Kriticki osvrt o ucenju Adventista. Istina i zablude.

Zamolio bih ako hoces samnom da diskutujes da se lepo ponasas i da pokazes kulturu i postovanje.

Ta organizacija se ne zove subotarska. Vec adventisti sedmoga dana. Zamoljavam da to popravis u svojim pitanjima pa cu ti na sva odgovoriti. Uprotivnom sa provokatorima ne diskutujem i ovde zavrsavam.

питао сам те зашто се љутиш
и који је седми дан? по вама то је субота, значи адвентиста суботар, стварно не видим ништа лоше у томе али ако ти смета ево нећу више, ако се ти стидиш себе шта ја ту могу.

ето решено

Nisi dobro razumeo zao mi je.

Rekao si d neki ljudi za vreme 1000 godina zive na zemlji?

Takvo sta ne uci Biblija.

Kako si onda dobro razumeo?

ја сад стварно не разумем, цитирао сам са твог блога, а ја га нисам писао него ти (ваљда).:D

и причали смо о том васкрсењу где ти тврдиш да ће бити из два пута, а ја сам то демантовао стиховима из библије

ево да ти их поново поставим

“Ево вам казујем тајну: нећемо сви помрети, а сви ћемо се променити. Уједанпут, у трену ока, при последњој труби, јер ће затрубити и мртви ће васкрснути нераспадљиви, и ми ћемо се променити”

и има стих где исус када седне на престо да суди сабраће се САВ народ.

за суботу сам ти дао стихове колико је исусу она битна

и на крају да те питам да ли ти уопште разумеш о чему ми дискутујемо?

Zato sto se ta organizacija tako ne zove i zato sto je ta subotarska organizacija jedina koja je u skladu sa Biblijskim ucenjem.

I naravno sledbenici svih drugih organizacija koje nisu u skladu sa biblijskim učenjem nemaju šansi za spasenje...Tako proizilazi iz ovog što si ti napisao. I nemoj mi posle ono tvoje dečije...gde sam ja tonapisao.

I zato sto je ta organizacija treco Ilija.

Odlično. U vezi sa ovim jedno pitanje. Da li znaš do koje godine je tvoja crkva imala logo u smislu simbola trostrukog andjeoskog talasa...I šta je onda bilo...Ko je odlučio da se taj logo ukine i da se za logo uzme onaj koji je i sada aktuelan. I da naglasim. Pitanje izgleda bezazleno ali nije tako.

Zamolio bih ako hoces samnom da diskutujes da se lepo ponasas i da pokazes kulturu i postovanje.

Ta organizacija se ne zove subotarska. Vec adventisti sedmoga dana. Zamoljavam da to popravis u svojim pitanjima pa cu ti na sva odgovoriti. Uprotivnom sa provokatorima ne diskutujem i ovde zavrsavam.

Možda ti nije poznato pa da ti predočim. U Srbiji u narodu je uobičajeni narodski izraz za adventiste...subotari.
I to je za tebe provokacija a ovo ...

Takvo sta da je spas u organizaciji i kroz, tvrde pravoslavci zvani nedeljari..

to može, zar ne...

ја сад стварно не разумем, цитирао сам са твог блога, а ја га нисам писао него ти (ваљда).:D

и причали смо о том васкрсењу где ти тврдиш да ће бити из два пута, а ја сам то демантовао стиховима из библије

“Ево вам казујем тајну: нећемо сви помрети, а сви ћемо се променити. Уједанпут, у трену ока, при последњој труби, јер ће затрубити и мртви ће васкрснути нераспадљиви, и ми ћемо се променити”

за суботу сам ти дао стихове колико је исусу она битна

Ocigeldno ti neznas ili ne zelis da znas?

Nije rec o tome sto sada pises.
vec je rec o tome da sir ekaod a verujemod a ce za vreme 1000 godina jedni biti na nebu drugi na zemlji?
Tako ensto ne verujemo i to sam rekao da nisi razumeo.

A ti bi baš sve da razumeš...:hahaha1:

Diskusiju će započeti u vezi nečeg konkretnog a onda u narednim postovima ide nabacivanje svega i svačega obično pamfletiranog a što po pravilu nema blage veze sa onim u vezi čega je diskusija započela.

?

CESTITAM, JOS NIKO NIJE NA OVOM FORUMU USPEO DA POBIJE SAMOG ISUSA ILI NJEGOVE APSOTLE A TO SU USPELI RPAVOSLVCI; NAS SALE!

Jovan 5,28 Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg, 29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.
Jovan .

Joh 5:29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.

Sam Isus govori o prvom i drugom vaskrsenju ne ja niti adventisti.

Isus i apsotoli jasno govore o 2 vaskrsenja koja si ti Sale pobio i Isusa i apostole?

Prvo vaskrenje pravdnih a drugo vaskrsnje zlih.

To je o cemu pricam ali kome?

Poslednja izmena:
Ocigeldno ti neznas ili ne zelis da znas?

Nije rec o tome sto sada pises.
vec je rec o tome da sir ekaod a verujemod a ce za vreme 1000 godina jedni biti na nebu drugi na zemlji?
Tako ensto ne verujemo i to sam rekao da nisi razumeo.

да ли сам ја наставио о томе око хиљаду година за небо и земљу или о две туре васкрсења и суботи, ајде врати се па лепо све од почетка исчитај, још сам цитирао са твог блога.

што се тиче суботе ево где исус показује колико је небитна

У то вријеме иђаше Исус у суботу кроз усјеве; а ученици његови огладњеше, и почеше тргати класје и јести.

Или нисте читали у Закону како суботом свештeници у храму суботу обесвећују, па нису криви? А ја вам кажем да је овдје већи од храма.

Када би сте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење, не бисте осуђивали невине. Јер је Син Човјечији господар и суботе.

и како си само успео да напишеш овако нешто Mi postujemo subotu jer nam je Isus vazniji а да ми то прогутамо као аргумент:D

OVDE SE NE POKAZUJE KOLIKO JE ENBITNA NEGO KAKOS E PRAVILNO SVETKUJE.

Isus nije jeo klasje, nego apostoli.

Vec sam ti rekaod a su jevreji nakacli svoja pravila na subotu i na ostzale zakne koji nemajuv eze sa Bogom.

Subotom je rgeh zeti posenicu.

Za jevreje je ako uberes da pojedes takodje zetva,

Isus kaze da to nije tako, vec ako je neko u takvoj situaciji da je gldan slobodno moze d aubere da pojede, to nije greh ili rksenje subote.

Drugo bi bilo da nabere da nosi kuci da ima kad mu se andje.
Ali uzeti da pojedes nesto u subotu nije greh niti je to zetva.

jevreji su subotom spasvali zivotinju ali spasiti coveka subotom je za njih bio posao?

Isus kaze, to je pogresno shvatanje suobte.

pomoci nekome u envolji subotom nije krsenje subote.

O tome prica Isus.

Isus za koga pasotli pisu d aje bio duzan u svemud a bude veran i poslusan i da je u svemu bio poslusan bozjem zakonu.

Isus nije mogao da krsi Starozavetna pravila jer novi zavet jos nije poceo.

On je kao covek bio duzan kako kaze pismod a u svemu bude kaomi poslusan.

да ли сам ја наставио о томе око хиљаду година за небо и земљу или о две туре васкрсења и суботи, ајде врати се па лепо све од почетка исчитај, још сам цитирао са твог блога.

Ja ti pricam jedno a ti drugo???

Kada si postavio rpvi psot ovde, i unapred napsiao kako mi navodnov erujemo, rekao sam ti da nisi dobro shvatio.

Ti si posle opet tvrdio da si ti dobro shvataio a da ja gresim.

Ja ti sada kazem uc emu si pogresio.

Ocigeldno ti neznas oc emu pricamo ili ne zelis da znas.

Za suobtu sam ti napisao.
A za ono sto si pobio isusa, svaka cast!

по вашем учењу свеопште васкрсење неће бити одједном за све људе истовремено, него у две туре. прво ће васкрснути праведници па ће са христом царовати неко на земљи, а неко на небу хиљаду година, а потом ће васкрснути грешници и напасти на хиљадугодишње царство христово, али ће они заједно са сатаном бити огњем уништени.
да ли сам ја то добро разумео?

O ovome uvelicanom pricam, to nije tacno, tako ne verujemo.

м

“И врати се прах у земљу како је био, а дух се врати Богу који га је дао”
“Господе Исусе, прими дух мој”
“Не бојте се оних који убијају тело, а душе не могу погубити. Него се више бојте онога који може и душу и тело погубити у паклу”
“Заиста кажем ти: данас ћеш са мном бити у рају”
Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу, убијен, истина, бивши телом, но оживевши Духом;
Којим сишавши проповеда и духовима који су у тамници,

Зато се и мртвима проповеди јеванђеље, да приме суд по човеку телом, а по Богу да живе духом.

што значи да су све душе свесне након физичке смрти у онаквим околностима какве одговарају њеним за физичког живота квалитетима што показује и прича о богаташу и лазару.

а ово вероватно ниси ни читао где се јасно говори о једном васкрснућу

“А када дође Син Човечији у слави својој и сви свети анђели са њим, тада ће сести на престо славе своје и сабраће се пред њим сви народи. И разлучиће их између себе као пастир што разлучује овце од јаради”

ако је оно твоје тумачење онда је јако погрешно, демантује те библија, а ако је адвентистичко онда си у погрешној организацији, већ сте пали код суботе и васкрсења, а има тога још, донт вори:D

KAKVE VEZE IMAJU OVIS TIHOVI SA TELSNIM AVSKRSENJEM???

A ono uvelicano ti je vrhunac.

Evo ti isusa pa ti sam vidid a li si ti njega pobio ili on tebe?

Jovan 5,28 Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg, 29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.
.

Joh 5:29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda.

Citat Original postavio ~sale Pogledaj poruku

а ово вероватно ниси ни читао где се јасно говори о једном васкрснућу

SLEDECI STIHOVI POKAZUJU KO NIJE CITAO, JA NECU RECI KO, KAZI NAM TI SALE?

.

O ovome uvelicanom pricam, to nije tacno, tako ne verujemo.

Po verovanju adventista postoje dva vasksenja. Prvo će kada Isus onako vidljivo bude došao na zemlju vaskrsnuti svi mrtvi a koji su bili pravedni ili ti adventisti pa će onda zajedno sa Isusom odlepršati gore na nebo gde će biti 1000 godina. A nakon tih hiljadu godina svi će se onako zajedno vratiti na zemlju i onda, znači onda nakon 1000 godina biva to drugo vaskrsenje onih koji nisu bili pravedni...I onda će ih Bog-ljubav uništiti zajedno sa djavolima i sotonom.

Treba li da ti postavim linkove ka nekim adventističkim crkvama da se uveriš da je to tako...

Poslednja izmena od moderatora:

Zaboravio je onih 1000 godina razmaka izmedju vasksenja pravednih i kasnije nakon 1000 godina vasksenja onih koji nisu bili pravedni...a to sve po učenju adventista...

Poštovani Glasniče, pretpostavljajući da Vam je ovo promaklo...

Odlično. U vezi sa ovim jedno pitanje. Da li znaš do koje godine je tvoja crkva imala logo u smislu simbola trostrukog andjeoskog talasa...I šta je onda bilo...Ko je odlučio da se taj logo ukine i da se za logo uzme onaj koji je i sada aktuelan. I da naglasim. Pitanje izgleda bezazleno ali nije tako.

pa ću biti slobodan da Vas podsetim na isto.

Da li mogu dobiti odgovor naravno uz pretpostavku da Vam je to poznato.

SLEDECI STIHOVI POKAZUJU KO NIJE CITAO, JA NECU RECI KO, KAZI NAM TI SALE?

.

побогу човече не вади из контекста
пре тога прочитај шта пише

25. Заиста, заиста вам кажем: Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети.
26. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи;
27. И даде Му власт да и суд чини, јер је Син човечији.
28. Не дивите се овоме, јер иде час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијег,
29. И изићи ће који су чинили добро у васкрсење живота, а који су чинили зло у васкрсење суда.

јел ти јасно да се овде ради о једном васкрсењу или треба да ти се црта?

25. Заиста, заиста вам кажем: Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети.
28. Не дивите се овоме, јер иде час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијег,
29. И изићи ће који су чинили добро у васкрсење живота, а који су чинили зло у васкрсење суда.

Ma ti ne razumeš učenje i verovanje adventista...Po njihovom imaju dva vaskrsenja prvo jedno pa posle 1000 godina drugo...
Mislim da to zasnivaju na Otkrovenju glavi 20 i nekim stihovima iz Danila...

Sale. Tako ti je to sa grehom. On te tera da se dalje brukas.
Prvo gde ti vidis jedno vaskrsenje???

Lepo kaze jedni koji su cinili dobro u vaskrsenje zivota a drugi suda.

Evo to jos jasnije:

Prvo vaskrsenje na pocetku 1000 god. To je za zivot. Drugo na kraju 1000 god to je za sud.
Otrk 20:4 I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.

2 I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina, 3 I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje narode, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
Otrkivenje 20.

Na kraju 1000 godina desava se vaskrsenje zlih:

Off 20:5 A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.

Sama Biblija govori da je prvo vaskrsenhe na pocetku 1000 god. Cim ima prvo ima i drugo. Dalje tekst kaze da ostali mrtvaci nisu oziveli, vaskrdli dok nije proslo 1000 god.

To kaze Biblija.

Svaki dalji pokusaj izvrtanja navlacis prokletstvo na sebe. Sam biras.

Back