Krit - ko je bio?

Ако није тајна, можеш ли ми рећи колико вас кошта смештај у том хотелу за тих 7 дана и у том периоду? Како видех на њиховом сајту, за 2 особе са полупансионом износи нешто преко 900€, додуше 5 ***** су у питању. Да ли сте ви можда нашли нешто повољније?

Za dvoje odraslih i jedno dete 701 euro za 7 polupansiona. Rezervisano na sajtu iberostara, bez placanja unapred ali pre 4 meseca. Sada je cena mnogo veca.

Za dvoje odraslih i jedno dete 701 euro za 7 polupansiona. Rezervisano na sajtu iberostara, bez placanja unapred ali pre 4 meseca. Sada je cena mnogo veca.
Па да, једино је тако цена могла да буде нешто нижа, дакле слично као са овим low cost авио компанијама. Хвала у сваком случају. :)

Platanjas je dugačak 5 kilometara. Ima raznih plaža. Generalno je postepen ulazak u vodu i pesak BEZ kamenja.
Kaži koji ti je smeštaj, pa ću ti reći kakva je plaža tu ispred.

Toplo nije samo u avgustu, nego cele sezone. Ne spada NIKADA ispod 30.

455.jpg

Candia2008 hvala puno na informacijama. Tek sam sad videla da u agencijama to mesto zovu Platanias a ustvari je PLATANES. :dontunderstand: Nalazi se između Retimna i Adelianos Kampos-a. Pa sad...ako možeš, reci mi nešto o njemu samom a i plaža me zanima kakva je. Ono o čemu razmišljam je hotel Axos. Ako ti to ime nešto znači. Ono što me zanima nisu ni izlasci (biće ih naravno ali mi nije prioritetno, imam ih i ovde u Beogradu) već lepe dugačke peskovite plaže sa onakvim ulazom u more kakav sam već opisala u prethodnoj poruci (nešto kao plaža u Nei Poriu). Po slikama bih rekla da je Platanes pravo mesto za mene, jedino što mi stvara DUBOKU nedoumicu su vetrovi i talasi. Prošle godine na Zakintosu u julu je duvao k'o blesav, par dana nije moglo moru ni da se priđe. :sad2: Ove godine Krit planiram za sam početak avgusta... Znam da što se talasa i vetrova tiče niko nije vidovit ali bi mi bilo kakva informacija dobro došla (u kom mesecu počinje da duva itd....) Takođe (ako ne tražim previše) zanima me (ne)prisustvo ježeva i meduza....i tako..... Ako nešto još znaš a ja nisam pitala.....šta god to bilo.....ma sve me zanima.......HVALA. :ok:

Prvo, zaboravi na taj naziv, to je uvredljivo za Grke, pošto je Turskog porekla. Grci kažu Iraklio.

A što se tiče broda, zavisi od datuma. Recimo...kritični su uvek 16/17 jun , 01/15/29 jul, 19 avgust i 02 septembar...za sve te datume i dan pre i dan posle....15 jul je najveća katastrofa

Kada očekuju gužvu, obično ubace dodatni brod, ali generalno treba izbegavati ove datume.

Prvo, zaboravi na taj naziv, to je uvredljivo za Grke, pošto je Turskog porekla. Grci kažu Iraklio.

A što se tiče broda, zavisi od datuma. Recimo...kritični su uvek 16/17 jun , 01/15/29 jul, 19 avgust i 02 septembar...za sve te datume i dan pre i dan posle....15 jul je najveća katastrofa

Kada očekuju gužvu, obično ubace dodatni brod, ali generalno treba izbegavati ove datume.

Hvala!
Za Iraklio znao sam da ga tako zovu ali jer ga pisu Heraklio... a ja sam mu jos i jedno slovo dodao:lol:
Ja idem 4-og jula jer mi tad pocinje odmor,u Ag.Nikolaos -rezervisao sam apartman za 15 dana,mislim to mi je bio vremenski optimum,pa imacemo vreme da prosetamo po ostrvu.
E sad ne znam dali da rezerviram od sada ili da pocekam do negde 5juna jer sam zaprimetio da je nesto malo pojeftinio prevoz od pred mesec dana,zelim da idem za ANEK-om i kostalo bi me 550 EUR,a pre mesec dana isto je bilo 650 EUR!(2auta,1 kabina za 4 od kojih 2 dece i 2 x deck)pa bi mogao jos neko evro da ustedim?Ili ja gresim ili:confused:
Jedan grk mi je rekao da ce transport generalno pojeftiniti kao kompenzacija za ostala poskupljenja koja se ocekuju...da ne bude pa obratno

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje!
dali je neko imao iskustva sa iznajmljivanjem camca(za ribarenje),jednom smo imali iskustvo u Turskoj koje je bilo-platite pa dodjite sa nama a samo camac jok...al sam video na nekim engleskim forumima da kao moze(e sad znam da ih lokalni ribari driblaju)ali pretpostavljam za neke out of mind cene.

Mislim da ti cena ferija za 2 auta, kabinu i dva sedista, ako je povratana karta, nije puno.
Pre 2 nedelje smo bili na Kritu, suprug, ja i 3 dece. Februara smo krenuli sa rezervacijom prevoza, hteli trajektom iz Pireja za Iraklio ali nam je bilo skupo. Za auto i nas oko 600 eura, naravno kabina zbog nocne voznje.
Onda pogledam Aegean Airlines iz Soluna do Irakliona, promotivne cene, 33-48 eura po osobi. Sa taksama za nas petoro, povratne karte 585 eura. Sat vremena traje let.
Renta kar za 7 dana na Kritu, 160 eura. Ali je parking na aerodromu u Solunu skup. 100 eura za 7 dana.
Bili smo u Agios Nikolaos, obisli malo istocni deo ostrva. Prelepo je.

Hvala mirjana na informaciji!!!
Ferry - povratne karte-stvarno toliko izlaze na ANEK-ovom sajtu!i na paleologosu sam proveravao,to je!A hocu da idem kolime jer napovratku planiramo i malo od Atine prema peloponezu ali videcemo...hteo sam da nadjem opciju za povratak preko Antikitire-Kitira pa peloponez,ali ne mogu da pronadjem relevantnu informaciju,a da uzmem samo u jednom pravcu Pirej-Iraklio hmmm...pa onda u najvecoj guzvi kod 20tog jula da se zezam oko prevoza natrag...Uradio bih to pre nekoliko godina ali sada imamo i najmanjeg clana ekipe za roadtrip a ima 2 godina pa...
a jel ste se okupali!!

Kupali smo se u moru, jeste hladno dok se udje u vodu, ali nakon 20 sekundi adaptacije, uzivanje.
Najmladji clanovi porodice od 8 i 12 god. su koristili unutrasnji bazen.
Pogledaj rezervaciju ferija preko sajta aferry.com , oni su nekad jeftiniji od paleologosa.

Prelepa Samaria- preporucujem svim ljubiteljima prirodnih lepota, mirisa borova i izvorske vode :D

koze in diskajz na prvoj slikici ;)
smokvica izrasta na golom kamenu :D kada sam htela kupiti smokve- grci rekose nije sezona :eek::roll: stanes autom uz putic, pa naberes onda;)

Krićani nisu baš veliki ljubitelji ''preplanulih''.
Zato mislim da će ostati na jahti. A ima u Hanji i NATO bazu, pa može da se karta sa američkim vojnicima. Oni ionako ne izlaze u grad jer im je zabranjeno.

Dobrodošli nazad Mr. šč, kakvo je vreme dole južno? kakva je sezona i kakve su cene generalno? skuplje nego prošlog leta? čitao sam da je benzin prilično poskupeo i da je više od 1.5 eur za litar. da li je to tačno?

Nemoj da se ljutiš , ali vi koji niste bili na ovom božanstvenom ostrvu ne možete da shvatite koliko je ono veliko. Obala Krita je oko 7 puta duža od obale Crne Gore.
I sada... kada neko napiše Analipsi....bez da navede GDE je taj Analipsi.....KAKO ja da znam, pošto na Kritu postoji nekoliko sela sa tim nazivom ?

Ako misliš na OVO
IMG_1066.JPG

kod Hersonissosa....mogu da kažem da je sigurno dobro.
Nisam svraćao unutra, ali nema dileme da je to pravi hotel.
Hersonissos lično ne volim, ali je to samo moj pristup turizmu. Ko jednom vidi Agios Nikolaos, sve ostalo mu je....bljak. Ponavljam...ništa ne fali Hersonissosu, samo meni....

Poslednja izmena:
Dobrodošli nazad Mr. šč, kakvo je vreme dole južno? kakva je sezona i kakve su cene generalno? skuplje nego prošlog leta? čitao sam da je benzin prilično poskupeo i da je više od 1.5 eur za litar. da li je to tačno?

Iskreno....moja firma ima svoju pumpu, pa tamo točim i ne zanima me cena, ali mislim da je 98 oko 1.60, a dizel 1.30. Pogledaću sutra kad krenem na posao...

Što se tiče ostalih cena, povećali su PDV na 23%, pa je sve otišlo gore. Treba kupovati isključivo u velikim prodajnim lancima. Sve to i dalje nije tragično. Razlika je 5-10 posto, povećali su prventivno, iz straha, ali dalje ne ide gore. Navikli smo mi u našoj miloj Srbijici na mnogo gore.

Vreme ? SMEŠNO !!! Na Kritu ne može da bude loše vreme...

Poslednja izmena:
SCH nadam se da ćeš mi ti odgovoriti pa ću zato da ponovim pitanje od pre skoro 2 meseca (jer mi niko nije odgovorio, šmrc...).
Interesuje me Platanes (Platanias ili kako već jer koliko sam videla ima neki i kod Hanie). Dakle,ovaj se nalazi između Retimna i Adelianos Kampos-a. Pa sad...ako možeš, reci mi nešto o njemu samom a i plaža me zanima kakva je. Idem u hotel Axos. Ako ti to ime nešto znači. Ono što me zanima nisu izlasci (biće ih naravno ali mi nije prioritetno, imam ih i ovde u Beogradu) već lepe dugačke peskovite plaže sa onakvim ulazom u more onog tipa ideš ideš i ideš a ono i dalje plićak, znači skroz postepeno (nešto kao plaža u Nei Poriu). Da li je takva? Po slikama bih rekla da je Platanes pravo mesto za mene, jedino što me brine su vetrovi i talasi. Prošle godine na Zakintosu u julu je duvao k'o blesav, par dana nije moglo moru ni da se priđe. Ove godine Krit planiram za sam početak avgusta... Znam da što se talasa i vetrova tiče niko nije vidovit ali bi mi bilo kakva informacija dobro došla (u kom mesecu počinje da duva itd....) Takođe (ako ne tražim previše) zanima me (ne)prisustvo ježeva i meduza....i tako..... Ako nešto još znaš a ja nisam pitala.....šta god to bilo.....ma sve me zanima.......HVALA! :worth:

Back