam, da stampa se na svim jezicima da bi svaki covek na planeti mogao da cita na svom maternjem jeziku :)

O cemu ? Mozes sama da procitas na njihovom sajtu :^^ Nije skriveno kao SPC ucenje :lol:

hahaha niko nema takav autoritet kao Bog za JS

Casopisi sluze za edukaciju ne za obozavanje kao Boga :mrgreen:

Zato što su je destruktivno nastrojili oni što krštavaju i rezervne gume.

Ja bi bezao iz takve religije koja podstice mrznju prema ostalim verskim zajednicama :aha:

Bog je taj koji mrzi ili voli neku religiju i kojoj ce On da sudi, ko je JS losa pustimo Boga da to odluci :mrgreen:

Ili ako je SPC prava Bog ce to na kraju i pokazati :)

Ljudi ne bi trebali da gaje mrznju prema drugoj veri ako su vernici

Ja bi bezao iz takve religije koja podstice mrznju prema ostalim verskim zajednicama :aha:

Bog je taj koji mrzi ili voli neku religiju i kojoj ce On da sudi, ko je JS losa pustimo Boga da to odluci :mrgreen:

Ili ako je SPC prava Bog ce to na kraju i pokazati :)

Ljudi ne bi trebali da gaje mrznju prema drugoj veri ako su vernici

Niko ovde nikog ne mrzi...

samo se javno raspravlja o doktrini jedne verske zajednice i njenoj istinitosti.

- - - - - - - - - -

Dakle, izlozeni si listovi iz Kule strazara...

- - - - - - - - - -

Da li JS stoje iza toga.... ili ce reci - to je neka greska ?

- - - - - - - - - -

Ako nije greska .... onda je jasno.

Niko ovde nikog ne mrzi...

samo se javno raspravlja o doktrini jedne verske zajednice i njenoj istinitosti.

- - - - - - - - - -

Dakle, izlozeni si listovi iz Kule strazara...

- - - - - - - - - -

Da li JS stoje iza toga.... ili ce reci - to je neka greska ?

- - - - - - - - - -

Ako nije greska .... onda je jasno.

Nije ? hmmm ovoliko napada na nekoga moze stvoriti samo mrznja ne ljubav ^^

Nije greska ako je to knjiga ili casopis JS :)

Ali vi pogresno tumacite ono to pise :aha:

Kao prvo JS ne zele od sebe da neko bude unisten vec cekaju Bozije obecanje po kojem ce Zli biti unisteni od Bozije ruke i tako Dobri ljudi postati slobodni konacno :)

Danas od Zlih ljudi pati mnogo ljudi na zemlji trpe svasta - i JS cekaju kraj toj toruturi Zlih nad Dobrim ljudima

Mozda ti zelis da zli vladaju i dalje kao Faraon sto je vladao nad robovima ? :flert:

Ali mu je dosao kraj od Boga i oni su cekali Izbavitelja koji ce unistiti Farona i dati im slobodu ^^

Odlicna istina:

"Bog bese Rec... i na svetu bese, i svet kroza Nj posta, i svet ga ne pozna."
Jovan 1, 1-14.

- - - - - - - - - -

Kazu da je 4. Isus odbacio. Sto nije tacno.

Evo argumenta:

12 I reče Gospod Mojsiju govoreći:

13 A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci:
Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.

Odlicna istina:

"Bog bese Rec... i na svetu bese, i svet kroza Nj posta, i svet ga ne pozna."
Jovan 1, 1-14.

- - - - - - - - - -

Kazu da je 4. Isus odbacio. Sto nije tacno.

Evo argumenta:

12 I reče Gospod Mojsiju govoreći:

Ali subote moje čuvajte, jer je znak između mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem.
16 Zato će čuvati sinovi Izrailjevi subotu praznujući subotu od kolena do kolena zavetom večnim.

Ok ali zasto menjas original iz Biblije ? :lol:

1 U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.

i zasto ovaj stih ne spomenes koji je u nastavku ?

18 Boga niko nije vidio nikad: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.

Taj zakon je vazio za Izraelce a ti nisi Izraelka :lol:

Jer lepo pise : A ti kaži sinovima Izrailjevim i reci:

Poslednja izmena:
AMIN ! :lol:

Sta ce da rade kada stanu pred Boga u Sudnjem danu ? Kome ce se obratiti za pomoc i zastitu ? Nema modova i forumasha da ih stite, svaki ce misliti samo o sebi kako da spase svoju kozu.

Da imaju jos malo vremena da uzivaju sa svojim Ocem kao glavni na svetskoj sceni :mrgreen:

Zato ih zalim i probm da ih spasem dok nije kasno i ne dodje Strasan Sud Boziji :cool:

I ti si siguran u sve sto si napisao, i imas dokaza i o strasnom sudu,i da je bas taj tvoj ,je pravi....

Kada se budes sa njim sastao a nadam se da ces imati blizak susret, Ti kada se vratis, lepo ces nam ispricati pricu i tvoje iskustvo?

Ah ,da umalo da zaboravim a koliko je vec vasih otislo na razgovor kod njega i nije se nijedan vratio da referira !!!

Mozes li mi to malo bolje elaborirati. I daj nam neki dokaz. Ok.

Tko je na pravoj a ko je na krivoj strani vere.

Pise zakon VECNI.

Duhovni Izrael je u svim plemenima i jezicima i narodima, kao sto je Isus i rekao.

Zakon vecni za Izraelce ^^

Jer se Bog obracao Izraelu zar ne ? :flert:

Da je tako Isus nikada nebi trgo klasje u subotu ili lecio ljude i nebi krsio Boziji zakon :)

- - - - - - - - - -

I ti si siguran u sve sto si napisao, i imas dokaza i o strasnom sudu,i da je bas taj tvoj ,je pravi....

Kada se budes sa njim satao a nadam se da ces imati blizak susret, ti kada se vratis, lepo ces nam ispricati pricu i tvoje iskustvo.

Ah ,da umalo da zaboravim a koliko je vec vasih otislo na razgovor kod njega i nije se nijedan vratio da referira.

Mozes li mi to malo bolje elaborirati.

Tko je na pravoj a ko je na krivoj strani vere.

Kada ja odem pred Boga i vi cete svi sa mnom na Dan Suda cela zemlja postaje Sudnica za ljude :lol:

Da je tako Isus nikada nebi trgo klasje u subotu ili lecio ljude i nebi krsio Boziji zakon :)

Isus do kraja prica o Izraelu..i 144 000 ce biti iz 12 plemena Izraelovih,zar ne?
Ili ti verujes da ce se samo Jevreji spasiti ^^

Grad koji ce Bog spusti na Zemlju bice novi Jerusalim... ili?

Isus je lecio u subotu, da bi nam dao primer kako mi da upotrebimo vreme subotom...
i pomazemo drugimaizmedju ostalog.
Svi apostoli su slavili subotu itd...

Duhovni Izrael su ljudi koji drze SAV ZAKON BOZJI, i koji su proreceni u Otkrivenju !!!

Sve sto je zapisano-OVDE: http://www.subotasedmidan.org/

Poslednja izmena:
Ti bi bila ponosna to znam :)

Ali to je to laz koju Bog ne moze da prizna

Vidi ljudi nebi smeli da prave Isusa Bogom ili vecim od njega ma koliko da ga vole :)

Jer ako to nije istina uzalud je i Bog to ne priznje, cak se moze naljutiti i kazniti takve osobe koje od od Bozijeg sina prave Boga

Bog je najveci svi ostali su ispod njega cak i Isus

Da li je tvoj Sin veci od tebe i da li On komanduje tebi ? i ti mu sluzis ?

Usporedba koju si dao, izvini nema veze sa poljoprivredom, a i nemoze se orati gore, jos nisam ikoga video.

Ljudi mogu da rade sta hoce, to je njihovo pravo, Marsovci mogu i da kazu da niti tvoj bog postoji ,niti je ikada postojao a ali isto moze da kaze da je u starom veku, vise civilizacije su verovale u vise bogova....pa i dalje imaju pravo i verovati i misliti da su u pravu

- - - - - - - - - -

Kada ja odem pred Boga i vi cete svi sa mnom na Dan Suda cela zemlja postaje Sudnica za ljude :lol:

Kada nameravas da se pojavis, kod vec koga treba da se pojavis.

Pisi nam , pisi nam kada se tamo pojavis, rado cemo citati sta nam pises i kako ti je.

Jel ce to biti skoro, nemoj nas razocarati. Ok.

Isus do kraja prica o Izraelu..i 144 000 ce biti iz 12 plemena Izraelovih,zar ne?
Ili ti verujes da ce se samo Jevreji spasiti ^^

Grad koji ce Bog spusti na Zemlju bice novi Jerusalim... ili?

Isus je lecio u subotu, da bi nam dao primer kako mi da upotrebimo vreme subotom...
i pomazemo drugimaizmedju ostalog.
Svi apostoli su slavili subotu itd...

Duhovni Izrael su ljudi koji drze SAV ZAKON BOZJI, i koji su proreceni u Otkrivenju !!!

Sve sto je zapisano-OVDE: http://www.subotasedmidan.org/

Dobro G :lol:

Nisam protiv Subote ali znam sta pise gore i znam da je taj zakon izmedju Boga i Izraela jer jasno kaze Sinovima Izraelovim ^^

Da Jerusalim, zato sto je Bog povezan sa Izraelom i Jerusalim je grad velikog sveca i mesto gde je Isus bio :)

Slazem se :) Isus je pokazao ljudima kako mogu da rade neke stvari u Subotu koje su im verske vodje zabranjivale jer su isle u krajnost sa tim zakonom koji nije trebao da bude breme za ljude vec dan u kome radosni Slave Boga :)

Gde u Bibliji pise duhovni Izrael ?

Subota je znak izmedju Boga i Izraela da su oni Boziji narod :)

Zato Sinovi Izraela drze praznik Subote kao Vecni Zavet izmedju Boga i Izraela ^^

Ne drugi narodi :flert:

Dobro G :lol:

Nisam protiv Subote ali znam sta pise gore i znam da je taj zakon izmedju Boga i Izraela jer jasno kaze Sinovima Izraelovim ^^

Da Jerusalim, zato sto je Bog povezan sa Izraelom i Jerusalim je grad velikog sveca i mesto gde je Isus bio :)

Slazem se :) Isus je pokazao ljudima kako mogu da rade neke stvari u Subotu koje su im verske vodje zabranjivale jer su isle u krajnost sa tim zakonom koji nije trebao da bude breme za ljude vec dan u kome radosni Slave Boga :)

Gde u Bibliji pise duhovni Izrael ?

Pise da ce njegov narod biti oni koji drze sve Njegove zapovesti

svuda gde se propovedalo evandjenje...u svim narodima,plamenima i jezicima.

Mozda pronadjem i izraz "duhovni Izrael"

Izgleda komplikovano,pored toliko religija i pokreta - ali, u principu jel lako prepoznati pravi Bozju narod,

ako samo pogledamo ko postuje svih 10 Bpzjih zaapovesti... ne treba dalje ^^

Ako ti budem pisao ti ces biti u Ognjenom jezeru :mrgreen: valjda ce raditi posta :lol:

A bejah u Ognjenoj zemlji i nije bilo ognjenog jezera.

A zelim ti da sto pre da Ti se ispuni zelja za vidjenje sa tvojim. I pisi, mislim ako mozes.

Nego Ti mi ne odgovori ,koliko je tvojih vec odavno otislo kod svoga, jel se neki mozda tebi javio?

Ah . da mi Marsovci veoma dobro znamo ko je napravio sve ono dole na zemlji.....:zelenko3:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back