Saliva, polako.
Ja sam usao sa iznosom na koji ne obracam paznju.
Usao sam sa 250 evra.
50 evra sam odmah zatrazio nazad od CEX.IO i to jos uvek nije leglo na moj racun u banci.
Mozda ta banka ne prihvata te uplate. Tek treba da verifikujem karticu banke koja prihvata.
Ono sto me smorilo, to je da na 2 upita korisnickoj podrsci zahtevom za otkazivanje withdrawala i povracaj na moj tamosnji racun, CEX mi salje genericki odgovor s kojim nista ne mogu u raditi.
Tih 50 evra mi viisi u medjuprostoru
A ovih 200 sam uspeo da istrgujem negativno svojom gluposcu
A da me je sve ovo zainteresovalo, jeste.
Taj moj kolega planira da udje znacajno vecom sumom, ali znacajno.
I to ne zato to sto sam ga ja nagovorio na to. To je stvar njegovog raspitivanja. A on je mnogo ozbiljniji igrac nego ja. Nece uci u pricu, a da prethodno nije obezbedio kanal kojim ce novac videti u svojim rukama. FIAT valutu u svojim rukama.
Ja sam dovoljno odgovoran covek da ne pozivam ljude da svu svoju stednju ili njen znacajni deo prebace u kripto svet. U tiom smislu veoma cenim i pohvaljujem kolegu Muad Diba na svim korisnim i racionalnim savetima koje daje. Dok Tihom zameram lozacki, Dafiment pristup
Jedino pravilo koje sam prihvatio i drzim se kao principa jeste "ulozi koliko si spreman da izgubis".
Ono sto mene ovde zanima i intrigira jeste tehnoloska promena koja se valja iza svega ovoga.
Mene ne zanimaju toliko koini kojima je biti valuta jedina svrha. U svetu gde je postovanje AML i KYC principa sve znacajnije, vrlo je upitno koliko kripto moze opstatiu ovakvo obliku.
I tu se slazem s tobom.
Drzave mogu ukinuti tok novca ka i od berzi koje ne postuju tu regulativnu.
Ili ih mogu naterati da se strikno pridrzavaju te regulative.
Ja kao bankar znam koliko su sve zemlje EU, kao i USA osetljive na tu AML pricu.
Ne dao vam Bog da otvorite racun firmi za koju nista utvrdili vlasnistvo sve do fizickog lica.
Ozbiljne kazne preti i to i po nasem zakonu. To se smatra privrednim prestupom kod nas.
Sta je moje misljenje u tom delu?
Moje misljenje jeste da ce transparentnost morati da se uvede.
Takodje i da bolju buducnost imaju tzv utility tokeni, oni kojima bivanje valutom nije jedina svrha, vec iza sebe imaju konkretan proizvod/projekat primenljiv u stvarnom, legalnom svetu.