Krit - ko je bio?

dakle..posle podugackog razmisljanja (nikad do sada nismo cekali maj mesec da smislimo gde cemo na more) odluka je pala..idemo na Krit svojim autom,sa prethodnim odsedanjem u Atini
e sad...izbor je pao na zapadnu stranu ostrva...
a verovatno ce biti ovi
http://www.corinnastar.gr/ ili
http://www.caretta-beach.gr/ ovi apartmani

:think: Da li neko zna nesto o njima...pre nego sto pocnem da cesljam temu od pocetka? :)

Ne znam kakva je zapadna strana ostrva, ali istočnu sam obišla ;) - prelepa je (malo je reći)! :zaljubljena:

Poslednja izmena:
Živa se načitah postova i nagledah fenomenalnih fotografija. Svaka čast!

Nikada nisam letovala u Grčkoj i ove godine sam sa suprugom odlučila i uplatili smo Retimno za početak Jula. (prvi dan boravka će nam biti 10. godišnjica braka)

Polomili smo se dok smo odlučili gde da idemo. U opticaju je bila Majorka, Sicilija, Egipat koji je na kraju otpao najviše jer smo tamo bili dva puta a i zbog ove trenutne situacije u Kairu i šire po arapskim zemljama.

Elem, uplatili smo kao što sam već rekla Retimno hotel Theartemis Palace. I sada ide neizbežno pitanje...

Da li neko ima informacije o tom hotelu?
Naravno, pregledala sam raznorazne trip "advajzore" i sam hotelski sajt ali eto nekako mi draže kada nešto čujem od naših ljudi.
Hvala

Mislim da ste napravili sjajan izbor. Licno nisam bila u tom hotelu ali moja drugarica jeste, daleko je bolji od hotela u kom sam ja bila smestena a mom nista nije nedostajalo...dakle, od dobrog jos bolje. Malo je dalje od starog grada ali nista predaleko, lepo je setaliste uz more, ravan teren pa ste za desetak minuta u centru. Za moj racun Retimno je najlepse mesto na Kritu, predivan venecijanski gradic, sav veseo i saren, dovoljno veliki da se izgubite u njegovim ulicama. Velika je razlika izmedju gradova na istocnoj i na zapadnoj obali, zapadna je pogodna za setnju, bogata sirokim plazama, vecim mestima dok je istocna vise za ljubitelje prirode, prepuna uvala i dramaticnih pejzaza. Zao mi je sto nemam neke slike na racunaru iz Retimna jer od svih destinacija na kojima sam bila Retimno je posebno romantican. Jedina mana su talasi koji su, cini mi se, svakodnevica u tom delu Krita. Vi imate bazen za slucaj nuzde ali plaza je fantasticna, duga nekih 12km i veoma siroka. Medjutim, u Retimnu su najlepsi romanticni restorani, kafei, hladovina u starom gradu, izbegavajte restorane u Maloj Veneciji, vecera za dvoje moze izaci i do 100evra....odlican je kafe u sredistu starog grada, smesten uz cuvenu fontanu, videcete ga sigurno jer je uvek prepun. Sve u svemu mislim da vas izbor letovalista odlican.

Mislim da ste napravili sjajan izbor. Licno nisam bila u tom hotelu ali moja drugarica jeste, daleko je bolji od hotela u kom sam ja bila smestena a mom nista nije nedostajalo...dakle, od dobrog jos bolje. Malo je dalje od starog grada ali nista predaleko, lepo je setaliste uz more, ravan teren pa ste za desetak minuta u centru. Za moj racun Retimno je najlepse mesto na Kritu, predivan venecijanski gradic, sav veseo i saren, dovoljno veliki da se izgubite u njegovim ulicama. Velika je razlika izmedju gradova na istocnoj i na zapadnoj obali, zapadna je pogodna za setnju, bogata sirokim plazama, vecim mestima dok je istocna vise za ljubitelje prirode, prepuna uvala i dramaticnih pejzaza. Zao mi je sto nemam neke slike na racunaru iz Retimna jer od svih destinacija na kojima sam bila Retimno je posebno romantican. Jedina mana su talasi koji su, cini mi se, svakodnevica u tom delu Krita. Vi imate bazen za slucaj nuzde ali plaza je fantasticna, duga nekih 12km i veoma siroka. Medjutim, u Retimnu su najlepsi romanticni restorani, kafei, hladovina u starom gradu, izbegavajte restorane u Maloj Veneciji, vecera za dvoje moze izaci i do 100evra....odlican je kafe u sredistu starog grada, smesten uz cuvenu fontanu, videcete ga sigurno jer je uvek prepun. Sve u svemu mislim da vas izbor letovalista odlican.

Hvala Vazdušasta :)
Nije nam problem za šetnju od hotela do centra. Oboje volimo urbaniju varijantu mesta za odmor a postoje raznorazni načini da se upozna priroda samog ostrva npr. reno dvojka, bus, auto ili skuter. Iskreno, veoma brzo nas smori samo izležavanje na plaži i boravak u hotelu. Što se talasa tiče ni to nam neće smetati. Ništa lepše od sedenja na pesku dok vas talasi zapljuskuju. Naravno, vreme možemo da provodimo rovareći po uličicama i upoznavanju meštana. Takođe, hvala za savet za malu Veneciju, nije da se nešto stiskamo na odmoru za pare ali nije baš dobro da se prvu veče uvalimo u trošak do grla :)
Mada opet, prvo veče nam je i ta godišnjica braka pa nikada se ne zna :cmok2:

Srce si :heart:

Danas sam spontano odlucio da odem 4 dana na Krit od 10-14 Juna...malo osvjezim uspomene.
Prosli put sam bio u Hersonisosu...ovaj put...posto idem znatno krace...zelio bih to provesti u tipicnom grckom okruzenju....dakle, ako je moguce u nekim apartmanima koji su izolovani od grada...cjena nije bitna...

Svi ostali predlozi su dobrodosli...(: ...

Hvala unaprijed (: ...

Pozdrav svim domaćim i stranim Krićanima.:D Koje mesto na Kritu preporučujete za rad na crno u toku letnje sezone? Da li u manjim mestima ima manje inspekcije? Jedan od bitnijih faktora mi je da u tom mestu ima što manje inspekcije i što manje Albanaca tj. da kontrole rada na crno nisu toliko česte jer su kazne velike. Šta mislite o Hersonisosu?

Pozdrav svim domaćim i stranim Krićanima.:D Koje mesto na Kritu preporučujete za rad na crno u toku letnje sezone? Da li u manjim mestima ima manje inspekcije? Jedan od bitnijih faktora mi je da u tom mestu ima što manje inspekcije i što manje Albanaca tj. da kontrole rada na crno nisu toliko česte jer su kazne velike. Šta mislite o Hersonisosu?

Baš je za to - mada su Malja i Stalida još više (ali to su već uzurpirali holanđani, englezi,...)...

Da li neko zna (bio, video) kakva je realno plaža u Agia Marini? Na slikama mi se svidja ali mnogo puta sam se razočarala kad plažu sa slike vidim svojim očima... :think:

Zanima me i da li je pesak i na plaži i u vodi ili su nekim slučajem zalutali šljunak i kamenje kao i da li je plitko i kad se ode dalje ili je odmah posle par metara duboko?

Hvala! :cvet:

Nema odgovora na moje 'pitanjce' pa da citiram samu sebe... ako neko zna... hvala :roll:

Cao svima,

Planiram da idem na Krit krajem juna, i zanima me par stvari ako neko moze da mi odgovori :)

Htela sam da rezervisem hotel u mestu gde ima manje Engleza/Nemaca/Skandinavaca, t.j. manje komercijale i pripitih :) Ali da to mesto i dalje bude ok sto se tice nocnog zivota, mozda neki veci grad na ostrvu?

Znaci to mi je bitno, posto mi je bas dosta pijanih Engleza itd (iz proslih putovanja :))... pa eto neko zivlje mesto sa vise Grka, i neke Grcke muzike?

I sta preporucujete, tipa: 10 najboljih stvari da se vide/obidju na ostrvu?

Pozdrav!

Cao svima,

Planiram da idem na Krit krajem juna, i zanima me par stvari ako neko moze da mi odgovori :)

Htela sam da rezervisem hotel u mestu gde ima manje Engleza/Nemaca/Skandinavaca, t.j. manje komercijale i pripitih :) Ali da to mesto i dalje bude ok sto se tice nocnog zivota, mozda neki veci grad na ostrvu?

Znaci to mi je bitno, posto mi je bas dosta pijanih Engleza itd (iz proslih putovanja :))... pa eto neko zivlje mesto sa vise Grka, i neke Grcke muzike?

I sta preporucujete, tipa: 10 najboljih stvari da se vide/obidju na ostrvu?

Pozdrav!

Meni je Agios Nikolaos predivan... neki ga smatraju i mondenskim, ali za mene je najromantičniji grad na istočnoj obali Krita! :heart:
http://www.cretetravel.com/Agios_Nikolaos/Agios_Nikolaos.htm

the_key_spot_of_agios_nikolaos.jpg

ps. A što se tiče pijanih engleza, nemaca, skandinavaca,... njima je tamo dosadno ;)

1. bozanstvena Samaria ( posto je mnogi preskacu, na No1) english free
2. Matala - borov hlad, slana voda, english free
3. Preveli - borov hlad, slana voda, english free
4. Elafonisi - pescana, svi osim mene odusevljeni, crveni pesak u naznakama, 100m do dublje vode
5. Falasarna - bila jedna od top10
6. Vai - pesak
7. Grk Zorba plaza- nemojte ici, bvz
7. slatkovodno jezero Kournas
8,. Hersonisos- :super: ne volim engleze, ali je ovo savrsen fan park za odmor sa svim pratecim elementima, DJ, pena, bandzi ... fini englezi, rusi, svabe- divno
9. Agios Nikolaos :)
10. Knosos- ko voli istoriju

primetila sam da su mesta koja biram po grckoj english free- nisu po njihovom ukusu ...
bude italijana, nasih, grka ... i mirno i lepo :)
severni gradovi su previse urbani, jug je savrsen za odmor

Poslednja izmena:
i ja planiram sa deckom ove godine na krit. da li si mozda saznala kakve su cene rentiranja auta ove godine?
ako neko zna, zanima me i koliko kosta iznajmljivanje suncobrana sa lezaljkama, cene pica? bez koliko novca mislite da ne treba kretati na krit? svaki odgovor i svaka informacija su i vise nego dobrodosli! :-)

Šta mislite, da li se bez rezervacije, na licu mesta, usred sezone, u periodu od 20. jula do 10. avgusta, može naći smeštaj u apartamanima? Najpre bismo probali u Haniji, možda u Retimnu, a baš ako mora moglo bi da bude i negde van velikih gradova. Znam da je bolje i sigurnije rezervisati unapred, ali nije samo avanturizam u pitanju, već je nemoguće da preciziramo tačan datum, pa samim tim ništa ne možemo da rezervišemo. Ako neko ima slična iskustva, adrese, cene bilo bi super da se javi.

Ljudi, citala sam negde da je izlet od Krita do Santorinija 120 eur. :confused:
Da li je to tacno? Idem u avgustu u Agios Nikolaos, bas bih volela da odem na Santorini, to mi je zelja, pa me zanima da li je stvarno toliko?
Hvala unapred na odgovoru.

Moje iskustvo sa Kritom i Santorinijem je predivno i neuporedivo. Mislim da je isplativije i bolje ići posebno na Santorini jednog leta nego praviti izlete sa Krita. Santorini je božanstven, bajkovit, treba ga istraživati i gustirati ga. Izlet je brzinska i preskupa varijanta.

Moje iskustvo sa Kritom i Santorinijem je predivno i neuporedivo. Mislim da je isplativije i bolje ići posebno na Santorini jednog leta nego praviti izlete sa Krita. Santorini je božanstven, bajkovit, treba ga istraživati i gustirati ga. Izlet je brzinska i preskupa varijanta.

duze od 5 dana na Santoriniju je visak
klaustrofobicno ostrvo, sa prevrucim vazduhom celo leto na kom se bez vrelog vetrica ne bi moglo ni disati, bez vode, bez zivota- gola stena, vulkanska
jedino sto mu dugo traje sezona ...
ne znam ni jedan par koji nije rekao da se zeznuo sto je uzeo letovanje samo za Santorini ;)
paketi 3+5+4 dana svuda negde su interesantniji dosta

Poslednja izmena:
Da li neko zna koliko može da košta četvorokrevetni apartman na Kritu u prvoj polovini avgusta? Bilo gde - u gradu ili na obali van grada, svejedno. Ništa besno, ali sa kuhinjom, kupatilom, klimom i terasom. Za preko 10 dana. I da nije u Hersonisosu i tim baš mladalačkim mestima.

Back