Minoan je prošle godine prodao najveći brod, tako da po mom skromnom mišljenju ne mogu to da ostvare. I Lane ima samo male ( uslovno rečeno ) brodove.
Eventualno Anek.
Evo, raspitaću se....
Inače, to je ZAISTA atrakcija, vredi svih para. Ne znam za kola, ali najjeftinija karta za deck je bila 45 eur, kada je zadnji put išao brod.
Banovali su me, ali ne dam se ! Nastavljam započetu misiju....
Pozdrav svima
ΓΑΛΙΝΙ
Dopuna:
Evo, našao sam....G.A. Ferries, oni su i pre jedini išli na toj liniji, pre dve godine.
Sada počinju ponovo u Aprilu. Evo link :
http://www.ferries.gr/gaferries/dalianaEN.htm
Brod se zove Daliana, izgradjen je u Japanu 1970-te godine, prodat Grcima 1988-me i renoviran tada. Ovo je slika BAŠ toga broda. Dugačak je 117 metara, prima 1600 putnika i 240 vozila.
Dopuna 2
Sad sam se setio da bacim jednu sličicu, da ne bude dosadno....
Manastir Gonia, kod Kolimbarija, datira iz 1618 godine.
Manastir je posebno zanimljiv i po tome što i danas na njegovim zidinama stoje topovi koji su služili za odbranu od Turaka. Zdanje nikada nije služilo kao tvrdjava, ali morali su da se brane....I očigledno su uspeli u tome.
Prošle godine prolazim tuda na motoru i zastanem da razgledam, ali ne ulazim unutra, pošto smo i ja i devojka bili u kratkim pantalonama. Uto naidje sveštenik, neki Rus, Valterios i bukvalno nas natera da udjemo uz reči: ''
ne ulazi u manastir samo vaše telo, ulazi sa njim i vaša duša, što je mnogo, mnogo važnije ''
I tako mi neplanirano ostanemo skoro do mraka, uz kozji sir i vino.
Tsine je plakala kad smo odlazili. A nismo stigli tog dana ni da se okupamo.
Ova slika je sitna, ali manastir se nalazi tačno na sredini.