Kriptovalute

I sa lukovicu lale si mogao kupiti vilu u Roterdamu.
Mozes i sa bitcoinom
sa 10tak BTC-a 2018 otplatih morgidz u jednom cugu, dok "normalan" svet to radi 30tak godina ;-)
Da sam imao kristalnu kuglu to sigurno ne bi uradio.
Sreca te ostavih par stotina tada "bezvrednih" ETH na ledzeru ;-)))

r3vg8yhr47tz.jpg

Kako se procenti gomilaju tako raste rizik a smanjuje se potencijalni upside.

Sada je odnos rizika i potencijalne zarade na AAVE vrlo loš u odnosu na druge kripto projekte.

Predlažem da se ne zaljubljujemo u jedan koin nego da se traže dobre prilike za zaradu. Pišem iz ličnog iskustva, mnogo sam prilika propustio zato što sam bio fokusiran na "moje" koine. Kada sam proširio portfolio krenulo mi je mnogo bolje. Uvek neki pumpa, drugi dampuje, pa se uloge promene. Ako stalno tražiš dobre projekte, uložiš na više mesta a onda lagano "pretačeš" iz napumpanih u nenapumpane imaš mnogo sigurniji profit.
E sada počinjem da merkam AAVE, lepu je bazu napravio i ako BTC odradi ono što se od njega očekuje uskoro bi AAVE mogao da nastavi svoj rast.

Coinbase ide u privatno vlasništvo kao akcionarsko društvo, 14. aprila, u sredu. NYSE se otvara u 15:30 popodne po našem (centralnoevropskom) vremenu.

Ovo ima potencijal da odbaci BTC u nove visine.

Coinbase je privlačan za lenje investitore koji ne znaju koji bi kripto, mrzio ih da urade research, pa kupovinom akcija menjačnice dobijaju ekspoziciju ka svim kriptovalutama. Samo na osnovu toga Coinbase očekuje da će da dobije 100 milijardi keša. Pola od toga da se vrati u BTC (a biće i više), to je udvostručena cena BTC.

Ali priča tu tek počinje. Sa rastom cene BTC raste i cena akcija Coinbase, tako da je vrlo moguća konstrukcija otvori se berza- kupi akcije - zatvori se - prodaj akcije (koje sad vrede više jer su rasle) - kupi BTC - sutra ujutro pred otvaranje prodaj BTC (koji opet vredi više) - kupi akcije i tako dok se ta spirala nagore ne istroši.

Dalje, Coinbase lovani mogu da navale da kupuju BTC sa drugih menjačnica, time ostavljajući Coinbase kao jedinu menjačnicu sa popriličnom rezervom BTC. Ukoliko druge menjačnice zatvore radnju zbog "tehničkih problema" (lol) Coinbase može da diktira cenu BTC tako što ostaje jedino mesto gde se može kupiti BTC, a pošto je cena BTC direktno povezana sa cenom akcija Coinbase, da dalje diže sebi cenu.

Privilegovani insajderi (sa unapred rezervisanim kupovinama i prodajama BTC) će da udesetostruče svoj novac u ovom tornadu. Koliko to može da traje? Barem tri dana (sreda-petak), uz rizik da se nastavi i posle vikenda.

Hoću li ja da probam da se bavim ovim? Djavola... samo ću da sa strane gledam kako moj štek BTC skače duplo pa trostruko u vrednosti. Usput, ovo će biti prilika da na kvarno neki altcoini porastu mnogo više nego BTC. Koji? Ne znam, nemam nameru da se kockam u tom smeru.

Kad se ceo cirkus završi, BTC je komforno iznad 100k, a možda i daleko više, jedno milion BTCje skinuto sa tržišta (podsetnik, to je više od polovine procenjene trenutno u opticaju) pa će efekat stezanja likvidnosti da ga odnese dalje gore, i imamo gomilu drugih efekata tipa Grayscale je ponovo u debelom plusu pa može da nastavlja da kupuje kripto. Idealan trenutak da se uvedu ETFovi, da se ja pitam.

Možebiti da će cena akcija Coinbase da se spusti po boom/bust potki kad se prašina slegne, ali to je nevažno, BTC neće.

Još dva dana pa performans kakav planeta nije videla...

Da citiram Ravnolinijskog Diksija... Isuse sa štakom.

Još. Dva. Dana.

BTC ETF's postoje vec poodavno kod beckog brokera "Flatex" ali ne znam ko ce to da kupi.
Prava revolucija ce biti ovo:

1618252241250.png

Ovim se pokrece "tokenizacija" akcija koje bi se trgovale bez "brokerske marze".
Prvo ce lansirati akcije TESLA pa ce moci da se proba.
Ako ovo uzme maha, ja onda mogu da ugasim svoje naloge kod brokera i ostanem samo na Bajnansu...

BTC ETF's postoje vec poodavno kod beckog brokera "Flatex" ali ne znam ko ce to da kupi.
Prava revolucija ce biti ovo:

Pogledajte prilog 903539

Ovim se pokrece "tokenizacija" akcija koje bi se trgovale bez "brokerske marze".
Prvo ce lansirati akcije TESLA pa ce moci da se proba.
Ako ovo uzme maha, ja onda mogu da ugasim svoje naloge kod brokera i ostanem samo na Bajnansu...
Prelistaj temu, poenta je u USA ETFovima. BTC ETFovi i slični entiteti postoje već u 6 zemalja (bar) ali tek USA ETF će da napravi razliku.

Ovo sa tokenima je vrlo interesantno.

Ali prvo, Coinbase IPO!

Back