Kriptovalute

To u praksi znaci da je cca 20+ % bitkoina vec potpuno neupotrebljivo.
Proivod koji od starta ima 20% neupotrebljivosti, koja ce vremenom jos rasti i pored svih napora da se isti uvede u masovnu adoptaciju....
Bogami to je bas velik minus, koji se nikako ne moze ispraviti, jer sistem ne dozvoljava kreiranje ili zamenu.

Mozda je zato Satosi odma i digao ruke od sistema, jer je odmah uocio kakav zajeb je napravio.
Princip koji bitkoinu daje vrednost se ne menja, da li imamo 10, 21 ili 100 miliona koina.

Satošiju hvala za izum koji će biti zapamćen kao jedan od najvažnijih u istoriji čovečanstva, ali Satoši više nije bitan.

14.87 BTC koji nikad neće biti u opticaju​

Davne 2012. godine, grupica ranih kripto “frikova” u kojoj je bilo maloljetnika, su napravili pjesmu “Love you like a Bitcoin baby”.

Stihovi pjesme koje je napisao Tuxavant i koja je otpjevana uz pjesmu Selene Gomez “I love you like a love song”.

Pjesmu su otpjevali Kryptina, DefconKids feat. James Brown jr.

U opisu videa na youtube postavili su dvije “tip” Bitcoin adrese, a reakcija ljudi koji su posjedovali Bitcoin u to vrijeme je bila odlična, gdje su ove dvije adrese dobile solidno Bitcoina za to vrijeme.

Međutim, desilo se nešto neočekivano, Kryptina nije uradila backup walleta, jer nije shvatala ozbiljnost zaštite walleta i šta to znači u globalu.

U međuvremenu je izgubila mobitel na kojem je bio wallet, gdje je naravno sve izgubila, gdje i dan danas tih 14.87 BTC-a stoji, i stojaće vjerovatno zauvijek

Kryptina 1HVzMTuEGCibEpKNUNFdwW2kVrnZqfsLMj 8

Dok je James, dobio oko 5.47 BTC, gdje je zadnja transakcija bila 2017te godine, sa finalnim balansom od 0.05 BTC.kao sto se vidi porodao je na najvecem vrhu

James 1NchB7UXDk7SNMAuL58evrAGT4R1auWfxL 4

Vrijednost Bitcoina u to vrijeme je bila oko 12$

Na primeru Jugoskandika ili Dafimenta, nije dead man
A i ima 2 milijarde da nestane kako i gde mu volja

Mislis da je mogao da nestane sa 2 milijade fiata u kesu
Koliko bi mu kamiona trebalo da pebaci toliki novac

Vjerovatno se sklonio od Erdoganovog rezima koji hoce da zabrani i otme Bitcoin .Zbog velike inflacije turske lire Bitcoin je postajao sve popularniji u Turskoj..Turci su u redovima cekali da ga kupe.
Ovo je bila treca mjenjacnica po velicini u Turskoj a imala je skoro 400 hiljada korisnika

Kripto nije kao fiat novac koji najbolje sluzi kriminalcima i peracma novca ,gde mozes da ukrades fiata koliko ti volja i kazes poslala mi tetka iz Kanade
Blokcejn je potpuno javna knjiga transakcija ,svako moze da vidi sve adrese i koliko ima na njima ,ko je kome i koliko slao ,odakle potice taj Bitcoin itd
On ne moze da ukrade ta sredstva i da ih negde trosi i kaze poslala mi tetka iz Kanade

Ja se i dalje drzim ideje da ce BTC da izadje iz svih modela predvidjanja zbog svetske krize i ulaska korporativnog kapitala.

Ovo me medjutim demantuje:

S2F je do sad najtacniji matematicki model predvidjanja bilo cega u istoriji.

Jedino mogu da objasnim to sto je ostao na kursu u zadnjih 3 meseca time sto su se potrefile neponovljive okolnosti bas tada.

S2F predvidja 288K$, sto nije lose u odnosu na moje predvidjanje od 400K$, tako da smo ok kako god bude.

Ti si pričao da će biti 100k i sl.

Tako da definitivno nisi predvideo realnost od 48k, a koja će biti 29k uskoro.

Nego, imam još jedan misaoni eksperiment, kojim želim da izolujem suštinu:

1. Zamislite da ja dođem u posed velikog broja BTC na primer 20 miliona komada mi je neko poklonio
2. Ja odlučim da prodam, i uspem to da učinim i to po najvećoj ceni najvećeg BTC optimiste, na primer 10 miliona evra komad
3. Sad znači imam trilione evra, ali nijedan BTC.
4. Odjednom BTC padne sa 10 miliona na $3000
5. Vlade ga zabrane uz pretnju smrtnom kaznom

Znači sad imam trilione evra, ali nijedan BTC. Pitanje:

Kako ću da se osećam:

• Sjajno, jer imam fiat
  • Deprimirano, jer nemam BTC

Mislim da je jasno da je odgovor pod A, i to dokazuje da nikome ne treba bitkoin.

Ti si pričao da će biti 100k i sl.

Tako da definitivno nisi predvideo realnost od 48k, a koja će biti 29k uskoro.

Nego, imam još jedan misaoni eksperiment, kojim želim da izolujem suštinu:

1. Zamislite da ja dođem u posed velikog broja BTC na primer 20 miliona komada mi je neko poklonio
2. Ja odlučim da prodam, i uspem to da učinim i to po najvećoj ceni najvećeg BTC optimiste, na primer 10 miliona evra komad
3. Sad znači imam trilione evra, ali nijedan BTC.
4. Odjednom BTC padne sa 10 miliona na $3000
5. Vlade ga zabrane uz pretnju smrtnom kaznom

Znači sad imam trilione evra, ali nijedan BTC. Pitanje:

Kako ću da se osećam:

• Sjajno, jer imam fiat
  • Deprimirano, jer nemam BTC

Mislim da je jasno da je odgovor pod A, i to dokazuje da nikome ne treba bitkoin.
Vlade nece zabraniti Bitcoin
O tome se moglo spekulisati proslih godina ali 2021 ne
Mozda neki rezimi kao Erdoganov i slicni zabrane ali nece biti zabranjen u zapadnom svijetu i to je najvaznije za Bitcoin

2021 SEC je odobrio izlazak Coinbase jedne od najvecih svjetskih kripto mjenjacnica na njujorsku berzu,Bitcoin je poceo da se trguje na Pay Palu jednoj od navecih svjetski online procesora placanja.najvece svjetske kompanije su kupile Bitcoin.Jp Moragan i Morgan Stenly omgucavaju klijentima investiranje u bitcoin itd itd

Dakle prica o zabrani nema vise smisla kao i prica da se BTC ne moze zamjeniti u fiat ,da su to samo neki brojevi na ekranu za koje ne mozes dobiti fiat i slicne gluposti

Bitcoin je tu i ostace zauvjek tu

Ono o cemu mozemo pricati je koja ce mu cijena biti

Stock to flow model se do sada pokazao nevjerovatno precizan a i logican je ,BTC je sve manje a potraznja raste

Poslednja izmena:
Prica kako ce drzavne digitalne valute potopiti Bitcoin isto nema smisla
Izlazak digitalnog dolara ce dati jak vjetra u ledja Bitcoinu

Nestace potreba za USDT
Trolovi i hejteri dosta koriste ovaj argument kako USDT nema pokrice i slicno
I sada se moze trejdovati parovima EUR BTC ili USD BTC na mnogim berzama ali USDT omogucuje da se sredstva lako prebacuju sa berze na berzu ili da se sredstva u bear marketu sklone na sigurno

Kad izadje digitalni dolar nema vise potrebe za usdt imacemo digitalni dolar umjesto usdt ili busd to ce biti jos jedan plus za Bitcoin

Pa imaš više nego dovoljno pro-bitkoin glasova.

Ti retardi su i razlog što ste izgubili i poslednji babin zlatni zub na kriptou.

Zato je pravo osveželje čuti glasove razuma

prof. dr Peter Schiff
prof. dr Nouriel Roubini
prof. dr Nevenka Slavković-Buster
.....videla bi da se ja trudim da izbalansiram emocije na forumu, ohladim vruće glave i vratim ljude u realnost. To sam radio i u decembru 2017, a pisao sam ovde i tokom najžešćeg beara.

Ti ovde ne predstavljaš "đavoljeg advokata" i glas razuma, već zadrtog kontraša koji ništa korisno nije uneo u diskusiju.

Poslednja izmena od moderatora:
....videla bi da se ja trudim da izbalansiram emocije na forumu, ohladim vruće glave i vratim ljude u realnost. To sam radio i u decembru 2017, a pisao sam ovde i tokom najžešćeg beara.

Ti ovde ne predstavljaš "đavoljeg advokata" i glas razuma, već zadrtog kontraša koji ništa korisno nije uneo u diskusiju.
Znaš zbog čega je Bitkoin gori od Ravne Zemlje

Iako imate podjednako članova, za Ravnu Zemlju ipak izađu naučnici i kažu: "Ne ljudi ozbiljno, nije ravna."

Dok kod ovoga imaš samo 3 naučnika koji kažu istinu, a ostali su se poturčili

Poslednja izmena od moderatora:
Skoro sigurno da hoće, od 2017 su uvek maksimalno odlagali, a onda poslednjeg mogućeg dana odbijali.

Mudro zboris...

Ja bi da ispalim drugu opciju, cisto alternative radi>

SEC pod Genslerom (ne znam da li je vec stupio na duznost ili je jos uvek samo odobren) ceka maksimalno da bi obuhvatio sto veci broj ETFova koje ce da odobri simultano/u kratkom roku, da bi bila fer situacija odn. da prvi ne pokupi sav kajmak nego da bude zdrave konkurencije.

U prilog ovome bi islo odugovlacenje sa prvim podnescima (sto definitivno jeste slucaj) uz guranje kasnijih podnesaka da sto pre budu odobreni (sto jos uvek nemam potvrdu da se radi)

Uglavnom, Van Eck podnesak (onaj prvi) istice za 10 dana, sto je u ovim vremenskim okvirima daleka buducnost. Ce da vidimo.

Mislis da je mogao da nestane sa 2 milijade fiata u kesu
Koliko bi mu kamiona trebalo da pebaci toliki novac

Vjerovatno se sklonio od Erdoganovog rezima koji hoce da zabrani i otme Bitcoin .Zbog velike inflacije turske lire Bitcoin je postajao sve popularniji u Turskoj..Turci su u redovima cekali da ga kupe.
Ovo je bila treca mjenjacnica po velicini u Turskoj a imala je skoro 400 hiljada korisnika

Kripto nije kao fiat novac koji najbolje sluzi kriminalcima i peracma novca ,gde mozes da ukrades fiata koliko ti volja i kazes poslala mi tetka iz Kanade
Blokcejn je potpuno javna knjiga transakcija ,svako moze da vidi sve adrese i koliko ima na njima ,ko je kome i koliko slao ,odakle potice taj Bitcoin itd
On ne moze da ukrade ta sredstva i da ih negde trosi i kaze poslala mi tetka iz Kanade
Da, vidi napisao sam ti gore lepo isto kao dafiment i jugoskandik

Gde su pare odatle?

Gde su milijarde iz platnog prometa Srbije?
Nikad nadjene.

Ljudi su i u Srbiji cekali u redovima.

Ustvari ako tvoj tekst zamenis reci turska i srbija, erdogan i sloba, i sta jos treba za finese, ne vidim bas nikakvu razliku, ko da pricas o Srbiji devedesetih

Mudro zboris...

Ja bi da ispalim drugu opciju, cisto alternative radi>

SEC pod Genslerom (ne znam da li je vec stupio na duznost ili je jos uvek samo odobren) ceka maksimalno da bi obuhvatio sto veci broj ETFova koje ce da odobri simultano/u kratkom roku, da bi bila fer situacija odn. da prvi ne pokupi sav kajmak nego da bude zdrave konkurencije.

U prilog ovome bi islo odugovlacenje sa prvim podnescima (sto definitivno jeste slucaj) uz guranje kasnijih podnesaka da sto pre budu odobreni (sto jos uvek nemam potvrdu da se radi)

Uglavnom, Van Eck podnesak (onaj prvi) istice za 10 dana, sto je u ovim vremenskim okvirima daleka buducnost. Ce da vidimo.
Ne treba da razmisljas o SEC uopste
To je infantilan nacin analize vrednosti necega

Jedino sto proizvod cini proizvodom je upotrebna vrednost. Istinska upotreba u praksi. Ako se ne koristi za tako nesto, vec za spekulacije, a navescu jasan primer odmah da povucete paralelu, proizvod je samo balon koji ce vremenom da pukne.

SEC je odobrio svojevremeno i MBS i CDO kao sveziji primeri. Setimo se kako se to zavrsilo 2007/2008.

Princip koji bitkoinu daje vrednost se ne menja, da li imamo 10, 21 ili 100 miliona koina.

Satošiju hvala za izum koji će biti zapamćen kao jedan od najvažnijih u istoriji čovečanstva, ali Satoši više nije bitan.
Limitiranost ukupnog broja novcica nije ono sto daje vrednost novcicu.

Potencijal za leverage i spekulaciju, to je jedino sto sam ja do sada uocio kao spread za mogucnost obrtanja para

Back