Kriptovalute

Napravi upute kako da se to radi. Sa screenshot itd.

Imas gomilu youtube kanala na engleskom koji objasnjavaju step by step
Imas i na nasem jeziku par youtubera gde mozes dosta nacuti balkan tech crypto ili crypto hrvatska

Prvo moars instalirati MetaMask wallet
Evo konkretno video kako instalirati Meta Mask posle ako zapnes pitaj neko ce ti pomoci

Prouci malo decentralizovane financije
Nemoguca je kradja jer ljudi ne stoje iza i garantuju ugovor vec je ugovor upisan na blokcejnu tako da je nepromjenjiv

DeFi aplikacije imaju svoje upravljacke tokene kao naprimer UNI ili ovaj Forth i oni su poput dionica ,jedan token jedan glas
Da ali svi ti vaši besmisleni izrazi (Forthcoin, UniFi, token) su samo fora.

Cilj igre je prebaciti eure iz džepa klijenata u džep brokera, kao što je rekao Metju Mekonahi u filmu Vuk Volstrita

1619200407436.png

Misaoni eksperiment: prijatelj vam se poveri: "Imam dosta problema u životu. Doduše 1 stvar sam rešio totalno, a to su pare. Para imam koliko god milijardi hoćeš. Međutim žena me ostavila, loše spavam itd."

Da li biste reagovali:
  • ti si gubitnik, jer imaš probleme u životu
  • ti si genij, jer si rešio ogroman problem čovečanstva, a to je besparica

Znači, jasno je da je odgovor pod B, jer ima 8,000,000,000 ljudi na svetu i većina je u potrazi za parama, i čak ako 1 čovek reši to pitanje, to je značajna stvar.

E sad tu dolaze Bitkoineri, i tvrde da su izmislili magično drvo za pare, koje mogu brati svih 8 milijardi ljudi.

Zar to nije apsurdno

Naime zašto kažem da je Bitkoin "magično drvo za pare."

Jer podržavaoci bitkoina ne kažu: "Ići će sa $1 na $64,000 i to je to." Nego stalno najavljuju veće cifre.

Ali razmišljanje od 45 sekundi će vam pokazati da je magično drvo za pare nemoguće:

Recimo neki tinejdžer iz Indije ima samo $10 a želi auto od $1,000,000.

I posluša vas savet, kupi BTC, on munuje, i sad ima $1,000,000 da kupi auto.

Međutim proizvođač auta mu kaže: "Mi smo doskora pravili aute za $1,000,000 ali nedavno smo shvatili da nam je prostije da ih ne pravimo, nego samo da kupimo BTC i tako steknemo milion."

Banka kriva za pranje novca prva se inati što se tiče BTC...

Mislim da je u ovom trenutku razumno pretpostaviti da se nocoiner koji pljuje kripto bavi protivzakonitim delatnostima, na osnovu primera gore.
Pa kripto sluzi samo tome, spekulaciji i pranju para. Jos uvek nismo uspeli otici na pijacu i kupiti meso, krompir i paradajz.
Jel si ti uspeo da kupis nesto do sada,

De prosvetli nas.

Sem toga zelis da malo sam istrazis koliko thetera je kreirano u onom prvom pumpanju cene za naivne, iz nicega, a vi ste davali novac pravi, i koliko ih sada ima, zadnjih 5,6 meseci koliko se kreira. Ali istrazi sam to, bez da ti neko sugerise gde i sta, ne bi trebalo da je pretesko.

Dobar pokusaj proboja 53k
Bilo je bas veliko istovaranje za kratko vrijeme ali je sve brzo otkupljeno

Na onom videu sto je baba postavila debate bitcoin ili zlato..Majkl Sejlor negde pred kraj kaze da ima informaciju da Walmart kupuje Bitcoin i da ce to biti sledeca velika kompania koja ulazi u Bitcoin

18 maja su duzni da podnosu kvartalni izvjestaj SECu
Da otkupljeno theterom.

Biden predlaže suludi porez od 43% na prihode od preko 1 mil.

Mislim da ce ovo da natera lovane u BTC.
Zasto suludi porez

Zemlje EU kao sto su Svedska, Danska, Holandija, Irska, Nemacka, Austrija imaju stope poreza od 50 do 60% na prihode
I to samo koje se setim iz glave
A oni sa velikim bas velikim prihodima placaju i vise, recimo u FR. Zasto je Depardje Zerard otisao iz FR u Rusko drzavljanstvo, zbog para

43 je jos i nizak porez

Milioneri mogu da premjeste svoj kapital u Bitcoin ,Bitcoin je najbolji store of value ,lako se pohrani kapital,cuva i prenosi
Kad pozele da kesiraju presele u neku drugu zemlju sa manjim porezima kao onaj francuski glumac Gerard Depardieu koji se preselio iz Francuske u Rusiju kako bi izbjegao francuski porez za bogatase
Bas sam to naveo haha oko poreza, eto vidis 43 nije uopste visok porez kako je u drugim zemljama

Pazi Bitcoin nije kao dionice da moras da ih prodas da bi ostvario profit, jedini smiso trejdanja dionicama je da ih uvalis sledecem kupcu po vecoj cijeni i da izadjes iz nje jer samo izlaskom u kes mozes ostvariti profit i profitom od dionica platiti struju i gas ,natankati rezervoar ,kupiti hranu itd

Bitcoin je ujedno valuta koju mozes da direktno potrosis na mnogima mjestima naprimer kupis novi model Tesla automobila ili platis ljetovanje i zimovanje na Travala.com ,narucis bilo sta sa interneta ili da uzmes coinbase,binace,crypto com i slicne kripto kartice i da trosis Bitcoin svuda
Netacno.

Na deonice firmi dobijas dividendu, udeo u profitu firme. Ukoliko firma posluje u plusu, naravno. Ne moras da ih prodas nikad da bi zaradio.

Opet ti po starom, nijedna cena u Srbiji ili Grčkoj se ne izražava ni u dolaru ni u zlatu, zar ne?

Na niske grane ste spali, argumenata bez.
Kako se ne izrazava

Mozes napraviti ugovor o kupoprodaji nekretnine u Beogradu, izraziti cenu u dolaru, i direktno dolarom platiti prodavcu na njegov dolarski racun u Inteza banci

To kazem, jer sam ja to uradio. Dakle dokazano moze.
Nisam probao da napravim ugovor u kome prodavac meni ustupa nekretninu a ja njemu 6kg zlata u razmeni, ali sam siguran da je moguce napraviti takav ugovor u sudu u Beogradu.

Back