Гамбино
Elita
- Poruka
- 18.913
Ja сам купио АДА на 0,88 ... ипак доста касни, па се надам да је и то приљкучак. Иначе сам последњи продао на 0,79.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoce li ici jos gore? Imam i ja nesto sitno tu. Ali XRP mi je opsesija, i uopste ne mogu da skapiram zasto kao treca most valuable crypto ima cenu od 3.5Ja сам купио АДА на 0,88 ... ипак доста касни, па се надам да је и то приљкучак. Иначе сам последњи продао на 0,79.
Bitkoina ima ukupno 20 miliona, Eterijuma ima 100 miliona a XRPa ima 100 milijardi komada.Hoce li ici jos gore? Imam i ja nesto sitno tu. Ali XRP mi je opsesija, i uopste ne mogu da skapiram zasto kao treca most valuable crypto ima cenu od 3.5
Da li postoji sansa da se zaustave na 59 milijardi koje se koriste trenutno? Sta mislis za Ethereum, da li moze da ide na desetine hiljada ili ne?Bitkoina ima ukupno 20 miliona, Eterijuma ima 100 miliona a XRPa ima 100 milijardi komada.
Eto zašto.
Tih preostalih 40 milijardi koina sada vredi oko 150 milijardi usd, jel misliš da će ih se neko odreći?Da li postoji sansa da se zaustave na 59 milijardi koje se koriste trenutno? Sta mislis za Ethereum, da li moze da ide na desetine hiljada ili ne?
Takodje, u slucaju da XRP bude globalno prihvacen i koristen za transakcije banaka itd, ovo sto najavljuju, da li ce imati znacaja broj coina i dalje?
Ali cekaj, ozbiljno pitanje. AKo se desi ovo sto se po Americi najavljuje, ako se ostvari ludacki hype oko XRP, da li je u tom slucaju moguce da cena ode na 100 dolara recimo? Neki pricaju da ako se preuzme deo swifta, ako SEC odobri to sto treba da odobri (ne razumem se), da ce cena ici u nebo, nevezano za kolicinu coina u opticaju.Tih preostalih 40 milijardi koina sada vredi oko 150 milijardi usd, jel misliš da će ih se neko odreći?
Kao i na pravoj berzi tako i na kripto berzi vrednost koina nema podlogu u upotrebi, nego u emocijama onih koji to trguju, u perspektivi. Kada se objavi neka bitna vest cena obično padne (sell the news efekat).
Ja sam te škole izučio, ako je nešto jak indikator za prodaju to je kad narod masovno krene da kupuje i licitira sa astronomskim cenama.Ali cekaj, ozbiljno pitanje. AKo se desi ovo sto se po Americi najavljuje, ako se ostvari ludacki hype oko XRP, da li je u tom slucaju moguce da cena ode na 100 dolara recimo? Neki pricaju da ako se preuzme deo swifta, ako SEC odobri to sto treba da odobri (ne razumem se), da ce cena ici u nebo, nevezano za kolicinu coina u opticaju.
Ok, verujem da si u pravu jer ja iskustva nemam uopste u ovome. Ali ima nesto kod ovog XRP, u Americi ih smatraju maltene kultomJa sam te škole izučio, ako je nešto jak indikator za prodaju to je kad narod masovno krene da kupuje i licitira sa astronomskim cenama.
Не знам за АДА, надам се пошто је међу последњима у трци.Hoce li ici jos gore? Imam i ja nesto sitno tu. Ali XRP mi je opsesija, i uopste ne mogu da skapiram zasto kao treca most valuable crypto ima cenu od 3.5
Ти си већ остварио одличну добит од 67,44%Ljudi, sta sada mislite o XRP? To je prvi token koji sam kupio i za koji sam se ovde raspitivao. Kupio sam 260 komada kada je kostao 2.15 cini mi se, sada je na oko 3.60. I ne znam za tamo, ali u Americi se bas mnogo provlaci kroz medije, drustvene mreze itd, pominju se astronomske cifre.
XRP није званично „амерички коин“, али га је развила америчка компанија Ripple Labs, са седиштем у Сан Франциску. Због тога га често повезују са САД, али сам XRP као криптовалута је глобална и децентрализована (бар делимично).Ok, verujem da si u pravu jer ja iskustva nemam uopste u ovome. Ali ima nesto kod ovog XRP, u Americi ih smatraju maltene kultomNavodno idioti koji se godinama kunu u njega i cekaju nesto neverovatno, neko mesijansko prikazanje gde ce XRP otici na 100 pa cak neki tvrde i da ce zameniti bitcoin
Hvala ti puno na ovim informacijama! Pazi, kao sto rekoh iskustva nemam, a nemam ni para za BTC. Koliko god da donosi, on verovatno donosi vema spor prihod jer za nesto vece i brze morao bi uloziti ogromne svote. Jedini razlog zasto preferiram XRP su ove price da ce postati nesto veliko, da ce uleteti u nesto slicnu SWIFT-u ili preuzeti deo, cak neki kazu i zameniti. I ovo sto si napisao, sada je XRP zvanicno na trecem mestu sto se tice valjda prometa ili cega vec, zato mi je skroz nejasna niska cena. Solana je 200, Uniswap jebeni 10-12, a XRP 3.5. Nema mi logike, ali opet kazem ne razumem pa mozda zato i nema.XRP није званично „амерички коин“, али га је развила америчка компанија Ripple Labs, са седиштем у Сан Франциску. Због тога га често повезују са САД, али сам XRP као криптовалута је глобална и децентрализована (бар делимично).
Може ли XRP да замени Биткоин?
Укратко: Вероватно не. Ево зашто:
1.
- Биткоин (BTC) је направљен као децентрализована алтернатива новцу — „дигитално злато“.
- XRP је фокусиран на брзе и јефтине трансакције, посебно за банке и финансијске институције (тј. међубанкарске трансфере).
2.
- BTC је потпуно децентрализован.
- XRP има критику да је превише централизован, јер Ripple поседује велики број XRP токена и контролише развој.
3.
- Биткоин држи највећи тржишни удео (dominance) и има највише поверење.
- XRP је често у топ 10, али далеко испод BTC по вредности и прихватању.
4.
- Ripple је био у дугом судском спору са SEC-ом у САД (због тога што је XRP наводно био нереистровани хартија од вредности). То је створило несигурност. Иако је Ripple делимично победио у спору, то и даље није крај приче.
Закључак
XRP неће заменити Биткоин као водећи крипто-актив, али може имати значајну улогу у трансферима новца, посебно ако банке и институције прихвате RippleNet и сличне системе. Ако тражиш стабилност и бренд лидерства – BTC. Ако тражиш шпекулативни потенцијал у области финансијских трансфера – XRP.
Не мора да учи много, колико мора да смањи ту ''америчку похлепу''.Mnogo još moraš da učiš...
Користи АИ, сазнај што више о сваком коину, пре него што уложиш нешто, прати на ЈТ и на форумима, када те већ занима. Мада некад и превише информација и ''знања'' може покварити посао.Hvala ti puno na ovim informacijama! Pazi, kao sto rekoh iskustva nemam, a nemam ni para za BTC. Koliko god da donosi, on verovatno donosi vema spor prihod jer za nesto vece i brze morao bi uloziti ogromne svote. Jedini razlog zasto preferiram XRP su ove price da ce postati nesto veliko, da ce uleteti u nesto slicnu SWIFT-u ili preuzeti deo, cak neki kazu i zameniti. I ovo sto si napisao, sada je XRP zvanicno na trecem mestu sto se tice valjda prometa ili cega vec, zato mi je skroz nejasna niska cena. Solana je 200, Uniswap jebeni 10-12, a XRP 3.5. Nema mi logike, ali opet kazem ne razumem pa mozda zato i nema.
Pokupio sam sve, izpraznio jutros pre ovog totalnog pada. Pukao sam malo na Solanu jer sam sinoc kupio za 210 a onda panicna prodaja jutros na 190@Kraken , aко нису пук'о на другим коинима, ти си боље одрадио позиције него ја. Само са Х-ом ти је одлична добит.
Ja сам такође све продао, углавном прерано, осим нешто БТЦа што ми стоји на одличној позицији од 80к, само дно је било у априлу 74к.Pokupio sam sve, izpraznio jutros pre ovog totalnog pada. Pukao sam malo na Solanu jer sam sinoc kupio za 210 a onda panicna prodaja jutros na 190Neiskustvo jbg. Ali na XRP sam okej prosao. Nego, sta sad da radimo? Cekamo da popada jos sve pa opet kupovina? Pricaj
![]()
Slazem se, ali ja imam kockarski mentalitet pa cim sam video haos odma sam se povukao i onda uzeo LTC pa prodao i to o tako. Glupiranje. Znaci ides na Solanu ipak? Cardano se vidim odrzava, a XRP kako stvari stoje da cekamo da padne na 2.80 opetJa сам такође све продао, углавном прерано, осим нешто БТЦа што ми стоји на одличној позицији од 80к, само дно је било у априлу 74к.
Сада ми је баш досадно, па сам ипак купио нешто АДА 0,81 и СОЛ 190, јер они баш заостају па се надам да ће мало живнути ... не мора сада, може и до позне јесени.
Можда си правилно поступио што си се повукао из СОЛ, aли ја никада не радим те паничне продаје које се мере сатима, чак ни данима, јер ипак овде је најбитније бити сталожен и дугорочније гледати.
Vežbaj strpljenje.Nego, sta sad da radimo? Cekamo da popada jos sve pa opet kupovina? Pricaj![]()
Па је л се коцкаш тамо у казинима на слотове, рулете итд ?Slazem se, ali ja imam kockarski mentalitet pa cim sam video haos odma sam se povukao i onda uzeo LTC pa prodao i to o tako. Glupiranje. Znaci ides na Solanu ipak? Cardano se vidim odrzava, a XRP kako stvari stoje da cekamo da padne na 2.80 opet