Krit - ko je bio?

U principu je sve to isto.
Limnopolis jeste zvanično najposećeniji vodeni park u Mediteranu, ali ja ne vidim baš neku razliku.
Ja bih išao u onaj koji mi je bliži.

I još jedan ''srpski'' savet....nedeljom popodne od 15 obično ne naplaćuju više ulaznice, osim ako svrati gazda. Fazon je u tome da za to znaju samo Grci, pa onda tada dolaze. Samo prođete kroz kapiju i klimnete glavom. Ako vam je dosta tri sata boravka....

I još jedna prednost Limnopolisa je što odmah pored ima vrhunski teren za kartinge, pa ko to voli.....

Kada smo kroz oblast Hanju putovali ka Elafonisi plazi, naisli smo na crkvu u pecini, Sveta Sofija. Nalazi se izmedju Topolie i Koutsomatados mesta, iznad puta je i vidi se s puta. Ima mesta da se uparkira auto, taman toliko.. U blizini se nalazi taverna-kafe u kojoj su grci bili u tradicionalnim nosnjama (crnim, sa specificnim kapicama). Taj kraj je jako slikovit (kao i sve tamo, uostalom), ima nekoliko vidikovca pored puta na kojim mozete da se zaustavite, odmorite i pogledate na miru kraj. Cak su na nekim napravili i klupice sa pecurkama iznad, da brane od sunca.

Prva fotografija je pogled iz pecine - crkve.
IMG_2696-1.jpg
IMG_2681-1.jpg
IMG_2724-1.jpg
IMG_2726-1.jpg
IMG_2762-1.jpg

ja sam ove godine bila na kritu 14.7.2009 ...
u hersonissou ,krit je prelep,mozda ne bas grad u kome smo bili.vec celo ostrvo....
uzeli smo renta car koj nas je kosatao 210e za 7 dana,sto nije skupo...
svakog dana smo bili na drugoj plazi,plaze su prelepe.A sve su te plaze nedaleko od Hersonissoa ,15=20 min,voznje kolima....
evo i nekih slicica, ako neko zeli da sazna vise o kritu,ili zeli da putuje tamo.tu sam... ::))))

ja sam ove godine bila na kritu 14.7.2009 ...
u hersonissou ,krit je prelep,mozda ne bas grad u kome smo bili.vec celo ostrvo....
uzeli smo renta car koj nas je kosatao 210e za 7 dana,sto nije skupo...
svakog dana smo bili na drugoj plazi,plaze su prelepe.A sve su te plaze nedaleko od Hersonissoa ,15=20 min,voznje kolima....
evo i nekih slicica, ako neko zeli da sazna vise o kritu,ili zeli da putuje tamo.tu sam... ::))))

Хајде, сличице постави у две поруке, да их одобрим па да идем! :)

Imam par pitanja o stvarima na koje nisam naleteo na ovoj temi!

1. Moze li mi neko reci nesto vise o mestu Kissamos?
2. Kakvi su kampovi na Kritu, tj da li preporucujete takvu vrstu smestaja?
3. Iako je to siroko pojam, zanima me koje su plaze dobre za snorking?

Hvala :)

Grkinja zapalila genitalije Britancu koji je pokušao da je napastvuje
Autor: Blic http://www.blic.rs/svet.php?id=105186

Dvadesetšestogodišnja Grkinja je preko noći postala nacionalna heroina, nakon što je zapalila genitalije pijanog Britanca koji je navodno pokušao da je napastvuje u jednom baru na Kritu, prenosi Telegraf.

Devojka, čije ime nije objavljeno, se odmah nakon incidenta predala policiji i trenutno se sprovodi istraga slučaja. Nakon što je učinila pravu stvar i predala se policiji devojka je izazvala opšte odobravanje i podršku naroda.
Ona će biti saslušana pred sudijom za prekršaje, a zatim će biti odlučeno da li će slučaj ići na suđenje. Devojka je priznala krivicu i braniće se tvrdnjom da je to učinila u samoodbrani.
Devojci će verovatno biti suđeno zbog nanošenja telesnih povreda Britancu.
Povređeni mladić, čije ime još uvek nije objavljeno, trenutno se nalazi na lečenju drugostepenih opekotina u privatnoj klinici u Heraklionu, glavnom gradu Krita.
Prema policijskom izveštaju, incident se desio u klubu koji se nalazi u gradu Malija, poznatom po noćnom životu i velikom broju mladih posetilaca iz Velike Britanije.
Britanac, koji je bio pod uticajem alkohola, skinuo je pantalone i nasrnuo na mladu Grkinju. Nakon što ga je devojka uzaludno molila da prestane, polila je njegove genitalije alkoholnim pićem , a pošto ga ni to nije oteralo, ona je na kraju uzela upaljač i nanela mu opekotine.
Kada je policija privela devojku, grupa ljudi joj je aplaudirala i uzvikivala "Bravo!"

E ovakve su Krićanke ! Nema šale sa njima. Ne boje se ni gazde na poslu....nikoga osim svog oca i stričeva !

Ljudi treba nam pomoc!
Trenutno smo na Kritu,i za sad smo obisli, plaze Elafonisi, Agia Pelagia, Bali , videli Knosos, akvarijum u Heraklionu i izlozbu Leonardo da Vinci....i trebaju nam sledeci saveti.

Gde se nalazi plaza Crissi?
Kakav je put do plaze Falasarna? (Da li je slicno kao onaj klanac koji vodi do Elafonisi plaze?)
Da li postoji neki bezbedniji put do Elafonisi plaze osim onog klanca?
Koje bi nam jos plaze preporucili?

P.S

Iznajmili smo auto za 210 eu na 8 dana.

Ljudi treba nam pomoc!
Trenutno smo na Kritu,i za sad smo obisli, plaze Elafonisi, Agia Pelagia, Bali , videli Knosos, akvarijum u Heraklionu i izlozbu Leonardo da Vinci....i trebaju nam sledeci saveti.

Gde se nalazi plaza Crissi?
Kakav je put do plaze Falasarna? (Da li je slicno kao onaj klanac koji vodi do Elafonisi plaze?)
Da li postoji neki bezbedniji put do Elafonisi plaze osim onog klanca?
Koje bi nam jos plaze preporucili?

P.S

Iznajmili smo auto za 210 eu na 8 dana.

Pogledaj na karti gde je gradic IErapetra........iz pristanista tog gradica ti polaze brodovi svaki u 10 i 30 i 12 i 30........cena karte ti je 25e...................Crissi ti je ostrvo preko puta tog gradica

Pozdrav svima. Mislim da ukratko izlozim situaciju pa da vidimo sta o tome misle oni koji su bolje upuceni od mene. Elem, bio sam na kritu pre otprilike 12-13 godina, pamtim ga i sad i imam veliku zelju da ponovo idem tamo. Sad, onda sam bio u solo varijanti pa mi je bilo OK i u Staljidi gde sam proveo 20ak dana, uz nekoliko izleta. A ovaj put bi isao u varijanti sa mojom dragom + dvoje dece od +/- 10 godina.pa molim za par saveta (koji se na zalost odnose na iducu godinu - ali zelim da na vreme uradim domaci...): generalno imam plan da se baziramo u Retimnu ili okolini, u trajanju do nekih 30ak dana, najvise zbog dece i tog nekog relativnog mira. A ovde na forumu ranije negde sam procitao da je dobra varijanta doci npr. u junu i iznajmiti apartman na mesec dana, gde se onda dobije dosta povoljnija ponuda. Mi smo u varijanti da ne mora biti vrhunski smestaj, nesto dovoljno pristojno nas potpuno zadovoljava, pa bi te neke ustedjene parice potrosili na provodu. Ono sto bi bilo vazno je da je blizu lepa plaza, prvenstveno da je pogodna za decu, i neka trgovina za nabavku. I da se ima gde prosetati u blizoj okolini i tako to. Naravno, bice i izleti u kombinaciji, mada generalno ne planiramo da nam odmor prodje u jurcanju tamo-vamo, dakle obavezno Knosos, neki akva park, takodje onaj veliki akvarijum obavezno, jos nesto od znamenitosti sto nam bude u dohvatu i to bi bilo to. Pa me zanima bi li neko predlozio neki konkretan apartman i jos bolje ako ima sajt pa da se baci pogled - koji bi nas zadovoljio u vezi ovoga sto sam napisao. I takodje komentar u vezi sa cenama u smislu ovog sto sam napisao zaperiod od mesec dana
Moram dodati, procitao sam ovaj deo o Kritu u celini i sa velikim zadovoljstvom. To me i navodi da pocnem da planiram odmor za iducu godinu bas na Kritu. Veliki pozdrav ljudima sa foruma, i jedan apel: Galini, vrati se

Teško je naći klasičan stan za iznajmljivanje na mesec dana, i to usred sezone.
Ne kažem i nemoguće, ali za to morate imati nekoga ko živi ovde, da kupi lokalne novine i da zove, pa da se dogovori. Tako nešto nećete ostvariti preko interneta.
Svi naravno žele da izdaju stanove na celu godinu (u pola oglasa piše to kao uslov), a ako već ne, onda na 6 meseci. U trećini oglasa piše da ne primaju strance, mada je takva diskriminacija zakonom zabranjena.

Možete naći samo apartmane ali je cena 4 puta veća. Možete računati na 1200 eur.

Jedina šansa je da skupite društvo, da iznajmite stan na barem 4 meseca, i onda da se menjate, to gazdu uopšte neće uznemiriti. Tako će vas pristojan stan izaći 300 evra mesečno.

A što se tiče Galinija, on nije samovoljno otišao, nego ga je administrator Jomini OTERAO !

Teško je naći klasičan stan za iznajmljivanje na mesec dana, i to usred sezone.
Ne kažem i nemoguće, ali za to morate imati nekoga ko živi ovde, da kupi lokalne novine i da zove, pa da se dogovori. Tako nešto nećete ostvariti preko interneta.
Svi naravno žele da izdaju stanove na celu godinu (u pola oglasa piše to kao uslov), a ako već ne, onda na 6 meseci. U trećini oglasa piše da ne primaju strance, mada je takva diskriminacija zakonom zabranjena.

Možete naći samo apartmane ali je cena 4 puta veća. Možete računati na 1200 eur.

Jedina šansa je da skupite društvo, da iznajmite stan na barem 4 meseca, i onda da se menjate, to gazdu uopšte neće uznemiriti. Tako će vas pristojan stan izaći 300 evra mesečno.

A što se tiče Galinija, on nije samovoljno otišao, nego ga je administrator Jomini OTERAO !

Hvala na odgovoru. posto je cela godina pred nama za planiranje nesto ce se vec smisliti

Evo i od mene jedan zadatak za pogađanje. Phantomka i ostali koji žive ovde su isključeni iz kviza....

3139-beach.jpg

Mala pomoć.... radi se o jugo-istoku. Posebna pogodnost ove plaže je to što je ovo najveća gužva ikada. Bio je praznik i 40 stepeni, inače, ovde obično nema nikoga.
Za one koji vole mir i tišinu....

Ha radi se o Vulisma plazi...iz Agiosa sam kupovala bus kartu za Kala Horio mada za 12 dana nisam utvrdila da li je trebalo da kupim kartu za Istron ili za Kala Horio...kada vozac vikne Vulizmi plaza onda se izlazi iz busa...btw plazica ima presltku tavernu na uzvisenju i pooooooooooooogled je fantastican, najsladje slicice sigurno

znaci da je nemoguce naci smestaj na licu mesta u avgustu?
ja imam prevoz do atine i kupljene karte za trajekt za 1.8 u 21h i trebalo bi da nadjem smestaj po dolasku.
jel moze neko odande, ili sa iskustvom, da mi kaze u kojoj regiji ima ipak najvise sansi da se nadje smestaj s obzirom da je sam pocetak meseca pa mozda jos moze se ponesto naci. i ima li sanse da se nadje apartman za 60e na dan npr, i koliko bi bilo cca potrebno novca da se pokriju troskovi ishrane [npr jedan obrok u restoranu,ostalo self catering] za 7 dana ?

evo kako prodjoh: nashli na licu mesta smestaj u agios nikolaosu (2.avgusta), u hotelu. cenu pregovaranjem spustili sa 80 na 50evra za dvoje, ukljucujuci dorucak, prebogat svedski sto ;)
obisli sve i svasta, slike cu naknadno, samo da kazem da je moguce naci smestaj, cak su nam neki ,dok smo vukli kofere do hotela, nudili smestaj..[i to ne samo u ag.nikolausu nego i u mestu kalamaki blizu matale npr..

Tvoja priča je potpuno realna, ali to je SAMO Agios Nikolas i nigde više !

Agios je mesto gde od 2003-će veliki Touroperatori tipa Tui, Kosmar...dovode ljude samo na izlete, a ne na duži boravak. Razlog su prevelike cene.

Probaj da se cenkaš u hotelu u Hanji.....videćeš osoblje kako sedi na podu i umire od smeha, jer nema mesta u avgustu ni po kojoj ceni.

P.S. Baš me interesuje koji je to bio hotel, pošto ih znam sve

Što se tiče hotela, zaista ste odlično prošli, ali ponavljam da se tako nešto može naći samo u Agiosu, a i tamo samo pre početka stampeda turista iz Atine.
Našla sam i ja Adidas patike u Lidlu za 6,5 evra, ali samo jednom i nikad više.

Ne znam kako se zove riba, ali ona nije stanovnik Mediterana, donose je sa Tajlanda, kao uostalom i sve te silne velike školjke koje se tu prodaju.

Cao ljudi, jedno pitanje.....trenutno smo u retimnu, ali izasli bi negde u zezanje u Hanju...koje je najbolje mesto u Hanji(ili ako ima bolje u Retimnu mada ne videh), u fazonu kluba...bara, ludnica, da se ne zatvara u 1 i to.....hvala

Back