Kriptovalute

Zašto uvek mora crno-belo, jedni već sahranjuju dolar i evro a drugi bez trunke razumevanja proglašavaju kriptovalute ponzi šemom?

Budite racionalni i manite svađe, ovo je vrlo zanimljiva oblast.

Програмер Ласло Хенеш је 2010. године купио две пице, плативши их 10.000 биткојина.
Данас 10.000 биткојина вреди 100 милиона долара.

Vinklevos braca su 2013 godine dobili odstetu od Facebooka u iznosu od 65 miliona dolara, jer su dokazali na sudu da im je Zukerberg ukrao ideju za Facebook .

11 miliona tj 20% tog kapitala su investirali 2013 i kupili 10% tadasnjih bitkoina u opticaju po 120 dolara svaki

Danas ti bitkoini vrede 100 puta vise i oni su zvanicno MILIJARDERI

Ovakvi ko Rayela , Saliva i njima slicni SU IM SE SMEJALI i pricali DA SU IDIOTI - kada su to uradili

Danas se oni njima smeju

Evo vest iz Blica iz 2013 o ovome

http://www.blic.rs/it/braca-koju-je...virtuelni-novac-i-zaradila-20-miliona/2n50fdt

Svako od nas je mogao da uradi tada kao i oni - ali nije. Bili smo kukavice i budale.

Zato nemamo lovu a oni imaju

Ja doduse nisam dibidus budala ko Saliva, jer ipak imam 10 , ali da sam video ono sto sam video 2017 4 godina pre danas bi imao 100 bitkoina za isti novac i bio bi zvanicno milioner :)

Al nije ni ovako lose ne zalim se.

Tihi voli Dafinu.

naprotiv. Dafina je bila prevarant ovde nema prevare.

Ti imas nesto sto drugi zele i spremni su da plate mnogo vise da imaju to sto ti imas, nego sto si ti incijelno platio jer su uvereni da ce to sto imas da vredi vise nego sto vredi danas. Prosto.

E sad da li su u pravu , ili nisu pokazace vreme.

Do sada se pokazalo da su u pravu .

Ti imas nesto sto drugi zele i spremni su da plate mnogo vise da imaju to sto ti imas, nego sto si ti incijelno platio jer su uvereni da ce to sto imas da vredi vise nego sto vredi danas. Prosto.

Dobro.

koliko te kostala masina za rudarenje? samo nemoj da baronises da si preko kupinda kupio komp sa 6 grafickih karti i 12gb rama koji ti je mesecima radio bez iskljucivanja za 300 evra.

koliko te kostala masina za rudarenje? samo nemoj da baronises da si preko kupinda kupio komp sa 6 grafickih karti i 12gb rama koji ti je mesecima radio bez iskljucivanja za 300 evra.

ni ja tebe ne pitam sta mutis u kremu za suljeve i kurje oci i koliko placas sirovine...

Bitkoin se ne kopa/rudari/proizvodi grafickim karticama vec ASIC masinama, specijalizovanim masinama za bitkoin koje se proizvode u Kini

Evo kako izgleda jedna

T9.jpg

Antminer S9

Da ponovimo i ovdeka:

SVAKO KO MISLI DA ĆE PREVARI SVETSKE MILIJARDERE U STARTU SE ZAJEB'O
Njima da su se davale pare sirotinji podelili bi ih pre Novog Zaveta

- - - - - - - - - -

Isus je možda i delio ribu svetskoj sirotinji ali Svetski Bankari mogu da podele jedan malo veći .... na 3.000

Poslednja izmena:
Da je narodu tj vaskolikom svetskom pucanstvu potrebnija krema za shuljeve koju proizvodi i distribuira efendija od bitkoina, onda bi se ta kremica prodavala za 11.600 dolara po komadu a ne bitkoin.

A jel postoji pomada kojom namažeš glavu uveče i obmotaš krpom
pa ujutru ustaneš pametan i kažeš - bitkoin je prevara?

- - - - - - - - - -

evo ja ću da ti kažem - ta pomada postoji ali su Bankari rešili da je zabrane :bye:

mora se radi po ISO i CODEX ALIMENTARIUS standardima a pomada ne ispunjava te standarade jer je prirodna :D

Zašto uvek mora crno-belo, jedni već sahranjuju dolar i evro a drugi bez trunke razumevanja proglašavaju kriptovalute ponzi šemom?

Budite racionalni i manite svađe, ovo je vrlo zanimljiva oblast.

Novac kao merilo vrednosti je prevara.
Plus može da se fizički ukrade čime se vrednost rada poništava otimačinom od neradnika.

Krade se kroz poreze, provizije, takse, zaokruživanje računa... IHAJ METODA!

Novac kao merilo vrednosti je prevara.
Plus može da se fizički ukrade čime se vrednost rada poništava otimačinom od neradnika.

Krade se kroz poreze, provizije, takse, zaokruživanje računa... IHAJ METODA!

Novac kao merilo vrednosti je neophodnost, ekonomija na bazi razmene "ja tebi kravu, ti meni 3 ovce" je nemoguća u 21.veku, tj nemoguća je vekovima.

A pošto se današnja ekonomija velikim delom odvija na internetu, potreban nam je "internet novac". Bitkoin/kriptovalute ne može niko da ti fizički ukrade, ako mu ti ne daš šifru novčanika.

Dolare i evra koje imaš u novčaniku ili banci, pa i krave i ovce koje imaš u dvorišu mogu da ti ukradu - lopovi, država, itd. Sve može da se ukrade, pitanje je nivoa bezbednosti.

Dobro napravljen kripto novčanik je apsolutno bezbedan sa tehničke strane, jedina slabost si ti i tvoja nepažnja.

rudari_novcanice_f1.jpg

Srce, ruke - lopata!

- - - - - - - - - -

Novac kao merilo vrednosti je neophodnost, ekonomija na bazi razmene "ja tebi kravu, ti meni 3 ovce" je nemoguća u 21.veku, tj nemoguća je vekovima.

A pošto se današnja ekonomija velikim delom odvija na internetu, potreban nam je "internet novac". Bitkoin/kriptovalute ne može niko da ti fizički ukrade, ako mu ti ne daš šifru novčanika.

Dolare i evra koje imaš u novčaniku ili banci, pa i krave i ovce koje imaš u dvorišu mogu da ti ukradu - lopovi, država, itd. Sve može da se ukrade, pitanje je nivoa bezbednosti.

Dobro napravljen kripto novčanik je apsolutno bezbedan sa tehničke strane, jedina slabost si ti i tvoja nepažnja.

tzv Cold Wallet

to je novcanik zasticen sa par sifri i konstantno offline , osim u slucaju da zelis da obavis transakciju

По тој логици свако ко има криптовалуте може да се бави дрогом. оружјем, да финансира тероризам и нико му ништа не може :think: не бих рекла да је све то тако једноставно.

По тој логици свако ко има криптовалуте може да се бави дрогом. оружјем, да финансира тероризам и нико му ништа не може :think: не бих рекла да је све то тако једноставно.

Svako ko ima novac može da sve to radi, nisu kriptovalute donele ništa novo. Dolar je najkorišćenija valuta za kriminal već sto godina.

Pa sve transakcije , tj vecina na Silk road'u (Black market) se vrsi preko kriptovalute.

Hoces srce od tek ubijenog Sirijskog vojnika, drogu extra kvalitet, da ubijes zeninog svalera , da gledas ubistvo preko web kamere, da kupis automatsku pusku bez red broja , itd itd

Sve to ide preko kriptovaluta ... :rtfm: zasto*? pa jednostavno... Dark web market + Kripto valuta = Bingo!

- - - - - - - - - -

Svako ko ima novac može da sve to radi, nisu kriptovalute donele ništa novo. Dolar je najkorišćenija valuta za kriminal već sto godina.

Aha ... pa su mnogi presli na btc :rtfm: dosadio dolar ... lako mu se ulazi u trag.

Capture.PNG

Poslednja izmena:
Pa sve transakcije , tj vecina na Silk road'u (Black market) se vrsi preko kriptovalute.

Aha ... pa su mnogi presli na btc :rtfm: dosadio dolar ... lako mu se ulazi u trag.

Silk road je davno završena priča, neki sadašnji SilkRoad bi koristio sve drugo sem bitkoina. Monero, ZCash itd.

Kešu se mnogo teže ulazi u trag nego bitkoinima, pitaj one hakere što su napravili wannacry koliko su se namučili da izvuku novac od otkupnine.

Back