Krit - ko je bio?

Ista plaža, iz drugog ugla

DSC-213.jpg

Pogađajte...

Nije Elafonisi, ali jeste na jugu......hladno....mlako.....

Radim za Budget, a imamo ekskluzivan ugovor sa TUI agencijom, tako da ne izdajemo automobile onima koji nisu njihovi putnici, pošto pokrivaju polovinu osiguranja.

Dobro....bude tu par izuzetaka na sopstvenu odgovornost.....

Evo još jedna fotografija iste plaže:

frangokastello2-1.jpg

Poslednja izmena:
Obzirom da ovde ima i onih koji žive na Kritu zamolila bih vas da mi odgovorite kakvo je trenutno stanje sa svinjskim gripom konkretno na Kritu. Čitajući vesti na engleskom naišla sam na informacije da na Kritu ima ubedljivo najviše zaraženih pa me zanima kakva je atmosfera u gradovima. Inače tamo planiram da provedem tri nedelje avgusta pa bi mi, s obzirom da sam lekar, jako mnogo značilo da znam šta me tamo čeka. Hvala unapred na odgovoru

Ovde je stanje skroz redovno, dozvoljene su i posete bolnicama, nema nikakve panike.

Ipak....ako uzmemo u obzir da na ostrvu u svakom trenutku boravi 3 miliona turista, da su polovina od njih Englezi, gde je izgleda bolest uzela najviše maha....da u avgustu dolazi dodatnih milion Grka sa kopna i oko 500.000 Italijana....statistika nije baš na tvojoj strani.

Olakšavajuća okolnost je što ostrvo nikada nije pretrpano, i što uvek možeš pronaći plažu samo za sebe....

Moram da priznam da ovako nešto lepo ne Kritu ne postoji...barem ja još nisam pronašao....
Tek sam 6 godina ovde, ostrvo je veliko, a nemam ni puno slobodnog vremena, treba i raditi.

No....idemo dalje .....

usp.jpg

Panorama & Mare Hotel kod sela Panormo, nekih 20 km istočno od Retimna.

Odoh u hotel Atrium u Retimnu na kraju. Ne zato sto sam hteo, vec zato sto sam morao. Mesta u hotelima ima, ali na avionima nema. Samo karta iz Londona za Beograd kosta 37000 din. Strasno. Imali neko ideju kakav je taj Atrium i jos jedna stvar....hocu da iznajmim auto, ali mi nesto ne ide najbolje preko interneta...valjda zato sto hocu bas bubu kabrio :)))) ziveli

Odoh u hotel Atrium u Retimnu na kraju. Ne zato sto sam hteo, vec zato sto sam morao. Mesta u hotelima ima, ali na avionima nema. Samo karta iz Londona za Beograd kosta 37000 din. Strasno. Imali neko ideju kakav je taj Atrium i jos jedna stvar....hocu da iznajmim auto, ali mi nesto ne ide najbolje preko interneta...valjda zato sto hocu bas bubu kabrio :)))) ziveli

Iskreno, nikada nisam video bubu kabrio u Hanji, osim sa engleskim tablicama.
Mislim da je nema nijedna agencija. A pošto je Retimno još manji grad...malo sam skeptičan.

Ipak je to suviše skup auto za agenciju, da ga daje na iznajmljivanje. Radije kupe 5 Fiata Tipo. Veća je zarada.

Pa ja rezervisao! Jos mi i potvrdili rezervaciju...nesto preko interneta, postavicu link sutra, na poslu mi je to....valjda nije prevara neka...:confused: TJ u Retimnu je ovo, ne znam tacno gde su oni, ali ce mi doterati u hotel valjda, jos mi riba potvrdila u 10:00 na recepciji. mislim da je nesto oko 400 EUR za 7 dana...video sam na netu vise agencija koje nude bubu kabrio...ako ne nju onda megan kabrio ili nesto tipa 307 cc i tako...valjda nije prevara, nisu trazili nikakv pare unapred

Poslednja izmena:
Nema ovde prevare na Kritu.

Krićani su retko ponosni ljudi. Ne postoje te pare koje vrede ukaljanog dostojanstva.
Moram da ispričam epizodu sa mog prvog posla ovde.....Radim ja kao konobar u taverni, uđem u kuhinju i zateknem kuvara Bugarina i gazdu kako se tuku.....ne baš ono pesnicama, ali dave jedan drugog sa obe ruke. Ja ih razdvojim i izderem se na njih da se tuku kasnije, a ne sada u vreme najveće gužve.
Kad se sve smirilo, ja pitam gazdu da li će dati otkaz Bugarinu. Gazda me pogleda zabezeknuto i odgovara: '' Jesi li ti lud, sada je porastao u mojim očima, pokazao je da ima muda, do sada me se plašio, pa ga nisam baš mnogo cenio''

E to je tipično ponašanje jednog stanovnika Krita.

Da se vratim na temu, cena je sasvim realna. Tih Pežoa i Renoa ima dosta, ali stvarno nisam bube baš viđao.

haha, sjajna prica, zaposlis se, nalupas samare nekom od osoblja i na konju si! Potvrdili su mi ovu bubasku, tako da ako svratis u Retimno od 14. aug videces jednu zutu :) 650 EUR je za 10 dana sa sve osiguranjem i to, mislim da je ok. Ziv bio!

Evo i od mene jedan zadatak za pogađanje. Phantomka i ostali koji žive ovde su isključeni iz kviza....

3139-beach.jpg

Mala pomoć.... radi se o jugo-istoku. Posebna pogodnost ove plaže je to što je ovo najveća gužva ikada. Bio je praznik i 40 stepeni, inače, ovde obično nema nikoga.
Za one koji vole mir i tišinu....

Evo i od mene jedan zadatak za pogađanje. Phantomka i ostali koji žive ovde su isključeni iz kviza....

3139-beach.jpg

Mala pomoć.... radi se o jugo-istoku. Posebna pogodnost ove plaže je to što je ovo najveća gužva ikada. Bio je praznik i 40 stepeni, inače, ovde obično nema nikoga.
Za one koji vole mir i tišinu....

Ili je Isto (od Agiosa ka Ierapetri) ili je Kouremenos Beach?

Back