Kriptovalute

sta ce pacenici mali sitne duse i sluge okupatora nego da mrze Srbe :)

Narocito mrze uspesne Srbe , koji su ekonomski nezavisni, i koje ne mogu da kupe za tepsiju ribe da sluze njihovim gazdama NATO okupatorima Srbije.

pa ripple se nikad i nije proizvodio grafickim. Vec se kreirao ni iz cega. On i treba da propadne jer nema realno pokrice u proizvodnji .

Dok kriptovalute koje se proizvode imaju i uvek ce vredeti nesto

A koliko je to nesto pokazace samo trziste.

Новцу вредност ни не даје таква производња.

ako te nesto kosta 0 dinara da proizvedes rado ces ga prodati i po 10 dinara ako ima ljudi koji su spremni da ga kupe

A ako te nesto kosta da proizvedes 10.000 dinara , nema teoretske gotovo sanse , sem ako nisi pred bankrotom, da ces ga prodati ispod ove navedene cene jer ces biti na gubitku.

Zato buducnost imaju samo kriptovalute koje se proizvode tj za ciju se emisiju ulaze realan rad, oprema, prostor, struja...

Tixi, sad već moram da ti kažem da lupetaš i to žestoko.

Ripple rešava realan problem i može da unese revoluciju u međudržavna plaćanja, štedeći milione na dnevnom nivou.

Gomila šitkoina koje ovde promovišeš nemaju nikakvu upotrebnu vrednost jer svi gađaju jedno isto tržište, a na njemu ima mesta za samo nekoliko valuta. Neka ih kopa ko hoće i neka ih kupuje ko hoće ali potrošena struja im ne daje automatski vrednost.

Samo se ti zanosi da će te prevare oboriti svetski finansijski sistem, decembar 2017 je bio vrh ludila i sledi otrežnjenje. Preživeće kriptovalute koje rešavaju realne probleme na ozbiljan način, a Ripple je tu u vrhu. Dok god bitkoin maksimalisti i zaluđeni anarhisti šire laži o Ripple u, ja znam da je žestoko podcenjen. Opominjao sam te da ne pališ ljude da kupuju btc za preko 10.000, a xrp je u vreme kad sam ga preporučio bio 20¢. Danas je btc ispod a xrp na 4.5x tadašnje cene.

Poslednja izmena:
ako te nesto kosta 0 dinara da proizvedes rado ces ga prodati i po 10 dinara ako ima ljudi koji su spremni da ga kupe

A ako te nesto kosta da proizvedes 10.000 dinara , nema teoretske gotovo sanse , sem ako nisi pred bankrotom, da ces ga prodati ispod ove navedene cene jer ces biti na gubitku.

Zato buducnost imaju samo kriptovalute koje se proizvode tj za ciju se emisiju ulaze realan rad, oprema, prostor, struja...

Глупости, ти да знаш било шта о економији знао би да цену диктира понуда и потражња, а не производна цена. Ти можеш да платиш раднике да ти ископају огромну рупу, да уложиш велике паре у то, и пробај онда да то продаш некоме да извучеш те паре, рећи ће ти да си луд. И биће у праву.

Tixi, sad već moram da ti kažem da lupetaš i to žestoko.

Ripple rešava realan problem i može da unese revoluciju u međudržavna plaćanja, štedeći milione na dnevnom nivou.

Gomila šitkoina koje ovde promovišeš nemaju nikakvu upotrebnu vrednost jer svi gađaju jedno isto tržište, a na njemu ima mesta za samo nekoliko valuta. Neka ih kopa ko hoće i neka ih kupuje ko hoće ali potrošena struja im ne daje automatski vrednost.

Samo se ti zanosi da će te prevare oboriti svetski finansijski sistem, decembar 2017 je bio vrh ludila i sledi otrežnjenje. Preživeće kriptovalute koje rešavaju realne probleme na ozbiljan način, a Ripple je tu u vrhu. Dok god bitkoin maksimalisti i zaluđeni anarhisti šire laži o Ripple u, ja znam da je žestoko podcenjen. Opominjao sam te da ne pališ ljude da kupuju btc za preko 10.000, a xrp je u vreme kad sam ga preporučio bio 20¢. Danas je btc ispod a xrp na 4.5x tadašnje cene.

Sitkoin ti je ripple ma koliko ti negirao da jeste.

Vlasnici kreatori Ripplea drze 80% aktive istog. SUTRA neko od njih moze da odluci da ga dumpuje i samim tim srusi i unisti tvoju investiciju

Ja kriptovalute kupujem kao sredstvo stednje zato nikad necu dati svoj novac u nesto , za sta znam, da vrednost zavisi od volje jednog coveka ili par njih.

Postoji mnogo drugih kriptovaluta koje mogu da obrade isti ili veci broj transakcija od ripplea , koje imaju nizi fee , i najvaznije imaju neke funkcije koje ripple nema kao anonimizacija transakcija putem masternode tehnologije , brzi blockchain i nizi transaction fee.

Ja verujem u nesto ciju vrednost definise trziste a ne volja nekoliko ljudi - dobra ili losa.

Ripple je NAJVECI SHITKOIN OD SVIH NA TRZISTU KRIPTOVALUTA. Zapamti to. I samo je pitanje vremena kada ce ga banke srusiti jer , cilj banaka jeste da uniste kripto trziste, jer odlaskom kapitala sa bankarskih racuna u kriptovalute one gube , nas novac , da njime rade i na njemu zaradjuju, i gube provizije na transakcije.

MOje misljenje jeste da banke zele da istisnu rippleom druge prave kriptovalute, da ga poture narodu kao kukavicije jaje, a onda potezom pera - sruse a sa njim i veci deo kriptotrzista.

Jer da te podsetim, ripple nije decentralizovana vec centralizovana platforma. Dovoljno je da npr americka drzava zabrani rad kompaniji u cijoj je vlasnistvu Ripple, da im zapleni servere i ceo tvoj Ripple vredi 0 od tog trenutka

A sa druge strane sa decentralizovanim kriptovalutama koje se proizvode kroz proces majninga , tako nesto ne postoji ni sansa da mogu da izvedu - osim unistenjem intereneta u celom svetu, sto je opet prosto nemoguce.

Zasto je propao Napster? Zasto je propao Rapidshare? Zasto je propao Megaupload? Zato sto su to bile CENTRALIZOVANE platforme za deljenje podataka , u vlasnistvu jedne firme, samim tim americkoj mafiji je bilo lako da ih napadnu i uniste.

A torrente kao decentralizovanu platformu za deljenje podataka ne mogu nikada. I ako su pokusavali i pokusavaju i dan danas.

Ali decentralizacija pobedjuje uvek.

Poslednja izmena:
Глупости, ти да знаш било шта о економији знао би да цену диктира понуда и потражња, а не производна цена. Ти можеш да платиш раднике да ти ископају огромну рупу, да уложиш велике паре у то, и пробај онда да то продаш некоме да извучеш те паре, рећи ће ти да си луд. И биће у праву.

Pa gde ja nisam rekao da cenu diktira odnos ponude i potraznje? Diktira ali diktira takodje i proizvodna cena. Vrednost necega definise i ponuda i potraznja , kao i proizvodna cena.

Cim je prodajna cena necega blizu proizvodne cene, nema interesa da se taj proizvod proizvodi i pusta na trziste. Jer niko nece da radi bez profita / zarade to je osnova ekonomije.

Ja sam se nagledao mnogo shitkoina u proslosti . Vi ste u kripto svetu koliko juce, a ja jos od 2012 godine.

Kada je neka kriptovaluta , token distribuiran ni iz cega , kada je u velikom procentu premined (to znaci da se npr 5-10% distribucije novcica neke kriptovalute prisvaja u startu od strane developera), tu su velike sanse da tvoja investicija propadne, tj da ti developeri odluce da rasprodaju te novcice kada procene da je cena zadovoljavajuca sa ciljem sticanja brze i lake zarade.

Tako nesto ne postoji sansa , sa kriptovalutama koje su 0% premined, i koje se proizvode putem procesa majninga.

Zato bitkoin toliko i traje i ima toliku vrednost.

Kao i druge njemu slicne kriptovalute.

Jer drze vrednost.

Nema sta da se ubeđujem sa tobom, vreme ce sve reći. Ja garantujem da će ripple i ove godine nadmašiti rast bitkoina, da će ući u masovnu upotrebu (neki ga već koriste) i da ćeš i pored svega toga ti opet vrteti istu priču i ponavljati iste gluposti o njemu.

Nema sta da se ubeđujem sa tobom, vreme ce sve reći. Ja garantujem da će ripple i ove godine nadmašiti rast bitkoina, da će ući u masovnu upotrebu (neki ga već koriste) i da ćeš i pored svega toga ti opet vrteti istu priču i ponavljati iste gluposti o njemu.

ja nisam rekao da nece. Trziste definise cemu vise raste vrednost. Za mene kao nekog ko stedi u kriptovalutama, ripple i njemu slicne token kriptovalute su najobicnija prevara.

DA li je tacno kada kazem , da vlasnici Ripplea koliko sutra mogu da obezvrede i imovinu svih onih koji su investirali u Ripple svedu NA NULU, prostim gasenjem centralnog servera, ili dumpovanjem Ripplea kojeg drze uskladistenog u svojim novcanicima? Naravno ako to pozele ili im bude u interesu.

Odgovori sa da ili ne.

To je za mene razlika izmedju ripplea , ethereuma( i ako je bio delom premined), bitkoina i drugih minable kriptovaluta.

Njihovi developeri, kao i zapadne drzave nemaju tu moc , da preko noci uniste moju investiciju i svedu je na nulu.

Moja prvenstvena motivacija investiranja u kriptovalute nije bila da se obogatim preko noci , vec DA SACUVAM ONO STO IMAM.

Ako mu jos vrednost raste , dobro je ! Ali i da ne pada ispod onoga sto sam ulozio ja sam prezadovoljan.

I za sada sam prezadovoljan.

Poslednja izmena:
Naravno da ne mogu. Ne mogu da ugase "centralni server" jer je RippleNet decentralizovan a ne mogu ništa da dampuju jer je aktivan kriptografski escrow koji čuva 55 milijardi xrp-a. Pitanje je ionako besmisleno jer Ripple Labs kao najveći shareholder xrp-a nema ni najmanji interes da to uradi, čak i kad bi mogao.

Na kraju 2018 RippleNet će biti decentralizovaniji od bitkoina i ethereuma, koje po hashpoweru drži šaka kineskih rudnika. Da recimo sutra Jihan Vu reši da blokira BTC mogao bi to da uradi jednim potezom, samo prebaci hash da mineuje Bcash i naredne dve nedelje (dok se uradi rebalans mining difficultyja btc mreže) bitkoin je nefunkcionalan. Proguglaj.

Poslednja izmena:
Pa gde ja nisam rekao da cenu diktira odnos ponude i potraznje? Diktira ali diktira takodje i proizvodna cena. Vrednost necega definise i ponuda i potraznja , kao i proizvodna cena.

Cim je prodajna cena necega blizu proizvodne cene, nema interesa da se taj proizvod proizvodi i pusta na trziste. Jer niko nece da radi bez profita / zarade to je osnova ekonomije.

Ja sam se nagledao mnogo shitkoina u proslosti . Vi ste u kripto svetu koliko juce, a ja jos od 2012 godine.

Kada je neka kriptovaluta , token distribuiran ni iz cega , kada je u velikom procentu premined (to znaci da se npr 5-10% distribucije novcica neke kriptovalute prisvaja u startu od strane developera), tu su velike sanse da tvoja investicija propadne, tj da ti developeri odluce da rasprodaju te novcice kada procene da je cena zadovoljavajuca sa ciljem sticanja brze i lake zarade.

Tako nesto ne postoji sansa , sa kriptovalutama koje su 0% premined, i koje se proizvode putem procesa majninga.

Zato bitkoin toliko i traje i ima toliku vrednost.

Kao i druge njemu slicne kriptovalute.

Jer drze vrednost.

То је већ боље, али смао мало боље. Производна цена је ту битна само као параметар уз помоћ кога онај ко производи утврђује колико мотива има да нешто произведе, никога другог не занима та цена.
Исто ти је и са криптовалутама, поготово што оне нису никакве реалне вредности, а ово што си ти устврдио горе око трошења ресурса за производњу неких круптовалута, то је као када би ФЕД почео да штампа доларе уз неке процедуре и алгоритме који би довели до тога да израда једног долара кошта велике паре, и да онда кажу, еј наш долар је вредна валута јер трошио огромне ресурсе за његову израду.
Наравно да то везе са везом нема, новац није вредност сам по себи, новац је мера вредности, са новцем не можеш ништа да учиниш ако га не замениш за конкретна добра

Naravno da ne mogu. Ne mogu da ugase "centralni server" jer je RippleNet decentralizovan a ne mogu ništa da dampuju jer je aktivan kriptografski escrow koji čuva 55 milijardi xrp-a. Pitanje je ionako besmisleno jer Ripple Labs kao najveći shareholder xrp-a nema ni najmanji interes da to uradi, čak i kad bi mogao.

Na kraju 2018 RippleNet će biti decentralizovaniji od bitkoina i ethereuma, koje po hashpoweru drži šaka kineskih rudnika. Da recimo sutra Jihan Vu reši da blokira BTC mogao bi to da uradi jednim potezom, samo prebaci hash da mineuje Bcash i naredne dve nedelje (dok se uradi rebalans mining difficultyja btc mreže) bitkoin je nefunkcionalan. Proguglaj.

svi ti serveri su u vlasnistvu Ripple firme. Dovoljno je da sudija izda nalog da se serveri zaplene i ceo Ripple network ide offline i svi Ripplei vrede 0 .

Ripple je PREVARA i antiteza svega onoga na cemu je Blockchain tehnologija i osmisljena a to je DECENTRALIZACIJA razmene dobara i usluga. Bez posrednika

A kako u slucaju Ripplea vidimo posrednik je kompanija Ripple. Ida vlasnici kompanije sutra odluce da ugase uslugu, da dumpuju svojih 60% koina ili im prosto americka drzava naredi da obustave svako dalje poslovanje SVI RIPPLEI VREDE ISTOG MOMENTA NULA DINARA/DOLARA cega god hoces.

Evo to pise sve lepo i ovde

https://steemit.com/bitcoin/@thedon...g-in-ripple-xrp-warning-do-not-buy-here-s-why

Stop Investing In Ripple! (XRP) Warning. DO NOT BUY. Here's Why

Ripple is the antithesis of bitcoin.
Ripple is run by a private company, its centralized, it's not a real currency, and 60% of the coins are owned by the creators. Who own Ripple? Oh just some of the most evil companies on Earth, BANKS. Do you really want to give MORE wealth to banks? Are you kidding me? Major players are bed with Ripple and in my opinion these corporations don't need anymore power. JP Morgan, Santander, American Express, Google, and believe me, the list goes on.

MORE INFO:
"Ripple is not an Open Blockchain. Individuals can’t get full access to the Ripple Network.

Unlike Bitcoin, Ethereum, Litecoin and 90% of all cryptocurrency blockchains, Ripple is a relatively closed blockchain. Through some effort, users can go download a wallet and transfer Ripple to it, but you have to create trust lines with other organizations in order to get access. In this way, you can’t just send money to whomever you want, they have to accept you as trustworthy before allowing transactions. And considering most users are banks, they have no reason to accept you.

The reason for this is because Ripple is designed to take real world asset and transfer them to the Ripple Network. This is done through a process known as ‘issuance’, where a bank will create a transaction that adds the real world asset to the Ripple Blockchain. They can then trade these issuances with other Ripple 3rd parties, taking advantage of the low cost of transacting on the blockchain.

The reason for these trust lines is because issuances hold very real value. If I have an issuance for a pound of gold, the other parties trust that I actually have this asset. If a malicious 3rd part creates a fake issuance, it will be treated as real. Even one instance of a fake issuance can break the trust of the system and collapse the network.

Because of this, Ripple is a blockchain for banks, primarily focused on B2B. Normal consumers are not supposed to interact with the system and have better alternatives available."

A Quick Reminder Why Bitcoin was Invented in the First Place:

People used to pay each other in gold and silver. Difficult to transport. Difficult to divide.
Paper money was invented. A claim to gold in a bank vault. Easier to transport and divide.
Banks gave out more paper money than they had gold in the vault. They ran “fractional reserves”. A real money maker. But every now and then, banks collapsed because of runs on the bank.
Central banking was invented. Central banks would be lenders of last resort. Runs on the bank were thus mitigated by banks guaranteeing each other’s deposits through a central bank. The risk of a bank run was not lowered. Its frequency was diminished and its impact was increased. After all, banks remained basically insolvent in this fractional reserve scheme.
Banks would still get in trouble. But now, if one bank got in sufficient trouble, they would all be in trouble at the same time. Governments would have to step in to save them.
All ties between the financial system and gold were severed in 1971 when Nixon decided that the USD would no longer be exchangeable for a fixed amount of gold. This exacerbated the problem, because there was now effectively no limit anymore on the amount of paper money that banks could create.
From this moment on, all money was created as credit. Money ceased to be supported by an asset. When you take out a loan, money is created and lent to you. Banks expect this freshly minted money to be returned to them with interest. Sure, banks need to keep adequate reserves. But these reserves basically consist of the same credit-based money. And reserves are much lower than the loans they make.
This led to an explosion in the money supply. The Federal Reserve stopped reporting M3 in 2006. But the ECB currently reports a yearly increase in the supply of the euro of about 5%.
This leads to a yearly increase in prices. The price increase is somewhat lower than the increase in the money supply. This is because of increased productivity. Society gets better at producing stuff cheaper all the time. So, in absence of money creation you would expect prices to drop every year. That they don’t is the effect of money creation.
What remains is an inflation rate in the 2% range.Banks have discovered that they can siphon off all the productivity increase + 2% every year, without people complaining too much. They accomplish this currently by increasing the money supply by 5% per year, getting this money returned to them at an interest.
Apart from this insidious tax on society, banks take society hostage every couple of years. In case of a financial crisis, banks need bailouts or the system will collapse.Apart from these problems, banks and governments are now striving to do away with cash. This would mean that no two free men would be able to exchange money without intermediation by a bank. If you believe that to transact with others is a fundamental right, this should scare you.
The absence of sound money was at the root of the problem. We were force-fed paper money because there were no good alternatives. Gold and silver remain difficult to use.
When it was tried to launch a private currency backed by precious metals (Liberty dollar), this initiative was shut down because it undermined the U.S. currency system. Apparently, a currency alternative could only thrive if “nobody” launched it and if they was no central point of failure.
What was needed was a peer-to-peer electronic cash system. This was what Satoshi Nakamoto described in 2009. It was a response to all the problems described above. That is why he labeled the genesis block with the text: “03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.”. Bitcoin was meant to be an alternative to our current financial system.

I ZA KRAJ

But people have clearly forgot, blinded by profit, they are throwing their hard earned cash or btc at a centralized private blockchain? This company now holds the number 2 spot in the cryptosphere? Half of btc's market cap? Come on people... there are much better coins, stop giving these evil bankers a slice of the pie, they will take everything and crash the market like they have always done in the past. I beg you all to remember why bitcoin was created and start voting with your money.

Poslednja izmena:
Dugački tekstovi sa istim dezinformacijama ne dodaju vrednost tvojim argumentima. Lažni su. Mogu da kopipejstujem tekstove poput tebe ali ne želim, jer ne želim da ubeđujem vernika koji po automatizmu odbacuje sve što se ne uklapa u Satošijevu viziju.

Ko me je poslušao u periodu novembar / rani decembar sada uživa u 5x profitu, ostali imaju dobru priliku za ulazak. Samo treba objektivno da se informišu, ne veruju ni meni ni Tixom, a onda da sami odluče. Postoji vrlo dobar razlog zašto je uz ovoliko mržnje i laži ripple i dalje u top 3 i valuta sa najbržim godišnjim rastom.

Kriptovalute zele da pobegnu od kredita i da ekonomija funkcionise na kesu, gotovini.

Ne shvataju da je kredit, iako ocigledan rizik, neophodan da resi problem likvidnosti, kada je solventnost ocekivana.

netacno

Postoji i kreditiranje kriptovalutama

Problem je sto banke konstantno pustaju u opticaj novac bez pokrica cime obezvredjuju vrednost onoga sto stedis cuvajuci kapital u FIAT valutama

Toga nema sa kriptovalutama. Kriptovalutama vrednost RASTE kako prolazi vreme. Jer je emisija novcane mase unapred definisana i ne moze da se povecava u nedogled kao kod FIAT valuta.

- - - - - - - - - -

Dugački tekstovi sa istim dezinformacijama ne dodaju vrednost tvojim argumentima. Lažni su. Mogu da kopipejstujem tekstove poput tebe ali ne želim, jer ne želim da ubeđujem vernika koji po automatizmu odbacuje sve što se ne uklapa u Satošijevu viziju.

Ko me je poslušao u periodu novembar / rani decembar sada uživa u 5x profitu, ostali imaju dobru priliku za ulazak. Samo treba objektivno da se informišu, ne veruju ni meni ni Tixom, a onda da sami odluče. Postoji vrlo dobar razlog zašto je uz ovoliko mržnje i laži ripple i dalje u top 3 i valuta sa najbržim godišnjim rastom.

ja ne kazem da ljudi nisu napravili pare na pump & dump rippleea

Al ta kriptovaluta je antiteza svegea sto je ideja blockchaina

Cist SHITCOIN

1n696a.jpg

lepo ljudi sve rekli al sta ces

Who own Ripple? Oh just some of the most evil companies on Earth, BANKS. Do you really want to give MORE wealth to banks? Are you kidding me? Major players are bed with Ripple and in my opinion these corporations don't need anymore power. JP Morgan, Santander, American Express, Google, and believe me, the list goes on.

netacno

Postoji i kreditiranje kriptovalutama

Problem je sto banke konstantno pustaju u opticaj novac bez pokrica cime obezvredjuju vrednost onoga sto stedis cuvajuci kapital u FIAT valutama

Toga nema sa kriptovalutama. Kriptovalutama vrednost RASTE kako prolazi vreme. Jer je emisija novcane mase unapred definisana i ne moze da se povecava u nedogled kao kod FIAT valuta.

:lol:

Bitcoin se ne razlikuje od FIAT valute ni po cemu. Ono sto ti nazivas "realnim" mozes da kazes i za novac, gde je potreban graficar, zatim presa, boja, papir, transport itd.

Bitcoin tezi strogo kontrolisanom i predvidljivom snabdevanju novcanica, za razliku od drzava koje to regulisu sirenjem i smanjenjem kredita.

Ne postoji kredit u kriptovalutama, postoji pozajmljivanje, jer kad bi postojao kredit, onda ne bi mogao da kontrolises kolicinu novca. :mrgreen:
Jedno drugo iskljucuje.

Banke nisu vlasnici ripla, to je notorna glupost.

Mnogo se zanosiš.

nego ko je ulozio par milijardi u ripple? Ti i De sisti? :)

Ripple je najveci SHITCOIN u istoriji kriptovaluta . Na zapadu ga zovu i bankcoin posto je u vecinskom vlasnistvu mega banaka.

ovo je narocito interesantno.

Ripple su osnovali Jed MCCaleb i Chris Larsen. Onda je McCaleb izasao iz XRP-a i osnovao svoju firmu i koin zvan Stellar koji je u sustini fork Ripple-a. I onda u jednom trenutku , McCaleb odluci da proda svoje Rippleove na Bittrexu . I desilo se zamisli sta? z:D

https://news.bitcoin.com/is-the-cen...biggest-pre-mine-really-a-bitcoin-competitor/

Then McCaleb appeared in the headlines again as publications ran stories about him trying to sell more of his founding XRP shares on the Bitstamp exchange. Ripple Labs decided that the sale was not in the best interest of the network so the XRPs were frozen.

The “freezing” of McCaleb’s funds revealed an interesting feature tied to the Ripple public database. Ripple Labs can freeze XRP accounts using two possible methods: one can stop the functionality of an individual account while the “global freeze” can bring the entire network to a halt. The global freeze is not a rumor, and Ripple Labs issued a statement about it on August 1, 2014. Further, a Ripple Labs representative told the cryptocurrency columnist, Sean Wince, back in April of 2015 how the freeze works and supposedly users have a choice.

Ripple Labs Inc. ODLUCI DA NJEGOVA PRODAJA NIJE U NJIHOVOM INTERESU I ZAMRZNU MU SVE NOVCICE :hahaha: :super:

Shit happens with Centralized SHITCOINS :super:

Eto tako to biva kad investiras u bilo sta sto je centralizovano. Dajes celokupnu moc i vlasnistvo nad svojom imovinom tim drugim ljudima koji mogu u svakom trenutku kad god pozele , da ti je obezvrede, zamrznu , otmu.

Jer kod njih je i noz i pogaca.

Ripple je antibitkoin. To je bankarski odgovor na teznju nas obicnih ljudi da zaobidjemo njihove monopole na finansijske transakcije.

- - - - - - - - - -

:lol:

Bitcoin se ne razlikuje od FIAT valute ni po cemu. Ono sto ti nazivas "realnim" mozes da kazes i za novac, gde je potreban graficar, zatim presa, boja, papir, transport itd.

Bitcoin tezi strogo kontrolisanom i predvidljivom snabdevanju novcanica, za razliku od drzava koje to regulisu sirenjem i smanjenjem kredita.

Ne postoji kredit u kriptovalutama, postoji pozajmljivanje, jer kad bi postojao kredit, onda ne bi mogao da kontrolises kolicinu novca. :mrgreen:
Jedno drugo iskljucuje.

drzave konstantno stampaju novac bez pokrica i tako kreiraju inflaciju i prakticki obezvredjuju stednju svih koji stede u FIAT valutama

Taj stepen inflacije se krece od 2% godisnje do 10% godisnje

Znaci na 10 godina tvojih 100.000 necega vrede 20% do dva puta manje nego 10 godina ranije u zavisnosti u kojoj valuti cuvas svoj kapital.

Zato su ljudi smislili blockchain tehnologiju ka odgovor na drzavnu pljacku naroda putem emisije novca bez pokrica .

I posto sve veci broj ljudi kapira korisnost stednje u kriptu , umesto u evru/dolaru/dinaru , cena mu raste . Plus cena mu raste jer je broj novcica unapred definisan i ne moze da bude veci vec moze da bude samo manji.

Zato je trend konstantan rast. Uz naravno mnogo uspona i padova jer je trziste mlado, a spekulanti to koriste da se bogate na panicarima. Ali to nije nista drugacije od desavanja na berzama

Da, ljudi su tada još razvijali ripple mrežu. Tek ove godine kreće njena upotreba, sve do sada je bilo razvoj i test.

Glavni cilj Ripple Labsa u 2018 uz povećanje likvidnosti je zamena Ripple validatora 3rd party validatorima, na svaka dva tuđa Ripple će ugasiti jedan svoj. RippleNet je b2b mreža a ne anarhistička utopija. Kao i ostale kriptovalute ni on nije ušao do nivoa upotrebe za koji je zamišljen. Sve je ovo još uvek početak, problem je što neke valute ne mogu prevazići tehnička ograničenja svoje mreže, znaš na koga mislim. Drugi mogu i neće zbog toga menjati svoju osnovnu svrhu iz "digitalni keš" u "digitalno zlato".

Da, ljudi su tada još razvijali ripple mrežu. Tek ove godine kreće njena upotreba, sve do sada je bilo razvoj i test.

Glavni cilj Ripple Labsa u 2018 uz povećanje likvidnosti je zamena Ripple validatora 3rd party validatorima, na svaka dva tuđa Ripple će ugasiti jedan svoj. RippleNet je b2b mreža a ne anarhistička utopija. Kao i ostale kriptovalute ni on nije ušao do nivoa upotrebe za koji je zamišljen. Sve je ovo još uvek početak, problem je što neke valute ne mogu prevazići tehnička ograničenja svoje mreže, znaš na koga mislim. Drugi mogu i neće zbog toga menjati svoju osnovnu svrhu iz "digitalni keš" u "digitalno zlato".

aha "razvijali mrezu"

Bas simpatican odgovor na otimacinu i pljacku kriptokoina koji su navodno "tvoji"

Sve dok ne pozelis da ih prodas...

Zato ja shitkoin ripple zaobilazim u sirokom luku

Back