Kriterijumi i ocekivanja

Poruka
15.196
Na osnovu cega formirate svoje kriterijume, i da li su visoki ili prosecni?
Cesto se suocavam sa primerom tipa : Neces valjda da kupis farke u Zari, koji je to krsh, a doticna osoba nosi Kineze! Banalan je primer ne vezivati se za isti, htedoh da ilustrujem to po meni nabacivanje kriterijuma drugima. Ili u gostima ne pij tursku samo nes, a u kuci nikad nema nes. Ne znam kako da objasnim to sto bih 'tela da kazem :lol:
Hm, dakleM primer je o osobama koje ocigledno ne mogu da potkrepe svoje za nekog mozda preteske kriterijume i zahteve opravdane tim kvazi kriterijumima a sama ih ne postuje ;)
Kako se borite sa tim? Patite li i da li spustate kriterijume (recimo u ljubavi i u ocekivanjima) kad vidite da one zadate ne mozete da dosegnete?

Pa ja ne dozvoljavam da mi drugi namechu svoje kriterijume, bez obzira da li ih oni sami poshtuju ili ne.
Dodushe jako davno je bilo kad je neko poslednji put pokushao, a onda lepo objasnim svoje razloge, da kupichu farke u Zari ako mi lepo stoje, kupichu ih i kod Kineza ako mi se svidjaju, boli me bash.
Kada svedesh razgovor na argumente, ti kvazi kriterijumi nestaju ko od shale.

Eh da! Da ne ispadnem nepristojan, red je da i odgovorim na temu. Nisam spuštao kriterijume nikad i uglavnom sam do sada dobijao pozitivan fidbek. Naravno, ako jednog dana uvidim da zbog svojih kriterijuma nešto nije u redu, da mi ne ide u poslu, u ljubavi ili nekim drugim planovima i to konstantno, naravno da ću menjati svoje kriterijume, ali nikada pod uticajem drugih. Meni je recimo argument ,,pa to je sada u modi'' uvek bio argument da to ne kupim.

Moji kriterijumi su samo moji.
Mislim da savrsenstvo u zivotu ne postoji, pa tako i ne tezim savrsenim stvarima imajuci savrsene kriterijume za sve.
Zavisi sta mi je koliko bitno u zivotu. U skladu sa tim kriterijumi su visoki, normalni ili niski.
I od onih sam ljudi kojima tudje misljenje ne znaci previse, sem misljenje jednog broja osoba kojima verujem i koje stvarno cenim.
Mislim takodje da imati mnostvo kriterijuma za sve i svasta i slepacki ih se drzati at all costs, govori o rigidnoj licnosti. A to nisam, sto se odrazava i kroz kriterijume

Eh da! Da ne ispadnem nepristojan, red je da i odgovorim na temu. Nisam spuštao kriterijume nikad i uglavnom sam do sada dobijao pozitivan fidbek. Naravno, ako jednog dana uvidim da zbog svojih kriterijuma nešto nije u redu, da mi ne ide u poslu, u ljubavi ili nekim drugim planovima i to konstantno, naravno da ću menjati svoje kriterijume, ali nikada pod uticajem drugih. Meni je recimo argument ,,pa to je sada u modi'' uvek bio argument da to ne kupim.

Ali ako je posao u pitanju tesko da mozemo odrzavati kriterijum na nivou pored zabusanata..meni se desilo svesno da ostanem bez posla jer sam birao da imam stav u odnosu na neke koji su se slepali i uvlacili u dupe..mislim da bih opet isto uradio i ne bih plivao medju piranama nikad

Vidi ovako, da ti ja nesto kazem, kome odgovaram odgovaram, kome ne ajde zdravo.

Spremna sam nesto promenim, poradim na sebi, ali moj karakter je moj karakter i moja licnost je moja licnost. Ili me prihvataju u paketu sa svim mojim manama, vrlinama i osobinama ili ne.

Isto kao i ja njih. Ovde mislim i na prijatelje i na partnere. A bogami i na posao.

Nemam kriterijume, uzimam sve sto mi zivot daje, i ono sto mi potkrepljuje raspolozenje jesto ono sto mi je u tom trenutku potrebno.
Nemam predrasude ni oko cega.
Zivot bi nam bio uveliko laksi ukoliko niko ne bi pitao, a ni odgovarao sta je gde kupio, koliko je platio i slicno, jer sve sto inicira pricanje o razlicitosti moze da dovede do sukoba, ili pak do "stavljanja pojedinih tipova osoba sa strane".

Kad se radi o hrani, ne volim samo cveklu. :mrgreen:

...nista ne kupujem od garderobe....sponzorisu me - mama najvise... bila sam sa drugaricama kod kineza ali nista nisam kupila, i oni su mi skupi :D ...pare trosim na putovanja i u zadnje vreme koktele (navukla me drugarica alkoholicarka) ... kad dobijem nesto sto nije markirano mama to prosledi :besna: ali nana me izludjuje jos vise - za nju su to sve krpe i pola stvari mi je unistila peruci ih u masini ... letos sam dobila majicu vivijan vestvud od koznih konfeta, samo sam je 1 obukla a onda je nana oprala ... sad sve sama perem :D

...nista ne kupujem od garderobe....sponzorisu me - mama najvise... bila sam sa drugaricama kod kineza ali nista nisam kupila, i oni su mi skupi :D ...pare trosim na putovanja i u zadnje vreme koktele (navukla me drugarica alkoholicarka) ... kad dobijem nesto sto nije markirano mama to prosledi :besna: ali nana me izludjuje jos vise - za nju su to sve krpe i pola stvari mi je unistila peruci ih u masini ... letos sam dobila majicu vivijan vestvud od koznih konfeta, samo sam je 1 obukla a onda je nana oprala ... sad sve sama perem :D

:lol: a gde je ovde prica o kriterijumima?

...pa zar se to ne vidi iz napisanog - I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best

....razmazili su me a sad kukaju kad ostanem 15 min. duze u krevetu :D

... ugadjati sebi je za neke luksuz a za mene jedini nacin da me ljudi shvate ozbiljno

Lepo ja kazem, roditelji su krivi za sve...

Mada moram priznati da trecu recenicu u postu bas i ne razumem :think:

Cesto se suocavam sa primerom tipa : Neces valjda da kupis farke u Zari, koji je to krsh, a doticna osoba nosi Kineze! Banalan je primer ne vezivati se za isti, htedoh da ilustrujem to po meni nabacivanje kriterijuma drugima. Ili u gostima ne pij tursku samo nes, a u kuci nikad nema nes. Ne znam kako da objasnim to sto bih 'tela da kazem :lol:
Hm, dakleM primer je o osobama koje ocigledno ne mogu da potkrepe svoje za nekog mozda preteske kriterijume i zahteve opravdane tim kvazi kriterijumima a sama ih ne postuje ;)
Kako se borite sa tim? Patite li i da li spustate kriterijume (recimo u ljubavi i u ocekivanjima) kad vidite da one zadate ne mozete da dosegnete?

ma to su kompleksi...mislim to kad ti neko vredja izbor a njegov ustvari mnogo gori...
to je bas cest primer kod nas...
ne znam kako se boriti sa tim...ja se jako iznerviram svaki put jer mislim da je to potpuni idiotizam na koji nikad nemam odgovor, osim da jako uvredim osobu a to mi je glupo...

stvarno, sta odgovoriti u takvoj situaciji? ja se uvek nesto pravdam a u sebi se jedem...

kriterijume u ljubavi ne spustam, ali nemam zacrtane kvalitete koje osoba mora da ima..
stvarno mislim da je ovaj presing sto se tice izbora iskljucivo tu zbog okoline...mozda da nas je manje briga sta neko misli da da nas je vise briga kako se osecamo?

joj bas sam razmisljala o ovoj tvojoj temi, i moram ti reci da mi se retko desi da neko pokusa da mi nesto *****..:think:
misim, kao opste poznata vestica, nisam preporucljiva za podhebavanje:mrgreen::neutral::lol:
povremeno mi drugarice daju neku primedbu na odecu..e kao, znas..to ti ne stoji bas najbolje:rumenka:
takve pribedbe shvatam ozbiljno, jer znam da su dobronamene. ali one su uvek na nesto konretnije od marke i tih gluposti.
imam jednu drugaricu koja je zahtevala neke artikle kad dodje kod mene:mrgreen:
nisam proveravala dal ih ima kuci, ali sam joj objasnila da ih lepo ponese kad podje, ako su joj toliko neophodni:manikir:
sto se tice ljudi, ne mogu reci da tu imam ikakve kriterijume. ljudi su suvise komleksni da bi smo ih provlacili kroz neki upitnik, ***. jednostavno ih ili volim i prihvatam, ili ne.
skoro sam procitala nesto u fazonu, lako je voleti ljude zbog njihovih vrlina...ljubav je kad pocnes da ih volis zbog njihovih mana:)
ne znam koliko je to tacno, ali..ima tu nesto..
najvise kriterijume postavljam pred sebe. neka mi je bog u pomoci.:neutral:

i da. ja se uglavnom druzim sa ljudima koji su operisani od markiranih stvari, pracenja mode i tih gluposti..kad pogledam moje drugarice, to su takve lujke..da te bog sacuva:rotf:
misim, zabole ih leva peta za trendove, marke i to.
realno, ne mogu ni da zamislim da mi bilo koja od njih spomene marku..na sebi ili na meni..:think:

joj bas sam razmisljala o ovoj tvojoj temi, i moram ti reci da mi se retko desi da neko pokusa da mi nesto *****..:think:
misim, kao opste poznata vestica, nisam preporucljiva za podhebavanje:mrgreen::neutral::lol:
povremeno mi drugarice daju neku primedbu na odecu..e kao, znas..to ti ne stoji bas najbolje:rumenka:
takve pribedbe shvatam ozbiljno, jer znam da su dobronamene. ali one su uvek na nesto konretnije od marke i tih gluposti.
imam jednu drugaricu koja je zahtevala neke artikle kad dodje kod mene:mrgreen:
nisam proveravala dal ih ima kuci, ali sam joj objasnila da ih lepo ponese kad podje, ako su joj toliko neophodni:manikir:
sto se tice ljudi, ne mogu reci da tu imam ikakve kriterijume. ljudi su suvise komleksni da bi smo ih provlacili kroz neki upitnik, ***. jednostavno ih ili volim i prihvatam, ili ne.
skoro sam procitala nesto u fazonu, lako je voleti ljude zbog njihovih vrlina...ljubav je kad pocnes da ih volis zbog njihovih mana:)
ne znam koliko je to tacno, ali..ima tu nesto..
najvise kriterijume postavljam pred sebe. neka mi je bog u pomoci.:neutral:

i da. ja se uglavnom druzim sa ljudima koji su operisani od markiranih stvari, pracenja mode i tih gluposti..kad pogledam moje drugarice, to su takve lujke..da te bog sacuva:rotf:
misim, zabole ih leva peta za trendove, marke i to.
realno, ne mogu ni da zamislim da mi bilo koja od njih spomene marku..na sebi ili na meni..:think:
koto
laste prolaste..
Zaslužan član

Učlanjen: 22.12.2007.
Pol: ženski
Reputaciona moć: 1001
reputation_pos.gif
reputation_pos.gif
reputation_pos.gif
reputation_pos.gif
reputation_pos.gif
reputation_highpos.gif
reputation_highpos.gif
reputation_highpos.gif
reputation_highpos.gif
reputation_highpos.gif
reputation_highpos.gif

Ovo je tvoja priča iz "hiljadu i jedne reputacije", šećeru. Da se zapiše i zapamti. :)

Ако сам ја тебе разумела, уби ме. :lol:
Ел се овде ради само о материјалним стварима?
Ципеле. Е ту имам врло високе критеријуме.
Морају бити савршене. Ипак су оне ослонац и у њима проводим минимум 10 сати дневно.
Материјали, само природни,
Кревет, столица, храна... Не баш врхунско, али најбоље што може...

А имам високе критеријуме кад су људи у питању,
У ствари, донедавно сам мислила да су сасвим обични, али сам се уверила да сам прилично захтевна. :lol:

А што се тиче љубави... Хух. Па нема ту шта... Једноставно не могу да волим ако није све оно што желим.

Немам нес, нег јакобс. Ај сврни на кафу, :)

Hm...nisam razmisljala o kriterijumima do sada. Imam valjda samo one bitne koje verovatno vecina ljudi ima...pitala si za ljubav - vazno mi dodje da nije alkoholicar, narkoman, zloban, da ne pusi i da me voli...eto, to su kriterijumi od kojih ne bih odstupila. Pitala si za garderobu - da je od prirodne tkanine (pamuk, svila, vuna, lan), da mi dobro pristaje, da mi nije komplikovano da je kupim - toliko. Sve ostalo je podlozno promeni...valjda nemam neke kriterijume. Ukoliko bi me neko pitao zasto nosim Zaru kazala bih mu - zato sto je nosi 99,9% Evropljanki a ne nalazim da sam bolja od njih pis of kejk, zasto pijes tursku - zato sto je volim, cik udari na to sto volim:mrgreen:. Svako zasto ima svoje zato, ako me neko pita zasto recicu mu razlog, retko krijem stvari, ako nemam sredstava da odem na zimovanje necu lagati da mrzim sneg vec cu reci nije prilika da se ide jer imam druge prioritete. Smatram da je zdravo imati normalan odnos prema novcu, nekada ga ima vise, nekada manje, nekada odlucim da ga usmerim na nesto bitnije i uvek cu reci razlog drugima ako me pitaju...inace me ne nervira kada mi sude, neka, ako nemaju pametnija posla be my guest...

Back