Kriptovalute

To je moja stvar, ne treba to da te zanima.

Pošto izbegavaš odgovor na više puta postavljeno pitanje odgovoriću ja:
Cena slanja 1000 dinara u Zimbabve je od 650-850 din, van pameti u 21.veku. Jos je strašnije što u 21.veku novac iz jedne u drugu državu može da putuje danima uz mogućnost da se izgubi.

XRP putuje 4 sekundi uz 100% transparentnosti i cenu transfera manju od 1 dinara. Nema lanca posrednika tako da niko ne može da ga blokira, niko ne može da ga uzme, a ne može ni da se izgubi. To je primer valute za 21.vek.

Apsolutno NE

Uopšte ne moraš da pipneš USDT, ja ga maksimalno izbegavam - koristim Bitstamp i Bittrex za kupovinu i fiat-btc trejd, za ostalo koristim menjačnice koje imaju btc, eth ili xrp base par i tu me usd ili eur ne zanima.
Dakle kad ti obavis kupovinu 10 novcica, platis neki iznos eura, i imas u novcaniku tom digitalnom komada 10.
Ako recimo odlucis da budes day trader i prodas svojih komada 10, po ceni 8000 i drzis taj kes recimo 4 dana dok se ne promeni cena, gde se pojavi tih 80.000 eura, na kom racunu koje banke

USDT je stabilni coin koji je vezan za USD u odnosu 1 prema 1 o tome smo vec pricali
USDT je prvi takav coin te vrste izasao je 2015 i ima oko 3 milijarde USDT u optiicaju,svaki coin u opticaju ima pokrice u dolaru i u svako doba mozes USDT da pretvoris u fiat dolar 1 vs 1
U zadnje vreme su se pojavili novi stablecoini coinbase je izbacio USDC trenutno ga ima u opticaju oko 300 miliona i TUSD isto oko 300 miliona i jos neki manje poznati.
Fiat koji garantuje stablecoine u opticaju se cuva na escrow racunu i svako mjesec ove kompanije objavljuju izvode sa escrow racuna.Ti coini su ustvari erc20 tokeni na etheriumovoj mrezi i uvjek na eth blokcejnu mozes da vidis koliko ih ima u opticaju,na koliko adresa i koliko na svakoj adresi itd
Naprimer coinbaseov USDC
https://etherscan.io/token/0xa0b86991c6218b36c1d19d4a2e9eb0ce3606eb48

Dalje ,ti ne moras da imas posla sa stablecoinima na mnogim online platformama za trgovanje mozes da trgujes sa fiatom USD ili EUR.Uplatis na svoj racun fiat i trgujes.kad zelis da povuces svoj fiat novac povuces ga na svoj bankovni racun

Mozes isto da povuces i kriptto i da ga cuvas u svom novcaniku.
Dakle kad deponujes fiat ili kripto na online platformu za trgovanje tada predajes imovinu online platformi za trgovanje sve dok ne odlucis da ih povuces na svoj racun u banaci ili kripto navcanik.Berza se brine o tvoojoj kripto imovini i fiatu i uzma proviziju dok ti trgujes
Nadam se da sam ti pomogao

USDT je stabilni coin koji je vezan za USD u odnosu 1 prema 1 o tome smo vec pricali
USDT je prvi takav coin te vrste izasao je 2015 i ima oko 3 milijarde USDT u optiicaju,svaki coin u opticaju ima pokrice u dolaru i u svako doba mozes USDT da pretvoris u fiat dolar 1 vs 1
U zadnje vreme su se pojavili novi stablecoini coinbase je izbacio USDC trenutno ga ima u opticaju oko 300 miliona i TUSD isto oko 300 miliona i jos neki manje poznati.
Fiat koji garantuje stablecoine u opticaju se cuva na escrow racunu i svako mjesec ove kompanije objavljuju izvode sa escrow racuna.Ti coini su ustvari erc20 tokeni na etheriumovoj mrezi i uvjek na eth blokcejnu mozes da vidis koliko ih ima u opticaju,na koliko adresa i koliko na svakoj adresi itd
Naprimer coinbaseov USDC
https://etherscan.io/token/0xa0b86991c6218b36c1d19d4a2e9eb0ce3606eb48

Dalje ,ti ne moras da imas posla sa stablecoinima na mnogim online platformama za trgovanje mozes da trgujes sa fiatom USD ili EUR.Uplatis na svoj racun fiat i trgujes.kad zelis da povuces svoj fiat novac povuces ga na svoj bankovni racun

Mozes isto da povuces i kriptto i da ga cuvas u svom novcaniku.
Dakle kad deponujes fiat ili kripto na online platformu za trgovanje tada predajes imovinu online platformi za trgovanje sve dok ne odlucis da ih povuces na svoj racun u banaci ili kripto navcanik.Berza se brine o tvoojoj kripto imovini i fiatu i uzma proviziju dok ti trgujes
Nadam se da sam ti pomogao
Imali smo diskusiju na ovoj temi kako Djanfranko i kolega printaju kad im se hoce, da nisu dozvolili nikakav audit nikada, da niko ne zna gde su racuni i koliko i da li uopste i ima novca na njima itd itd. Ovde na ovoj temi.

To je kvalitetna transparentnost i postenje, vidi se iz daleka da je sve po PS.

Ne volim ni ja tether i drago mi je da postoje druge stablecoin opcije ali realno Bitfineks ekipa je smešna u odnosu na prave mafioze iz WallStreeta.
Nisam upoznat sta radi koja firma pojedinacno, ja na ovu pojavu vise gledam kao na market u celosti. Te trule jabuke od pocetka podrivaju moguce vrlo dobre ideje i time su sprecili razvoj potencijalne buducnosti za bilo koji virtuelni novcic. Jasno je da ljudi koji zele pre svega sigurnost svoje investicije, odmah beze ko djavo od krsta. To je vrlo bitan faktor na trzistu kod plasmana novca

To je moja stvar, ne treba to da te zanima.

Pošto izbegavaš odgovor na više puta postavljeno pitanje odgovoriću ja:
Cena slanja 1000 dinara u Zimbabve je od 650-850 din, van pameti u 21.veku. Jos je strašnije što u 21.veku novac iz jedne u drugu državu može da putuje danima uz mogućnost da se izgubi.

XRP putuje 4 sekundi uz 100% transparentnosti i cenu transfera manju od 1 dinara. Nema lanca posrednika tako da niko ne može da ga blokira, niko ne može da ga uzme, a ne može ni da se izgubi. To je primer valute za 21.vek.
E jesi neki.

Kad pošalješ 1000 dinara po ceni od 850 dinara, onda u Zimbabve stigne 150 dinara.
Kad pošalješ 1000 dinara preko bitkoina, onda na destinaciju stigne 0 dinara.

Big difference, hoss.

Opet lupaš, kad se pošalje btc stigne btc.

Mnogo brže, mnogo jeftinije. Uz xrp je to trenutno i praktično besplatno. U oba slučaja niko ne može da blokira slanje, za razliku od dinara.

Sutra idem da podignem bonus cek za drugi kvartal moje firme
U odnosu na prosli kvartal imam 50% a u odnosu na proslu godinu skoro 150% veci bonus

A godina ima jos 2 kvartala

Ovaj put cu nakon poreza uloziti u tri farmaceutske kuce, dve u Evropi i u jednu u Americi.

Kad prsne kriptomanija mnogima ce trebati lekovi za smirenje

Počelo trgovanje kriptovalutama u srpskim dinarima

Od 20. juna se kriptovalutama može trgovati u dinarima preko digitalne platforme Xcalibra, koja je počela sa radom u Srbiji.

Xcalibra pored besplatne registracije omogućava i nekoliko puta manje troškove zainteresovanima za trgovinu, rečeno je na predstavljanju dinarske Xcalibre održanom u Beogradu.

Pojedini trgovinski lanci u Japanu već omogućavaju plaćanja Bitcoin valutom, a direktor firme Berzeks Nikola-Mićić kaže da u Srbiji postoji oko 10.000 ljudi, koji su zainteresovani za ovakvu trgovinu, dok ih u Hrvatskoj oko 25.000, a Slovenci imaju menjačnicu koja je nastala još 2013. godine.

"U našoj menjačnici prvi put moći će da se kupuju i prodaju kriptovalute za Srbiju bez posrednika, što smanjuje troškove ulaska i izlaska iz trgovine kriptovalutama i do pet puta", kaže Mićić i dodaje da su trenutno listirani Bitcoin, Kirijum, Safeks i Safeks keš, ali se u budućnosti planira širenje asortimana kriptovaluta u menjačnici.

On kaže da je menjačnica generalno okrenuta ka svetu i da je u strateškom partnerstvu Berzeks i Xcalibre po prvi put uvedena trgovina dinarom. "Xcalibre već sada imaju registrovane ljude iz celog sveta, a tri top destinacije su SAD, Engleska i Australija", kaže on i dodaje će preko menjačnice moći da kupuju kriptovalutu ili povuku dinare posle prodaje samo državljani Srbije. Preko digitalne platforme direktno će se, po modelu "peer to peer", spajati kupci i prodavci, kaže on.

Mićić je ambijent za razvoj digitalnog u Srbiji ocenio kao dobar i dodao da se stvaraju regulatorni uslovi da se sve vrši u okviru zakona On podseća da je Narodna banka Srbije izdala saopštenje da kriptovalute nisu novac kao i da se kriptovalute spominju samo u Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

"Mi taj zakon primenjujemo kroz verifikaciju korisnika, gde utvrđujemo identitet korisnika i u obavezi smo da pratimo njegove aktivnosti", kaže Mićić. Osnivač i direktor XcalibreStiven Kajns naglasio je da ova platforma omogućava trgovanje digitalnim asetima i obezbeđuje siguran ulaz za ovu trgovinu sa svih strana sveta. "Srbija nas je privukla, jer ovde postoji neverovatna zajednica, koja se bavi razvojem kao i državna podrška za digitalizaciju", rekao je Kajns.

On je ocenio da će blockchain tehnologija uticati na naše život na način na koji ne možemo ni da zamislimo. "Za pet godina o blockchain-u ćete razmišljati kao što sada razmišljate o svojim mobilnim telefonima i internetu za koja sada kažemo da ne razumemo kako bi bez njih živeli", rekao je Kajns i dodao: “Srbija ima priliku da bude lider u ovom procesu, jer ima jake razvojne veštine i jaku podršku države za digitalizaciju".

Eno na blumbergu komentarisu novcice opet

Kazu bitshit cena otisla na gore 40% u mesec dana

Sta se desilo da pomeri cenu za 40%, kakav napredak u tehnologiji, osim naravno ciste manipulativne spekulacije mahera za izvlacenje para naivnima

Back