Kriptovalute

Nema niceg prepotentnog u cinjenici da bitshit realno vredi 0, a naivni ga placaju jedno 10.000 po jedinici mere, sto izgleda ukljucuje i PDV.

Prepotentno je misliti da se sadasnjim ponudama moze srusiti dolar. Ili petro dolar, kako to voli da kaze Tixoglu jer misli sa je dolar vezan za naftu, a nafta predstavlja manje od 2% globalne ekonomije, i to 2% sa svim industrijskim derivatima nafte, dakle od busotine, preko rafinerije, do pumpe ili raznih fabrika za najlon, plastiku, gumu, asfalt, itd, itd itd.

Zar se vrednost neke robe ne određuje po tome koliko je neko spreman da plati za nju? Ako ti kažeš da vredi 0 a onda neko dođe i plati za njega 8000$, to znači da ti je teorija pobijena.

Tihi je na politici otvorio temu sa namerom da dokaže da je 400 kvadrata u Kuli vrednije od 50 kvadrata u BG. Međutim, tržišna realnost ga demantuje. Isto tako i tebe.

Inače, BTC se pokazao kao sjajna dugoročna investicija jer ko je pre onog ludila 2017 uložio u njega, danas je barem nekoliko puta uvećao investiciju, i pored ogromnog pada 2018.

Toplo ti preporucujem da svoju ustedjevinu usmeravas u firme, korporacije, ili komoditi.

To sto ima budala da u piramidalnoj semi nesto plate, to ne znaci da to nesto ima intrinsic value. Virtuelni novcici uopste nisu ono sto pise u bitkoin blue paperu. Ne u domenu, racunar nesto kopa i bunari. U domenu kako gotovina ulazi u to, transferi, provizije, pljacke, kradje, manipulacije, i sve one apsolutno nezakonite pojave koje se u main i wall stritu ne mogu desavati bez da neko zaglavi debeo zatvor.

Narod je bio spreman da plati i zajam za razvoj, obnovu, da "investira" u jezdu i dafinu. Narod je spreman da kupuje i parcele na mesecu, uprkos zdravom razumu.

Dakle investiraj u nesto sto mozes da pipnes rukama, a posto imas sklonosti da rizikujes, preporucujem ti kanabis, robotiku i povezano AI, esports i igaming, i data storage firme, samo to nije rizik, to ti je stabilna i garantovana potraznja sa najvecim porastom u sledecih bar deceniju ili dve. Ili ulazi u konzervativne kategorije, naftu, oruzje, pretvaranje gasa u struju i slicno.

Kao na primer postanska markica.
Ona zaista vredi onoliko koliko pise na njoj, i maksimalna upotrebna vrednost joj je da posaljes 1 pismo negde. Dakle svega nekoliko desetina centi, dal usd ili eurocenti, svejedno

Ipak ima zaludjenika koji plate i nekoliko miliona, samo da bi je drzali u nekoj fascikli i kurchili se njome.

Toplo ti preporucujem da svoju ustedjevinu usmeravas u firme, korporacije, ili komoditi.

To sto ima budala da u piramidalnoj semi nesto plate, to ne znaci da to nesto ima intrinsic value. Virtuelni novcici uopste nisu ono sto pise u bitkoin blue paperu. Ne u domenu, racunar nesto kopa i bunari. U domenu kako gotovina ulazi u to, transferi, provizije, pljacke, kradje, manipulacije, i sve one apsolutno nezakonite pojave koje se u main i wall stritu ne mogu desavati bez da neko zaglavi debeo zatvor.

Narod je bio spreman da plati i zajam za razvoj, obnovu, da "investira" u jezdu i dafinu. Narod je spreman da kupuje i parcele na mesecu, uprkos zdravom razumu.

Dakle investiraj u nesto sto mozes da pipnes rukama, a posto imas sklonosti da rizikujes, preporucujem ti kanabis, robotiku i povezano AI, esports i igaming, i data storage firme, samo to nije rizik, to ti je stabilna i garantovana potraznja sa najvecim porastom u sledecih bar deceniju ili dve. Ili ulazi u konzervativne kategorije, naftu, oruzje, pretvaranje gasa u struju i slicno.

Hvala na savetima.

Ja nikada nisam rekao da ne treba ulagati u akcije i sl.

@LorneMalvo, možeš li ukratko da prepričaš, da ne gledamo ceo video?

Ja jesam optimista, ali 10 miliona je stvarno nerealno.

Zar se vrednost neke robe ne određuje po tome koliko je neko spreman da plati za nju? Ako ti kažeš da vredi 0 a onda neko dođe i plati za njega 8000$, to znači da ti je teorija pobijena.

Tihi je na politici otvorio temu sa namerom da dokaže da je 400 kvadrata u Kuli vrednije od 50 kvadrata u BG. Međutim, tržišna realnost ga demantuje. Isto tako i tebe.

Inače, BTC se pokazao kao sjajna dugoročna investicija jer ko je pre onog ludila 2017 uložio u njega, danas je barem nekoliko puta uvećao investiciju, i pored ogromnog pada 2018.
Da, ali onda ispada da je i Nigerijska prevara veoma vredna.

Da podsetimo, tzv. "Nigerijska 419 prevara" je kad ti neko verbalno obeća $1 milion a traži ti pravi avans od $8000.

Ako neko nasedne i uplati $8000 (a stvarno se dešava da neko nasedne na one afričke spam imejle)

onda bi po vašoj logici ispalo da je "dokazano" da to nije prevara već sjajan potez žrtve. Jer tržište je reklo svoje, i ne bi on uplaćivao $8000 da mu to ne donosi vrednost.

Ne, potpuno je isto. "Daj mi sad 8000 jer te čeka milion."
Ne, nije potpuno isto jer je prvo klasična prevara u kojoj pošalješ novac i ne dobiješ ništa nazad, dok je bitkoin nešto što postoji na trocifrenom broju berzi širom sveta i što u svakom trenutku možeš da razmeniš za fiat novac ili da njime nešto platiš. Predstavljaš se ovde kao neki ekspert a praviš ovako retardirana poređenja, mene bi na tvom mestu bilo sramota ovakvog pisanja.

Ne, nije potpuno isto jer je prvo klasična prevara u kojoj pošalješ novac i ne dobiješ ništa nazad, dok je bitkoin nešto što postoji na trocifrenom broju berzi širom sveta i što u svakom trenutku možeš da razmeniš za fiat novac ili da njime nešto platiš. Predstavljaš se ovde kao neki ekspert a praviš ovako retardirana poređenja, mene bi na tvom mestu bilo sramota ovakvog pisanja.
I šta ćeš ako uskoro vidiš da je ponudna cena $0 na berzama

Šta ako? To je tvoj argument?

A šta ćeš ako uskoro vidimo da je cena 50.000$ na berzama? Ti ćeš se i dalje tvrdoglavo držati svojih glupih ubeđenja, jel tako?
Naravno, jer postoje Budale koje poseduju $50,000 i ja im ne mogu zabraniti da to potroše na lažni torent a.k.a. bitkoin.

"A fool and his money are soon parted."

Napisao sam dovoljno da ne moram više da se ganjam sa tobom i tvojim besmislicama, ko želi nešto da nauči može da pročita te postove a ti slobodno nastavi sa idiotskim poređenjima.
Znači negiraš sledeće stvari:
  • kupci bitkoina se nadaju da će dati 8000 a steći 1,000,000 baš kao i nigerijska prevara
  • bitkoin ne sadrži nikakve pesme, knjige, filmove, već je samo gomila beskorisnih bajtova baš kao lažni torent

Nema ja šta da negiram, ti se hvataš za irelevantne stvari. Niti ja niti ti ne znamo šta je u glavi svakog bitkoin holdera, a ima ih skoro milion, dakle to je potpuno nebitna i individualna stvar.

Nema potrebe da bitkoin sadrži nešto da bi imao vrednost, on nju dobija na drugi način. O tome sam dovoljno pisao i neću da sa ponavljam dok mi ti ne ispuniš zahtev - nađi mi nešto digitalno što ne može da se umnožava i onda napravi paralelu sa bitkoinom o bezvrednosti.

Nema ja šta da negiram, ti se hvataš za irelevantne stvari. Niti ja niti ti ne znamo šta je u glavi svakog bitkoin holdera, a ima ih skoro milion, dakle to je potpuno nebitna i individualna stvar.

Nema potrebe da bitkoin sadrži nešto da bi imao vrednost, on nju dobija na drugi način. O tome sam dovoljno pisao i neću da sa ponavljam dok mi ti ne ispuniš zahtev - nađi mi nešto digitalno što ne može da se umnožava i onda napravi paralelu sa bitkoinom o bezvrednosti.
Ali nije Dovoljno da nešto ne može da se umnožava.

Recimo beskućnik X je genetski jedinstven i nema takvog istog beskućnika nigde.

Takva oskudnost bi po Andreasu Andropolosu značila da je on vredan 10 miliona evra.

Međutim on je vredan 0 evrocenti, jer raritet nije sam po sebi dovoljan.

Nije poenta samo u nemogućnosti umnožavanja, nego i u:

- globalnoj dostupnosti (za pristup je dovoljno imati internet)
- bezbednosti (niko ne može da probije kriptografiju)
- nemogućnosti cenzure
- ceni transfera (tražio sam vam cenu slanja 1000 dinara u Zimbabve, niste odgovorili)

Sve ovo sam već pisao i nemam nameru da se ponavljam dok vi ignorišete moja pitanja i odgovore, diskutuj korektno i ne pokušavaj da me vrtiš u krug.
Nastavi diskusiju tako što ćeš da mi odgovoriš koja je cena slanja 1000 dinara u Zimbabve?

Back