Krit - ko je bio?

Пост је обрисан због ружних речи које су у њему написане. Иначе, био је за казну, али сам је, ето, прескочила.
И даље не знам ко је Галини и не занима ме.
Ако имате нешто да кажете, пишите администрацији.
Ово је тема о Криту, и ње се држите. :rtfm:

Galini je zbilja lepo vodio temu...zbog njega je i zivela ovoliko...recicu samo da je moj drugi post na Krstarici bio upravo na ovoj temi...iako se meni vise svideo Retimno od Agios Nikolaosa ne mogu da osporim znacaj njegove pomoci...

Elem...hajde da se aktiviram malo...procitala da nekoga zanima istok ostrva...postavicu neke svoje slicice istocnog Krita pa me pitajte slobodno ako zelite nesto, mozda cak i znam odgovor, bila dva puta na Kritu i prokrstarila ga...

6131_1174089443139_1555157809_445643_4781772_n.jpg

6131_1174156244809_1555157809_445857_4948057_n.jpg

6131_1174089603143_1555157809_445647_657007_n.jpg

6131_1174162244959_1555157809_445890_5637411_n.jpg

...sve slike su fotografisane u Agios Nikolaosu...svakodnevno dolaze veliki kruzeri u luku koja se vidi iz centra mestasca...u sredini se nalazi bottomless lake dubine 70m koje je nastalo vulkanskom erupcijom...po predanju u njemu se kupala boginja Hera, oko jezera se nalaze kafei i restorani, na terasama hotela je moguce popiti kafu dok nadvijajuci se iznad jezerceta...Sam gradic nema lepe plaze ali je priroda podarila veoma prijatno more i fine pescane plaze nadomak grada, mestani su bitno drugaciji i pomalo "divlji"...istocna i zapadna obala ne podsecaju jedna na drugu, plaze na istoku su u obliku uvala dok je zapad obdaren prelepim, sirokim i dugackim plazama poput one u Retimnu...

Poslednja izmena:
.... И даље не знам ко је Галини и не занима ме....
Као модератор овога пдф-а требало би да те занима ко је ΓΑΛΙΝΙ, јер је он први покренуо ову тему о Криту, е сад то што су још неке друге сличне теме спајане са овом, испало је да његови постови нису први. Без њега ове теме не би ни било, први је осмислио и написао путопис и пружио свима нама пуно драгоцених и корисних информација о Криту. Зар треба да га заборавимо само због обести некога из администрације? Зар не смемо да га споменемо јер је доживотно банован, само зато што је изрекао ту тако убитачну реч "љигав"? Итд... Уместо да чувамо такве људе као мало воде на длану јер корисницима и овом форуму могу бити само од користи, никако на штету, ми их протерујемо као "бесне псе"! Али није он ни први ни последњи према коме се тако опходило... нажалост!

...izvinite ne stizem da vam odgovorim, videcu ovih dana da napisem poduzi tekst....

Prva i poslednja slika su sa Vulizmi plaze, blizu mesta Kalo Horio...od Agiosa na istok...semo sidjete iz busa kada procitate da je stanica Vulizmi...Slika sa jahticom je iz Ierapetre...

...pisam ovih dana vise, pozdarav...

Šta reći....ipak je individualno.... ko šta želi....

Elem.... Vila Eleni se nalazi na samom kraju Geranija, koji je predgrađe Platanjasa, a koji je opet predgrađe Hanje.

Gazda živi u Atini i videla sam ga dva puta za pet godina.

Okolina... prilično sumorno.... gomila novosagrađenih objekata okolo a najbliža prodavnica je na hmmm skoro kilometar. Iznad na magistrali ima pekara na oko 500 metara udaljenosti.

Sama zgrada sve sa baštom je PREDIVNA, apartmani su sasvim dobri, a glavni adut je plaža ispred zgrade (bolje rečeno kuće) na kojoj ćete biti jedini kupači.

Razdaljine... 5 km do Platanjasa...20 do Hanje. U pravcu zapada... 25 do Kalabake, a oko 30 do Elafonisi.

Dušu dalo za pravi odmor, a ko traži provod, mora imati kola...

00015982.jpg

(Ne)strpljivo čekam(o)...:ceka:

Galini, molim te javi se nekako, ova tema prestaje da postoji bez tebe ;(
Malo se plasim tih vetrova i talasa. Resila sam od 24 jula da posetim Ag.Nicol.Nadam se da ih nece biti :)
Moze li mi neko reci kakav je hotel Rea? Da li je hrana u tom hotelu ok s obzirom da je cena malo niza? Zna li neko?
Inace, odusevljena sam ovim forumom, u dahu ga citam! POzdrav!!!

Da li bi neko mogao da mi kaže nešto više o Plataniasu? Da li je u vodi samo pesak ili ima kamenja, da li je onako (kako ja volim), uđeš u vodu i ideš, ideš, ideš a ono plićak ili je ono uđeš u vodu i buć, duboko? Za vetrove se ne usuđujem ni da pitam, čitala sam ovu temu od početka do kraja, pisalo se dosta o njima... Prosto ne znam šta da očekujem na samom početku avgusta...? Vrućine su pretpostavljam nesnošljive ali nadam se ipak nije baš toliko vrelo da se pada u nesvest...ili...? I ako neko ima neku sličicu a ne mrzi ga da je postavi....hvala!

Platanjas je dugačak 5 kilometara. Ima raznih plaža. Generalno je postepen ulazak u vodu i pesak BEZ kamenja.
Kaži koji ti je smeštaj, pa ću ti reći kakva je plaža tu ispred.

Toplo nije samo u avgustu, nego cele sezone. Ne spada NIKADA ispod 30.

455.jpg

:bye::bye::bye:
Platanjas je dugačak 5 kilometara. Ima raznih plaža. Generalno je postepen ulazak u vodu i pesak BEZ kamenja.
Kaži koji ti je smeštaj, pa ću ti reći kakva je plaža tu ispred.

Toplo nije samo u avgustu, nego cele sezone. Ne spada NIKADA ispod 30.

455.jpg

A kako je u Ag. Nicola.-u? Kakve su cene po kaficima i restoranima u ovom gradicu? U kom mestu iznajmiti auto, gde je najpovoljnije..uf...mnogo pitanja...Hvala unapred!!!!

Danas je bilo nešto preko 20, ali za prvi maj bi moglo da se desi samo čudo, pa da bude ispod 25. Ja sam prošle godine u to vreme tako izgorela, da sam morala kod doktora. More je ipak još uvek malo hladno.

Izbor hotela ti je fenomenalan !

Jedino... malopre sam se čula sa barmenom Tomasom iz beach bara sa plaže, neće raditi ove godine, prelazi u Stalidu. ŠTETA ! On je iz Novog Sada, i glavna je faca tamo.

3384836558_9a086a8775.jpg

Steta za Tomu. Procitala sam za njega na prethodnim stranama ove teme.
Hvala ti na odgovoru, nadam se toplom vremenu, ova kisa kod nas je preterala. Znam da je voda hladna za kupanje u moru, valjda je unutrasnji bazen u hotelu ok.

Reci mi kakvo je vreme sada na Kritu. Ja krecem 01.05. u A.Nikolaos, Iberostar Mirabello Beach. Bicu do 08.05. Interesuje me koje su temperature u ovo doba godine?
Ако није тајна, можеш ли ми рећи колико вас кошта смештај у том хотелу за тих 7 дана и у том периоду? Како видех на њиховом сајту, за 2 особе са полупансионом износи нешто преко 900€, додуше 5 ***** су у питању. Да ли сте ви можда нашли нешто повољније?

B]Candia2008[/B] hvala puno na informacijama. Dvoumim se između Krita i Palme. Pa ono o čemu razmišljam je hotel Axos. Ako ti to ime nešto znači. Ono što me zanima nisu ni izlasci (biće ih naravno ali mi nije prioritetno, imam ih i ovde u Beogradu) već lepe dugačke peskovite plaže sa onakvim ulazom u more kakav sam već opisala u prethodnoj poruci (nešto kao plaža u Nei Poriu). Po slikama bih rekla da je Platanias pravo mesto za mene, jedino što mi stvara DUBOKU nedoumicu su vetrovi i talasi. Prošle godine na Zakintosu u julu je duvao k'o blesav, par dana nije moglo moru ni da se priđe. Ove godine Krit planiram za sam početak avgusta... Znam da što se talasa i vetrova tiče niko nije vidovit ali bi mi bilo kakva informacija dobro došla (u kom mesecu počinje da duva itd....) Takođe (ako ne tražim previše) zanima me (ne)prisustvo ježeva i meduza....i tako..... Ako nešto još znaš a ja nisam pitala.....šta god to bilo.....ma sve me zanima.......HVALA.

Back