Krit - ko je bio?

Ljudi,jedno pitanje : Da li se na Krit dolazi samo avionom ili i brodom !?Odakle se ide,iz Atine ili moze i iz nekog drugog mesta ? Hvala Unapred !!!

Ako nije u pitanju šala....na Krit možeš doći i iz atinske luke Pireas brodom.
To je jedina svakodnevna redovna linija. Ide popodne u 16 i uveče u 21.

Dolaze ovamo i brodovi iz Italije...itd...ali to su sve zakupljeni brodovi, i ne možeš da kupiš kartu.

ma znam, avgust, pisano 1000 puta, ali ja idem od 10-20 aug...treba mi preporuka brza ili brz smestaj.......ti pijes celo0 vece dzbe ako mi nadjes......ma 2 veceri si moj gost!!!! :)))))

Nemaš ti tih novaca, koliko ja mogu da popijem....

Šalim se, idem večeras u Hanju pa ću se malo raspitati. Nisam mogao do sada, pošto nisam znao datum, a bez toga.....Biće teško za taj period, ali da probamo.

Ako pregledaš ovo poruku, do uveče, napiši koliko otprilike želiš da platiš i da li želiš apartman ili hotel. Predpostavljam već da želiš da budeš pored mora.

Platim sta god, ako mi nadjes nesto lepo u Hanji bas....pazi, ne mora, tj bolje ne hotrel 5 zvezda, bazeni djakuzi i to, samo smestaj, apatmani i to, nema veze cena, samo nadji nekoga ko moze da posalje konfirmaciju zbog vize. Sta god popijes, placeno......mozemo i da se takmicimo :) nadji samo nekoga da se druzi sa mojom zenom i to je to.....

znaci da je nemoguce naci smestaj na licu mesta u avgustu?
ja imam prevoz do atine i kupljene karte za trajekt za 1.8 u 21h i trebalo bi da nadjem smestaj po dolasku.
jel moze neko odande, ili sa iskustvom, da mi kaze u kojoj regiji ima ipak najvise sansi da se nadje smestaj s obzirom da je sam pocetak meseca pa mozda jos moze se ponesto naci. i ima li sanse da se nadje apartman za 60e na dan npr, i koliko bi bilo cca potrebno novca da se pokriju troskovi ishrane [npr jedan obrok u restoranu,ostalo self catering] za 7 dana ?

evo ti brate msn....basevic7@hotmail.com....pisi tu kad imas vremena, ja radim svaki dan od 07-17....tj grcki 09-19

Procunjao sam sinoć kroz Hanju. Može da se nađe veoma kvalitetan dvokrevetni studio, na 50 m od plaže, 500 m od centra, sa klimom, balkonom i malom kuhinjom za 70 evra. Problem je što je tu u okolini mogućnost parkiranja auta ravno dobitku na loto-u. Šta će mi auto ako moram da ga parkiram tri ulice dalje? Sledeća nepogodnost je što tu nema spavanja do 4 ujutro, dok se ne vrate svi kući sa zabava. Prolaze sa besnim motorima, na haubama automobila, navijači koji stanu na ćošak, i sat vremena pevaju ...

Evo, npr Constantinos:

2007-constantinos-05.jpg

2007-constantinos-02.jpg

2007-constantinos-06.jpg
obližnja plaža

info@constantinosstudios.gr

Hvala puno druze.....pa da lice na one sto sam nasao u Plataniasu.....mozda si u pravu za buku, parkiranje i to....pa Platanias recimo nije toliko daleko, bus neki ili taxi uvece, sta ima veze....hvala puno za odgovor! Pozdrav

A ovo je moj izbor:

244219-2-1240782169922-n500.jpg

Piceria Italiana u Kato Stalosu, na pola puta između Hanje i Platanjasa. Bliža odrednica hotel Santa Marina. Ne izgleda posebno atraktivno, ali pice prave u peći koje lože sa drvima, i sa sveže ručno mešenim testom. Vrhunske su, a cene su sasvim pristojne.

Pored pica preporučujem i fenomenalnu jagnjetinu ispod sača, poznatu pod nazivom ''ukradeno jagnje'' (kleftiko)

A zbog ove puste plaže me ne mrzi da na pauzi odvozam 50 km do tamo, okupam se, i vratim se na posao.

Malo poznata Falasarna, najzapadnija plaža na Kritu. Kad krenete iz Hanje, prođite Kolibari, onda Kissamos, i imate još cca 10 km. Na ovoj plaži nema ništa osim sunca i najčistijeg mora.
Improvizovani restorančić, i to je sve....

58AED1BB-1.jpg

falasarna.jpg

Poslednja izmena:
moj drugar se juce vratio iz retimna. kaze da nema potrebe da rezervises auto jer je agencija do agencije i uvek ces negde naci auto. sto se medjunarodne dozvole tice i za njom nema potrebe, niko ti je nece traziti, cak im je vodic savetovao da ne nose ni nacionalnu dozvolu sa sobom po plazama vec samo ugovor koji dobijes kad iznajmis auto. to su proverene informacije iz prve ruke

moj drugar se juce vratio iz retimna. kaze da nema potrebe da rezervises auto jer je agencija do agencije i uvek ces negde naci auto. sto se medjunarodne dozvole tice i za njom nema potrebe, niko ti je nece traziti, cak im je vodic savetovao da ne nose ni nacionalnu dozvolu sa sobom po plazama vec samo ugovor koji dobijes kad iznajmis auto. to su proverene informacije iz prve ruke

BUDALAŠTINA !

Boli baš pandura za tvoj ugovor. Radim u rent a car-u na Kritu, i ovo je laž kakvu nisam čula još od doba Mire Marković.....

BUDALAŠTINA !

Boli baš pandura za tvoj ugovor. Radim u rent a car-u na Kritu, i ovo je laž kakvu nisam čula još od doba Mire Marković.....

Хајде онда напиши тачно шта је потребно, да људи знају.

,,Информација из прве руке'' уствари значи ,,Радио Милева''. ;)
А значајно је да разјасни неко ко је заиста упућен.

Ugovor između agencije i vas je samo finansijski ugovor između dve strane, koji navodi vrstu osiguranja, i nema nikakve veze sa vozačkom dozvolom.

Šta ako ja vama izdam auto, a vozi ga vaša supruga koja uopšte nema vozačku dozvolu ?
Da li će policajac biti zadovoljan sa ugovorom, ili će tražiti dozvolu?

Naša nacionalna dozvola ne važi za policiju u Grčkoj. Potrebna je međunarodna dozvola.
Kazna na licu mesta za neposedovanje iste je 80 evra, a ako policajac postupi po pravilima, treba da vas privede kod sudije za prekršaje, što podrazumeva i angažovanje advokata, i trošak od najmanje 300 evra.

Zato se ostavite tih ''dobronamernih'' saveta tipa....rekao mi brat od strica komšinicine sestre...

Ja ću vam izdati auto i bez međunarodne dozvole, zato što moja kompanija ima full osiguranje, ali vas to ne spašava od policije.

Back